Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 3 februari

Gelsenkirchen - zondag 3 februari 2019 - Start: 11:05

Race 1 

Arendelle (6) liep in de eerste negen maanden van 2018 van haar twaalf starts liefst elf keer in het geld. Haar laatste start van vorig was op 30 september in Gelsenkirchen en deze koers won zij toen in een kilometertijd van 16,0. Op 2 januari van dit jaar her kwalificeerde de merrie zich in een tijd van 17,5. Dus we kunnen gerust stellen dat zij nog steeds over de nodige kwaliteiten beschikt. Velten Moon River (2) werd de laatste tien keer gereden door Yannick Mollema. Vandaag neemt Eline Janssen achter de ruin plaats. Dit zal zeker niet vreemd voor haar zijn want ze reed de ruin al twee keer eerder in Dinslaken en wist toen beide keren te winnen. De Nederlandse Fire Lane (4) voelt zich altijd zeer op zijn gemak op de baan van Gelsenkirchen. De laatste keer op tweede Kerstdag wist hij hier te winnen en liet daarbij o.a. Fernandos As (3) achter zich. Thatcher (8) liep haar laatste koersen in Dinslaken en deed dat zeer verdienstelijk met twee tweede plaatsen en een overwinning. In het verleden wist zij echter in Gelsenkirchen ook al een aantal keer als eerste de finishpaal te passeren.

1: Arendelle (6)
2: Velten Moon River (2)
3: Fire Lane (4)
4: Thatcher (8)

 

 

Race 2

De eerste koers van de V5 zou wel eens een prooi kunnen worden voor Prigana (8) met kampioenspikeur Michael Nimczyck op de kar. Aan het einde van het vorige jaar verscheen zij drie keer aan de start in Gelsenkirchen en wist er hier een van te winnen en de andere twee keer moest zij een paard voor laten gaan. Molly Malone (2) verscheen in 2019 al twee keer aan de start in Gelsenkirchen en wist beide starts in een overwinning om te zetten. Vandaag ben ik echter bang dat zij tekort zal komen tegen eerder genoemde Prigana. De in Nederland gefokte Goofy Wan (12) zat in haar laatste koers heel lang in het midden van het veld vast. Vlak voor de finish kreeg zij de gewenste ruimte en wist nog naar een derde plaats te sprinten. Het vierde paard wat ik voor deze koers tip is die met het minst snelle record van alle deelnemers, More Than Fast (5). Dit omdat de ruin in al zijn starts op deze baan nog nooit buiten de eerste vier gefinisht is en ik verwacht dan ook dat hij zijn record in deze koers wat zal aanscherpen.

1: Prigana (8)
2: Molly Malone (2)
3: Goofy Wan (12)
4: More Than Fast (5)

 

 

Race 3 

Ook in deze tweede koers van de V5 een grote favoriet, namelijk Skyfall (7) met Thomas Maassen op de sulky. Normaal gesproken mag de overwinning in deze koers niet aan zijn neus voorbij gaan. De tegenstand kan komen van Lordano Ass (2). De zevenjarige ruin wist namelijk al eens een keer op deze baan over dezelfde afstand als vandaag in een kilometertijd van 14,7 te winnen. Miguel Greenwood (5) kwam er de laatste keer niet aan te pas en werd op het laatste rechte eind in Dinslaken ook nog eens uitgeschakeld. De keer daarvoor werd hij hier in een kilometertijd van 14,6 tweede. Jonalu (1) wist in de koers, waarin Miquel Greenwood werd uitgeschakeld, tot een tweede plaats te komen.

1: Skyfall (7)
2: Lordano Ass (2)
3: Miguel Greenwood (5)
4: Jonalu (1)

 

Race 4 

Heras Grand Dame (5) lag in haar laatste koers op 20 januari hier in Gelsenkirchen lange tijd op kop, maar moest in de laatste meters deze koppositie afstaan en werd uiteindelijk vierde. De kortere afstand vandaag (1609 meter) zou nu wel eens in haar voordeel kunnen zijn. Prinz Neo (1) werd tweede in de koers waarin Heras Grand Dame vierde werd en Gingin (3) kwam als vijfde langs de finishpaal. Supervera Diamant (4) was tot aan de kwalificatieproef van 20 januari jl. ruim anderhalf jaar niet in de baan verschenen. De merrie liep daarvoor altijd goede koersen en de kilometertijd van 19,6 in de kwalificatieproef is zeker niet slecht en is een bewijs dat zij het nog niet verleerd is. Misschien dat zij nog een koersje nodig heeft, maar een plekje bij de eerste vier in dit veld moet tot de mogelijkheden behoren. 

