Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 26 december

Gelsenkirchen – woensdag 26 december – Start: 13:45

Race 1: Preis des Neuen Jahres II

Stradivari (3) is een goed paard en lijkt per start te verbeteren. Wint zijn koersen meestal vanuit het veld en ging de laatste keer goed door in de Bahrenfeld Cup. Het kaliber paarden dat hij daarin trof, treft hij dit keer niet. Mr Bathuan Byd (1) is na lang ziekteleed op de weg terug. Had de laatste keer lang de kop en werd op speed geklopt. De kans is groot dat hij vandaag nog scherper aan de start komt. Candyman Hornline (4) is een stalgenoot van Stradivari. De ruin won dit najaar twee amateurkoersen met Cathrin Nimcyzk. Is trouw maar een derde plaats lijkt het hoogst haalbare. Van de overige paarden kiezen we Firefox BR (6) die inmiddels weer twee starts in de benen heeft. De paarden van Jochen Holzschuh hebben vorm.

Plaats 1: Stradivari (3)
Plaats 2: Mr Bathuan Byd (1)
Plaats 3: Candyman Hornline (4)
Plaats 4: Firefox BR (6)

 

 

Race 2: Preis der Jahreswende II

Een open amateurkoers met meerdere deelnemers die in aanmerking komen voor de winst. Mijn voorkeur gaat uit naar Heras Grand Dame (2). De merrie stond de laatste keer veel zwaarder en liet toen zien over veel loopvermogen te beschikken. Zette Glayva Bros vroeg onder druk en werd op de streep nipt geklopt door Hudson Boko. Dont Worry TU (4) is ook gevaarlijk. Hij zette zijn laatste start in winst om. Dat was met Jörg Hafer op Mönchengladbach waarbij Hitcka (3) nog verrassend dichtbij kwam. De laatste keer dat Immo Müller de leidsels van So Keck (1) in handen nam, leverde dat een overwinning op. Dat was eveneens op Gelsenkirchen. De merrie is snel maar moet de koers wel op maat krijgen. Senorita Diamant (6) komt uit de kampioensstal van Michael Nimczyk. Heeft talent maar lijkt zelf een koers niet te kunnen afdwingen. Verder zijn we benieuwd naar de rentree van Escudo (5). De ruin won vorige winter veel koersen. Hij heeft zich recent geherkwalificeerd in een nietszeggende tijd. Een trioklassering is niet ondenkbaar.

Plaats 1: Heras Grand Dame (2)
Plaats 2: Dont Worry TU (4)
Plaats 3: So Keck (1)
Plaats 4: Senorita Diamant (6)

 

 

Race 3: Wettstar-Wihnachts-Preis

Het V5-spel start met een koers voor de beginnersklasse. Er zijn weinig aanknopingspunten. Vier paarden maken hun debuut waarbij Gianni P (2) de snelste kwalificatieproef aflegde met enkele goede gangmakers. Ik heb echter verwachtingen van Mia Wallace (4), de keus van Ralf Oppoli die in deze koers twee troeven heeft. Mia Wallace toonde een snelle laatste kilometer en kwam tegelijk binnen met Fancy Horse: recent winnaar in Wolvega voor Henk Grift. Van de paarden die reeds hebben gelopen lijkt Jaylo (11) wel wat in haar mars te hebben. Was de laatste keer derde achter I can steel, een talentvolle driejarige van Rob de Vlieger. Ghost Rider MC (7) liep reeds 1.18-tijden hier op Gelsenkirchen en ook moet er rekening gehouden worden met Picasso HM (10). De pupil van Holzschuh is de enige in dit deelnemersveld die reeds een koers wist te winnen.

