Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 24 maart

Gelsenkirchen – zondag 24 maart – Start: 13.15 uur

Race 1. Preis von Compiegne

Een zeer uitgebreide meeting deze zondag op de baan van Gelsenkirchen. Na drie kwalificatieproeven is om kwart over één de start van de eerste draverij van een totaal van maar liefst dertien, over het algemeen goed gevulde koersen! In het laatste band op 2100 meter staat Amiral de Retz (6) helemaal in zijn eentje. De meeste van zijn koersen loopt hij in Gelsenkirchen en hij weet daar over het algemeen zeer respectabele tijden neer te zetten. Zijn laatste overwinning dateert al weer van 13 juli vorig jaar. Dat was toen met “onze” Jaap van Rijn. De succesvolle pikeur die vandaag voor het eerst sinds deze overwinning weer achter de hengst zal plaatsnemen. Elias (3) start van 2075 meter met zijn eerste koers in 2019 en loopt hiermee zijn eerste koers in Duitsland. In zijn drie koersen die hij op de baan van Wolvega liep, was hij alle keren bij de eerste drie. De twee paarden in het eerste band, Esebio d'Ourville (1) en Enterprise (2) zullen volgens mij de strijd aanbinden om de derde en vierde plaats in deze koers.

Plaats 1: Amiral de Retz (6)
Plaats 2: Elias (3)
Plaats 3: Esebio d'Ourville (1)
Plaats 4: Enterprise (2)

 

Race 2. Krokus-Rennen

De laatste twee keren stelde Picasso HM (7) enigszins teleur met een derde en een vierde plaats. In beide koersen liep de vijfjarige ruin, net als vandaag, met startnummer zeven. In de koers van 12 februari lag hij het grootste gedeelte van de koers in koppositie, maar moest deze op het laatste rechte eind afstaan. White Phoenix (8) heeft op twee koersen na al zijn koersen gelopen op de baan van Gelsenkirchen en wist er vorig jaar er een van te winnen en op 20 januari lukte hem dat nog een keer. Velten Hells Bells (9) heeft geen fijn startnummer, maar een plaats bij de eerste vier aankomende behoort zeker tot de mogelijkheden. Call me Brixton (5) heeft dit jaar zes koersen op de baan van Gelsenkirchen gelopen en finishte daarvan drie keer in het geld. Vandaag verwacht ik voor haar een plaats in of net buiten het trio.

Plaats 1: Picasso HM (7)
Plaats 2: White Phoenix (8)
Plaats 3: Velten Hells Bells (9)
Plaats 4: Call me Brixton (5)

 

Race 3. Tulpen-Rennen

Een koers voor paarden die nog geen € 500.- hebben verdiend. Afgaande op de kilometertijd van 18,5 die Jacky Greenwood (4) liep in de speciale “Aufbaurennen” vorig jaar zie ik haar als favoriet in deze koers van start gaan. Bovendien zal zij worden gereden door de kampioenspikeur Michael Nymczyk. Niels Jongejans neemt plaats achter I Am Velten Scott (8). De merrie lag in haar eerste koers op de baan van Mönchengladbach lange tijd in winnende positie, maar kwam op het einde net iets te kort en finishte als tweede. Vandaag gaat zij voor het eerst rechtsom en is het afwachten of dat haar bevalt. Kaleea Express (10) maakt nog wel eens een misstap, maar als zij dit vandaag achterwege weet te laten dan moet een plaats in het trio mogelijk zijn voor haar. Jaap van Rijn rijdt de door Arnold Mollema getrainde Juan Les Pins (3), die zich in Nederland over een afstand van 1609 meter in 19,2 wist te kwalificeren.

