Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 17 februari

Gelsenkirchen – zondag 17 februari – Start: 11.05 uurRace 1: Preis von Agen / PMU

Vandaag elf draverijen op Gelsenkirchen. De eerste drie zijn premium en we trappen af met een hele open koers. The Shells Go (6) is toe aan een overwinning. Was de laatste drie keer derde in prima tijden. Gaf afgelopen dinsdag Ian Greenwood tot op de streep partij. Goofy Wan (11) heeft op deze baan ook een 1.17-tijd in de benen. Was al een keer dichtbij een overwinning en heeft hier de steun van de Duitse kampioen Michael Nimczyk. Indira Zes HB (10) is ook gevaarlijk. De snelle merrie kwam niet uit de verf in Wolvega maar was eerder een toonbeeld van trouw op Gelsenkirchen. De trainingspupil van Appie Bosscha heeft in deze koers een eerste kans. Niels Jongejans presenteert Velten Hells Bells (3) die op rust ging in oktober toen ze in dead-heat een koers won op Dinslaken. Vandaag is haar rentree, ze deed nog weinig verkeerd. Odette (4) won eveneens haar laatste start en Georgies Noble (7) en White Phoenix (9) presteren heel constant. Laat vooral niemand weg in uw weddenschappen!

Plaats 1: Indira Zes HB (10)
Plaats 2: Goofy Wan (11)
Plaats 3: The Shells Go (6)
Plaats 4: Velten Hells Bells (3)

 

 

Race 2: Wettstar Februar-Pokal / PMU

Twinkle Face (4) is het paard van de koers. De pas vierjarige merrie van Stall Habo liep netjes achter City Guide op Wolvega en was onlangs vijfde op Vincennes. Lag die dag lang ingesloten achterin en maakte het prima af. Gewonnen spel heeft ze echter niet… Sesamo Om (9) komt met goede verrichtingen uit Mons. Was de laatste keer tweede achter Gina Schermer. Freedom Fighter (1) is eveneens in vorm. Won heel indrukwekkend in Hamburg en de keer erna liep hij een amateurkoers in Wolvega. Had geen vrij spoor terwijl het tempo laag lag. Zo’n koersverloop is aan hem niet besteed. Mr Bathuan Byd (3) won begin dit jaar een premium-koers op Gelsenkirchen. Bleef toen sterk voor Napster (2) en Lordano Ass (8). In die vorm kan de pupil van Hans Bot ook vandaag ver komen. We schatten hem normaal gesproken hoger in dan stalgenoot Macho Byd (7) die de laatste keer won op een loodzware piste.


Plaats 1: Twinkle Face (4)
Plaats 2: Sesamo Om (9)
Plaats 3: Freedom Fighter (1)
Plaats 4: Mr Bathuan Byd (3)

 

 

Race 3: Preis von Bordeaux / PMU

We kijken uit naar de rentree van Velten Revenge (2) die zijn eerste drie levensstarts makkelijk won op Duindigt. De grote hengst kwam tekort in het Halali-Rennen over de sprintafstand maar dat rekenen wij hem niet aan. Is geen snelle starter maar heeft wel veel loopvermogen. Mr Blitzer Byd (9) staat in dit veld gedeclasseerd. Hij kan meer dan zijn laatste prestaties doen vermoeden en zou het de favoriet lastig kunnen maken. Highlander Boko (10) gaf de laatste keer de kop over en liep op een kar toen het paard voor hem stilviel. Emine Smiling (12) finishte hard in die koers en werd voor de vierde maal op rij tweede. Daarmee bevestigde ze haar vormstijging van de afgelopen weken. Duliano (11) hoort op de tickets thuis evenals Fabiene (4) die al eens eerder verrassend toesloeg met Ingrid Vermeer. Gerko Steenwijk (6) zou kunnen verrassen op de plaatsen als het tempo hoog ligt.


Plaats 1: Velten Revenge (2)
Plaats 2: Mr Blitzer Byd (9)
Plaats 3: Highlander Boko (10)
Plaats 4: Emine Smiling (12)

 

 

