Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 1 mei

Gelsenkirchen - woensdag 1 mei - Start: 13:30

Race 1. Preis des DRIVE IN Autokino Essen

Op deze, voor onze Oosterburen, nationale feestdag is er op de baan van Gelsenkirchen een zeer uitgebreid programma met een grote Nederlandse inbreng en dan nu maar hopen dat de sproeiwagen zijn werk kan doen en dat er zich verder geen andere technische problemen gaan voordoen. In de eerste koers zien we direct een Nederlandse kanshebber op de winst, namelijk Jaap van Rijn. Hij verschijnt aan de start met IJsvink (2). De vierjarige ruin won zijn eerste koers dit jaar op 18 april over 2000 meter in een kilometertijd van 17,4, maar er zijn meer kapers op de kust voor de overwinning. UBetterWin Diamant (8) liep tot nu twee koersen op de baan van Berlijn-Mariëndorf en wist deze beide te winnen in zeer goede tijden 16,5 en 16,2. De hengst weet echter wel wat rechtsom koersen is. Hij liep namelijk zijn kwalificatieproef op de baan Gelsenkirchen in 20,1. En dan is er nog Rob de Vlieger met I can steel (3). De laatste keer werd de vierjarige ruin gereden door Thomas Bos en kwam hij niet verder dan een derde plaats in een veld van zes waarvan er ook nog eens twee paarden werden uitgeschakeld. Winnen is hem echter niet vreemd. In handen van Rob werd op 2 december van het vorig jaar als eerste de finishpaal gepasseerd. Ralf Oppoli werd met Mia Wallace (5) in de door Ijsvink gewonnen koers op een neusje tweede. Ik verwacht dat de merrie ook vandaag weer een rol van betekenis zal spelen in deze koers.

1: UBetterWin Diamant (8)
2: IJsvink (2)
3: I can steel (3)
4: Mia Wallace (5)

 

Race 2. Preis der Dekra Automobile GmbH, Essen

In de tweede koers zien we Stefan Schoonhoven met Hudson Boko (10). De vijfjarige ruin kan op de baan van Gelsenkirchen bijzonder goed uit de voeten. Zijn laatste drie starts op deze baan werden alle drie in een overwinning omgezet. In zijn laatste koers bleef hij andere deelnemers van vandaag zoals Imax en Ernie Digger voor. Net als in de eerste koers heeft Jaap van Rijn in deze koers met Kasida Bo (8) een kanshebber op de overwinning in handen. Op 4 april reed Jaap de merrie naar een tijd van 18,1 in de kwalificatieproef. Daarna zorgde Linda Matzky voor een tweede plaats. Een andere draver die hier heel goed uit de voeten kan, is Heras Grand Dame (5). Haar laatste overwinning was er een op 12 februari  in 16,3 over 2000 meter. Mijn verwachting is ook dat Volare Gar (9) met Michael Nimczyk zal meedoen om de podiumplaatsen.

1: Hudson Boko (10)
2: Kasida Bo (8)
3: Heras Grand Dame (5)
4: Volare Gar (9)

 

Race 3. Wettstar-Meile

De derde koers van de middag gaat over de sprintafstand van 1609 meter en zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen de Nederlandse kampioen, Rick Ebbinge, met Toscanini Font (1) en de kampioen van Duitsland, Michael Nimczyk, met Goldy Stardust (6). De eerste liep hier al eens een tijd van 13,5 over de mijl. Goldy Stardust gaat vanmiddag voor het eerst in zijn loopbaan van start over deze afstand, maar de merrie heeft wel heel veel speed gezien haar overwinning op 24 maart over 2000 meter in 13,8. Een Nederlands spreekwoord luidt “waar twee honden (in dit geval dravers) vechten om één been dan loopt de derde ermee heen” en dat zou vanmiddag zo maar eens voor Nileo (3) kunnen gelden. De hengst heeft in het verleden meerdere malen bewezen zeer goed over de mijl uit de voeten te kunnen. Stan Libuda (5) liep zijn record van 11,7 in augustus 2017 over de afstand van vanmiddag op de baan van Berlijn-Mariëndorf.

