Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gelsenkirchen - 16 februari

Gelsenkirchen - zondag 16 februari 2020 - Start: 12:40

Race 1: Preis von Mittenwald

Vandaag zijn er elf koersen op Gelsenkirchen. In de eerste race is Jenna Transs R (6) een duidelijke favoriet. De vierjarige merrie van Credit Winner uit Sweepstakes-winnares Bewitched won drie keer op rij en lijkt per start te verbeteren. De voorlaatste keer won ze vanuit het dodenspoor op Gelsenkirchen en daarna van start tot finish in Berlijn. Daarachter is de strijd vrij open. Bionic Man (7) heeft een paar weken niet gelopen maar is een paard dat qua klasse tweede moet kunnen worden. Fabiene (1) kan hard beginnen en zou op de rug van de favoriet ver mee kunnen trekken. Eclipse de Phens (8) is een lastig heerschap maar heeft zo zijn uitschieters en White Phoenix (3) heeft de steun van Jaap van Rijn.

Plaats 1: Jenna Transs R (6)
Plaats 2: Bionic Man (7)
Plaats 3: Fabiene (1)
Plaats 4: Eclipse de Phens (8) 

 

Race 2: Preis von Inzell

Het zit Quick Winner (5) de laatste tijd niet mee. Hij sprong er vorige week zomaar uit op Mariendorf en de keer daarvoor zat hij muurvast op Mönchengladbach. Eerder won hij met een fantastisch eindschot op Gelsenkirchen tegen goede paarden. In die vorm kan deze flegmatieke ruin opnieuw winnen. Handy Wise (8) is de tweede kanshebber voor de winst. Hij heeft inhoud en speed, een compleet koerspaard. Arabesk Hazelaar (1) hoeft niet veel toe te geven aan bovengenoemde paarden. Hij sprong in de laatste bocht van Mönchengladbach maar finishte daarvoor erg goed op Gelsenkirchen. Daarachter is de keuze lastig. Exocet de Tortuga (6) was de laatste keer knap derde over de mijl voor Grand Seigneur (4). Die laatste heeft inmiddels weer een paar starts in de benen en was vorig jaar een macht op Gelsenkirchen.

Plaats 1: Quick Winner (5)
Plaats 2: Handy Wise (8)
Plaats 3: Arabesk Hazelaar (1)
Plaats 4: Grand Seigneur (4)

 

Race 3: Wettstar-Winter-Cup

Een bandenstartkoers voor de topklasse over de middenafstand. De paarden in het derde band moeten maar liefst vijftig meter geven en dat is geen gemakkelijke opgave. De laatste keer bewees Halva von Haithabu (7) echter dat het niet onmogelijk is. Hij zette toen de laatste keer overzijde orde op zaken en won eenvoudig. Miguel Greenwood (3) werd in die koers derde. Toen kreeg hij vijftig meter voor en vandaag ‘slechts’ vijfentwintig meter. Voor het eerste band zal het lastig worden om een vuist te maken, we zoeken de concurrentie dus in het tweede band. Skyfall (4) kon in Berlijn niet veel terrein goed maken maar met tussentijden van 1.11,4 en 1.12,0 was dat geen schande. Napster (5) doet het uitstekend in de monté en gaat het vandaag weer eens aangespannen proberen. Sciacollo OM (6) moet net als de favoriet aantreden in het derde band. Zijn rentree in Duitsland was magistraal. De keer daarna werd hij onderweg veel te druk wat hem finaal opbrak in de slotfase. Normaal gesproken moet hij mee kunnen strijden om de plaatsen.

Plaats 1: Halva von Haithabu (7)
Plaats 2: Skyfall (4)
Plaats 3: Sciacollo OM (6)
Plaats 4: Napster (5) 

 

Race 4: Preis von Ruhpolding

Een amateurkoers in de winsomklasse tot €4.500. Junior Kite (8) won driemaal op rij. De eerste twee keer op Gelsenkirchen en de laatste keer op Dinslaken met Lotte de Vlieger. In die koers werd de ‘slowstarter’ Jari L Petnic (7) derde. Weerwerk zou vandaag kunnen komen van Maesta Hill (4) die haar debuut maakt voor trainer Henk Grift. Ze won eerder een beginnerskoers in Wolvega. Simb Laredo (9) liep vorig jaar oktober reeds 1.16,7 in Gelsenkirchen. Daarmee is de vosruin één van de snelste deelnemers in het veld. Ook voor de overwinning is hij niet ongevaarlijk. De voorlaatste keer kreeg hij geen ruimte en de laatste keer sprong hij door het stek als tweede aankomende. Helaas kan hij vanuit het tweede gelid geen gebruik maken van zijn startsnelheid. De snelle Shalala (6) maakt haar rentree. Laat vooral niemand weg op de plaatsen.