Plaats 1: Jacky Greenwood (4)
Plaats 2: I Am Velten Scott (8)
Plaats 3: Kaleea Express (10)
Plaats 4: Juan Les Pins (3)

 

Race 4. Preis von Fontainebleau

In deze kwartetkoers komen twaalf paarden aan de start. Royal Cash (8) boekte op 3 maart jl. zijn eerste overwinning en de vorm lijkt aanwezig om hier direct een tweede aan toe te voegen. Hendrix Scott (6) met Jeffrey Mieras verschijnt vanmiddag voor het eerst in Duitsland aan de start. De snelheid bij de vijfjarige Love You ruin is absoluut aanwezig, maar hij wil nog wel eens een misstapje maken. De in Nederland gefokte Goofy Wan (4) zal gereden worden Michael Nimczyk en samen wisten zij op 17 februari derde te worden. Een maand hier voor wisten zij deze plek ook al een keer te behalen. Het lijkt er dus op dat de zesjarige merrie haar beste koersen met de Duitse kampioenspikeur loopt. De trainer Heinz Wewering komt in deze koers met twee paarden aan de start. Zelf neemt hij plaats achter Local Hero (7) en voor Indus Dragon (2) heeft hij Jaap van Rijn gevraagd. De laatste van de twee geef ik de meeste kan om in het kwartet te eindigen.

Plaats 1: Royal Cash (8)
Plaats 2: Hendrix Scott (6)
Plaats 3: Goofy Wan (4)
Plaats 4: Indus Dragon (2)

 

Race 5. Wettstar-März-Challenge

De favoriet voor de overwinning in deze koers is voor mij zonder twijfel Highland Yankee (2). De tienjarige ruin won zijn laatste koers in Gelsenkirchen op 17 februari met dezelfde rijder als vanmiddag. Samen wisten zij op 20 januari hier ook al eens een keer derde te worden in een kilometertijd van 16,5. Een plaats in het trio lijkt er ook weggelegd te zijn voor Dragona (5). De laatste twee koersen stelde de ruin iets teleur met een derde en een zevende plaats, maar de overwinning op 20 januari in een tijd van 15,9 geeft hoop. Noelani (3) werd in zijn eerste en enige koers tot nu toe van dit jaar vierde in een tijd van 17,9. Dit was met Dieter Kerbaum, de rijder die vandaag ook weer op de kar zal plaatsnemen. Met Graf Bismarck (7), die bijna altijd in het geld loopt, denk ik mijn viertal voor deze koers compleet te maken.

Plaats 1: Highland Yankee (2)
Plaats 2: Dragona (5)
Plaats 3: Noelani (3)
Plaats 4: Graf Bismarck (7)

 

Race 6. Schneeglöckchen-Rennen

Fikonia AM (3) verscheen tot nu toe vijf keer aan de start en wist er hiervan drie in winst om te zetten. De laatste keer was dat in een kilometertijd van 18 rond. Normaal gesproken zal zij vanmiddag haar vierde overwinning in haar carrière gaan behalen. Tegenstand kan zij gaan verwachten van The Shells Go (11). Zijn laatste twee starts waren niet echt succesvol. De ruin werd toen gereden door de eigenaar. De keren daarvoor liep hij vier keer achter elkaar in Gelsenkirchen en werd toen drie keer tweede en won een keer. Dit was steeds met Ralf Oppoli. De rijder die vanmiddag weer op de kar zal plaatsnemen. Indira Zes HB (6) kwam hier vorig jaar vijf keer aan de start en wist even zoveel keer bij de eerste drie te eindigen. Assauer (5) wist aan het einde van het vorig jaar hier twee keer achter elkaar te winnen. Daarna ging het ietsjes minder, maar in handen van Heinz Wewering moet een plaats bij de eerste vier vanmiddag zeker tot de mogelijkheden behoren.

Plaats 1: Fikonia AM (3)
Plaats 2: The Shells Go (11)
Plaats 3: Indira Zes HB (6)
Plaats 4: Assauer (5)

 

Race 7. Frühlingsblumen-Rennen

Stradivari (6) wist uit zijn laatste zeven starts vijf keer te winnen. Dit was wel iedere keer met Michael Nimczyk als pikeur. Vandaag gaat Robbin Bot proberen om de vijfjarige hengst naar wederom een overwinning te sturen. Michael Nimczyk zelf neemt plaats achter Fast and Furious (7). Ik ga er van uit dat zij alles in het werk zullen gaan stellen om de eerder genoemde Stradivari van zijn zesde overwinning af te houden. Als eerste zie ik Sammy (3) in aanmerking komen voor de derde plaats achter de twee favorieten uit deze koers. Rob van Toor is vanmiddag met twee paarden naar Gelsenkirchen gekomen en dat doet hij zeker niet als hij van te voren weet dat er geen kansen liggen voor zijn paarden. De eerste waarmee hij vanmiddag in de baan komt is Bruno Lanzarote (5).

