Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 27 oktober

Gelsenkirchen - zondag 27 oktober - Start: 13:35

Race 1. Gutenberg-Rennen

Tien koersen vanmiddag op de drafbaan van Gelsenkirchen met in de eerste koers een klein deelnemersveld met maar zes paarden, waarvan er twee afgelopen maandagavond nog in Dinslaken in actie kwamen. Een daarvan is Ikarios (4) die tot een hele mooie derde plaats wist te komen achter Versace Diamant en I am Happy. Eerder wist de driejarige ruin hier al een keer te winnen. In deze koers krijgt hij te maken met Italian Dynamite (1), die in zijn vijf starts steeds op de baan van Gelsenkirchen aan de start is verschenen, waarbij een stijgende lijn in zijn verrichtingen opvalt met als laatste een overwinning op 2 oktober. Het lijkt er op dat Ema du Mouchel (2) na haar vertrek uit Frankrijk na een paar koersen haar draai in Duitsland heeft gevonden. In haar laatste koers in Mönchengladbach werd zij tweede achter de eerder genoemde Ikarios. Adrian Scott (3) de andere deelnemer die maandag in Dinslaken in actie kwam, was in zijn enige optreden in Gelsenkirchen nog niet echt gelukkig en werd uitgeschakeld.

1: Ikarios (4)
2: Italian Dynamite (1)
3: Ema du Mouchel (2)
4: Adrian Scott (3)

 

Race 2. Josef und Wolfgang Kramer-Rennen

In de tweede koers is de beurt aan de amateurrijders en wat een geluk voor Frank Eickmann dat hij vanmiddag weer plaats kan nemen achter Hope For Children (2). De ruin uit de training van Uwe Zevens verscheen dit jaar acht keer aan de start en finishte nooit buiten de eerste drie en won er vijf. Hij zal de strijd om de winst in deze koers moeten aangaan met Molly Malone (3). Deze is echter zeer wisselvallig en maakt wel eens een foutje in de koers. Mocht zij dit vandaag achterwege weten te laten dan zal ze hoogstwaarschijnlijk nog te kort komen tegen Hope For Children, maar een tweede plaats is dan zeker mogelijk. Voor de overige zes deelnemers is de derde stek het hoogst haalbare in deze koers en daar komen ze allemaal voor in aanmerking. Percy LB (8) vertrok in zijn laatste koers vanaf de laatste positie, maar wist in de laatste bocht vanuit het derde spoor toch nog te komen tot een vierde plaats in de eindrangschikking. Een geldprijsje zie ik in dit veld ook weggelegd voor Hallo Bo (6).

1: Hope For Children (2)
2: Molly Malone (3)
3: Percy LB (8)
4: Hallo Bo (6)

 

Race 3. Assauer / Schalke hilft-Rennen

De bij Henk Grift in training staande Prosperous (8) is mijn favoriet in deze koers. De uit Zweden afkomstige vijfjarige ruin zal worden gereden door Jaap van Rijn. Het enige optreden in Duitsland tot nu toe was op 14 oktober vorig jaar in Hamburg. Hij werd toen derde in de Grote Prijs van Duitsland en verdiende daarmee het aanzienlijke bedrag van 20.000 euro. Zijn laatste verrichtingen in Zweden waren wat tegenvallend, maar deze gingen alle drie over de sprintafstand van 1640 meter. Hij lijkt over de langere afstanden beter uit de voeten  te kunnen. Vanuit hetzelfde band vertrekt Khalid (6) met Roland Hülskath. In zijn laatste koers viel hij met een achtste plaats tegen. Dat hij absoluut beter kan, bewijzen de verrichtingen in de koersen daarvoor wel. Op 8 september won hij hier over dezelfde afstand als vandaag uit de banden in een kilometertijd van 14,9. Na een drietal mindere koersen stond Gentlemen As (4) afgelopen maandag in Dinslaken weer in de winnaarring en liet in deze koers o.a.  Fast and Furious en Ilja Medo achter zich. Ons land is in deze koers vertegenwoordigd door Dean Bros (5) met Dion Tesselaar. De inmiddels negenjarige ruin zou in deze koers ook wel eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen.