1: Goldy Stardust (6)
2: Toscanini Font (1)
3: Nileo (3)
4: Stan Libuda (5)

 

Race 4. Preis der Automobile Basdorf GmbH

In de vierde koers zullen we zeker niet vreemd opkijken wanneer wederom Rick Ebbinge en Michael Nimczyk samen de strijd zullen aangaan om de overwinning. Michael Nimczyk gaat van start met Place Royal (4). De hengst liep een fantastische kwalificatieproef in 17,5 over een afstand van 2000 meter. Het is voor Rick Ebbinge zijn paard, Jet Flevo (11), de eerste start dit jaar. Op 7 december van het vorig jaar liep de merrie 18,1 over 1609 meter op de baan van Wolvega. Het is dus bij haar wel even afwachten hoe ze terugkomt van rust. In de kwalificatieproef van Place Royal zagen we ook SJ’s Bianco (3). Hij liep iets minder snel (18,3) dan Place Royal, maar ook deze tijd schept verwachtingen. Een andere deelnemer die vandaag haar eerste koers loopt, is Jade Newport (2) en haar mogen we zeker niet vergeten mee te nemen in de weddenschappen.

1: Place Royal (4)
2: Jet Flevo (11)
3: SJ’s Bianco (3)
4: Jade Newport (2)

 

Race 5. Großer Preis der König Pilsener

De vijfde koers van de middag gaat wederom over de mijl. Jaylo (1) won over deze afstand op 20 januari  op deze baan in een kilometertijd 17,6. In deze zelfde koers werd The Shells Go (3) tweede. Voor veel deelnemers is het overigens de eerste keer dat zij over de mijl van start gaan. Vincent Vega (5) met Jaap van Rijn heeft dit al wel gedaan en bewees toen redelijk goed over deze afstand uit de voeten te kunnen. Holland Hazelaar (8) liep aan het begin van het jaar een aantal zeer goede koersen. Zijn laatste twee koersen in Hamburg en Mönchengladbach met een zevende plaats  en een uitschakeling vielen tegen, maar in handen van Michael Nimczyk moeten we in deze koers zeker weer rekening met hem houden.  

1: Jaylo (1)
2: The Shells Go (3)
3: Vincent Vega (5)
4: Holland Hazelaar (8)

 

Race 6. Wettstar by PMU-Rennen Rennen mit Dreier- und Viererwette

Lordano Ass (11) is met zijn laatste overwinning op 24 maart voor mij de favoriet om deze koers als winnaar af te sluiten. Ik vind het echter geen zekerheidje omdat er meerdere paarden zijn die deze koers zo maar zouden kunnen winnen.  Een aantal deelnemers kwam elkaar onlangs al tegen in een amateurkoers op de baan van Dinslaken. Enigszins verrassend won toen Pietro Lombardi (7) aan 17 tegen 1. Indrukwekkend in deze koers was de eindsprint van Gentleman Newport (2) met Jaap Terstal. In de laatste bocht snelde de ruin van de laatste plaats naar voren om uiteindelijk als tweede te eindigen. In deze koers zie ik hoe dan ook de rollen omgedraaid en Gentleman Newport voor Pietro Lombardi finishen. Mad World (4) loopt hier ook altijd goede koersen en mijn verwachting is dan ook dat hij vandaag bij de eerste vier aankomende terug te vinden zal zijn.

1: Lordano Ass (11)
2: Gentleman Newport (2)
3: Pietro Lombardi (7)
4: Mad World (4)
 

 

Race 7. BILD-Pokal 2019 

Het hoofdnummer van de middag met een hoofdprijs van 10.000 euro voor de winnaar. Het gevecht om dit zeer aantrekkelijke  bedrag zal volgens mij gaan tussen de twee diamanten in dit gezelschap, TomNJerry Diamant (2) en Popeye Diamant (9). Mijn voorkeur gaat hierbij wel uit naar de laatste. Van zijn laatste acht starts wist hij er zeven te winnen, waarvan vier in Frankrijk. Onze kampioen Rick Ebbinge zal met Gustafson (10) van start gaan. In zijn laatste koers over de mijl in Frankrijk maakte hij een fout en werd uitgeschakeld. De keer daarvoor won hij over 2850 meter in een kilometertijd van 14,1. In Nederland weten wij hoe sterk de pupil van trainer Jeroen Engwerda is en normaal gesproken moet hij in dit gezelschap bij de eerste drie kunnen eindigen. Een mooie koers waarin het heel moeilijk is om aan te geven wie de nummers een t/m vier zullen zijn, maar met de bovenstaande drie en Azimut (3) denk (en hoop) ik aardig in de richting te komen.  

