Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 20 januari

Gelsenkirchen - Zondag 20 januari - Start: 13:35

1. Preis von Auteuil

In de eerste koers zes dravers die nog geen 400 euro hebben gewonnen. Een zeer moeilijk te voorspellen koers waarbij mijn voorkeur uitgaat naar First de Phyt's (2). De hengst liep op 2 december zijn kwalificatieproef in een acceptabele kilometertijd van 20,3. De kampioen van Duitsland, Michael Nimczyk, neemt plaats achter. Luna of Joy (5). Met zijn ervaring zou het moeten lukken om de merrie naar een plek bij de eerste vier te sturen. Donna Leone H (4) maakte in zijn eerste koers direct bij de start al een fout en werd uitgeschakeld. Comealittlecloser (3) is met haar negen jaar de oudste in dit gezelschap. In 2013 liep zij een aantal koersen en op tweede Kerstdag van het vorig jaar was zij daar weer om de kwalificatieproef in een kilometertijd van 21,2 af te leggen.

1: First de Phyt's (2)
2: Luna of Joy (5)
3: Donna Leone H (4)
4: Comealittlecloser (3)

 

2. Preis von Chantilly - 1. Abteilung

Molly Malone (8) begon het nieuwe jaar goed met een overwinning op deze baan met dezelfde rijder en over dezelfde afstand. In deze koers kwam de merrie na 500 meter aan de kop en stond deze positie vervolgens niet meer af. Het is voor Theresa As (7) haar eerste start dit jaar. Vorig jaar liep zij zeer verdienstelijk door in negen koersen zes keer in het geld te lopen. Haar record van 17,9 liep zij op 30 september hier in Gelsenkirchen. Georgies Noble (3) maakte aan de start van haar laatste koers een fout en kwam daardoor achter in het veld te liggen. Uiteindelijk lukte het haar nog om als derde de finishpaal te passeren. Een plaats bij de eerste vier in deze koers lijkt mij ook weggelegd voor Joke Caf EV (4). De merrie loopt haar meeste koersen in Gelsenkirchen en weet daar zo goed als altijd in het geld te eindigen.

1: Molly Malone (8)
2: Theresa As (7)
3: Georgies Noble (3)
4: Joke Caf EV (4)

 

3. Winter-Preis

Wederom een klein veld met maar zes paarden aan de start. Het is de eerste koers van de V5 en normaal gesproken zou de wedder met Heras Grand Dame (5) de juiste keuze maken om haar als winnaar van deze koers op zijn tickets te vermelden. De merrie liep in december drie koersen hier in Gelsenkirchen en wist toen een keer derde, een keer tweede en een keer eerste te worden. Everlasting Fire (4) sprong bij zijn laatste start en werd daardoor direct kansloos. In november van het vorig jaar wist deze hengst al wel een keer hier te winnen. Spy Lord (3) liep vorig jaar twee hele goede koersen hier over de mijl. In een van deze koersen liep hij zelfs zijn record van 15,5. Het is af te wachten hoe hij het over de afstand van vandaag zal gaan doen. Gingin (2) is het aangewezen paard om hier het viertal compleet te maken.

1: Heras Grand Dame (5)
2: Everlasting Fire (4)
3: Spy Lord (3)
4: Gingin (2)

 

4. Januar-Challenge

In deze koers maar liefst twaalf paarden aan de start wat de keuze voor de tweede koers van de V5 niet eenvoudig zal maken. Graf Bismarck (8) werd in zijn laatste twee koersen in Mönchengladbach twee keer tweede en het spreekwoord  “drie keer is scheepsrecht” zou vandaag zo maar eens op hem van toepassing kunnen zijn. Royal Cash (2) weet in zijn koersen heel vaak bij de eerste drie te finishen. Iets wat ik vandaag ook zie gaan gebeuren. Met Dragona (6) en Amici P (9) op de tickets er bij als winnaar dan zou de wedder deze tweede ronde van de V5 moeten kunnen overleven.

