Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 1 juni

Gelsenkirchen - zaterdag 1 juni - Start: 11:00

Race 1. Preis der Wettstar-Wettannahmestelle Iffezheim - PMU-Rennen

De lunchmeeting op deze eerste van de maand juni op de baan van Gelsenkirchen bestaat uit acht koersen waarvan de start van de eerste koers om 11 uur zal zijn. In de twee koersen die Jaxon Schermer (7) op banen in Duitsland liep, werd hij beide keren uitgeschakeld. Dat hij klasse beziet, liet hij op 10 mei in Wolvega wel degelijk zien toen hij een andere deelnemer van vandaag, Jetway Fortuna (4) ruim achter zich wist te laten. Moncler Bo (2) lag in zijn laatste koers in de laatste bocht in koppositie, maar had waarschijnlijk tijdens de koers zoveel gegeven dat hij Jason Dragen en Jet Flevo uiteindelijk voor moest laten gaan. En dan hebben we in dit veld ook nog rekening te houden met C'est si bon (5). In haar eerste optreden op 19 mei wist zij direct te winnen in een zeer knappe kilometertijd van 17,9.

1: Jaxon Schermer (7)
2: C'est si bon (5)
3: Moncler Bo (2)
4: Jetway Fortuna (4)

 

Race 2. Preis von Wissembourg - PMU-Rennen

Met de deelname van Happy Hollandia (4) in deze koers moet het wel heel raar lopen als deze koers geen Nederlandse overwinning zal opleveren. In Nederland is deze vijfjarige merrie maar moeilijk te verslaan. Haar grootste tegenstander in deze koers is Free Bird (9) met Michael Nimczyk. Vorig jaar won de hengst zes van zijn zeven koersen. Dit jaar gaat het nu toe nog niet zo als men wellicht gehoopt had met een tweede plaats en een vierde plaats op de baan van Berlijn-Mariëndorf. In deze laatste koers startte hij vanuit het tweede gelid achter de startauto met startnummer 9. Een opgave waar hij vandaag weer voor staat. De trainingsgenoot van Free Bird, Highway Fortuna (7) zal met Robbin Bot van start gaan. Het zal de eerste start van de vijfjarige hengst zijn. Vorig jaar liep hij 1 op 2 en won tien van zijn twintig koersen en liep hiervan ook nog eens negentien keer in het geld. Het is afwachten hoe hij uit zijn winterslaap is ontwaakt, maar er van uit gaande dat hij het draven nog niet verleerd zal zijn, moet een plaats bij de eerste drie aankomende zeker tot de mogelijkheden behoren. Hunter Montana (8) liet in zijn laatste koers op de baan van Wolvega zien dat de vorm er is. Deze koers werd gewonnen met de vriendin van Michel Rothengatter, Vicky Peitz, op de sulky. Vandaag neemt Michel zelf weer plaats achter de ruin.  

1: Happy Hollandia (4)
2: C'est si bon (5)
3: Moncler Bo (2)
4: Jetway Fortuna (4)

 

Race 3. Preis von Vittel - PMU-Rennen

Met drie overwinningen op rij ligt het voor de hand dat Amaja (3) in deze koers van start zal gaan. De driejarige merrie heeft echter van alle deelnemers wel het minst snelle record achter haar naam staan. Ze zal dus vandaag aanzienlijke sneller moeten gaan om een vierde “ééntje” aan haar rijtje toe te voegen. In zijn laatste koers op 19 mei ging I can steel (1) als favoriet van start. Dit had alles te maken met de indrukwekkende tweede plaats op de Dag van de Arbeid op deze baan. De ruin van Rob de Vlieger kon echter de status van favoriet niet waarmaken en eindigde als vierde. Everything at once (9) verscheen dit jaar twee keer in de baan en werd even zoveel keer tweede. Of dit vandaag weer zal gaan gebeuren betwijfel ik, maar een plaats bij de eerste vier aankomende moet zeker wel mogelijk zijn. Henri Buitenzorg (7) gaat het vandaag voor het eerst in zijn carrière in Duitsland proberen. Afgaande op zijn prima verrichtingen in Nederland verwacht ik dat er voor hem een plaats in het kwartet weggelegd is.

1: Amaja (3)
2: I can steel (1)
3: Everything at once (9)
4: Henri Buitenzorg (7)

 

Race 4. Wettstar Juni-Trophy - PMU-Rennen

Na twee uitstapjes naar achtereenvolgens België en Nederland heeft Emilion (7) de baan van Gelsenkirchen uitgekozen om zijn vijfde overwinning in dit jaar te behalen. De hengst uit de training van Wolfgang Nimczyk verscheen dit jaar tot nu toe zes keer aan de start. Baxter Hill (5) zijn laatste koers was indrukwekkend. Op de baan van Berlijn-Mariëndorf liet de ruin o.a. Stradivari achter zich en won in een indrukwekkende kilometertijd van 13,0 over een afstand van 1900 meter. Dat de Belgische draver Jackpot Vrijhout (6) en zijn rijder Stefaan Stevens een (hoef)ijzer in het vuur hebben, mag gezien de laatste prestatie van de zesjarige ruin zeker wel verwacht worden. In deze koers liet hij een andere deelnemer van vandaag, General Lee (2), achter zich. De zesjarige ruin uit de stal van Rob de Vlieger was op de baan van Gelsenkirchen al twee keer dicht bij een overwinning.

