Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 10 november

Gelsenkirchen – zondag 10 november – Start: 13.20 uur

Race 1: Wettstar-Amateur-Trophy – 1. Lauf

Vandaag is er een mammoet-programma in Gelsenkirchen met maar liefst 13 koersen! Er zijn in totaal 6 opdrachten voor amateurrijders, sommigen starten één keer terwijl anderen zoveel mogelijk punten proberen te verzamelen voor een podiumplaats. In de eerste koers is Versace Diamant (7) de favoriet. De driejarige ruin eindigde in acht starts nog nooit buiten de eerste drie. Tom Karten wist al eens met hem te winnen in Mönchengladbach. Toen domineerden ze van kop af aan terwijl Inman (4) na een rustige start geen positie kreeg en in de slotfase wegzakte naar plek drie. Dit voorjaar was zijn vorm aanmerkelijk beter. Versace Diamant is echter ook niet onklopbaar. Favori de la Basle (8) zou het hem lastig kunnen maken. De Fransman won medio oktober heel imponerend in Gelsenkirchen met een snelle slotkilometer. De twee keer daarna maakte hij een galoppade toen de startauto vaart maakte. Als Cathrin Nimczyk hem rustig op de benen kan brengen dan zijn er kansen. Jari L Petnic (3) is trouw maar moet het als slowstarter ook van de laatste kilometer hebben. Hij liep vorige week een 1.16-tijd in Wolvega en heeft vorm. Issa Boko (1) is een goed gefokte merrie. Ze liep deze zomer al een lage 1.17 op Gelsenkirchen en is daarna een paar maanden uit beeld geweest. Wellicht dat ze hier kan verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Versace Diamant (7)
Plaats 2: Favori de la Basle (8)
Plaats 3: Jari L Petnic (3)
Plaats 4: Inman (4)

 

Race 2: 25 Jahre Minitraber

Joy Dragon (4) won recent twee koersen op Dinslaken en is hier een logische favoriet. Ze kan het zelf afdwingen en wordt hier voor het eerst gereden door Jaap van Rijn. De voorlaatste keer kon alleen Adrian Scott (5) haar bijhouden. Toen koos Klaus Horn brutaal de aanval. Joy Dragon bleef voorop, heeft inmiddels meer ritme en is op een grote baan sneller. Adrian Scott krijgt mijn voorkeur boven stalgenoot Ikarios (6) die met een mooier koersverloop ook wel eens de rollen omdraait. De laatste keer op Gelsenkirchen werden ze op speed verslagen door Lady Quick (9) die daarmee de wedders verraste aan 10 tegen 1! Velten Valerie (7) is ook een paard met klasse. Ze won eind augustus nog in een lage 1.16 op Mönchengladbach. De laatste keer op Dinslaken rukte ze noodgedwongen op in het dodenspoor en maakte ze het niet helemaal af. Ze is beter dan die verrichting doet vermoeden. Voor de verrassing noem ik Esta Fete Benach (2) die zich in haar laatste drie starts op Wolvega vroeg schuldig maakte aan een galoppade. Eerder liep ze rechtsom in Berlijn een lage 1.15. Dravende weg heeft ze genoeg macht om hier voorin mee te doen.

Plaats 1: Joy Dragon (4)
Plaats 2: Velten Valerie (7)
Plaats 3: Lady Quick (9)
Plaats 4: Adrian Scott (5)

 

Race 3: Wettstar-Amateur-Trophy – 2. Lauf

Een mijlskoers voor de winsomklasse tot 65.000 euro. Er gaan zes paarden achter de auto. Lordano Ass (2) en Ivalo (3) zijn snelle vertrekkers. Lordano Ass nam de laatste keer over van Ivalo en wilde het van kop af proberen maar hij kreeg toen Candyman Hornline (4) op zijn dak. Dat duel kostte beide paarden veel kracht. Firefox BR (1) profiteerde en won knap voor Lordano Ass en de van achteraf komende Miguel Greenwood (5). Power Point (6) werd dichtbij vierde voor een moegestreden Candyman Hornline. Vooral Miguel Greenwood maakte in die koers indruk de eerste keer uit na rust. De favorietenstatus gaat waarschijnlijk naar Khalid (9) die de laatste keer een Europese crack als Prosperous lang partij gaf. Gentleman As (7) eindigde toen op afstand als derde nipt voor Dean Bros (8). Met het oog op de afstand is Lordano Ass met dit nummer zeer gevaarlijk maar hij heeft allerminst gewonnen spel. Het veld is erg aan elkaar gewaagd.