1: Graf Bismarck (8)
2: Royal Cash (2)
3: Dragona (6)
4: Amici P (9)

 

5. Preis von Maisons-Laffitte

In deze koers, twee in Nederland gefokte dravers aan de start. Van deze geef ik Gigi Boko (4) de grootste kans om in deze koers als eerste de finishpaal t te passeren. De ruin was er op 2 januari al dichtbij toen hij als tweede wist te finishen achter Molly Malone. Duliano (7) zijn laatste twee koersen liep hij hier in Gelsenkirchen en met een tweede en derde plaats was dat zeker niet onverdienstelijk. Monsieur de Fleurs (6) is ruim twee jaar niet in de baan verschenen. Als de ruin niet vergeten is hoe het moet en zijn niveau van toen weet te evenaren dan zit een plaats bij de eerste drie er zeker in. De andere Nederlander in dit gezelschap, Giga Well (9), zal naar mijn mening het viertal hier compleet kunnen maken.

1: Gigi Boko (4)
2: Duliano (7)
3: Monsieur de Fleurs (6)
4: Giga Well (9)

 

6. Preis von Chantilly - 2. Abteilung

Picasso HM (2) won vorig jaar al eens een koers in Gelsenkirchen en zijn laatste op 6 januari in Mönchengladbach wist hij ook in een overwinning om te zetten. De ruin weet af en toe echter wel een foutje te maken. Als hij dat vandaag achterwege weet te laten dan zou een overwinning in deze koers voor hem tot de mogelijkheden behoren. White Phoenix (7) loopt bijna al zijn koersen in Gelsenkirchen en doet dit met sterk wisselende resultaten. In zijn laatste koers op 2 januari maakte hij bij de start een korte fout waardoor hij achter in het veld kwam te liggen en in de einduitslag niet meer verder kwam dan een zesde plaats. Hij wist hier echter op 5 september ook al eens te winnen met de rijder van vandaag. More Than Fast (4) loopt zijn koersen over het algemeen in Mönchengladbach en Gelsenkirchen. Op de laatste baan boekt hij echter zijn beste resultaten. Eclipse de Phens (5) was vaak foutief in veel van zijn koersen, maar het lijkt er op dat Ralf Oppoli het lek boven heeft want de laatste vijf koersen ging de Fransman dravend over de finish.

1: Picasso HM (2)
2: White Phoenix (7)
3: More Than Fast (4)
4: Eclipse de Phens (5)

 

7. Preis von Vincennes

De zevende koers gaat over de mijl en zou wel eens een prooi kunnen worden voor Charmane (8). De laatste keer werd de ruin derde in een kilometertijd van 17,9 over een afstand van 2000 meter. Een bedreiging voor de ruin is de merrie Jaylo (7). Zij wist in handen van haar trainer hier aan het einde van vorig jaar al een keer tweede en een keer derde te worden. Michael Nimczyk neemt plaats achter Ivar Attack (2). De hengst wil nog wel eens een foutje maken, maar met de zeer ervaren kampioen verwacht ik dat het vandaag wel eens goed zou kunnen gaan en dat een plaats bij de eerste drie mogelijk is. Het is voor My Star (10) zijn eerste start sinds oktober van het vorig jaar. Van zijn zes starts in 2018 liep hij vier keer in het geld.

1: Charmane (8)
2: Jaylo (7)
3: Ivar Attack (2)
4: My Star (10)

 

8. Januar-Pokal

Vijf dravers in deze koers die uit drie banden zullen gaan vertrekken. Mijn favoriet voor de overwinning start vanuit het laatste band over een afstand 2075 meter. Ik heb het hier over El Magnifico (4). Na twee starts in Wolvega gaat de ruin het weer eens in Gelsenkirchen proberen. De laatste twee keer dat hij liep wist hij beide koersen te winnen. De tegenstand voor hem komt uit hetzelfde band en is afkomstig van Stan Libuda (5). Deze wist zijn laatste twee koersen te winnen, waarvan eentje in Hamburg in een kilometertijd 14,9 over een afstand van 2200 meter. Jaap van Rijn werd de laatste keer met Lady Vera (2) derde in een kilometertijd van 14,6. Vandaag neemt Robbin Bot achter de merrie plaats en de derde plaats die collega Jaap met de haar behaalde moet ook nu mogelijk zijn. Van de twee paarden die ik nog niet heb genoemd, geef ik de Nederlandse draver Compleet Well (3) de meeste kans om als vierde te eindigen.

