Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 3 maart

Gelsenkirchen – zondag 3 maart – Start: 13.40 uur

Koers 1: Preis von Cavaillon

Elf koersen vandaag in Gelsenkirchen. In de openingsdraverij heeft Lannoo EV (7) goede kansen met Rob van Toor. Won eind vorig jaar imponerend in Alkmaar en stelde onlangs zijn record bij in Wolvega. Van een ‘walk-over’ is echter geen sprake. Mia Wallace (6) nam de laatste keer de kop en bood de winnaar tot op de streep partij. Warhorse Hazelaar (4) werd in diezelfde koers dichtbij derde. De zoon van Virgill Boko heeft een goede slotronde in de benen. Tussen de overige paarden is het lastig kiezen. Wonderful PS (8) kwalificeerde afgelopen zomer in 1.19 op Gelsenkirchen. Staat inmiddels op stal bij Reinier Feelders en zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Lannoo EV (7)
Plaats 2: Mia Wallace (6)
Plaats 3: Warhorse Hazelaar (4)
Plaats 4: Wonderful PS (8)

 

Koers 2: Preis von Borely

Een amateurkoers. Willem Brouwer rijdt Arabesk Hazelaar (2) die dit jaar in Mons wist te winnen in 1.15,5 over 2300 meter. De trainingspupil van Didier Kokkes treft in Etorix (4) een lastige tegenstander. De Fransman heeft veel loopvermogen en Silvia Raspe kent hem door en door. Kobra Haleryd (1) heeft een mooie uitgangspositie en heeft reeds snelle tijden gelopen in Gelsenkirchen. Heeft enkele weken niet gelopen. Noelani (7) behoorde vorig jaar tot de betere merries van haar jaargang. Maakt hier haar rentree en zal wellicht een koers nodig hebben. Een trioklassering is echter niet ondenkbaar. ‘Dark-horse’ is Obsession Eden (9). André Wallenburg rijdt de grillige draver van Hans Bot. De hengst is veel betere competitie gewend maar is zeker geen gemakkelijk heerschap. Tweede gelid is eerder een voordeel dan een nadeel.

Plaats 1: Etorix (4)
Plaats 2: Arabesk Hazelaar (2)
Plaats 3: Kobra Haleryd (1)
Plaats 4: Obsession Eden (9)

 

Koers 3: Preis von Vivaux

Sandsturm (6) eindigde 2018 geweldig maar is het nieuwe jaar ongelukkig begonnen. Sprong één keer aan de start en de laatste keer als leider vlak voor de laatste bocht. Dravende weg is hij hier de duidelijke favoriet. Chou Chou Star (7) is snel van huis uit en heeft de steun van Jaap van Rijn. Werd recent derde achter Makalo en liet toen een goede indruk achter. Fire Lane (8) hield de laatste keer lang vol aan kop. Werd uiteindelijk derde. Natty (5) maakt in deze koers haar rentree. Heeft als driejarige meegedaan in een aantal ‘Zuchtrennen’ en niet zonder succes. Was onder andere derde in de Stutenlauf van de St. Leger en vijfde in de Breeders Crown. Moet ook meekunnen in haar eigen winsomklasse. Amici P (3) is trouw. Hij hoort ook op de tickets thuis.

Plaats 1: Sandsturm (10)
Plaats 2: Chou Chou Star (8)
Plaats 3: Fire Lane (7)
Plaats 4: Natty (5)

 

Koers 4: Preis von Hyeres

Prachtig deelnemersveld met Stradivari (11) als favoriet. De winnaar van de Bahrenfeld Cup won onlangs twee keer in Berlijn. Het paard die hem voor het laatst wist te kloppen is er vandaag opnieuw bij: Mr Bathuan Byd (8). Stradivari probeerde het toen vanuit het dodenspoor terwijl Mr Bathuan Byd zijn kruid drooghield als derde paard aan de binnenkant. Hij maakte het die dag geweldig af. Dat was begin januari en daarna heeft Mr Bathuan Byd nog drie podiumplaatsen behaald. De laatste keer werd hij geklopt door Freedom Fighter maar bleef hij voor Napster (7). Samson Ris (4) was de laatste keer een macht op Gelsenkirchen. Hij won erg sterk over de mijl en liet de keer daarvoor al een goed eindschot zien. Sammy (9) heeft een mooi rijtje verrichtingen maar staat beduidend zwaarder. Opgepast voor Forrest Beemd (5). Hij heeft een paar goede koersen gelopen in Wolvega. Sprong de laatste keer weg in de laatste bocht met een derde plaats binnen handbereik. Is gebaat bij een hoog tempo en kan dan verrassen.