Plaats 1: Mia Wallace (4)
Plaats 2: Jaylo (11)
Plaats 3: Ghost Rider MC (7)
Plaats 4: Picasso HM (10)

 

 

Race 4: Christkind Rennen

Twee paarden uit de training van Michael Nimczyk springen hier in het oog. Holland Hazelaar (6) was dit voorjaar erg op dreef met twee prima overwinningen en twee tweede plaatsen. Is er een half jaar tussenuit geweest en heeft inmiddels weer twee starts in de benen. De kwali was prima maar in de amateurkoers daarna oogde hij wat ongemotiveerd. We rekenen op eerherstel. Stalgenoot Best Kept Secret (4) is geen prototype winnaar. We denken echter wel dat hij beter kan dan dat hij de laatste tijd laat zien. Hij moet mee voor een plaats. Eclipse de Phens (3) is een ‘dark-horse’ in deze koers. De Franse merrie van Ralf Oppoli kreeg de laatste keer meters voor en werd pas op de streep teruggehaald door enkele goede paarden. De keer daarvoor was hij bij de totalisator veel gespeeld ondanks drie uitschakelingen achter elkaar. Er zijn kennelijk verwachtingen. Ook wil ik u wijzen op Molly Malone (5). De merrie verhuisde afgelopen zomer naar de stallen van Tim Schwarma. Ze won onlangs haar herkwalificatie en kreeg bij haar rentree erg laat ruimte. De finish was prima. Zou hier ook kunnen winnen mocht de favoriet nog niet scherp genoeg zijn.

Plaats 1: Holland Hazelaar (6)
Plaats 2: Molly Malone (5)
Plaats 3: Eclipse de Phens (3)
Plaats 4: Best Kept Secret (4)

 

 

Race 5: Preis des Jahreswende III

De kwartetkoers is voorbehouden aan amateurs. Tandor (9) heeft het niet getroffen met het startnummer maar is wel het beste paard van de koers. Deed in drie starts nog niet verkeerd. De laatste keer werd er op een overwinning gerekend maar kon hij het van kop af niet afmaken. Nu wacht hem een koers vanuit het veld. Klopte bij zijn debuut Jacky Bros en was derde in het Halali-Rennen. Dat schept verwachtingen. Bionic Man (6) is trouw en lijkt het bankpaard voor uw kwartet. Spy Lord (11) is eveneens in vorm. Hij noteerde twee snelle tijden over de mijl en moet hier ver kunnen komen. White Phoenix (3) vind ik interessant. De ruin heeft een mooi startnummer en is in staat om te verrassen. Gigi Boko (2) maakte onlangs een prima rentree op Dinslaken waarbij hij tot aan de finish meestreed om de overwinning. Hij heeft uitzicht op een mooi parcours.

Plaats 1: Tandor (9)
Plaats 2: Bionic Man (6)
Plaats 3: Spy Lord (11)
Plaats 4: White Phoenix (3)

 

 

Race 6: Hirten-Rennen

Prigana (7) won al twee koersen voor de stal van Michael Nimcyzk en is hier hét te kloppen paard. Kwam de laatste keer te laat in Dinslaken voor een overwinning. Moest van achteraf driedik om het veld heen en werd onderweg meerdere keren opgevangen. Dat was een onmogelijke opgave. Hier op Gelsenkirchen is meer ruimte om de koers naar haar hand te zetten. Kissing Diamond (5) was in diezelfde koers dichtbij vierde. Kwam ingesloten te liggen achter een combinatie die stilviel. De finish was sterk en daarmee bevestigde hij zijn recente tweede plaats achter I can steel. De keuze daarachter is lastig. Esebio d’Ourville (2) won begon deze maand hier op Gelsenkirchen. De keer daarna probeerde Jan Thirring opnieuw te stunten maar moest hij zijn snelle opening later bekopen. De Fransman heeft echter wel loopvermogen. All of the Time (3) liet de laatste keer een goede finish zien op Mönchengladbach en als de Zweedse import Canberra Chess (6) goed te regelen is dan is een trioklassering niet ondenkbaar.

Plaats 1: Prigana (7)
Plaats 2: Kissing Diamond (5)
Plaats 3: Esebio d’Ourville (2)
Plaats 4: All of the Time (3)

 

 

Race 7: Preis der Jahreswende I

Opnieuw zien we amateurs in actie. Fire Lane (5) maakte onlangs zijn rentree op Mönchengladbach en won daar van start tot finish. In diezelfde koers werd Axl W Rose (9) vierde en eindigde Salesi Dream (8) ongeplaatst. Laatstgenoemde kan echter veel beter. Was dit voorjaar nog vijfde in Wolvega achter Durk M Boko. Heeft na een rustperiode weer drie koersen in de benen. Hij moet echter nog beter. El Raul (10) zien we voornamelijk in de monté-koersen in actie. Daar komt hij betere paarden tegen en pikt hij regelmatig zijn graantje mee. Yankee Way (6) maakt zijn rentree na ruim tien maanden afwezigheid. De herkwalificatie was prima maar we moeten hem afwachten. Ik ben heel benieuwd naar Tessa (2), die haar carrière ooit begon bij Rob de Vlieger. Behoorde toen tot de betere merries van haar jaargang. Loopt 1.16-tijden op Gelsenkirchen en dan doe je hier mee, ook al heb je enkele weken niet gelopen.

