Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 16 oktober

Gelsenkirchen – woensdag 2 oktober – Start: 17.00 uur

Race 1: Bird Parker - Rennen

Vanavond zijn er negen koersen op Gelsenkirchen. De meeting staat in het teken van de Grand Prix voor Franse paarden. Dit hoogtepunt wordt verreden als race 4 en is de eerste van de vier premium-koersen. We beginnen de avond met een amateurkoers. Irabelle (4) is een toonbeeld van trouw. Ze won begin juli nog in Gelsenkirchen en kan zowel van kop af als vanuit het veld. De laatste twee prestaties waren misschien iets onder de maat. Dat biedt kansen voor Declic Julry (1) die juist per start verbetert. Hij was onlangs derde achter Windspeed en Hannah Hazelaar, dat kaliber paarden treft hij hier niet. Startnummer één is voor hem een mooie uitgangspositie. Winslet (5) kan op een goede dag heel veel. In haar laatste start op Dinslaken zakte ze na een mooi parcours lelijk weg. De vorm is dus twijfelachtig. Dont Worry TU (8) probeerde het in Mönchengladbach van kop af aan en werd toen geklopt door Arabesk Hazelaar en Maxl Crown Poet. Dat is absoluut geen schande.

Plaats 1: Declic Julry (1)
Plaats 2: Irabelle (4)
Plaats 3: Winslet (5)
Plaats 4: Dont Worry TU (8)

 

 

Race 2: Preis vom HVT

Een koers voor beginners met een interessante debutante: Ann Boleyn (4) uit de stal van Jaap van Rijn. De driejarige merrie van Muscle Massive kwalificeerde in 1.17,7 op Wolvega achter Barateau die onlangs wist te winnen op Duindigt. We zien twee paarden die haar partij kunnen bieden. Jenna Transs R (6) is geweldig gefokt als dochter van Credit Winner uit Bewitched. Ze lag bij haar debuut in Mönchengladbach hopeloos ingesloten en werd vierde. En Jacklyn Dragon (8) komt terug van rust. De vosmerrie liep afgelopen zomer één keer en werd toen dichtbij tweede achter Rheingold. De klasse is dus aanwezig. Achter dit drietal is de strijd open, met lichte voorkeur voor Eddy Constantin (1) en Illusion de Luxe (9).

Plaats 1: Ann Boleyn (4)
Plaats 2: Jenna Transs R (6)
Plaats 3: Jacklyn Dragon (8)
Plaats 4: Eddy Constantin (1)

 

 

Race 3: Preis von Le Trot

Het begin van de V6. Van Jet Flevo (3) werd de laatste keer in Mönchengladbach veel verwacht. Ze debuteerde toen voor de stal van Michael Nimcyzk, ging naar de kop maar sprong bij het ingaan van de eerste bocht.  In die koers kwam Donna Leone H (6) net tekort voor de winst. Jet Flevo streed in het voorseizoen van de klassiekers tegen de beste paarden van haar jaargang. Ze gaat nu weer rechtsom en is de favoriet. Mocht ze opnieuw springen dan beidt Donna Leone H houvast. De grote merrie Best song ever (5) won afgelopen winter op Gelsenkirchen en hoort hier op alle tickets thuis. Inman (4) liep dit voorjaar al 1.14 in Berlijn en is na een trainerswissel opzoek naar de oude vorm. Favori de la Basle (7) is een interessante outsider. De aanwinst van Ramon Brinkman debuteerde netjes in Wolvega met een vijfde plaats in 1.17,5 over 2600 meter. Hij zou er dichtbij kunnen zitten.