Plaats 1: Stradivari (11)
Plaats 2: Mr Bathuan Byd (8)
Plaats 3: Samson Ris (4)
Plaats 4: Napster (7)

 

Koers 5: Preis von Cagnes-sur-Mer

Emilion (4) aan de start en dus is deze koers extra interessant. Won recent in Wolvega waarbij hij Kees Bokma wist te kloppen. Was de laatste hoek uit eigenlijk al geklopt maar vocht zich knap terug. De keer daarna vergaloppeerde hij zijn kansen op Vincennes. Vandaag kan hij de draad weer oppakken. Stalgenoot Miguel Greenwood (5) maakt zijn rentree. Sloot 2018 af met een hele serie sterke verrichtingen. In zijn enige start dit jaar sprong hij bij het uitkomen van de laatste bocht in Dinslaken. We verwachten hem vandaag weer scherp aan de start. Power Point (6) was de laatste keer tweede op een loodzwaar Gelsenkirchen voor onder andere Firefox BR (3), die het in eerdere starts graag van kop af probeerde. Compleet Well (8) zou kunnen verrassen met een podiumplaats. Kwam de laatste keer over de mijl niet weg uit het achterveld. Komt over de middenafstand waarschijnlijk beter uit de verf.

Plaats 1: Emilion (4)
Plaats 2: Miguel Greenwood (5)
Plaats 3: Power Point (6)
Plaats 4: Compleet Well (8)

 

Koers 6: Wettstar März-Cup - 1. Abteilung

Assauer (5) loopt regelmatig 1.16 en 1.17-tijden op Gelsenkirchen. Dat is vandaag genoeg voor een zege. De zoon van Freiherr As komt voor het eerst met amateur Dieter Kerbaum in actie. De laatste twee keer maakte hij helaas een galoppade met nog een ronde te gaan. Hij sloot achter het peloton aan en kwam nog hard af. Hij was al gediskwalificeerd maar kwam wel voor Carlos As (8) over de streep. Erlenkönig (7) won recent in Mönchengladbach. We mogen de ruin niet onderschatten. Juwel U (10) liep op diezelfde dag in een andere koers een snellere tijd als derde aankomende. Hij hoort ook op de tickets thuis. Ghost Rider MC (1) verbetert per start en zou ook dichtbij kunnen eindigen.

Plaats 1: Assauer (5)
Plaats 2: Carlos As (8)
Plaats 3: Erlenkönig (7)
Plaats 4: Juwel U (10)

 

Koers 7: Wettstar Start in den März

Mister Ed Heldia (6) maakt zijn rentree. Won vorig jaar de Deutschland Cup tegen ondermeer Hugo Lobell en was vierde in Jägersro. Hij kan de eerste keer niet op zijn lauweren rusten want Stan Libuda (7) doet ook mee. Hij won zijn laatste drie koersen, ook toen er meters gegeven moesten worden aan Glen Ord Superb (8). Crizzly Bear (5) won de laatste keer sterk over de mijl. Boucher le Blanc (2) eindigde die dag op gepaste afstand als tweede voor een kluwen van paarden met onder andere Amiral de Retz (4). Toscanini Font (3) is de tweede troef van Henk Grift in deze koers. Won vorig jaar nog hier in Gelsenkirchen en moet meekunnen doen voor een trioklassering.