1: Popeye Diamant (9)
2: TomNJerry Diamant (2)
3: Gustafson (10)
4: Azimut (3)

 

Race 8. gigantmarkt.de-Rennen

Een groot veld met maar liefst veertien deelnemers en zoals in eerdere koersen vanmiddag meerdere kanshebbers voor de overwinning.  Ik zet ze hier even op een rijtje te beginnen met Jurre Boshoeve (3) met Rick Ebbinge. Liep op Wolvega een sterke kwalificatieproef in 17,3, maar zijn eerste koers met Michael Nimczyk op de kar was een tegenvaller. Hij finishte daarin als zevende. Dan is er vervolgens Love me Bo (4). De eerste koers van deze vierjarige merrie voor Jaap van Rijn werd op de baan van Wolvega op 8 april gewonnen in een tijd van 19,7. Gaan we verder en dan komen we bij weer een diamant vanmiddag Toscanini Diamant (10). De ruin liep tot nu toe twee koersen op de baan van Gelsenkirchen en won ze allebei. Tot slot richten we onze schijnwerper op oud Duits kampioen Heinz Wewering. Hij zal van start gaan met Indus Dragon (13). Jaap van Rijn wist hier al eens een keer met de ruin te winnen in een tijd van 16,0. Iets wat Heinz Wewering ook zou moeten kunnen lukken. Het zal heel moeilijk zijn, maar met deze vier hoop ik aardig in de richting te komen van de namen die bij de uitslag van deze koers op het bord zullen staan….alleen de volgorde nog. Ik ga voor de onderstaande.

1: Toscanini Diamant (10)
2: Jurre Boshoeve (3)
3: Indus Dragon (13)
4: Love me Bo (4)

 

Race 9. Preis der Buchmacher Service-Gesellschaft

Met Arandelle (9) heeft Michael Nimczyk zoals zo veel keer vanmiddag ook in deze koers weer een favoriet in handen. Haar twee uitstapjes naar Zweden en België leveren haar achtereenvolgens een derde en een eerste plaats op. De keer daarvoor werd er in een tijd van 15,9 gewonnen op de baan van vanmiddag. Freedom Fighter (10) kan veel beter dan zijn elfde  plaats op 11 april op de baan van Dinslaken. De rijdster van dienst was toen Paula Bakker. Vanmiddag neemt Jaap van Rijn weer plaats achter deze vechter voor de vrijheid. Voor de plaatsen drie en vier in deze koers zie ik William Scott (5) en Napster (6) in aanmerking komen.

1: Arandelle (9)
2: Freedom Fighter (10)
3: William Scott (5)
4: Napster (6) 

 

Race 10. Equidia Medien-Cup

De tiende koers is echt een loterij met rijders die zelden of nooit op de sulky plaatsnemen.  El Raul (6) loopt zelden buiten het geld en wist vorig jaar drie keer te winnen. Als het koersverloop enigszins meezit zou hij wel eens de winnaar van deze koers kunnen worden. Prinz Neo (1) werd op 20 januari hier over deze afstand tweede in een kilometertijd van 16,1.  Amici P (2) en Felinas Boy (8) lopen ook regelmatig goede koersen en zouden hier ook wel eens in het kwartet kunnen belanden, maar hoe dan ook blijft dit een koers die moeilijk te voorspellen is.  

1: El Raul (6)
2: Prinz Neo (1)
3: Amici P (2)
4: Felinas Boy (8)

 

Race 11. Preis der Pokal 2000

Jaxon Schermer (3) die zijn kwalificatieproef liep in een kilometertijd van 18,6 is wat mij betreft de favoriet in deze koers. Als hij deze favorietenrol weet waar te maken dan zal het waarschijnlijk niet de eerste overwinning deze middag van Michael Nimczyk zijn. De tegenstand lijkt in eerste instantie te komen van Forex (9) met Jaap van Rijn. De vierjarige ruin won op 18 april zijn eerste koers en deed dit toen eveneens met startnummer 9. Jason Dragon (2) is ook een debutant vanmiddag en met een tijd van 19,5 in de kwalificatieproef moeten we zeker rekening met de driejarige hengst houden. Na één start in 2018 kwalificeerde Make me happy P (6) zich op 4 april opnieuw in een tijd van 18,4 en moet hier absoluut kunnen meedoen om een plaatsje bij de eerste vier.

1: Jaxon Schermer (3)
2: Forex (9)
3: Jason Dragon (2)
4: Make me happy P (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.