Race 4: Preis von Langon

Een koers voor Trotteur Francais over de middenafstand. Toch kiezen we onze favorieten uit het tweede band. Chance Classique (6) werd in Wolvega tweede achter Do You Love Me en bleef daarbij voor Croatie d’Amour. Dergelijke paarden treft ze hier niet. Haar overwinning daarna in Berlijn onderstreept de goede vorm. Casanova d’Amour (5) is de gevaarlijkste concurrent. Hij kan een hoog tempo aan en houdt van harde koersen. In het eerste band valt Douce Rose Amour (3) op. Zij wordt deze keer gereden door Jaap van Rijn. Een uitstapje naar Mons leverde niks op maar daarvoor werd ze vijfde op Gelsenkirchen in 1.16,5 over 2100 meter autostart. Lijkt sowieso geboekt voor plek twee of drie maar misschien hebben haar connecties wel een ontsnappingspoging in het hoofd. Daarachter is de keuze moeilijk. Daylight de Marens (2) is op papier trouwer dan de rest. Du Guesclin (1) herkwalificeerde onlangs in een 1.18-tijd. Dravende weg zijn er mogelijkheden voor plek drie en vier.


Plaats 1: Chance Classique (6)
Plaats 2: Casanova d’Amour (5)
Plaats 3: Douce Rose Amour (3)
Plaats 4: Du Guesclin (1)


 

Race 5: Preis von Auch / V5-1

Het eerste onderdeel van de V5 begint met een koers voor de beginnersklasse. Ivar Attack (9) is de enige deelnemer met al een overwinning op zak. Hij was eerder op dreef van kop af en won zijn laatste start om een verregend Gelsenkirchen. Appie Bosscha heeft Best song ever (8) aan de start. Verdiende drie keer geld in Wolvega en doet hier mee om de overwinning. Oud-stalgenoot Incredible Dream (6) is inmiddels verkocht. Hij liep eerder prima koersen in Gelsenkirchen. Mia Wallace (5) is trouw en lijkt een bankpaard voor de plaatsen. Warhorse Hazelaar (3) komt terug van rust. De kleine vosruin heeft veel speed. Zou hier niet verrassen met een plek bij de eerst drie. En eveneens opgepast voor Wine Garden (2) die drie maanden niet gelopen heeft en Ferdi Dry (4) die geen prestaties heeft maar al wel 1.17,8 noteerde over 2300 meter.


Plaats 1: Best song ever (8)
Plaats 2: Warhorse Hazelaar (3)
Plaats 3: Ivar Attack (9)
Plaats 4: Mia Wallace (5)

 

Race 6: Preis von Carcassonne / V5-2

Samson Ris (5) is in deze koers de duidelijke favoriet. Kwam de laatste keer hard af in Gelsenkirchen. Hij vocht voor de overwinning maar moest een neusje toegeven. Jaap van Rijn is opnieuw de rijder van dienst. Michael Nimczyk neemt plaats achter Minka Express (6). Die zou hier aan kop kunnen komen en dan is er een hoop gewonnen. Hironimus LB (7) was recent tweede in Gelsenkirchen op een zware baan. Hij heeft inmiddels weer twee starts in de benen na een lange pauze. De overige paarden doen niet veel voor elkaar onder. I am Perfect (1) was de laatste keer vierde achter Makalo en bleef daarbij voor Yankee Way (2) en Love Victory (4).


Plaats 1: Samson Ris (5)
Plaats 2: Minka Express (6)
Plaats 3: Hironimus LB (7)
Plaats 4: I am Perfect (1)

 

Race 7 Preis von Toulouse / V5-3

Een amateurfahren met nogal wat geweld aan de start. Mad World (9) won de voorlaatste keer tegen ondermeer Miss Mara en William Scott. Laatstgenoemde draaide de laatste keer de rollen om maar toen nam de rijder zelf de schuld op zich. Felinas Boy (11) werd in die koers dichtbij derde. Mad World treft hier het tweede gelid maar is sowieso geen snelle starter. In de tweede kilometer kan hij de tegenstand oprollen. Velten La Varenne (5) gaat dat proberen te voorkomen. De merrie kan goed vertrekken en met een mooi koersverloop zijn er mogelijkheden. Klopte in Dinslaken de laat vrijgekomen Thatcher (7) die we hier ook niet mogen onderschatten. De laatste keer moest hij echter passen in een premium-koers waarin Fire Lane (4) als vierde eindigde. Janika Bo (1) won haar laatste twee koersen met Tom Karten in de sulky en heeft hier een mooi startnummer. Senorita Diamant (3) heeft een aantal kansen versprongen in de slotfase maar in Berlijn ging ze eindelijk weer strak. Dan behoort een trio-aankomst tot de mogelijkheden.