Plaats 1: Lordano Ass (2)
Plaats 2: Khalid (9)
Plaats 3: Miguel Greenwood (5)
Plaats 4: Firefox BR (1)

 

 

Race 4: Melina Melzer - Rennen

Een overzichtelijk veld met zeven deelnemers. Icebear Newport (6) heeft vijf weken niet gelopen. De laatste keer kon hij op Gelsenkirchen zijn favorietenstatus niet waarmaken. Daarvoor liep hij in Berlijn goede koersen in 1.14- en 1.15-tijden. We verwachten hem vandaag weer scherp aan de start. Van Molly Malone (1) weten we zeker dat ze in vorm is. De laatste keer klopte ze de seriewinnaar Hope For Children. Ze gaat vandaag op pad met Kevin Grüll die als rijder één Duitse overwinning op zijn naam heeft, uitgerekend met Molly Malone. Dat is wel alweer bijna twee jaar geleden. Hoe Well (4) is ook aan een sterke serie bezig. De laatste keer werd hij tweede aan 43 tegen 1. Hij heeft een goede slotronde en is gebaad bij een hoog tempo onderweg. Dat zal er met Icebear Newport aan de kop waarschijnlijk niet komen… Noelani (7) loopt normaal tegen betere paarden en heeft een snelle tijd in de benen. Ook de startsnelle Heras Traum (3) en de onlangs op Dinslaken winnende Hitchka (5) horen op de tickets.

Plaats 1: Icebear Newport (6)
Plaats 2: Molly Malone (1)
Plaats 3: Hoe Well (4)
Plaats 4: Noelani (7)

 

 

Race 5: Wettstar-Amateur-Trophy – 3. Lauf

Race 5 is een amateurkoers die goed gevuld is met maar liefst 14 paarden! Inforgettable (14) past er qua winsom perfect in en staat op papier boven de rest. Met dit startnummer zal ze het nodige werk moeten verrichten maar dat kan ze. Royal Cash (10) gaat op pad met de rijder met wie hij dit jaar al eens een koers won: Frank Kelm. De laatste keer kwam hij pas heel laat vrij en slalomde hij naar een vierde plek achter de winnende Cocobella (8). Emine Smiling (11) werd in die koers prima tweede. Assauer (4) komt terug van rust. Hij liep deze zomer telkens een lage 1.18 op Dinslaken. Dan heb je het één en ander in je mars. Carlos As (7) kwam de laatste keer goed binnen en Sternschnuppe Poet (13) heeft wel eens zwaarder gestaan.

Plaats 1: Inforgettable (14)
Plaats 2: Royal Cash (10)
Plaats 3: Cocobella (8)
Plaats 4: Assauer (4)

 

 

Race 6: Preis vom Champion Pony Islay

Goah d’Isere (4) gaat graag van kop af en kan een hoog tempo aan. De voorlaatste keer op Dinslaken werd hij op de streep geklopt door Quick Winner (9) die de hele weg op zijn rug lag. De keer daarna op Gelsenkircen maakte Goah d’Isere een startgaloppade. Hij aast op revanche. Ook Quick Winner kwam nog een keer in actie. Onder belabberde weersomstandigheden in Berlijn maakte hij onderweg een fout. Hij kwam geweldig terug en finishte als tweede. De vorm is dus goed. Iron Fox (6) bleef de laatste twee keer vlak en dan is hij tot veel in staat. Hij werd twee keer tweede in Gelsenkirchen in 1.16-tijden, beide keren achter Ikarus Love. Bionic Man (7), de startsnelle Fabiene (2) en de onlangs winnende White Phoenix (1) komen in aanmerking voor een mooie klassering.

