Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 2 november

Gelsenkirchen – zaterdag 2 november – Start: 16.30 uur

Race 1: Preis von Vesoul

Vandaag zijn er in totaal tien koersen in Gelsenkirchen waarvan vijf premium. We beginnen met een amateurkoers. Lordano Ass (5) is toe aan een zege. Hij heeft na rust weer drie starts in de benen en benaderd zijn oude vorm. Candyman Hornline (7) heeft vorm maar was de laatste twee keer ongelukkig. De voorlaatste keer kwam hij in een sterk veld vanuit het tweede gelid niet weg uit de achterhoede. De keer erna maakte hij zich schuldig aan een startgaloppade. Stalgenoot Miguel Greenwood (8) maakt hier zijn rentree. De ruin heeft veel speed en de herkwalificatie was prima. Frank Kelm neemt plaats achter Power Point (9), met wie hij won op Bedburg-Hau ten koste van Candyman Hornline. Firefox BR (4) en Go Star (3) zijn in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Lordano Ass (5)
Plaats 2: Candyman Hornline (7)
Plaats 3: Miguel Greenwood (8)
Plaats 4: Power Point (9)

 

Race 2: Preis von Divonne-les-Bains

Een koers voor de beginnersklasse met een panklare favoriet. Jacy di Quattro (4) kwalificeerde dit voorjaar in 1.17,5 op Gelsenkirchen bike-aan-bike met Place Royal die later deelnam aan de finale van de Duitse Derby. Jacy di Quattro raakte uit beeld en won twee weken geleden haar herkwalificatie. Nu mag ze haar klasse laten zien. Daarachter is de keuze lastig. Van Carolin Sue (5) zijn de nodige verwachtingen maar ze kwakkelt telkens met haar draf. De laatste keer was ze met vier paarden op één lijn in beeld voor een zege maar verloor ze haar loop. Illusion de Luxe (10) liet reeds zien over snelheid te beschikken. De voorlaatste keer werd hij vierde na een koers aan kop en kwam Eddy Constantin (1) nipt langszij. Billy Jean (8) is zonder fouten niet veel minder. De laatste keer sprong hij weg in de laatste rechte lijn met uitzicht op plek vier of vijf. Rajah (3) maakt vandaag zijn debuut. Na een nette kwalificatie in 1.21 zou hij direct voorin mee kunnen doen.

Plaats 1: Jacy di Quattro (4)
Plaats 2: Illusion de Luxe (10)
Plaats 3: Caroline Sue (5)
Plaats 4: Eddy Constantin (1)

 

Race 3: Preis von Moulins / PMU

De V6 begint met een veld vol Trotteur Francais tot een winsom van 16.000 euro. Errakis (12) is normaal gesproken een bankpaard. Hij won zijn laatste vijf starts in snelle tijden. Ook vanuit het tweede gelid moet hij over de middenafstand orde op zaken kunnen stellen. Esprit d’Albigny (6) was ook een seriewinnaar. Na zes zeges op rij werd hij de laatste keer nipt geklopt door Esebio d’Ourville (5) aan 32 tegen 1. Declic Julry (8) werd in die koers derde maar liep wel de snelste tijd omdat hij meters moest geven. Hij won daarna nog in Gelsenkirchen en moet hier voorin mee kunnen doen. Flyer de Brikvil (14) was dit voorjaar tweede op Gelsenkirchen achter Volare Gar in 1.15,5. In die vorm is hij ook in beeld voor het trio. Met Favori de la Basle (2) is het alles of niets. Hij won de voorlaatste keer op Gelsenkirchen in een hoge 1.16 met een goede laatste kilometer. De keer erna sprong hij achter de auto. Zonder fouten hoort hij eveneens op de plaatstickets, ook al is de afstand voor hem aan de korte kant. Felicity (1) kan goed beginnen en zou na een zuinig parcours een mooie klassering kunnen behalen.

Plaats 1: Errakis (12)
Plaats 2: Declic Julry (8)
Plaats 3: Esprit d’Albigny (6)
Plaats 4: Flyer de Brikvil (14)

 
INZETTEN

 

