Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 2 juli

Gelsenkirchen - dinsdag 2 juni - Start: 18:00 (Verplaatste meeting van zaterdag 29 juni)

Race 1. Preis von Hoppegarten

Op deze extra koersdag op de baan van Gelsenkirchen een programma van acht draverijen waarin een groot aantal driejarigen aan de start zullen verschijnen die door hun trainers nog getest willen worden voor de Duitse Derby. In de eerste koers zien we deze deelnemers nog niet, maar wel Kiss Me Bo (5) met Michael Nimczyk. In de laatste koers van de merrie ging het “mis”. Ze werd toen gereden door de amateurrijder Thomas Maassen, die haar tijdens niet dravend wist te houden. Daarvoor werden er drie overwinningen op rij behaald waarvan één in haar recordtijd van 15,0. In het kleine veldje van zes deelnemers is er volgens mij maar één die een overwinning in de weg kan gaan staan en dat is Paavo Nurmi (3). De ruin uit de stal van Roland Hülskath heeft ook een record van 15,0 staan, die werd gelopen in zijn laatste koers op de pas gerenoveerde baan van Mönchengladbach. Voor plaatsen drie en vier in deze koers zie ik Java Greenwood (1) en Heras Traum (4) in aanmerking komen.

1: Kiss Me Bo (5)
2: Paavo Nurmi (3)
3: Java Greenwood (1)
4: Heras Traum (4)

 

Race 2. Preis von Grunewald

In de tweede koers zullen alle ogen gericht zijn op het debuut van Jessy Schermer (3) met Rick Ebbinge en Caprioso (4) met Dion Tesselaar. Beide liepen een zeer snelle kwalificatie. Jessy Schermer op de baan van Wolvega in een kilometertijd van 16,6 en Caprioso deed dat op de baan van vanmiddag in 17,0. Ik ga hier toch voor de kersverse wereldkampioen en verwacht dan ook een overwinning voor de driejarige merrie uit de stal van Jeroen Engwerda. Mister B. (5) liep ook een sterke kwalificatie van 17,2, maar sprong bij zijn debuut in Mönchenglabach. De eigenaar en trainer van deze driejarige hengst hebben aangegeven dat de Troost Derby eventueel een mooi doel is. Als laatste wil ik de schijnwerper nog wel even richten op Joy Dragon (6). Na twee wat minder snelle kwalificaties, zette zij bij haar debuut een derde plaats neer, maar deed dit wel in een tijd van 16,5. De merrie zou zich dan ook zo maar tussen de eerder genoemde drie dravers kunnen voegen.

1: Jessy Schermer (3)
2: Caprioso (4)
3: Mister B. (5)
4: Joy Dragon (6)

 

Race 3. Preis von Karlshorst

In de derde koers zien we de Derbyhoop uit de stal van Jeroen Engwerda, Velten von Flevo (3). In zijn laatste koers in Berlijn sprong de hengst weg. Hij liep hierbij een blessure op en heeft vervolgens een weekje kalm aan gedaan. Volgens de trainer werkt hij echter weer heel erg goed. Deze koers is echt nog niet gewonnen want er zijn in dit kleine veld van zeven deelnemers meer kapers op de kust. Wat te denken van Fikonia AM (2). De vierjarige merrie wordt niet getest voor de Derby, maar zal ook zeker voor de overwinning gaan. Iets wat ze dit jaar al vier keer uit zeven starts wist waar te maken. Een deelnemer die dit jaar elf keer is gestart en daarvan al zes keer wist te winnen is Prigana (4). De overige vijf keer liep zij ook nog eens iedere keer in het geld. Tot slot is er dan nog Prinz Neo (6). De hengst uit de training van Tim Schwarma loopt trouw zijn koersjes en won er al één daarvan dit jaar. Iets wat ik vanmiddag niet zie gebeuren, maar een plekje op de diverse tickets is hij zeker waard.

1: Prigana (4)
2: Fikonia AM (2)
3: Velten von Flevo (3)
4: Prinz Neo (6)

 

Race 4. Preis von Strausberg

In deze koers een aantal driejarigen die (nog) ingeschreven staan voor de Duitse Derby. Twee daarvan zijn eigendom van Leendert Gerrits. Een daarvan is Cash (3). Na zijn tweede plaats op 1 juni in Gelsenkirchen sprong de hengst in zijn volgende koers op de baan van Wolvega. Dit kwam doordat de trainer andere ijzers wilde proberen, maar dat pakte niet goed uit. De andere draver van Leendert is Brightlands (5). Deze merrie liet bij haar debuut op 20 juni direct haar kwaliteiten zien. In Mönchengladbach won zij in een tijd van 16,3. Hugo Langeweg gaat in deze koers van start met zijn hoop Spectacular (2). In zijn eerste start dit jaar in Wolvega werd hij derde in 16,8. Een Nederlands onderonsje in deze koers zou wel eens verstoord kunnen gaan worden door Place Royal (8) met Michael Nimczyk. Ik hou het op het onderstaande rijtje.