1: Prosperous (8)
2: Khalid (6)
3: Gentlemen As (4)
4: Dean Bros (5)

 

Race 4. Rennen der Kerbaum u. Hahn Versicherungsdienst UG

Twaalf paarden met een maximale winsom van 500 euro aan de start in deze eerste koers van de V6. Twee dravers mogen nog net aan deze koers deelnemen omdat zij beide al een winsom van 500 euro hebben bereikt. Één daarvan is Ann Boleyn (12) met Jaap van Rijn. De merrie is voor mij de favoriet in deze koers, mede omdat zij haar eerste koers met een kilometertijd van 18,1 in Gelsenkirchen direct in een overwinning wist om te zetten. Veel van de deelnemers in deze koers zijn nogal wisselvallig en willen nog wel eens het draven laten voor wat het is met als gevolg dat zij uitgeschakeld worden. Ishtar (9) valt echter niet onder deze groep. De in Nederland gefokte merrie kon in haar laatste twee koersen in Nederland goed meekomen en ze heeft vandaag ook nog eens de steun van Dion Tesselaar in de sulky. Angel's Kiss MC (8) werd in haar laatste koers gereden door Michael Nimczyk. Op het laatste rechte eind op de baan van Gelsenkirchen kwam ze vast te liggen achter de twee koplopers die naast elkaar op de finish afgingen. Toen ze de ruimte kreeg sprintte ze alsnog naar een twee plaats. Vandaag zal ze gereden worden door haar eigenaar en trainer Marcel Marks. April April (11) begon zijn carrière op de drafbanen veelbelovend met een eerste plaats in Mönchengladbach. De twee koersen daaropvolgend kon hij met een uitschakeling en een achtste plaats geen vervolg geven aan zijn eerste optreden.

1: Ann Boleyn (12)
2: Ishtar (9)
3: Angel's Kiss MC (8)
4: April April (11)

 

Race 5. Rennen des Trabergestüts Schrödershof

Ook in deze koers is "onze" Jaap van Rijn mijn favoriet. In deze koers neemt hij plaats achter Charmeur Royal (7). De tegenstand vandaag is aanzienlijk minder sterk dan in de koersen die de vierjarige hengst hiervoor liep. Heras Grand Dame (6) wisselt goede met minder goede verrichtingen af. Op 8 september won de zevenjarige merrie zeer verrassend aan een winnend qote van 17,60. In deze koers liet zij o.a. Kjeld von Haithabu achter haar. Hetzelfde geld min of meer ook voor Kobra Haleryd (2). Zij won op 25 september aan een winnend qote van 28 euro, maar in de twee koersen daarna kwam ze niet verder dan een achtste en een zevende plaats. Prinz Neo (5) is een draver die veelal in het kwartet weet te finishen. In dit kleine veldje van zeven deelnemers moet dat ook zeker weer mogelijk zijn.  

1: Charmeur Royal (7)
2: Heras Grand Dame (6)
3: Kobra Haleryd (2)
4: Prinz Neo (5)

 

Race 6. Wettstar-Oktober-Challenge - Amateurfahren

Een lastige koers voor de wedder waarin een uitgesproken favoriet niet is aan te wijzen. Na een overwinning in Hamburg kwam Merlin (11) afgelopen maandag in Dinslaken niet verder dan een vierde plaats. Bijna de gehele koers lag de ruin vast in het peloton en kon geen kant op. Op het laatste rechte eind kreeg hij uiteindelijk wat ruimte en was een vierde plaats het maximaal haalbare. Met een gunstig parcours zou hij vandaag zijn prestatie in Hamburg wel weer eens kunnen herhalen. Graf Bismarck (3) werd maandag in Dinslaken onverwacht tweede. Hij kwam als derde over de finish, maar de nummer twee Don't Worry TU werd door het draverijcomité een plaats teruggezet vanwege hinderen. Uit 12 starts was de graaf negen keer in de prijzen. Vandaag verwacht ik hem ook bij de eerste vier. Joe Cocker (1) is een voorbeeld van trouw en van zijn twee overwinningen dit jaar behaalde hij er al één op de baan van vandaag. El Raul (13) kwam dit jaar veelal op de kleine (gras) banen in actie en was daar een aantal keer zeer succesvol. Eerder dit jaar won hij al eens een koers in Gelsenkirchen. Het lijkt er dus op dat hij de grotere banen ook geen probleem vindt. We gaan het zien.