1: Emilion (7)
2: Baxter Hill (5)
3: Jackpot Vrijhout (6)
4: General Lee (2)

 

Race 5. Preis von Nancy - PMU-Rennen

In de vijfde PMU koers van deze zaterdag komen er maar liefst veertien deelnemers achter de startauto met een aantal kanshebbers voor de zege. Als eerste kanshebber richt ik de schijnwerper op Fikonia AM (10) met Michael Nimczyk op de kar. In een maand tijd wist de merrie op de baan van vandaag drie keer achter elkaar te winnen. Vervolgens ging het op 14 april op de baan van Hamburg mis om vervolgens op 19 mei in Berlijn-Mariëndorf weer toe te slaan. Windspeed (14) liep dit jaar vijf keer op de baan van Gelsenkirchen en finishte hier nog nooit buiten de eerste drie. De enige keer dat hij niet verder kwam dan een achtste plaats was op 13 maart in Wolvega. Onder de kanshebbers schaar ik ook de Nederlandse Irish Steel (7), die het vandaag voor het eerst met Finn Verkaik buiten de eigen landsgrenzen gaat proberen. Jaap van Rijn neemt in deze koers plaats achter Ice Dragon (6). De laatste twee verrichtingen van de vierjarige merrie uit de training van Age Posthumus op de baan van Wolvega waren veelbelovend.

1: Fikonia AM (10)
2: Windspeed (14)
3: Irish Steel (7)
4: Ice Dragon (6)

 

Race 6. Wettstar-Orakel - PMU-Rennen

De laatste PMU koers van de dag is er een voor dravers die nog geen 4000 euro hebben gewonnen. Alle ogen zullen in eerste instantie in deze koers gericht zijn op Jason Dragon (9) met Erwin Bot. De driejarige hengst won zowel zijn eerste als tweede koers. Het zal niet eenvoudig worden om daar vandaag een derde aan toe te voegen want een van de tegenstanders is Klingande (5) met meervoudig Duits kampioen Heinz Wewering op de sulky. Deze driejarige merrie kwam pas één keer aan de start en won deze koers. Zij deed dat in een kilometertijd van 15,7. Een tijd die aanzienlijk sneller is dan de twee tijden die Jason Dragon liep bij zijn zeges. En dan is er nog de huidige Duits kampioen die met Jeanet Newport (10) van start gaat. Zij won haar laatste koers in Hamburg en werd de koers daarvoor tweede op de baan van Gelsenkirchen. Dit alles in tijden die minder snel waren dan die van de twee eerder genoemde dravers, maar met de paarden van Michael Nimczyk moet je eigenlijk altijd rekening houden. Tot slot wil ik de wedder nog even wijzen op Jet Flevo (8) met Henk Grift. De merrie werd in haar eerste, en tot nu toe enige koers dit jaar tweede achter JasonDragon.

1: Jason Dragon (9)
2: Klingande (5)
3: Jeanet Newport (10)
4: Jet Flevo (8)

 

Race 7. Preis von Strasbourg -  1. Abteilung

In deze koers is één ding zeker van de negen dravers zullen er een aantal zijn die vandaag hun eerste euro’s gaan verdienen. Het is namelijk een koers voor dravers die nog geen 300 euro hebben gewonnen. Afgaande op de kwalificatieproeven en de tijden die daarin werden gelopen, geef ik Jacklyn Dragon (4) een eerste kans. De toen gelopen kilometertijd van 17,9 is voldoende om in dit veld een rol van betekenis te gaan spelen. Rheingold (1) liep in zijn herkwalificatie 0,1 minder snel en het iets minder voordelige startnummer heeft mij doen besluiten hem hier achter Jacklyn Dragon te plaatsen. Johan C Greenwood (8) heeft inmiddels een koers achter zich waarin de hengst derde werd in een kilometertijd van 18,6. Didier Kokkes gaat van start met Jesican (7). De driejarige merrie staat momenteel te koop en ik kan mij voorstellen dat er alles aan gedaan zal worden om te laten zien wat de merrie in haar mars heeft.

1: Jacklyn Dragon (4)
2: Rheingold (1)
3: Johan C Greenwood (8)
4: Jesican (7)

 

Race 8. Preis von Strasbourg - 2. Abteilung

In de tweede afdeling van de Preis von Strasbourg komen er wederom dravers aan de start die ook nog geen 300 euro op de teller hebben staan. Een kilometertijd van 16,8 in de kwalificatieproef van Cash (3) is meer dan voldoende in dit veld om de eerste 500 euro in zijn draversloopbaan te gaan verdienen. Joy Dragon (2) liep in haar herkwalificatie een tijd van 18,1 en ook voor haar geldt dat zij hiermee mee moet kunnen doen om de eerste prijzen. French Kiss HR (4) met Cees Kamminga maakt zijn debuut dit jaar en het is afwachten of hij een rol van betekenis kan gaan spelen. Voor Airborne (6) is het ook zijn debuut. Vorig jaar wist de hengst in Italië al eens een kilometertijd van 17,7 neer te zetten.

1: Cash (3)
2: Joy Dragon (2)
3: French Kiss HR (4)
4: Airborne (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.