Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 8 september

Gelsenkirchen – zondag 8 september – Start: 13.20 uur

Race 1: Preis der Wettstar-Wettannahmestelle Gelsenkirchen

Vandaag zijn er maar liefst dertien koersen op Gelsenkirchen. Hoofdnummer is de Traber St. Leger die als elfde koers wordt verreden. We beginnen met een koers tot een winsom van €4.000. De stal van Michael Nimczyk levert de twee favorieten. Quick Winner (7) is een halfbroer van Portland en won zijn laatste twee koersen. Vooral de laatste keer in Mönchengladbach maakte hij indruk toen hij doordrukte na een zwaar parcours vanuit het derde spoor. Stalgenoot Odin’s Oak (4) wordt gereden door Robbin Bot. Hij staat nog niet zo lang bij de Duitse kampioen maar won afgelopen dinsdag direct een pmu-koers op Gelsenkirchen in 1.18,0. Daarbij toonde hij veel karakter. Appie Bosscha heeft Best song ever (3) in de strijd met Dion Tesselaar in de sulky. De grote merrie maakte een prima rentree in Wolvega en hoort op alle tickets thuis. Fabuleuse Paola (2) liep al een hoge 1.14 in Berlijn en ook Simb Laredo (5) kan verrassen met een trioklassering.

Plaats 1: Quick Winner (7)
Plaats 2: Odin’s Oak (4)
Plaats 3: Best song ever (3)
Plaats 4: Fabuleuse Paola (2)

 

Race 2: Gerrol - Rennen

Klingande (5) was super in orde in de vorlauf van de Duitse Merrie Derby. Ze won de serie maar maakte helaas een startgaloppade in de finale. Ze komt nu enkele doorgewinterde koerspaarden tegen. Bijvoorbeeld Mr Blitzer Byd (7) die in grote vorm steekt. Hij won in Waregem, tweemaal in Emmeloord en de laatste keer sprong hij in Dinslaken vlak voor de finish weg als tweede aankomende. Dat was zeker geen schande na een lange aanval driedik. Ook Handsome Starlake (3) is hier heel interessant. Zij is startsnel en heeft na ruim acht maanden afwezigheid weer een start in de benen. De drie bovengenoemde paarden zullen hier de dienst uitmaken. Een outsider voor het trio mocht één van de favorieten falen is Emine Smiling (6). Zij zocht de laatste tijd goede tegenstanders op en noteerde prima tijden.

Plaats 1: Handsome Starlake (3)
Plaats 2: Mr Blitzer Byd (7)
Plaats 3: Klingande (5)
Plaats 4: Emine Smiling (6)

 

Race 3: Preis vom Bürgertraber Herten e.V.

Gaja (7) is ook een topdriejarige die zich gaandeweg het seizoen goed ontwikkeld heeft. Ze was tweede in de vorlauf van de Stuten Derby en vierde in de finale. Jochen Hulzschuh zal vooral waakzaam zijn voor Good Game BR (6) die aan een geweldige reeks bezig is. De ruin won de laatste keer in een hoge 1.14 op Mönchengladbach waarbij Frank Kelm ruim een kilometer gas gaf. De trainingspupil van Roland Hulskath gaat graag van kop af. Ik zie hem niet geklopt worden. I’ll be there (2) heeft rechtsom de mooiste dingen laten zien. Hij won een pmu-koers op Gelsenkirchen en zegevierde onlangs in het Derby-weekend op Berlijn. De startsnelle Ignatz von Herten (4) en de trouwe Hitchka (5) zullen een trioklassering proberen weg te snoepen.

