Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 19 mei

Gelsenkirchen - zondag 19 mei - Start: 11:25

Race 1 Preis von Clairefontaine - PMU-Rennen

Ook op deze zondag weer een zeer uitgebreide meeting op de baan van Gelsenkirchen. Na vier kwalificatieproeven is om vijf voor half twaalf de start van de eerste draverij van een totaal van maar liefst veertien, over het algemeen goed bezette, koersen! De acht dravers die deelnemen aan de eerste koers van de middag liepen op de Dag van de Arbeid ook al tegen elkaar. Toen werd de koers gewonnen door El Raul (6), alleen moet er wel bij worden vermeld dat er toen gelegenheidsrijders plaatsgenomen hadden op de sulky’s en vandaag de professionals de leidsels weer in handen hebben genomen. Met deze wetenschap verwacht ik dat Roland Hülskath met  Felinas Boy (8) deze koers als winnaar zal afsluiten. Op 1 mei kwam de tienjarige ruin iets te kort om El Raul van de eerste plaats af te houden. Prinz Neo (1) liep heel lang voorin mee, maar moest op het laatste rechte eind toch een aantal tegenstanders voor laten gaan. Amici P (2) kan veel beter dan zijn laatste prestaties doen vermoeden. Met Robbin Bot vandaag weer op de kar moet een plaats bij de eerste vier tot de mogelijkheden behoren.

1: Felinas Boy (8)
2: El Raul (6)
3: Prinz Neo (1)
4: Amici P (2)

 

 

Race 2 Preis von Reims - PMU-Rennen

Met vijf overwinningen uit acht starts dit jaar gaat voor mij als absolute favoriet Prigana (8) van start. De vierjarige merrie uit de stal van Wolfgang Nimczyk won op 22 april jl. haar laatste koers samen met Robbin Bot op de baan van Mönchengladbach. In zijn laatste koers sprintte Windspeed (6) in de laatste 300 meter vanuit het niets naar de overwinning. Deze koers ging over de sprintafstand, maar dat de afstand van vandaag ook geen probleem is, bewijzen de eerste, tweede en derde plaats eerder behaald dit jaar op deze baan. Kissing Diamond (1) mag ook zeker niet op de tickets ontbreken. Na twee overwinningen aan het begin van dit jaar werd een herkwalificatieproef gelopen en vervolgens werd de ruin in zijn eerste koers op de baan van Dinslaken uitgeschakeld. Ik ben ook heel benieuwd hoe Mr Culpeper (7) het zal gaan doen bij zijn eerste optreden in Duitsland. De kwalificatieproef die hij samen met Ruud Pools aflegde beloofde veel goeds, echter ging het in de eerste koers daarna mis.

1: Prigana (8)
2: Windspeed (6)
3: Kissing Diamond (1)
4: Mr Culpeper (7)

 

 

Race 3 Preis von Amiens - PMU-Rennen

Maar liefst veertien paarden aan de start in de derde koers van de dag. Een aantal hiervan kwamen elkaar op 1 mei al tegen en toen bleek Volare Gar (13) de sterkste. De ruin werd toe gereden door Duits kampioen Michael Nimczyk. Vandaag neemt Robbin Bot de honneurs waar, maar dit is voor mij geen reden om Volare Gar niet als favoriet voor de winst in deze koers te zien. Hudson Boko (12) werd toen tweede en kan het vandaag Volare Gar wel eens moeilijk gaan maken. De ruin uit de training van Stefan Schoonhoven kan heel goed uit de voeten op de baan van Gelsenkirchen. Hij ging hier al drie keer als winnaar over de finish. Dragona (7) kwam dit jaar al negen maal aan de start en liep hiervan zeven keer in het geld met een overwinning op de baan van Gelsenkirchen op 20 januari in een kilometertijd van 15,9. Ik denk echter wel de zevenjarige ruin in deze koers te kort zal komen op de eerder genoemde dravers,  maar een plaats bij de eerste vier moet mogelijk zijn. Dit geldt ook voor Joe Cocker (2).