Plaats 1: Mister Ed Heldia (6)
Plaats 2: Stan Libuda (7)
Plaats 3: Crizzly Bear (5)
Plaats 4: Toscanini Font (3)

 

Koers 8: Preis von Avignon

Fikonia AM (4) is een snelle vierjarige merrie van Cantab Hall. Ze heeft hier een eerste kans met Michael NImczyk. Van de overige paarden wisten Picasso HM (7) en Odette (3) ook al eens een koers te winnen. Van dit tweetal schatten we Picasso HM iets hoger in. De laatste keer werd hij vierde in Gelsenkirchen en kwam hij één lengte voor More Than Fast (10) binnen. Ze noteerden beide een lage 1.18. Flying Times (5), Eclipse de Phens (6) en I’myournightmare (8) hebben eveneens een dergelijke tijd in de benen. Laat vooral geen paarden weg in uw trioweddenschappen.

Plaats 1: Fikonia AM (4)
Plaats 2: Picasso HM (7)
Plaats 3: Odette (3)
Plaats 4: More Than Fast (10)

 

Koers 9: Wettstar Cote d'Azur-Trabreiten

Een monté-draverij met vijf deelnemers. Yarrah (3) heeft een mooie staat van dienst. Wist deze winter al tweemaal te winnen in Gelsenkirchen met Anne Lehmann. Voert meestal een hoog tempo aan kop en de rest staat dan voor een lastig opgave. De Duitse kampioene, Ronja Walter, rijdt Miles United (2). Hij was de laatste keer tweede achter Yarrah over de mijl. En daarna eindigde hij als tweede in het Deense Billund. Voor Lordano Ass (5) is dit genre nieuw en mag op pad met Sytske de Vries. Als hij er aanleg voor heeft dan is hij direct goed genoeg om voorin mee te doen. Hij bleef de laatste keer voor Jonalu (4) in een aangespannen draverij. Injah (1) werd al eens eerder gereden door Marloes Knopp. Hij moest toen passen tegen Yarrah en Miles United. Qua winsom staat hij er opnieuw zwaar in.

Plaats 1: Yarrah (3)
Plaats 2: Miles United (2)
Plaats 3: Lordano Ass (5)
Plaats 4: Jonalu (4) 

 

Koers 10: Preis von Oraison

Highlander Boko (8) won de laatste keer in een snelle tijd. Liet toen een geweldig slot zien. Grand Seigneur (6) is zijn grootste uitdager. De trainingspupil van Hans Bot won zijn laatste twee koersen in Gelsenkirchen en maalt niet om een metertje meer. Windspeed (4) is er drie maanden tussenuit geweest. Hij sloot 2018 winnend af met een zege in Hamburg. Behaalde eerder goede tweede plaatsen achter Irma la Douce, Free Bird en Horatio Fortuna. Dat soort paarden treft hij nu niet. Gingin (5) viel de laatste keer erg tegen. Ze is normaal startsnel en kan dan mits opgeborgen verrassen op speed. Indus Dragon (1) is een vraagteken. Herkwalificeerde in dezelfde tijd als Payet. Paard is inmiddels vier jaar oud en kan wellicht beter dan we tot nu toe van hem hebben gezien.

Plaats 1: Highlander Boko (8)
Plaats 2: Grand Seigneur (6)
Plaats 3: Windspeed (4)
Plaats 4: Indus Dragon (1)

 

Koers 11: Wettstar März-Cup - 2. Abteilung

Molly Malone (6) begon het jaar uitstekend met twee overwinningen. Pikeur was toen Nick Schwarma. De amateurrijder neemt opnieuw de leidsels ter hand. Wist in één van die koersen Georgies Noble (4) al eens te kloppen. The Shells Go (9) won de laatste keer in Gelsenkirchen. De trainingspupil van Ralf Oppoli is erg constant geworden. De keer daarvoor bood hij Ian Greenwood namelijk tot op de streep partij in een pmu-koers. Stalgenoot Call me Brixton (3) werd toen dichtbij derde. Royal Cash (10) is niet altijd even makkelijk te motiveren maar heeft wel degelijk mogelijkheden.

Plaats 1: Molly Malone (6)
Plaats 2: The Shells Go (9)
Plaats 3: Royal Cash (10)
Plaats 4: Call me Brixton (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.