1: Heras Grand Dame (5)
2: Prinz Neo (1)
3: Gingin (3)
4: Supervera Diamant (4)

 

Race 5 

Een koers voor paarden die nog geen 1800 euro hebben gewonnen. Paarden die meer dan eens een foutje weten te maken tijdens de koers. Shalala (5) heeft sinds oktober van het vorig jaar niet meer gelopen, maar haar laatste optreden hier in Gelsenkirchen op 5 september wist zij met een overwinning te bekronen in een zeer sterke kilometertijd van 16,2. Mocht de merrie in handen van Roland Hülskath vandaag de draf weten vast te houden dan is zij voor mij de winnaar van deze koers. De kampioen van Duitsland, Michael Nimczyck, neemt plaats achter Ivar Attack (3). De laatste keer over de sprintafstand was dit geen succes en werd de hengst uitgeschakeld. Dat de hengst het echter wel kan bewijst de derde plaats in handen van Dion Tesselaar op 12 december. Als kanttekening bij de laatste koers van Mia Wallace (2), waarin zij tweede werd, moet wel worden geplaatst dat de helft van de zes deelnemers aan deze koers toen werd uitgeschakeld. Judena (7) is voor mij het vierde paard in deze koers.

1: Shalala (5)
2: Ivar Attack (3)
3: Mia Wallace (2)
4: Judena (7)

 

Race 6 

In de zesde koers van vanmiddag zijn er wat mij betreft drie dravers die voor de overwinning in aanmerking zouden kunnen komen. De eerste is Holland Hazelaar (5). De merrie die na een half jaar afwezigheid zich in december opnieuw wist te kwalificeren. Ze liep daarna drie koersen met in de laatste een overwinning op de baan van Hamburg. Op tweede Kerstdag werd zij op de baan van vanmiddag vierde in een kilometertijd van 17,6. In eerdere koersen in Gelsenkirchen vorig jaar finishte zij nimmer buiten de eerste twee. De tweede is Duliano (7), een vaste gast hier op de baan in Gelsenkirchen. Zijn laatste optreden hier in Gelsenkirchen wist hij winnend af te sluiten. Deze koers ging echter wel over de mijl. De derde favoriet is I’m happy (8). De merrie maakt in haar enige optreden dit jaar op 2 januari veel indruk door in 16,5 als eerste over de finish te gaan. Met haar eigenaresse op de kar en haar laatste koers in het achterhoofd is zij voor mij van de drie paarden toch de grootste kanshebster voor de overwinning. Carlos As (4) zal niet mee kunnen gaan doen voor de overwinning, maar zie ik wel als eerste van de rest achter de eerste drie genoemde finishen.

1: I’m happy (8)
2: Holland Hazelaar (5)
3: Duliano (7)
4: Carlos As (4)

 

Race 7 

In deze koers komen slechts zes paarden aan de start en het moet wel heel raar lopen als Mr Bathuan Byd (3) niet als winnaar over de streep zal komen. Op 2 januari wist de zevenjarige ruin met Jaap van Rijn op de kar met hetzelfde startnummer als vandaag in een kilometertijd van 14,8 te winnen. Michael Nimczyk  neemt plaats achter Hector Boko (4). De ruin kwalificeerde zich, na een aantal maanden afwezigheid, op 20 januari in 16,9. Hiervoor liep hij ook al vaak zeer snelle tijden. Het ziet er dus naar uit dat hij nog precies weet hoe het moet en in dit kleine veld moet hij dan ook absoluut voorin kunnen eindigen. Obsession Eden (1) loopt zijn koersen voornamelijk in Wolvega, maar in 2017 wist hij hier maar liefst vier koersen te winnen. De baan ligt de hengst dus wel. Macho Byd (8) is vrij wisselvallig in zijn prestaties en wil nog wel eens vergeten dat hij moet draven. Als hij dit zich vandaag bewust is dan moet een vierde plaats haalbaar zijn.

1: Mr Bathuan Byd (3)
2: Hector Boko (4)
3: Obsession Eden (1)
4: Macho Byd (8)

 

Race 8 

Een monte koers met wederom maar zes paarden die om de winst gaan strijden. De laatste keer dat Yarrah (6) hier in Gelsenkirchen aan de start verscheen, wist de ruin met Anne Lehman te winnen. Ronja Walter zal voor het eerst plaats nemen op haar eigen paard Miles United (3). De ruin wist zijn laatste koers in Gelsenkirchen ook te winnen. Hier moet echter wel bij vermeld worden dat dit toen een draverij was en dat het dus afwachten is hoe hij het in deze monte koers zal gaan doen. El Raul (5) moest in eerdere ontmoetingen met Yarrah deze al twee keer voor laten gaan. Iets wat vandaag zo goed als zeker ook weer zal gaan gebeuren, maar een derde plaats behoort zeker tot de mogelijkheden. Ali the Best (4) zien we vandaag voor het eerst hier in de baan. De tijden die de negenjarige hengst echter in België heeft gelopen, zijn zeker niet slecht te noemen.