1: Volare Gar (13)
2: Hudson Boko (12)
3: Dragona (7)
4: Joe Cocker (2)

 

 

Race 4 Preis von Dieppe - PMU-Rennen

I can steel (1) kwam in zijn laatste koers hier in Gelsenkirchen net iets te kort om die koers winnend af te sluiten. Ondanks de zware tegenstand in deze koers verwacht ik dat Rob de Vlieger met zijn pupil als eerste de finishpaal zal passeren. Een andere draver in deze koers uit de stal van Rob is I'll be there (5). De vierjarige ruin zal worden gereden door Thomas Bos en als er geen fouten worden gemaakt dan kan het de stalgenoot nog wel eens moeilijk gemaakt gaan worden. Het trio in deze koers zou zo maar eens een complete Nederlandse aangelegenheid kunnen gaan worden als Ivar Attack (4) door Jeffrey Mieras dravend naar de finish gebracht kan gaan worden. Van zijn laatste vier starts werd de hengst twee keer uitgeschakeld en de andere twee keer werd er gewonnen. Het Nederlandse feestje in deze koers zou helemaal compleet zijn als Horeau (11) zich bij de eerste vier aankomende zou kunnen melden. Dit moet zeker mogelijk zijn gezien de recente winst op 18 april in een tijd van 16,6.

1: I can steel (1)
2: I'll be there (5)
3: Ivar Attack (4)
4: Horeau (11)

 

 

Race 5 Preis von Deauville - PMU-Rennen

De laatste van de vijf PMU koersen is er een voor dravers die nog geen € 35.000 hebben verdiend. In het veld van veertien dravers zien we Gelsenkirchen specialist Mr Bathuan Byd (5) na elf weken zijn rentree maken en met startnummer vijf moet hij zeker de eerste prijs van € 2000 in de wacht kunnen slepen. Zeker omdat zijn twee grootste concurrenten, Unstoppable (10) en Fast and Furious (11) vanuit de tweede rij achter de startauto van start gaan. Het optreden van General Lee (4) op 1 mei met een tweede plaats achter Pietro Lombardi was veelbelovend en een plek in het kwartet behoort dan vandaag ook zeker tot de mogelijkheden. 

1: Mr Bathuan Byd (5)
2: Fast and Furious (11)
3: Unstoppable (10)
4: General Lee (4)

 

 

Race 6 Preis von Mauquenchy

In de zesde koers is het de beurt aan de amateurrijders. Jörg Hafer de amateur die in het verleden al eens amateurkampioen van Duitsland werd, neemt plaats achter A Magic Quick (11).  Van de vijf starts dit jaar was de merrie nog nooit buiten de eerste drie.  De laatste keer reed dezelfde Jörg Hafer Flamme de Safran (6). Vandaag zal deze door Julia Knoch worden gereden. De eerste twee starts van deze vierjarige Franse merrie waren met een eerste en tweede plaats zeer goed te noemen. Vampire Hunter (9) liep na een periode van zeven maanden afwezigheid op de baan van Wolvega op 10 mei zijn herkwalificatie in een kilometertijd van 18,7.  In de laatste vijf koersen voor zijn rustperiode finishte hij nooit buiten de eerste drie. In haar laatste koers maakte Wonderful PS (7) een fout en werd uitgeschakeld. Daarvoor werd er gewonnen op de baan van Dinslaken. De vorm is dus aanwezig en moet zij zeker op de tickets worden meegenomen.

1: A Magic Quick (11)
2: Flamme de Safran (6)
3: Vampire Hunter (9)
4: Wonderful PS (7)

 

 

Race 7 Preis von Argentan

Om 12 minuten over twee is het de beurt aan de dravers die nog geen € 400 hebben verdiend. Met een kilometertijd van 17,6 gelopen in haar kwalificatieproef op de dag van de Peerdepieten in Wolvega gaat Jill Greenwood (4) voor mij in deze koers als favoriet van start. Oud Duits kampioen Heinz Wewering gaat van start met Klingande (5). Met een ook zeer acceptabele kwalificatietijd van 18,1 kan de driejarige merrie het Jill Greenwood wel eens heel lastig kunnen gaan maken. Een draver die al wat koersen heeft gelopen is Make me happy P (9). In zijn laatste koers op 1 mei werd in een tijd van 17,7 een derde plaats behaald. De kwalificatie van Joy of Steel (6) op 23 november van het vorig jaar in 17,2 was zeer goed. In haar eerste officiële koers, ruim vijf maanden later, kwam zij op de baan van Wolvega echter niet verder dan een zesde plaats.  