Plaats 1: Good Game BR (6)
Plaats 2: Gaja (7)
Plaats 3: I’ll be there (2)
Plaats 4: Ignatz von Herten (4)

 

Race 4: König Pilsener Rennen

Amteurs komen in actie. Hope For Children (8) won zijn laatste drie koersen met Frank Eickmann in de sulky. Ook met dit startnummer kan hij aan kop komen en het tempo dicteren. De vosruin moet in de slotfase oppassen voor de speed van Handy Wise (9) die wordt gereden door Samantha Stolker. De draver van Frans Oortveld rolde op die manier al eens het veld op in Wolvega met Jan-Thijs de Jong. Hij staat nog relatief laag qua winsom en is hier mijn favoriet. Inforgettable (6) heeft na een rustperiode weer twee starts in de benen, wat beloond werd met een goede vierde plaats op Duindigt. In dit veld zijn er triomogelijkheden. Wonderful PS (4) won drie maanden geleden hier op Gelsenkirchen in een hoge 1.15. De merrie lijkt momenteel in mindere doen maar zou hier de rug kunnen pakken van Hope For Children en dan is een mooie klassering binnen handbereik. In deze kwartetkoers moeten White Phoenix (5) en Joke Caf EV (7) mee op plek drie en vier.

Plaats 1: Handy Wise (9)
Plaats 2: Hope For Children (8)
Plaats 3: Inforgettable (6)
Plaats 4: Wonderful PS (4)
 

 

Race 5: Reado - Rennen

Een prachtige koers voor de subtop met zes deelnemers. Marylin Monroe Bo (6) is hard in winsom gestegen door winst in het Adbell Toddington, een tweede plek in de Buddenbrock en winst in de Troostfinale van de Stuten Derby. Ondanks haar klasse denk ik dat ze het op haar leeftijd heel moeilijk krijgt tegen deze tegenstanders. Stalgenoot Candyman Hornline (4) kan hard beginnen en heeft geen moeite met een lage 1.14. Mr Bathuan Byd (2) won op de rechtsom piste van Eenrum en voelt zich ook op Gelsenkirchen als een vis in het water. General Lee (3) heeft de macht om iedereen te kloppen na een harde koers. Of er tempo in deze koers komt valt echter te betwijfelen. Candyman Hornline zou aan kop kunnen wachten op Marylin Monroe Bo. Of de rest dat toelaat gaan we zien. Kort achter deze paarden kunnen Lordano Ass (5) en de onlangs kwalificerende Agostino (1) ook een kleine rol van betekenis spelen.

Plaats 1: Candyman Hornline (4)
Plaats 2: Mr Bathuan Byd (2)
Plaats 3: General Lee (3)
Plaats 4: Marylin Monroe Bo (6)

 

Race 6: Wettstar by PMU - Rennen

Een bandenstartkoers over de middenastand. De paarden één tot met vijf krijgen vijfentwintig meter voorsprong. Daarvan zou met name Offroader (1) kunnen profiteren. De pupil van Rudolf Haller komt vooral in München in actie maar heeft ook in Berlijn mooie dingen laten zien. Hij was recent dichtbij vierde achter paarden als Laurel Park, Golden Future en Glaedar. Als Offroader onderweg tempo houdt dan moet Free Bird (7) zijn benen strekken. De Ready Cash-zoon won zijn laatste drie koersen op een goede manier, waaronder twee zeges in Berlijn in 1.13-tijden. Khalid (6) imponeerde in Mönchengladbach door buitenom te winnen over 2600 meter tegen ondermeer Out of the Slums. Pas di Girifalco (4) werd in die koers vijfde op een seconde afstand. Nu heeft hij meters voor. De overige paarden staan op papier voor een moeilijke opgave.

Plaats 1: Free Bird (7)
Plaats 2: Khalid (6)
Plaats 3: Offroader (1)
Plaats 4: Pas di Girifalco (4)

 

Race 7: Preis vom Maritim Hotel Gelsenkirchen

Coco Chanel (4) wist nog nooit een koers te winnen maar scoorde dit jaar al wel drie tweede plaatsen. Bijvoorbeeld begin juni hier op Gelsenkirchen in 1.15,6 achter Gangster. Met een dergelijke tijd kan Jochen Hulzschuh hier winnen. Handsome Guy (7) verbetert per start en liep de laatste keer een nieuw record van 1.16,6 op Duindigt. De lange laatste rechte lijn van Gelsenkirchen biedt perspectief. Felicity (8) won makkelijk op Dinslaken bij haar debuut voor Cornelis Loman. De keer daarna probeerde ze het opnieuw van kop af in Emmeloord maar sprong ze weg. Die verrichting op gras rekenen we haar niet aan. Jesican (2) wist ook al op Dinslaken te winnen. De dappere merrie won toen makkelijk. De keer erna op de grotere baan van Mönchengladbach werd ze vijfde voor Messi Hazelaar (3) die in het achterveld een galoppade had gemaakt. Een moeilijke koers voor uw kwartetspel. Laat vooral niemand weg en voorop zou ik kiezen voor de nummers 4, 7 en 8.