Plaats 1: Jet Flevo (3)
Plaats 2: Donna Leone H (6)
Plaats 3: Best song ever (5)
Plaats 4: Favori de la Basle (7)

 

 

Race 4: Grand Prix Gelsenkirchen / PMU

De vierde etappe van de Tour Européen Trotteur Francais. Twaalf paarden strijden om €50.000 prijzengeld! Billie de Montfort (8) won in Mallorca voor Blues d’Ourville (3), Eridan (4), Ultimate du Rib (5) en Bon Copain (6). Al deze paarden zijn vandaag weer van de partij. Bon Copain won de etappe in Avenches en Eridan was de beste in Wolvega. In die laatste koers zat geen tempo en werd Balando (7) van achteraf in dead-heat derde met Billie de Montfort. Dat was een geweldige prestatie. Eridan won in Wolvega op speed. De keren daarna moest hij of van te ver weg komen of moest hij te vroeg zelf het vuile werk opknappen. Het koersverloop zal vandaag heel bepalend zijn. Blues d’Ourville ging in Mallorca brutaal van kop af en moest Billie de Montfort nipt voor zich laten. Billie moest toen vanuit het tweede gelid beginnen maar zou nu ook van haar startsnelheid gebruik kunnen maken. Ook Discovry Dry (11) mag na drie opeenvolgende zeges in Frankrijk niet onderschat worden, net als GP Waregem-tweede Espoir d’Avril (12). Prachtige koers!

Plaats 1: Eridan (4)
Plaats 2: Billie de Montfort (8)
Plaats 3: Blues d’Ourville (7)
Plaats 4: Balando (6)

 

 

Race 5: Prix Paris-Turf / PMU

UBetterWin Diamant (14) is een vierjarige ruin van Muscle Hill. Hij debuteerde in maart en won tot nu toe negen koersen, waarbij hij één keer werd teruggesteld achter de oorspronkelijk tweede aankomende. Hij is snel in winsom gestegen maar wint zijn koersen dusdanig eenvoudig dat hij ook hier de logische favoriet is. Er zal weerwerk komen uit Nederland. I’ll be there (1) loopt rechtsom zijn beste koersen en zou hier een zuinig parcours kunnen krijgen. De snelheid is aanwezig. High Speed (7) kan enorm vertrekken en presteert in Wolvega zeer verdienstelijk. Hij moet mee in alle koppels, plaatskoppels en trio’s. Ferran Convital (8) koerst ongelukkig maar de vorm lijkt goed. De laatste keer sprong hij halverwege de laatste bocht met alles over in een goede uitgangspositie. Nu gaat Michel Rothengatter het rechtsom proberen. Zijn côte eventueel is waarschijnlijk zeer interessant. Etorix (9) heeft veel vermogen en kan net als Heras Grand Dame (10) in de voorste regionen eindigen.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (14)
Plaats 2: Ferran Convital (8)
Plaats 3: High Speed (7)
Plaats 4: I’ll be there (1)

 

 

Race 6: Prix HTAIR / PMU

Een vrij open koers. Handsome Starlake (1) kan goed vertrekken en is toe aan een overwinning. De laatste twee keer in Gelsenkirchen probeerde ze het van kop af maar werd ze telkens in het zicht van de haven geklopt. Onder andere door Molly Malone (9) die pas in de laatste meters voorbij kwam en nu weer vanuit het tweede gelid moet beginnen. Vandaag moet iedereen opletten voor Handy Wise (5). De pupil van Jan-Thijs de Jong heeft een hoop speed. Zijn laatste koers in Gelsenkirchen won hij voor Inforgettable (7). De merrie van Hans Sinnige heeft zich daarna goed door ontwikkeld met twee knappe zeges. Van Heine Attack (10) werd de laatste keer het één en ander verwacht. Hij viel die dag tegen maar daarvoor was de vorm juist goed. Rechtsom is hij beter dan linksom. De Belgen Believe Me CG (12) en Kiz Vivant (8) moeten mee op de plaatsen.