Race 4: Preis von Strasbourg / PMU

Een prachtige koers met veertien paarden! Zarch Wise As (14) behoort tot de betere vierjarigen in Nederland en Duistland. Voor zijn nieuwe trainer Henk Grift is hij nog niet gelukkig geweest. Hij sprong in een amateurkoers achter de auto en maakte op Mönchengladbach onderweg een galoppade. In die koers over 2600 meter werd Toscanini Diamant (3) knap tweede. Duglas (13) loopt normaal ook tegen betere paarden. Hij staat tegenwoordig op stal bij Jan-Thijs de Jong en was bij zijn rentree netjes vierde. Er zit normaal nog meer in het vat. High Speed (6) kan hard beginnen en met de juiste rug komt hij vaak ver. De laatste keer werd hij dichtbij derde achter de nog ongeslagen UBetterWin Diamant en Etorix (8), die macht voor tien heeft. Dat laatste geldt eveneens voor Geordie (10) die hier op alle tickets thuis hoort. Giant Starlake (5) gaat het na een opleving onder het zadel weer voor de sulky proberen. Hij heeft de meeste startsnelheid van iedereen en zal waarschijnlijk overgeven aan High Speed, Toscanini Diamant of Windspeed (4) die ook graag van kop af gaat. Van alle kanspaarden is Hasta la Vista (9) speltechnisch het meest interessant. Hij kwam deze zomer terug na bijna een jaar afwezigheid en wist al te winnen op Wolvega. De laatste drie keer werd hij uitgeschakeld maar bij al die verrichtingen zit een verhaal. De eerste keer vergaloppeerde hij zich in een rommelige slotfase van een amateurkoers, de keer erna liep hij op een kar in de tweede bocht en de laatste keer sprong hij als vijfde door het stek in een 1.14-tijd met de laatste vijfhonderdmeter in een hoge 1.10. Het paard is absoluut in vorm. Open koers!

Plaats 1: Zarch Wise As (14)
Plaats 2: Hasta la Vista (9)
Plaats 3: Etorix (8)
Plaats 4: Toscanini Diamant (3)

 
INZETTEN

 

Race 5: Preis von Vichy / PMU

Een koers met een winsomklasse tot 30.000 die opengesteld is voor alle paarden die sinds 1 januari 2019 niet gewonnen hebben. En daar hebben meerdere trainers dankbaar gebruik van gemaakt! Michael Nimczyk heeft twee interessante paarden aan de start. Chapter One (6) is een klassepaard die dit jaar alleen nog twee kwalificatieproeven heeft afgelegd. Hoever hij is zal moeten blijken maar ritme opdoen is waarschijnlijk prioriteit nummer. Stalgenoot Mister Ed Helida (8) is een jaar ouder en maakt eveneens zijn rentree, hij wordt gereden door Robbin Bot. Henk Grift heeft ook twee ijzers in het vuur. Zelf rijdt hij de trouwe Shelby Glide (7) en Jaap van Rijn neemt plaats achter Everest Vedaquais (9). De voormalig Allaire-pupil is een absolute monté-crack. Hij liep dit voorjaar onder het zadel op Vincennes 1.11,9 over 2175 meter. Recent liep hij voor de sulky in Wolvega. Toen maakte hij helaas een galoppade in de laatste bocht toen hij driedik aan zijn opmars bezig was. Van het paard zijn wel degelijk hoge verwachtingen. Ara d’Ostal (10) is eveneens een grootverdiener. Hij was afgelopen winter enkele keren dichtbij een overwinning op Vincennes in een ‘reclamer’. Ook hij heeft momenteel weinig koersritme. Highspeed Aresy (3) en Golden Avenue (1) zijn in hun eigen winsomklasse uitstekende paarden en hebben vorm. Winnen tegen dit kaliber paarden lijkt echter uitgesloten.

Plaats 1: Everest Vedaquais (9)
Plaats 2: Mister Ed Heldia (7)
Plaats 3: Chapter One (3)
Plaats 4: Shelby Glide (4)

 
INZETTEN

 

Race 6: Preis von Aix les Baines / PMU

Een open koers waarbij trio- en kwartetspel mogelijk is. Believe Me CG (10) won haar laatste start op Gelsenkirchen dankzij een fantastisch eindschot. Handy Wise (4) werd toen tweede vanuit het dodenspoor voor de van achteraf komende Heine Attack (7). Inforgettable (6) was in die koers een logische favoriet maar kwam van kop af iets minder uit de verf. Ze eindigde als vierde en zal het nu waarschijnlijk weer vanuit het veld proberen. Net als Believe Me CG en Handy Wise beschikt ze over veel speed. Grote kans dat Goah d’Isere (1) het heft hier in handen neemt. Hij is startsnel en is in vorm. Hij loopt 1.17-tijden op Dinslaken en zal met een hoge 1.15 / lage 1.16 op Gelsenkirchen geen moeite hebben. Riven (8) is ook een paard wat een koers als deze kan winnen. Hij werd in Hamburg gehinderd en bood de laatste keer Gelsenkirchen Izzi’s Newport lang partij vanuit het dodenspoor. Hoe Well (11) kwam toen dichtbij als vijfde binnen en mag op uw tickets ook zeker niet ontbreken. Al deze paarden ontlopen elkaar heel weinig, diegene met het mooiste koersverloop wint!