Plaats 1: Coco Chanel (4)
Plaats 2: Handsome Guy (7)
Plaats 3: Felicity (8)
Plaats 4: Messi Hazelaar (3)

 

Race 8: Wettstar September - Challenge

De start van de tweede V6. We krijgen een amateurkoers waarin Irish Steel (7) eigenlijk onklopbaar is. Hij won zijn laatste twee starts in Wolvega maar werd de laatste keer uitgeschakeld vanwege het binnendoor passeren van twee paaltjes in de laatste rechte lijn. Wim Hendriks reed haar al vaker en zou hier zijn eerste overwinning kunnen behalen. Winslet (8) lijkt op papier geboekt voor plaats twee. Zij heeft veel loopvermogen. Daarachter is er van alles mogelijk. Juwel U (1) heeft een mooie uitgangspositie met startnummer één, Gigi Boko (2) heeft op de A-banen zelden zo licht gestaan en Flower Dragon (3) heeft geen moeite met een 1.18-tijd op Gelsenkirchen.

Plaats 1: Irish Steel (7)
Plaats 2: Winslet (8)
Plaats 3: Flower Dragon (3)
Plaats 4: Juwel U (1)

 

Race 9: Kleines Wettstar Traber-St.Leger

De Troostafdeling van de St.Leger. Deze koers wordt ook verreden over 2600 meter en heeft een prijzenpot van €10.000. Slechts vijf deelnemers aan de start en de favoriet is Jaxon Schermer (5). Hij werd derde in de vorlauf van de Derby na een koers aan kop en sprong in de finale met uitzicht op een vijfde plek. Jaxon VS (2) werd vierde in dezelfde vorlauf na een goede finish. In de Troostfinale werd hij vijfde na een zwaar parcours met een lange tussensprint. De andere drie deelnemers zijn merries. Jamaica Ferro (4) kwam goed af in de Troostfinale van de Stuten Derby en werd derde voor C’est si bon (3). Jersey Muscles (1) is een grote merrie met veel talent. Zij sloeg de Stuten-Troostfinale over na een vierde plaats in de vorlauf. Wellicht dat zij over de langere afstand hier kan verrassen als beste merrie.

Plaats 1: Jaxon Schermer (5)
Plaats 2: Jaxon VS (2)
Plaats 3: Jamaica Ferro (4)
Plaats 4: C’est si bon (3)

 

Race 10: Ideal - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse met de twee favorieten in het tweede gelid. Blacksmith (11) is een vijfjarige zoon van Virgill Boko uit Orchide Hornline. Hij kwalificeerde in juni in 1.16,6 op Mönchengladbach en dat schept verwachtingen. De eerste keer uit was hij tweede achter Velten Valerie en de keer daarna moest hij als favoriet genoegen nemen met plek drie. Hij kreeg onderweg een stukje dodenspoor en zag Pokerface PS (10) binnendoor naar een sterke tweede plaats lopen. Vierde in die koers werd Ikarios (8). Zoeken naar een mogelijke verrassing is moeilijk. De vijfjarige Yellow Phoenix (3) won haar kwalificatie op Mönchengladbach in een nietszeggende 1.21,9 voor Finch Hatton TU (2). Italian Dynamite (1) liep drie maanden geleden al een lage 1.18 op Gelsenkirchen. Hij heeft daarna niet meer gelopen en zou verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Blacksmith (11)
Plaats 2: Pokerface PS (10)
Plaats 3: Ikarios (8)
Plaats 4: Italian Dynamite (1)

 