Plaats 1: Mad World (9)
Plaats 2: Velten La Varenne (5)
Plaats 3: Felinas Boy (11)
Plaats 4: Senorita Diamant (3)

 

Race 8: Preis von Mont de Marsan / V5-4

Heras Grand Dame (4) was afgelopen dinsdag weer ouderwets op dreef. Won met een straat in 1.16 na veel werk buitenom. In die vorm kan ze op herhaling. Velten Moon River (1) heeft dankzij de leerlingenstatus van Eline Janssen een perfecte uitgangspositie. Past op winsom precies in deze koers en zou het de favoriet lastig kunnen maken als hij de hele weg op haar rug ligt. Tessa (5) werd de laatste keer voor het eerst gereden door Jaap van Rijn en won ruim over de mijl. Treft vandaag sterkere tegenstanders maar als ze de startfase overleeft kan ze er opnieuw dichtbij zitten. Fleetwood Max (7) heeft een mooi rijtje verrichtingen. Loopt voornamelijk op Mönchengladbach en moest de voorlaatste keer passen tegen Velten Moon River. Plek drie of vier zijn echter binnen handbereik. Daarachter valt de keuze op Spy Lord (2) die onlangs verrassend won in Gelsenkirchen in 1.16,0. Met een dergelijke tijd doe je hier voorin mee.


Plaats 1: Heras Grand Dame (4)
Plaats 2: Velten Moon River (1)
Plaats 3: Tessa (5)
Plaats 4: Fleetwood Max (7)

 

Race 9: Preis von Montauban / V5-5

Een amateurkoers zonder duidelijke favoriet. Ghost Rider MC (1) liep dit jaar al 1.17-tijden in Gelsenkirchen en is daarmee één van de snelsten in dit veld. In zijn laatste drie starts had hij veel aanhang op de wedmarkt maar kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Call me Brixton (9) doet qua snelheid niet veel voor hem onder. De Cantab Hall-merrie was afgelopen dinsdag nog derde in Gelsenkirchen na een prima finish. Presteert doorgaans trouw maar het startnummer is een nadeel. A Magic Quick (4) heeft het nodige talent maar de merrie is grillig. Wordt hier gereden door Jörg Hafer en dat maakt haar alleen maar interessanter. Simb Laredo (6) heeft sinds begin september niet meer gelopen. Komt uit Zweden en heeft drie starts op Duitse bodem gedaan. Als hij verbetert is en goed terugkeert van rust dan zijn er in dit veld gelijk mogelijkheden. Voor de plaatsen moeten Hannelore (2), Lady Lobell (5) en Mister Grey (8) op de tickets. Zeer open koers.


Plaats 1: A Magic Quick (3)
Plaats 2: Call me Brixton (8)
Plaats 3: Ghost Rider MC (4)
Plaats 4: Hannelore (2)

 

Race 10: Wettstar Februar-Meile

Een mooie mijlskoers met Schubert (8) als favoriet. Als hij de startfase heelhuids doorkomt dan lijkt er geen kruid tegen hem opgewassen. Hans Bot heeft twee paarden in de strijd. Crizzly Bear (5) komt terug van rust maar behoort qua klasse tot de betere paarden in dit veld. Compleet Well (7) heeft wat geluk nodig met het startnummer. Vertrekt achter nummer één en de kans bestaat dat hij achterin komt te liggen. De laatste keer eindigde hij ruim achter Schubert en Unkir d’Oo (9). Dubai World Cup (2) en Helios (6) zouden voordeel kunnen hebben bij de afstand. Neem ze mee voor de plaatsen.


Plaats 1: Schubert (8)
Plaats 2: Crizzly Bear (5)
Plaats 3: Unkir d’Oo (9)
Plaats 4: Compleet Well (7)

 

Race 11: Wettstar.de Februar Challenge

We sluiten af met een koers voor de liefhebbers. Bartho Barendregt is al vaker op stap geweest met zijn Sarina B (8). Dat leverde vorig jaar een vierde plek op achter betere paarden dan dat ze nu treffen. De achtjarige merrie heeft een paar maanden niet gelopen en maakt hier haar rentree. Highland Yankee (7) is een alternatief voor de winst. Hij won in december nog in Dinslaken tegen ondermeer Royal Cash (4), een lekker koerspaard die onderweg vaak lastig te motiveren is. Carlos As (2) eindigde de voorlaatste keer vlak voor Terpie Burgerheide (3). Samen werden ze respectievelijk vier en vijf in 1.18. Met name van Terpie Burgerheide verwachten we het één en ander. De grote ruin is pas vier jaar oud en heeft doorgroeimogelijkheden.

Plaats 1: Sarina B (8)
Plaats 2: Highland Yankee (7)
Plaats 3: Terpie Burgerheide (3)
Plaats 4: Royal Cash (4)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.