Plaats 1: Stradivari (6)
Plaats 2: Fast and Furious (7)
Plaats 3: Sammy (3)
Plaats 4: Bruno Lanzarote (5)

 

Race 8. Frühlingsanfangs-Preis

Een klein veldje van zes paarden in deze achtste koers en het moet wel heel raar lopen als Stan Libuda (4) deze koers niet weet te winnen. Van zijn laatste vier koersen wist hij er drie in een overwinning om te zetten. In zijn laatste koers nam hij na de start direct de kop, maar gaf deze snel weer over. Later in de koers kwam hij ingesloten te zitten en kwam uiteindelijk niet verder dan een derde stek achter o.a. Mister Ed Heldia (2). Vandaag komen de twee elkaar weer tegen en verwacht ik dat deze keer de rollen omgedraaid zullen zijn en dat Stan Libuda voor Mister Ed Heldia zal finishen. De enige start van Goldy Stardust (5) in 2019 tot nu toe was op de baan van Wovega waar de zesjarig merrie op 8 maart de kwalificatie in een kilometertijd van 15,4 wist af te leggen. De beste prestatie tot nu toe van Unkir d'Oo (3) is een derde plaats. Dit zit er vandaag volgens mij zeker niet in, maar in dit veld van zes paarden moet een vierde plaats mogelijk zijn.

Plaats 1: Stan Libuda (4)
Plaats 2: Mister Ed Heldia (2)
Plaats 3: Goldy Stardust (5)
Plaats 4: Unkir d'Oo (3)

 

Race 9. Preis der Wettstar Wettannahmestelle Gelsenkirchen

In deze koers zullen we alles moeten vastbinden want Sandsturm (9) zal weer aan de start verschijnen. Zijn laatste drie koersen op de baan van Gelsenkirchen wist hij alle drie te winnen en dat ook nog eens in zeer aanprekende tijden. Hij zal het echter in de koers niet cadeau krijgen want de tegenstand doet zeker niet veel onder bij de klasse van Sandsturm. Chou Chou Star (7) is er daar een van. Het zal de merrie en zijn rijder alles aan gelegen zijn om revanche te nemen op de laatste koers toen Chou Chou Star net achter Sandsturm tweede werd. En dan is er ook nog Fleetwood Max (4) die zijn laatste koers op Gelsenkirchen met een eerste plaats wist te bekronen. In deze koers werd Velten Moon River (6) derde. Hij werd toen gereden door Eline Janssen, maar vandaag zal Niels Jongejans de zesjarige ruin sturen. Kortom een heel open koers waarbij ik het hou op de onderstaande vier.

Plaats 1: Sandsturm (9)
Plaats 2: Chou Chou Star (7)
Plaats 3: Fleetwood Max (4)
Plaats 4: Velten Moon River (6)

 

Race 10. Narzissen-Rennen

De tiende koers van de middag is er eentje voor de amateurrijders. Yarrah (1) liep dit jaar twee koersen op de baan van Gelsenkirchen en wist beide in handen van Anne Lehmann te winnen. Vandaag neemt Nick Schwarma achter de negenjarige ruin plaats. In zijn laatste koers bleef hij hierin Lordano Ass (2) voor die uiteindelijk tweede werd. Het zou mij niets verbazen als deze volgorde vandaag weer als de nummers een en twee op de borden komt of Miguel Greenwood (4) moet roet in het eten gooien. De achtjarige ruin is vaak in de einduitslag bij de eerste terug te vinden. Als we dan ook nog eens kijken naar zijn laatste twee koersen op de baan van Geslenkirchen waarin hij beide keren tweede werd in tijden van 14,6 en 15,8 moeten we serieus rekening met hem houden. Firefox BR (3) is een trouwe verdiener van zijn haver en vandaag zal hij zich zeker ook weer laten zien.