Plaats 1: Believe Me CG (10)
Plaats 2: Goah d’Isere (1)
Plaats 3: Handy Wise (4)
Plaats 4: Inforgettable (6)

 
INZETTEN

 

Race 7: Wettstar November Pokal / PMU

Een Free For All-draverij over 2600 meter. Prosperous (6) is een klasse paard. Hij was vorig jaar derde in de Großer Preis von Deutschland en verhuisde enkele weken geleden naar de stallen van Henk Grift. Vorige week maakte hij zijn rentree in Gelsenkirchen en won hij direct in 1.14,0 uit de banden. Hij kwam toen van achteraf en liep een snelle laatste kilometer. Vandaag staat hij zwaarder en mag hij laten zien hoe scherp hij is. Broadwell (8) won recent in Mons en was daarna vijfde op Vincennes in 1.12,8 over 2100 meter ‘petite piste’. Ook Gustavson BE (4) zou zich kunnen mengen in de strijd om de overwinning. Hij won zowel in Hamburg als in Berlijn in 1.13-tijden vanuit het dodenspoor. Daarachter valt mijn oog op Ennyus Boko (3) die ietwat ongelukkig koerst maar wel degelijk in vorm is. Michael Nimczyk zit achter de trouwe en onlangs op Dinslaken winnende Helios (5).

Plaats 1: Prosperous (6)
Plaats 2: Broadwell (8)
Plaats 3: Gustavson BE (4)
Plaats 4: Ennyus Boko (3)

 
INZETTEN

 

Race 8: Wettstar November Challenge

Het laatste onderdeel van de V6 is een amateurkoers. Hope For Children (8) werd vorige week in Gelsenkirchen verrassend geklopt door Molly Malone. Normaal is de imposante vosruin van kop af niet te beschieten. Vandaag heeft hij kans op eerherstel. Eerder dit jaar was Royal Cash (11) hem ook al eens de baas. Dat was op de zandbaan van Bedburg-Hau. De ruin van de familie Swann was recent derde in Wolvega en hoort hier ondanks het tweede gelid op alle tickets thuis. Ibracadabra (9) liep eerder dit jaar al een hoge 1.15 op Gelsenkirchen. De sterke draver is aan een goed seizoen bezig. Gerson Boko (7) kan enorm vertrekken. De laatste keer in Dinslaken ging hij zo hard de eerste bocht in dat een galoppade onvermijdelijk was. Hier op Gelsenkirchen met nummer zeven zal dat geen problemen opleveren. Hij heeft uitzicht op een mooi parcours achter Hope For Children. Flower Dragon (4) sprintte de laatste keer naar een knappe tweede plaats en Emine Smiling (12) loopt in sterkere gezelschappen vaak prima tijden.

Plaats 1: Hope For Children (8)
Plaats 2: Gerson Boko (7)
Plaats 3: Ibracadabra (9)
Plaats 4: Royal Cash (11)

 

Race 9: November Trabreiten

Een monté-koers over de middenafstand met twee banden. For Ever (5) debuteerde dit jaar in juni onder het zadel. Dat was op Gelsenkirchen. Hij leek toen gelijk te gaan winnen maar Yarrah (3) vocht zich na lang kopwerk terug aan de binnenkant. Derde in die koers werd de opnieuw aanwezige Georgies Express (4). In de tussentijd heeft For Ever zich goed doorontwikkeld in dit genre. Hij bleef in Wolvega uit de greep van Ultra Tivoli en heeft hier vanuit het eerste band een eerste kans. De vorm van Yarrah is momenteel wat minder terwijl Georgies Express onder het zadel verraste in Berlijn tijdens het Derby-weekend. In het tweede band maakt Birdy de Neuilly (6) zijn monté-debuut. Eigenaresse Anne Lehmann weet als geen ander waar een goed monté-paard aan moet voldoen. Fiobano (7) en de per koers verbeterende Beethov (9) ontlopen elkaar weinig.

Plaats 1: For Ever (5)
Plaats 2: Georgies Express (4)
Plaats 3: Yarrah (3)
Plaats 4: Birdy de Neuilly (6)

 

Race 10: Preis von Parilly / PMU

We sluiten af met een premium-koers voor de winsomklasse tot 5.000 euro. Ikarus Love (7) deed in twee starts nog niets verkeerd. Hij won zowel in Wolvega als in Gelsenkirchen spelenderwijs. De laatste keer bleef hij voor Iron Fox (8) die de wedders verraste door tweede te worden aan 30 tegen 1. De vosruin is grillig maar doet qua loopvermogen voor weinig paarden onder. Jaap van Rijn zit achter Guele de Quick (5) die de laatste keer derde werd op Hamburg achter Aragorn As. De Zweedse driejarige met Frans bloed bewees toen over startsnelheid te beschikken maar Maik Esper moest haar in de laatste rechte lijn ook goed ondersteunen. Best song ever (4) is een paard met macht die na rust inmiddels weer drie starts in de benen heeft. Shalala (3) herkwalificeerde zich onlangs na diverse uitschakelingen. Ze had de laatste vijfhonderd meter geen antwoord op de versnelling van Mister Ed Heldia en Miguel Greenwood, maar dat is geen schande. Ze zou hier kunnen verrassen met een plek in het trio.

Plaats 1: Ikarus Love (7)
Plaats 2: Iron Fox (8)
Plaats 3: Guele de Quick (5)
Plaats 4: Best song ever (4)

 
INZETTEN

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.