Plaats 1: Handy Wise (5)
Plaats 2: Inforgettable (7)
Plaats 3: Handsome Starlake (1)
Plaats 4: Heine Attack (10)

 

 

Race 7: Prix Moët & Chandon / PMU

Michael Nimczyk heeft twee troeven in deze koers. Robbin Bot rijdt Candyman Hornline (9) en zelf kiest Michael voor Honesty Newport (4) die een mooier startnummer treft. Zij is dit jaar bijzonder op dreef en was recent derde in de Troost Breeders Crown in Berlijn. Candyman Hornline is een hard koerspaard. Hij werd op de zandbaan van Bedburg-Hau geklopt door Power Point (10) maar draaide in Mönchengladbach de rollen makkelijk om. Tussendoor moest de Candyman zich gewonnen geven tegen Lordano Ass (6). De zevenjarige ruin is een reuzendoder en heeft inmiddels weer twee starts in de benen na een rustperiode. Ook hij kan hier voorin meedoen. Fleur Starlake (2) kan goed beginnen en raakt in vorm. Rechtsom hangt ze wat in de bochten maar haar laatste prestatie in Gelsenkirchen was prima tegen Mr Bathuan Byd. For Ever (7) heeft onder het zadel een aantal stappen gemaakt. We gaan zien of hij die vormverbetering ook voor de sulky vast kan houden. April Classic (1) is terug bij Marcel Hauber na een Zweeds avontuur bij Victor Gentz. De merrie zou aan de binnenkant kunnen profiteren van een gunstig parcours.

Plaats 1: Honesty Newport (4)
Plaats 2: Fleur Starlake (2)
Plaats 3: Lordano Ass (6)
Plaats 4: For Ever (7)

 

 

Race 8: Swedishman - Rennen

Het laatste onderdeel van de V6 is een koers voor de beginnersklasse. De twee favorieten komen uit het tweede gelid. Juni Oldeson (10) liep twee prima koersen in Wolvega. De laatste keer stond ze beduidend minder zwaar maar gooide een galoppade roet in het eten. Of ze zelf een koers af kan dwingen dat gaan we vandaag zien. O’Conner (9) is een paard dat dat waarschijnlijk wel kan. De zoon van Raja Mirchi kwalificeerde deze zomer netjes in Berlijn en sprong de eerste twee keer uit. De laatste keer in Gelsenkirchen bleef hij eindelijk vlak. Toen werd hij tweede vanuit het dodenspoor in 1.19,0. Bovengenoemde paarden ontlopen elkaar op papier weinig. Prinz Hermann (4) maakt zijn debuut. Hij kwalificeerde in 1.19,7 en werd alleen het laatste stukje gevraagd. Ook hij is eventueel in beeld voor een overwinning. Daarachter kiezen we voor Angel’s Kiss MC (7) die voor het eerst door Michael Nimczyk wordt gereden en Limala Takoda (2) die met een 1.18-tijd in Wolvega liet zien over snelheid te beschikken.

Plaats 1: O’Conner (9)
Plaats 2: Juni Oldeson (10)
Plaats 3: Prinz Hermann (4)
Plaats 4: Angel’s Kiss MC (7)

 

 

Race 9: Solea Rivilliere - Rennen

We sluiten af met een amateurkoers tot 6.000 euro winsom. Franck Eickmann is favoriet met Hope For Children (9) die vanuit het tweede gelid moet beginnen maar klasse genoeg heeft om onderweg orde op zaken te stellen. De vosruin won dit jaar al vier keer in zeven starts en eindigde nimmer buiten het trio. Daarachter is het lastig kiezen. De ervaring van Jörg Hafer kan de doorslag geven. Hij gaat op pad met zijn eigen paard A Magic Quick (4). Samen bleven ze op Dinslaken al eens voor Wonderful PS (3). Laatstgenoemde kan goed vertrekken en heeft hier de steun van Sina Baruffolo. Maar nogmaals: er is van alles mogelijk op de plaatsen! Trouwe paarden zoals White Phoenix (6) en Joke Caf EV (7) horen ook op de tickets thuis.

Plaats 1: Hope For Children (9)
Plaats 2: A Magic Quick (4)
Plaats 3: Wonderful PS (3)
Plaats 4: White Phoenix (6)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.