Plaats 1: Yarrah (1)
Plaats 2: Lordano Ass (2)
Plaats 3: Miguel Greenwood (4)
Plaats 4: Firefox BR (3)

 

Race 11. Hyazinthen-Rennen

De tweede draver waar Rob van Toor de reis mee naar Gelsenkirchen heeft gemaakt is Lannoo EV (11). Gezien zijn laatste overwinning op deze baan op 3 maart denk ik dat hij de reis niet voor niets gemaakt zal hebben en dat Rob weer met een overwinning voor zijn paard huiswaarts zal kunnen keren. Het gevaar voor hem komt  in deze koers van Jaylo (8). De vijfjarige merrie kan op deze baan zeer goed uit de voeten. De laatste keer wist ze zelfs te winnen, alleen moet hier wel de aantekening bij gemaakt worden dat dit toen over de sprintafstand van 1609 meter ging. Benieuwd ben ik naar hoe Ivar Attack (6) het gaat doen. Als de hengst niet zoals zo vaak een fout maakt dan zie ik hem vanmiddag als verrassing in het trio verschijnen. Mia Wallace (3) werd in de door Lannoo EV gewonnen koers vijfde. In dit veld verwacht ik dat ze vandaag een plaatsje verder zou kunnen komen.

Plaats 1: Lannoo EV (11)
Plaats 2: Jaylo (8)
Plaats 3: Ivar Attack (6)
Plaats 4: Mia Wallace (3)

 

Race 12. Stiefmütterchen-Rennen

Highlander Boko (4) verscheen dit jaar vijf keer aan de start en werd van deze vijf starts vier keer uitgeschakeld. De enige keer dat niet gebeurde werd hij eerste in een kilometertijd van 15,9. Ik durf vanmiddag de gok te nemen dat de vijfjarige ruin zijn draf weet te behouden en dat hij als eerste de finishpaal weet te passeren. En….mocht het dan toch nog mis gaan, want het blijven natuurlijk dieren, dan ga ik voor Windspeed (2). Hij maakt minder snel een fout en won ook al een keer op deze baan in een tijd van 16,9. Joe Cocker (5) komt voor de eerste keer dit jaar aan de start. In zijn laatste koers op 2 december lag hij bijna de hele koers aan kop, maar moest deze net voor de finish afstaan. Het is afwachten of hij na ruim drie maanden rust de draad weer kan oppakken. Everlasting Fire (6) werd in zijn laatste koers tweede en wist hier eerder ook al eens te winnen.

Plaats 1: Highlander Boko (4)
Plaats 2: Windspeed (2)
Plaats 3: Joe Cocker (5)
Plaats 4: Everlasting Fire (6)

 

Race 13. Krokus-Rennen - 2. Abteilung

De laatste koers van de middag zou wel eens een prooi kunnen worden voor A Magic Quick (2). Haar enige overwinning tot nu toe boekte zij in haar laatste koers met Jörg Hafer op de kar. Een combinatie die ook vandaag aan de start zal verschijnen en in dit veld moet het mogelijk zijn dat zij beide weer als eerste de finishpaal kunnen passeren. Voor de plaatsen achter A Magic Quick is het lastig om een keuze te maken. Als eerste noem ik dan maar Charmane (1). Wist nog nooit te winnen, maar loopt de meeste keren  in het geld. Red Lover (8) loopt zeker niet zijn allerbeste koersen op de baan van Gelsenkirchen, maar misschien dat een ervaren amatrice als Cathrin Nimczyk hier vanmiddag verandering in kan brengen. Georgies Noble (9) deed het in het begin van dit jaar opvallend goed met twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen. De laatste drie koersen ging het aanzienlijk minder.

Plaats 1: A Magic Quick (2)
Plaats 2: Charmane (1)
Plaats 3: Red Lover (8)
Plaats 4: Georgies Noble (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.