1: Merlin (11)
2: Graf Bismarck (3)
3: Joe Cocker (1)
4: El Raul (13)

 

Race 7. Wettstar-Preis des Winterfavoriten

Helaas in deze koers voor tweejarigen maar zes deelnemers die de strijd aangaan om de eerste prijs van 10.000 euro. Van deze deelnemers is er nog geen die een keer het zoet van de overwinning heeft kunnen proeven. Because you love me (5) eigendom van de Gerrits Recycling Group werd in zijn eerste koers, ondanks dat hij zich niet in de strijd mengde om de eerste plaats, in een prima kilometertijd van 15,7 derde achter Kuyt F Boko en Kilimanjaro. Het grootste gevaar voor hem is Kiwi T (3). Na een zeer snelle kwalificatie van 16,1 kon de hengst zijn favorietenrol in "het Orakel voor Tweejarigen" niet waarmaken en wed uitgeschakeld. Een andere interessante deelnemer in dit mini veldje is Dream Fashion (4). Hij eindigde ver achter de eerste drie aankomende in de Breeders Crown op 22 september, maar met de tijd die hij hier liep (16,7) kan hij vandaag zeker een rol van betekenis gaan spelen. Van de overige drie deelnemers maken Koral Dragon en Kondor Dream hun debuut. Dit is voor mij de reden om als vierde paard in deze koers Ka Ching Bros (6) met Dion Tesselaar aan te wijzen. De tweejarige merrie heeft al een paar koersen in de benen en de tijden die zij daar liep zijn aanzienlij sneller dan de kwalificatietijden van de twee debutanten.  

1: Because you love me (5)
2: Kiwi T (3)
3: Dream Fashion (4)
4: Ka Ching Bros (6)

 

Race 8. Preis der Traber-Kicker

In de achtste koers van de middag is het weer de beurt aan de amateurrijders. Mijn favoriet voor deze koers is Gladys Knight (6). Na twee tweede plaatsen en een overwinning werd zij in haar laatste koers vijfde. Dit was echter een Breeders Crown koers voor driejarige merries waarin de tegenstand aanzienlijk zwaarder was dan dat deze vandaag is. Benieuwd ben ik hoe Ivy Fortuna (10) het er in deze koers vanaf gaat brengen. In Nederland loopt ze vooral op de kleinere banen en weet dan regelmatig voorin te eindigen. In haar laatste koers in Duitsland in Mönchengladbach sprong zij in de laatste bocht in vierde positie weg. Afgelopen zondag werd zij vierde in Groningen. Coco Chanel (2) lijkt een abonnement op tweede plaatsen. Uit haar laatste zes starts moet zij vier keer één andere deelnemer voor laten gaan. Als Inman (8) vandaag de draf weet te behouden is hij mijn paard die mijn kwartet voor deze koers volmaakt. 

1: Gladys Knight (6)
2: Ivy Fortuna (10)
3: Coco Chanel (2)
4: Inman (8)

 

Race 9. Preis der Besitzergemeinschaft Assauer

Baanspecialist Mr Bathuan Byd (6) zal in deze koers zijn topvorm moeten bewijzen tegen Hector Boko (7) met Jaap van Rijn. De vijfjarige ruin van stal Habo weet in de "grote" koersen altijd een rol van betekenis te spelen en zet dan over het algemeen ook zeer aansprekende tijden op de klokken. Tegen deze twee sterke concurrenten zal Libero (4) na twee successen met een amateurrijder zich in deze koers waarschijnlijk moeten focussen op een derde plaats. Ilja Medo (1) maakte afgelopen maandag in Dinslaken op mij een zeer goede indruk. Het startnummer één in deze koers is niet in haar voordeel, maar ze kan volgens mij prima de strijd om de derde plaats aangaan met de eerder genoemde Libero. 

1: Mr Bathuan Byd (6)
2: Hector Boko (7)
3: Libero (4)
4: Ilja Medo (1)

 

Race 10. Preis der wettstar-Wettannahmestelle Gelsenkirchen

Na een tweede plaats begin juni is Katan (4) niet meer aan de start verschenen. Ondanks deze afwezigheid van ruim vier maanden gaat de zesjarige hengst van Heinz Kuhsträter voor mij in deze koers als favoriet van start. De in Nederland gefokte Horeau (6) werd in zijn laatste koers hier in Gelsenkirchen knap derde achter o.a. Inforgettable. White Phoenix (1) liep dit jaar al zijn dertien koersen op de baan van Gelsenkirchen en was daarvan zeven keer in het geld. Een keer werd zelfs als eerste de finishpaal gepasseerd. Carlos As (5) won hier ook al twee keer dit jaar al was dat wel met Lena Marie Steinhaus in de sulky. Vandaag zal zijn trainer Marcel Marks weer een poging wagen hoewel het lijkt alsof de zevenjarige even de vorm kwijt is.  

1: Katan (4)
2: Horeau (6)
3: White Phoenix (1)
4: Carlos As (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.