1: Yarrah (6)
2: Miles United (3)
3: El Raul (5)
4: Ali the Best (4)

 

Race 9 

Voor Highlander Boko (4) is het zijn eerste koers in 2019. Zijn laatste twee koersen in Gelsenkirchen wist hij beide te winnen. Vorig jaar was hij op twee keer na in elf starts in het geld. Met Michael Nimczyk als rijder moet het mogelijk zijn om de draad weer op te pakken en deze koers met een overwinning af te sluiten. Spy Lord (7) loopt in Gelsenkirchen altijd zeer goede koersen. De laatste keer op 20 januari wist hij tegen de verwachting van de wedders in te winnen in een kilometertijd van 16,0. Haar laatste drie koersen liep Emine Smiling (2) op de baan vanmiddag en wist steeds bij de eerste twee te finishen.  Grand Seigneur (5) loopt veel van zijn koersen in Wolvega, maar als hij dan eens een keer de reis naar Gelsenkirchen heeft gemaakt dan is dit zelden voor niets. Dit bewijst wel zijn laatste overwinning hier op 20 januari.

1: Highlander Boko (4)
2: Spy Lord (7)
3: Emine Smiling (2)
4: Grand Seigneur (5)

 

Race 10 

Charmane (6) wist in zijn loopbaan nog geen enkele keer te winnen, maar vandaag zou dat wel eens kunnen gaan gebeuren. In zijn laatste koersen was hij er met tweemaal een derde en tweemaal een tweede plaats al heel dichtbij. In de laatste koers moest hij echter wel The Shells Go (7) voor laten gaan. De negenjarige Comealittlecloser (2) wist op 20 januari zijn comeback, na een afwezigheid van ruim vijf jaar, met een overwinning te bekronen. Hierbij moet wel worden vermeld dat dit in een koers was met zes paarden waarvan er maar drie dravend de finish wisten te bereiken. Une Petite Fleur (3) die bij Tim Schwarma op stal staat, zal worden gereden door “onze” Jaap van Rijn. Als Jaap de merrie dravend weet te houden dan zit een plaats er bij de eerste vier er zeker in.

1: Charmane (6)
2: The Shells Go (7)
3: Comealittlecloser (2)
4: Une Petite Fleur (3)

 

Race 11 

Ondanks startnummer 1 is voor mij TomNJerry Diamant (1) de favoriet in deze koers. Met hetzelfde startnummer wist de hengst al eens een keer over de mijl in een kilometertijd van 14,0 hier te winnen. Lady Vera (3) met Robbin Bot is volgens mij de enige draver die het eerstgenoemde moeilijk zou kunnen gaan maken. Op tweede Kerstdag werd zij hier met Jaap van Rijn tweede in een kilometertijd van 14,6. Jaap van Rijn neemt in deze koers zelf plaats achter Schubert (6). Liep de laatste twee keer hier over de mijl en wist er daarvan een te winnen met 13,0 als kilometertijd. Amiral de Retz (5) heeft een paar maanden rust gehad. Vorig jaar liep de hengst van zijn elf starts negen keer in het geld. Daarvan wist hij hier een keer op 13 juli te winnen met ….Jaap van Rijn.

1: TomNJerry Diamant (1)
2: Lady Vera (3)
3: Schubert (6)
4: Amiral de Retz (5)

 

Race 12 

In de laatste koers van vanmiddag komen we Heras Traum (5) tegen. De merrie won haar laatste zes koersen van vorig jaar op rij. Dit jaar liep ze tot nu toe twee keer. Ze werd een keer vierde en de laatste keer werd ze in de laatste bocht in tweede positie uitgeschakeld. Ik ga er van uit dat ze het draven en winnen nog niet verleerd zal zijn en vanmiddag dan ook weer een “eentje” aan haar totaal zal toevoegen. Winnen is Etorix (8) ook niet vreemd. De laatste drie keer dat zij hier aan de start verscheen wist zij even zoveel keer te winnen. White Phoenix (3) is een vaste gast hier in Gelsenkirchen. Op 20 januari wist hij zijn tweede overwinning te boeken. Dit was echter wel met een kilometertijd van 19,7. In deze koers werd Lady Lobell (1) tweede achter de eerder genoemde White Phoenix.

1: Heras Traum (5)
2: Etorix (8)
3: White Phoenix (3)
4: Lady Lobell (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.