1: El Magnifico (4)
2: Stan Libuda (5)
3: Lady Vera (2)
4: Compleet Well (3)

 

9. Preis von Longchamp

In deze koers starten vijf deelnemers die elkaar dit jaar al eerder tegenkwamen, namelijk op 2 januari. Deze koers werd toen met een geweldige en zeer indrukwekkende eindsprint gewonnen door Mad World (5). In de laatste bocht ging de ruin zelfs vier dik om de koploper op dat moment William Scott (4) te achterhalen. Het zou mij niets verbazen als deze twee vandaag ook als de nummers een en twee de finish zullen passeren. Een paard om ook zeker in de gaten te houden is Chou Chou Star (2). De rijdster van vandaag, Julia Knoch, wist namelijk in november al een keer met de merrie te winnen in een kilometertijd van 16,1. Minka Express (9) verscheen in 2018 maar liefst zesentwintig keer aan de start en op zes keer na eindigde ze iedere keer in het geld.

1: Mad World (5)
2: William Scott (4)
3: Chou Chou Star (2)
4: Minka Express (9)

 

10. Preis von St. Cloud

Assauer (2) viel de laatste keer wat tegen met een zesde plaats. Hij ging toen met hetzelfde startnummer van start als vandaag. Omdat hij op de finish af behoorlijk ingesloten lag was deze zesde plaats op dat moment het maximale haalbare. Vandaag zit er ondanks hetzelfde startnummer wat mij betreft meer in voor de vijfjarige ruin. Emine Smiling (6) deed het hier in Gelsenkirchen de laatste twee keer ontzettend goed met een eerste en tweede plaats. De laatste koers ging het zelfs in een kilometertijd van 16,6. De laatste koers van Goofy Wan (3) werd zij gereden door Dion Tesselaar, die het met haar tot een tweede plaats, nog voor Assauer, reikte. Vandaag verwacht ik dat dit niet zal gebeuren ondanks dat zij door Michael Nimczyk worden gereden. Een derde plek moet echter wel haalbaar voor haar zijn. Carlos As (4) loopt de meeste van zijn koersen in Gelsenkirchen en doet dit met wisselende resultaten. Op 30 september wist de rijder van vandaag nog met de ruin te winnen, maar nog geen twee maanden later kwam hij op ruim 4 seconden van de winnaar als negende binnen.

1: Assauer (2)
2: Emine Smiling (6)
3: Goofy Wan (3)
4: Carlos As (4)

 

11. Preis von Enghien

Gezien zijn laatste verrichtingen mag Mr Bathuan Byd (2) als favoriet voor de overwinning in deze laatste koers worden gezien. Zijn laatste twee koersen hier in Gelsenkirchen wist hij in een overwinning om te zetten en liep in de laatste zelfs een kilometertijd van 14,8. Candyman Hornline (4) viel de laatste keer in Dinslaken wat tegen, maar in de koersen daarvoor was hij bijna altijd bij de eerste vier in de uitslag terug te vinden. Bachmann (5) liep recentelijk twee koersen waaraan ook Mr Bathuan Byd deelnam. Hierin moest hij iedere keer het onderspit delven. Iets wat zo goed als zeker vandaag ook zal gaan gebeuren, maar een plaatsje bij de eerste drie moet in dit kleine veld mogelijk zijn. Het tweede paard van fokker/eigenaar Bert v.d. Sluis in deze koers, Macho Byd (6), zie ik van de overige deelnemers het dichtste bij de eerste drie eindigen.

1: Mr Bathuan Byd (2)
2: Candyman Hornline (4)
3: Bachmann (5)
4: Macho Byd (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.