1: Jill Greenwood (4)
2: Klingande (5)
3: Make me happy P (9)
4: Joy of Steel (6)

 

 

Race 8 Wettstar Trotteur Francais-Handicap

De achtste koers is er een met bandenstart voor de Franse dravers. De favorieten voor deze koers starten voor wat mij betreft allemaal vanuit het eerste band over een afstand van 2025 meter met een eerste kans voor Enterprise (1). Na twee tweede plaatsen lijkt vandaag de tijd rijp voor een overwinning. Esebio d'Ourville (4) won zijn laatste koers op de baan van Mönchengladbach net voor de eerder genoemde Enterprise. Ondanks deze overwinning verwacht ik niet dat deze prestatie herhaald zal worden en dat er deze keer achter Enterprise de finish gepasseerd zal worden. Eclipse de Phens (3) heeft nog nooit gewonnen op de baan van Gelsenkirchen en dit zal hoogstwaarschijnlijk vandaag ook niet gaan gebeuren, maar gezien de tegenstand moet een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden behoren. Esprit d'Albigny (2) liep, na een rustperiode van ruim vijf maanden, op 12 mei zijn herkwalificatie. Ondanks zijn goede prestaties vorig jaar heeft de vijfjarige ruin waarschijnlijk nog een koersje nodig.  

1: Enterprise (1)
2: Esebio d'Ourville (4)
3: Eclipse de Phens (3)
4: Esprit d'Albigny (2)

 

 

Race 9 Wettstar-Mai-Pokal

De topdravers komen in deze negende koers aan de start met o.a. Mc Arthur (3) van de beroemde fokker Jean-Pierre Dubois. Omdat Michael Nimczyk in Berlijn-Mariëndorf is, zal in zijn eerste optreden dit jaar Robbin Bot plaatsnemen achter de vijfjarige crack.  Met ruim twee keer meer winsom dan Mc Arthur kan SJs Junior C (6) kan deze wel eens roet in het eten van Mc Arthur gaan gooien. Na ruim twee maanden rust liep hij op 14 mei een indrukwekkende kwalificatie in Wolvega met een kilometertijd van 14,9. Miguel Greenwood (2) is duidelijk in vorm. In zijn laatste vijf koersen was hij nooit buiten de eerste drie aankomende. Vandaag zal hij worden gereden door zijn trainer Wolfgang Nimczyk. Henk Grift neemt zelf plaats achter Glen Ord Superb (7), de Noorse winnaar van de Derby van 2015. De stalgenoot, Volare de Lou (8), zal door Andre Bakker gereden worden.

1: Mc Arthur (3)
2: SJs Junior C (6)
3: Miguel Greenwood (2)
4: Glen Ord Superb (7)

 

 

Race 10 Wettstar Mai-Challenge

In de tiende koers nemen de amateurrijders weer plaats op de sulky’s. De laatste koers van Assauer (4) leverde hem in handen van Heinz Wewering een vijfde plaats op. De koers daarvoor werd gewonnen in een kilometertijd van 17,9. De rijder was toen Dieter Kerbaum. De amateur die ook vandaag weer zal plaatsnemen achter de vijfjarige ruin. Irabelle (9) komt over het algemeen op de koersbanen in Berlijn aan de start en doet dit altijd zeer verdienstelijk. In tegenstelling tot Irabelle loopt White Phoenix (3) bijna al zijn koersen op de baan van Gelsenkirchen en doet dit met zeer wisselende resultaten. De laatste keer werd hij negende, maar de koers daarvoor werd een tweede plaats behaald in handen van Hans Bongartz. Vandaag zullen deze twee er alles aan doen om  dit resultaat te evenaren. Voor de in Nederland gefokte I'myournightmare (1) lijkt een plaats bij de eerste vier aankomende weggelegd.