Plaats 1: Quick Winner (9)
Plaats 2: Goah d’Isere (4)
Plaats 3: Iron Fox (6)
Plaats 4: Bionic Man (7)

 

 

Race 7: Wettstar-Amateur-Trophy – 4. Lauf

O’Conner (1) is een paard waar een grote roep vanuit gaat. De driejarige ruin van Raja Mirchi won de laatste keer maar lijkt nog kracht te missen. Tim Schwarma begint telkens rustig met hem en kan er niet écht aan rijden. Bovendien moet het vandaag een stuk sneller dan 1.19. Simb Laredo (10) is een lekker amateurpaard die met zijn eigenaar Johan Neels de voorlaatste keer een hoge 1.16 liep op Gelsenkirchen. Toen sleurde hij lang aan kop. Een vierde plaats was het resultaat voor een goed afkomende Donna Leone H (6). Ivy Fortuna (8) won recent op deze baan. Ze zette met Willem ten Brink toen knap door vanuit het dodenspoor. Best song ever (5) sprong de laatste keer achter de hoede maar is goed genoeg voor een klassering. Hetzelfde geldt voor A Magic Quick (11). Een ‘vaste’ winnaar is hier onmogelijk aan te wijzen.

Plaats 1: Simb Laredo (10)
Plaats 2: Donna Leone H (6)
Plaats 3: Ivy Fortuna (8)
Plaats 4: Best song ever (5)

 


Race 8: Jona Grollich - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse die bijzonder lastig is te voorspellen. Famous World (13) komt uit de kampioensstal van Michael Nimczyk. De volle broer van King of the World is sinds eind augustus niet meer in actie gekomen. Hij werd toen derde in Berlijn, ruim achter de eerste twee aankomenden. Waterloo PS (4) kwalificeerde in een nietszeggende 1.21. Hij bleef echter in het kielzog van Pietro Lombardi en finishte goed. De troef van Reinier Feelders heeft een mooi nummer en zou dit zomaar kunnen winnen. Jaba Lay (6) kwalificeerde dit voorjaar in Mönchengaldbach en sprong daarna op Emmeloord. Dat is voor een onervaren merrie van drie jaar geen schande. Ze maakte vandaag haar rentree met trainer Jan-Thijs de Jong op de sulky. Gypsy Quick (12) toonde bij haar debuut in Hamburg veel snelheid. Ze nam resoluut de leiding maar kwam op het einde inhoud tekort. Het talent lijkt wel aanwezig. Ook hierachter is van alles mogelijk!

Plaats 1: Famous World (13)
Plaats 2: Waterloo PS (4)
Plaats 3: Jaba Lay (6)
Plaats 4: Gypsy Quick (12)

 

Race 9: Wettstar-Amateur-Trophy – 5. Lauf

Declic Julry (1) is de laatste maanden hard verbeterd. De laatste liep de Franse ruin een lage 1.16 op Gelsenkirchen en de keer daarvoor won ze met de rijdster van vandaag: Nicole Holzschuh. Hij kan zowel goed van kop als vanuit het veld. Ernie Digger (10) is een paard dat hem op klasse kan kloppen maar het tweede gelid is een nadeel. Op macht moet hij ver kunnen komen maar als Declic Julry het tempo vooraan hoog houdt dan wordt het moeilijk om te winnen. Red Lover (5) kan zich ook nog mengen in de strijd om de overwinning. De laatste keer in Berlijn kreeg hij een koers op maat maar zette hij in de slotfase niet door op een zware baan. Hij kan beter. Hallo Bo (2) en de snelle Tessa (9) horen op de plaatsen.

Plaats 1: Declic Julry (1)
Plaats 2: Ernie Digger (10)
Plaats 3: Red Lover (5)
Plaats 4: Hallo Bo (2)

 

Race 10: Preis der Championesse Carlin Swann

In de winsomklasse tot 1.300 euro hebben veel goede paarden zich ingeschreven. Jacy di Quattro (6) zal als favoriet vertrekken. Bij haar debuut nam ze kop, wisselde ze stuivertje en ging ze netjes als winnaar naar huis. Ann Boleyn (12) is ook nog ongeslagen. Zij won met Jaap van Rijn haar eerste twee koersen. De laatste keer ging ze nek-aan-nek met Ishtar (10) die in vijf starts nog weinig verkeerd heeft gedaan. Beide paarden liepen een laatste vijfhonderd meter van 1.12,5! Het tweede gelid is op papier een nadeel. Inas One (1) eindigde in vier starts niet buiten het trio maar heeft de zoete smaak der overwinning nog niet geproefd. De voorlaatste keer leek ze ver te komen maar werd ze op speed achterhaald door Italian Dynamite (2). Daarna finishte Inas One prima als tweede. In die koers lag ze achter Ollivander (9) die de laatste bocht uit een fout maakte. Prime of Life (11) en Wizzard (8) zijn trouw genoeg voor een mooie klassering.