Plaats 1: Fire Lane (4)
Plaats 2: El Raul (10)
Plaats 3: Yankee Way (6)
Plaats 4: Salesi Dream (8)

 

 

Race 8: Weihnachtsmann-Rennen

Een koers voor de topklasse met onder andere seriewinnaar Out of the Slums (4) aan de start. De manier waarop hij zijn koersen wint geeft vertrouwen. Michael Nimczyk zit in de sulky. Gewonnen spel heeft echter niet want Toscanini Font (7) gaat voor weerwerk zorgen. Kwam de laatste keer laat op toeren maar wist stalgenoot Shelby Glide wel bijna te kloppen. De trainingspupil van Henk Grift is in vorm. Goodspeed (3) en Pascal SAS (6) eindigden in die koers op gepaste afstand als derde en vierde Lady Vera (5) kwam de laatste keer in Hamburg goed binnendoor. Ze werd derde achter Grande Cunera. In diezelfde koers was Miguel Greenwood (2) licht teleurstellend vijfde. Power Point (1) is een publiekslieveling op Gelsenkirchen. Hij hoort ook op de trio-tickets.

Plaats 1: Out of the Slums (4)
Plaats 2: Toscanini Font (7)
Plaats 3: Lady Vera (5)
Plaats 4: Miguel Greenwood (2)

 

 

Race 9: Preis des Neuen Jahres I

Slechts zeven paarden maar wel een leuke koers om naar te kijken. Sandsturm (5) werd de laatste keer in Berlijn zowaar geklopt. Hij was favoriet aan 1,- euro maar zekerheidjes bestaan er niet in de drafsport. Nimczyk moest veel werk verzetten om zijn paard te motiveren. Vandaag kan hij zich herpakken. Weerwerk zou kunnen komen van Chou Chou Star (6). De merrie won haar voorlaatste start op speed nadat ze de hele weg in de slipstream van de koploper meetrok. Mad World (7) is eveneens in beeld voor een hoge klassering. De ruin kon in Mons geen potten breken maar daarvoor zette hij enkele prima prestaties neer tegen goede tegenstanders. De Nederlandse hoop is Obsession Eden (4). Miste de laatste keer de start en de keer daarvoor sprong hij in de laatste bocht met kansen op een overwinning. De hengst van Hans Bot is grillig maar kan het bovengenoemde paarden allemaal lastig maken.

Plaats 1: Sandsturm (5)
Plaats 2: Chou Chou Star (6)
Plaats 3: Mad World (7)
Plaats 4: Obsession Eden (4)

 

 

Race 10: Tannenbaum-Rennen

De afsluiter op Tweede Kerstdag. Highlander Boko (6) won twee weken geleden een PMU-koers hier op Gelsenkirchen. Hij zocht de koploper vlak voor de laatste bocht op en liep weg bij de concurrentie. Nimcyzk zal in deze koers op moeten passen voor Arabesk Hazelaar (1) die dit keer wordt gereden door Jaap van Rijn. De driejarige ruin is een talent. Heeft inmiddels weer drie koersen in de benen nadat hij afgelopen zomer reeds blijk gaf van zijn capaciteiten. Moest de laatste keer van te ver weg komen om te kunnen winnen. In dit veld ligt dat risico minder voor de hand. Duliano (5) lijkt dravende weg in aanmerking te komen voor plek drie, tenzij één van de favorieten natuurlijk tegenvalt. De overige drie paarden gaan het uitvechten voor plek vier. De voorkeur gaat uit naar Xaverl Crown (4) die derde werd in Dinslaken na een prima herkwalificatie op Gelsenkirchen.

Plaats 1: Highlander Boko (6)
Plaats 2: Arabesk Hazelaar (1)
Plaats 3: Duliano (5)
Plaats 4: Xaverl Crown (4)

 
 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.