Race 11: Wettstar.de – Traber St.Leger / Rolf Dautzenberg Memorial

Het hoogtepunt van vandaag: een koers voor driejarige paarden met €20.000 prijzengeld! Zeven paarden maken zich op voor eeuwige roem. Rancoon (2) was de grote verrassing in de Derby. Hij kwam na een parcours aan de binnenkant geweldig af met een derde plaatst als resultaat, een halslengte tekort voor de overwinning. De afstand lijkt in zijn voordeel. Otero (5) won de Troostfinale van start tot finish tegen Gladiateur (4) die de hele weg op zijn rug lag. In de vorlauf was Otero duidelijk niet in orde, hij aast op revanche in een ander hoofdnummer. Juan Les Pins (6) won een serie van de Derby en was zesde in de finale na een koers vanuit het veld. Hij wordt hier gereden door Thomas Panschow en zal opnieuw van achteraf moeten komen. Hij heeft de klasse om Otero en Rancoon te kloppen. Ook voor Jackpot of Steel (3) geldt dat er in dit overzichtelijke veld kansen zijn. Orkan von Haithabu (1) is de enige deelnemer die ervaring heeft met de lange afstand. Hij viel tegen in de Derby en was daarna nog vijfde in Charlottenlund. Hij heeft veel zware ritten gehad maar is bij voorbaat niet uit te vlakken. Een mooie koers!

Plaats 1: Otero (5)
Plaats 2: Rancoon (2)
Plaats 3: Juan Les Pins (6)
Plaats 4: Jackpot of Steel (3)

 

Race 12: Tudor - Rennen

Een amateurkoers met een nieuw gezicht in deze klasse: Zarch Wise As (6). De Gerrits-pupil wordt hier gereden door Jörg Hafer. Hij komt in de pmu-koersen op Wolvega steeds sterke tegenstanders tegen en kan nu zelf een keer de koers bepalen. William Scott (8) zou zelfs met dit startnummer naar de kop kunnen vliegen maar Thomas Maaßen zal bereid zijn om af te geven aan Zarch Wise As. Tessa (2) kan eveneens hard beginnen maar staat nu beduidend zwaarder dan normaal. Hercules Petnic (9) zou achter haar een doorslag kunnen hebben vanuit het tweede gelid. De dappere ruin sprong de laatste keer in de slotfase achter goede paarden. Daarvoor liep hij een hoge 1.14 in Berlijn. Johnnys Rockets (7), Chou Chou Star (1), Kantadou (3) en Jocke Cane (4) werden recent respectievelijk vier, vijf, zes en zeven in Mönchengladbach kort achter William Scott. Met name Chou Chou Star kwam toen hard. Hij hoort op alle tickets thuis.

Plaats 1: Zarch Wise As (6)
Plaats 2: William Scott (8)
Plaats 3: Chou Chou Star (1)
Plaats 4: Hercules Petnic (9)

 

Race 13: General November - Rennen

De laatste koers van vandaag staat gepland om even voor 18.00 uur. Kjeld von Haithabu (8) is een interessante deelnemer. De vierjarige hengst klopte dit voorjaar Free Bird in Berlijn. Daarna speelde hij tegen Mister F Daag in Charlottenlund geen rol van betekenis en sprong hij in de laatste bocht in Berlijn tegen hele goede paarden. Hij heeft ruim drie maanden niet gelopen en start nu weer in zijn eigen winsomklasse. Hannah Hazelaar (6) is weer toe aan een overwinning. De merrie kreeg een onmogelijke koers in het Bruno Cassirer-Rennen. De vorm is niet slecht. Edwin Hornline (7) is een klassepaard dat houdt van doorstomen. Gaby Hendrinckx treft nu professionals in plaats van amateurs. Heras Grand Dame (4) is eveneens een paard met veel vermogen. Noelani (2) won de laatste keer op Mönchengladbach en ook Ernie Digger (3) was daar recent succesvol. Met name van Ernie Digger heb ik verwachtingen voor een mooie klassering.

Plaats 1: Kjeld von Haithabu (8)
Plaats 2: Hannah Hazelaar (6)
Plaats 3: Edwin Hornline (7)
Plaats 4: Heras Grand Dame (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.