Plaats 1: Jacy di Quattro (6)
Plaats 2: Ann Boleyn (12)
Plaats 3: Ishtar (10)
Plaats 4: Inas One (1)

 

Race 11: Wettstar-Amateur-Trophy – 6. Lauf

Race 11 is de laatste amateurkoers van vandaag. Heras Grand Dame (4) gaat graag van kop af en kan dan een hoog tempo aan. Zo won ze recent in Gelsenkirchen in 1.16 vlak. Ze leek die dag nog wel wat achter de hand te hebben. Dat zal ook moeten want Edwin Hornline (6) is eveneens een tempobeul. Hij opereert vaak vanuit het dodenspoor en kan zowel links- als rechtsom. Cathrin Nimczyk won twee weken geleden nog met Escudo (3) op Dinslaken. Als ze opnieuw zijn kruid droog kan houden dan doen ze voorin mee. Miss Mara (2) zou een zuinig parcours kunnen krijgen. Zij hoort op de tickets, net als Merlin (11) en Mad World (9).

Plaats 1: Edwin Hornline (6)
Plaats 2: Heras Grand Dame (4)
Plaats 3: Escudo (3)
Plaats 4: Miss Mara (11)

 

Race 12: Tabea Kruse - Rennen

We verwachten een duel tussen baanspecialist Mr Bathuan Byd (8) en de onlangs op Gelsenkirchen winnende C’est La Vie C (4). Mr Bathuan Byd moet het hebben van zijn slotronde en kan dan veel snelheid ontwikkelen in de laatste rechte lijn. C’est La Vie C heeft ook veel startsnelheid. De laatste keer nam ze kop, gaf ze over aan Kiss Me Bo, trok Stefan voor de laatste bocht uit en wist ze knap te winnen. William Scott (3) werd in die koers op afstand derde. Hij ging toen terug van start af maar kan wel degelijk hard vertrekken. Als hij in eerste instantie de kop neemt en dan afgeeft aan C’est La Vie C dan krijgt hij een droomparcours. Stalgenoot Hercules Petnic (5) is de keus van Michael Nimczyk. Hij heeft een goed karakter en veel fijne speed. De overige paarden krijgen het waarschijnlijk lastig.

Plaats 1: Mr Bathuan Byd (8)
Plaats 2: C’est la Vie C (4)
Plaats 3: Hercules Petnic (5)
Plaats 4: William Scott (3)

 

Race 13: Wettstar November Ausklang

We sluiten af met een enigszins open koers. Toscanini Diamant (8) maakte zich de laatste keer schuldig aan een startgaloppade. De keer daarvoor liep hij heel erg goed op Mönchengladbach. Hij werd toen tweede achter William Scott over 2600 meter. In die koers kwam Velten Las Vegas (11) vroeg in het dodenspoor en dan maakt hij het niet echt af. Vanuit het veld liet hij eerder hele mooie dingen zien. Hij heeft een aantal weken niet gelopen. Kissing Diamond (6) heeft dit jaar al 10 koersen gewonnen! Zijn laatste zege was een PMU-koers op Gelsenkirchen in een hoge 1.15. Hij werd toen vanuit het veld gereden en sloeg toe op speed ten koste van Etorix. Nu met Jaap van Rijn. Windspeed (9) voelt zich van kop af in zijn element maar vanuit het tweede gelid zal het lastig worden om daar te komen. Joe Cocker (2) en Prinz Neo (1) hebben uitzicht op een mooie klassering.

Plaats 1: Velten Las Vegas (11)
Plaats 2: Kissing Diamond (6)
Plaats 3: Toscanini Diamant (8)
Plaats 4: Windspeed (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.