1: Brightlands (5)
2: Cash (3)
3: Place Royal (8)
4: Spectacular (2)

 

Race 5. Preis von Mariendorf

Het moet wel heel vreemd lopen als Volare Gar (3) uit de training van Wolfgang Nimczyk, niet haar achtste overwinning en de vijfde op rij vanmiddag kan bijschrijven. De vijfjarige ruin kan heel goed uit de voeten in Gelsenkirchen gezien haar overwinning, toen met Robbin Bot op de kar, op 19 mei in een tijd van 14,9. Zijn trainingsgenoot, Highway Fortuna (2), liep hier al eens een keer 13,7, maar moest in die koers Hands Down voor laten gaan. Een vaste gast in Gelsenkirchen is Mr Bathuan Byd (6). De zevenjarige ruin uit de training van Jan Thijs de Jong was in zijn laatste acht starts op deze baan nog nooit buiten de eerste drie aankomende. Chou Chou Star (4) loopt altijd trouw haar koersen. Ze zal vandaag ook zeker weer haar best gaan doen, maar volgens mij is in deze koers een vierde stek het maximaal haalbare.

1: Volare Gar (3)
2: Highway Fortuna (2)
3: Mr Bathuan Byd (6)
4: Chou Chou Star (4)

 

Race 6. Wettstar-Derby-Trial

In deze koers zien we weer een driejarige van eigenaar Leendert Gerrits, Gangster (1). In zijn laatste start in Mönchengladbach sprong hij omdat hij steentjes tegen zijn hoofd aan kreeg. Hij is zeker niet de makkelijkste, maar voor mij is hij de eerste keus in deze koers. De Duitse kampioen, Michael Nimczyk, komt in de baan met Jaxon Schermer (7). Mijn verwachting is dat deze hengst het Gangster wel eens moeilijk zou kunnen gaan maken. Hugo Langeweg is ook in deze koers van de partij met een driejarige, namelijk Kia ora (3). De merrie komt vanmiddag voor het eerste in actie op een Duitse baan, maar ze heeft op de baan van Wolvega al laten zien dat ze over de nodige kwaliteiten beschikt. Joker Newport (2) verraste, gezien de cote van 70 tegen 1, vriend en vijand door zijn laatste koers op 14 juni in Wolvega te winnen in een tijd van 16,6.

1: Gangster (1)
2: Jaxon Schermer (7)
3: Kia ora (3)
4: Joker Newport (2)

 

Race 7. Wettstar-Sommer-Challenge

Irabelle (10) was in haar laatste acht starts steeds bij de eerste drie aankomende en wist daarvan zelfs twee keer als eerste over de finish te gaan. Gezien haar tegenstand in deze koers zie ik haar dit vandaag weer doen.m De plaatsten daarachter zijn moeilijk te voorspellen. Mijn keuze laat ik echter vallen op Carlos As (7). Dit omdat  de zevenjarige ruin op 19 mei op deze baan al eerder wist te winnen met Lena Marie Steinhaus op de sulky. Beide kennen elkaar dus goed en weten de weg op deze baan wel te vinden. Hetzelfde geldt voor Gigolo Butcher (9). Heinrich Wolf is ook vandaag de pikeur van dienst net zoals op 2 juni toen er werd gewonnen. Mijn rijtje van vier maak ik vol met Eclipse de Phens (6). Na een aantal redelijke prestaties aan het begin van dit jaar lijkt de Fransman een beetje de weg kwijt te zijn.

1: Irabelle (10) 
2: Carlos As (7)
3: Gigolo Butcher (9)
4: Eclipse de Phens (6)

 

Race 8. Preis von Ruhleben

De laatste koers gaat tussen paarden die nog wel eens een foutje maken. Mocht La Grace (7) dit vandaag achterwege laten dan is zij voor mij de aangewezen winnaar van deze koers. Molly Malone (5) liep begin dit jaar twee hele goede koersen in Gelsenkirchen en wist deze dan ook beide te winnen. Daarna ging het een stuk minder met de zesjarige merrie, maar op 16 juni leek zij weer het licht te hebben gezien en won in Mönchengladbach. De enige in dit veld die zelden een fout maakt is Uptoheaven Diamant (2) en dat is voor mij een reden om haar mee te nemen in mijn trio. Copernikus (4) heeft vorig jaar met twee overwinningen bewezen dat hij het zeker wel kan. Dit jaar liep hij tot nu toe twee koersen en werd even zoveel keer uitgeschakeld.

1: La Grace (7) 
2: Molly Malone (5)
3: Uptoheaven Diamant (2)
4: Copernikus (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.