1: Assauer (4)
2: Irabelle (9)
3: White Phoenix (3)
4: I'myournightmare (1)
 

 

 

Race 11 Preis von Argentan

Voor de tweede keer vandaag een koers voor dravers die nog geen € 400 hebben gewonnen. Met zijn derde plaats in Wolvega in een kilometertijd van 17,4 is Gangster (9) voor mij de favoriet in deze koers. Van de drie debutanten in deze koers geef ik C'est si bon (3) de meeste kans om voorin mee te gaan doen. De kwalificatieproef op 3 mei in 18,7 schept zeker verwachtingen. Wolfgang Nimczyk heeft aan Henk Grift gevraagd om vandaag achter Jacky Greenwood (5) plaats te nemen. Na de kwalificatie in november van het vorig jaar wist Michael Nimczyk de merrie nog geen enkele keer dravend te houden. Van de overgebleven twee debutanten zie ik voor Issa Boko (2) kansen om vandaag haar eerste geld te verdienen.

1: Gangster (9)
2: C'est si bon (3)
3: Jacky Greenwood (5)
4: Issa Boko (2)

 

 

Race 12 Preis von St. Omer

Jason Dragon (4) maakte op 1 mei indruk door zijn eerste koers meteen met een overwinning te bekronen. In handen van Erwin Bot werd er over een afstand van 2000 meter gewonnen in een tijd van 17,9. Op dezelfde dag deed ook SJ’s Bianco (3) het goed. In een andere koers werd de driejarige hengst tweede en dat met een tijd van 17,4. Normaal gesproken zal de strijd om de winst in deze koers tussen deze twee gaan. Hierbij moet wel worden aangegeven dat de paarden van Dion Tesselaar momenteel in een topvorm verkeren en dat Moncler Bo (1) in zijn eerste koers ook wel eens een rol van betekenis kan gaan spelen. De driejarige ruin zal echter niet door Dion zelf gereden worden, maar door Jeffrey Mieras. Ook in deze koers neemt Henk Grift zelf weer plaats op de kar. Ditmaal achter Jet Flevo (6), de merrie die in haar eerste koers, gelopen op 7 december vorig jaar, een mooie vierde plaats behaalde. Daarna verscheen zij niet meer aan de start dus het is afwachten hoe ze zich na haar rustperiode manifesteert.

1: Jason Dragon (4)
2: SJ’s Bianco (3)
3: Moncler Bo (1)
4: Jet Flevo (6)

 

 

Race 13 Preis von Rouen

Aan de amateurs wordt vandaag op de baan van Gelsenkirchen meerdere malen de gelegenheid gegeven om hun rijvaardigheid te tonen. Ook in deze dertiende koers nemen zij plaats achter de dravers. Een daarvan is onze “eigen” Lotte de Vlieger. Zij zal plaatsnemen achter Femke Schermer (1). Naar mijn verwachting zal zij de strijd om de overwinning aangaan met Thomas Maaßen, die Skyfall (9) zal rijden. Hierbij geef ik Lotte wel een eerste kans. Lordano Ass (2) kwam dit jaar zeven keer aan de start en liep hiervan even zoveel keer in het geld. Op 24 maart won hij hier nog in een kilometertijd van 15,4. Ook toen werd de ruin gereden door Simon Siebert. In de toen door Lordano Ass gewonnen koers werd Fiobano (8) tweede. Jörg Hafer zal er alles aan doen om de rollen vandaag om te draaien, maar of dat hem gaat lukken….

1: Femke Schermer (1)
2: Skyfall (9)
3: Lordano Ass (2)
4: Fiobano (8)

 

 

Race 14 Preis von Evreux

De laatste koers van deze lange koersdag is er een voor dravers die nog geen € 12.000 hebben gewonnen en deze koers zou wel eens een prooi kunnen worden voor Sound (8). De laatste koers op Gelsenkirchen werd door de achtjarige ruin gewonnen in een kilometertijd van 17,1. The Shells Go (1) liep begin dit jaar een aantal zeer goede koersen toen hij drie keer tweede en een keer eerste werd. De laatste twee keer werd hij tweede. Iets wat vandaag ook zeker mogelijk moet zijn. Een plek bij de eerste vier in deze koers is zowel voor Xaverl Crown (3) als voor Zweitausend PS (7) mogelijk. Hierbij schat ik Xaverl Crown iets hoger in.

1: Sound (8)
2: The Shells Go (1)
3: Xaverl Crown (3)
4: Zweitausend PS (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.