Plaats 1: Junior Kite (8)
Plaats 2: Maesta Hill (4)
Plaats 3: Simb Laredo (9)
Plaats 4: Shalala (6)

 

Race 5: Preis von Oberstdorf

Vormtrainer Rob de Vlieger heeft twee paarden aan de start. Zelf rijdt hij Joker of Steel (3) die zich de laatste keer verstapte in de laatste rechte lijn. Die dag had hij in zijn derde start sowieso niet ongeslagen gebleven. Mass Finest (8) liep voor het eerst met een dichthoofdstel en ging erg sterk over de mijl. Indy R (7) werd op enkele lengtes afstand vierde. De stalgenoot van Joker of Steel is Mick Starlake (2). Hij wordt vandaag gereden door Thomas Bos. De laatste keer kwam hij laat op toeren waardoor hij net tekort kwam voor de winst. Gevaarlijke outsider is Ivor VH (5) die uit de zware competitie van Wolvega komt. Daar loopt hij zonder moeite 1.16-tijden en daarmee kan je hier heel ver komen. De schimmelruin Virgill Hazelaar (6) zal in dit veld moeten mikken op een plaatsgeld.

Plaats 1: Mass Finest (8)
Plaats 2: Ivor VH (5)
Plaats 3: Joker of Steel (3)
Plaats 4: Mick Starlake (2) 

 

Race 6: Wettstar-Februar-Challenge

Opnieuw een amateurkoers, nu uitgeschreven voor rijders die sinds 1 januari 2019 niet meer dan één koers hebben gewonnen. Begin januari was er een soortgelijke race. Bourgogne (7) probeerde toen te ontsnappen maar zakte uiteindelijk weg naar plek vijf. Farenne O (3), die afgelopen woensdag nog derde was achter Iron Fox, werd tweede voor Hoe Well (10) en Emine Smiling (5). Red Lover (8) is het paard dat qua klasse iets boven de rest staat. Als hij goed van start komt dan is hij mijn winnaar. Aan de binnenkant zou Heras Traum (1) een zuinige koers kunnen krijgen.

Plaats 1: Red Lover (8)
Plaats 2: Farenne O (3)
Plaats 3: Hoe Well (10)
Plaats 4: Heras Traum (1) 

 

Race 7: Preis von Garmisch

Een koers voor de subtop tot €40.000 winsom. De strijd lijkt heel erg open. Michael Nimczyk heeft drie van de acht kaarten in handen en dat geeft hem macht. Zelf rijdt hij Honesty Newport (5) die al sinds augustus vorig jaar niet meer wist te winnen. De Donato Hanover-merrie kan hard vertrekken en loopt telkens goede koersen. Ze treft echter iedere keer een beter paard. Vandaag zou dat stalgenoot Stradivari (7) kunnen zijn. Zijn rentree vond noodgedwongen plaats op Dinslaken en daar presteerde hij ondermaats. Hij had echter duidelijk moeite met de krappe bochten. Nu rechtsom op een grote piste verwacht ik hem voorin. Kiss Me Bo (2) is de derde Nimczyk-pupil. Zij kan hard vertrekken en heeft de nodige lucht. De laatste keer liep ze achter Velten Las Vegas 1.15,0 op Gelsenkirchen. Met die tijd doe je hier ook mee om de winst. For Ever (6) kan een dergelijke tijd ook lopen. Na zijn monté-successen wordt hij hier weer herenigd met Jaap van Rijn. De schimmelmerrie April Classic (3) heeft ook de kwaliteiten voor een hoge klassering.

Plaats 1: Stradivari (7)
Plaats 2: Kiss Me Bo (2)
Plaats 3: Honesty Newport (5)
Plaats 4: For Ever (6) 

 

Race 8: Wettstar-Februar-Trabreiten

Een monté-koers met autostart. Ernie Digger (2) won een soortgelijke opdracht bij zijn debuut onder het zadel in een hoge 1.15. Georgies Express (6) werd in die koers derde. Ete d’Ourville (3) had die dag lang de kop maar sprong bij het uitkomen van de laatste bocht. Vandaag treft Ernie Digger nog meer geweld in de vorm van Yarrah (5). Hij heeft dit jaar nog niet gelopen maar op Tweede Kerstdag won ze sterk voor Georgies Express en Garry. Ook Lordano Ass (7), die in puike vorm verkeerd, heeft ervaring met dit genre. Zijn laatste optreden in de monté was maart 2019. Toen werd hij dichtbij tweede op Gelsenkirchen achter Yarrah.

Plaats 1: Yarrah (5)
Plaats 2: Ernie Digger (2)
Plaats 3: Lordano Ass (7)
Plaats 4: Georgies Express (6) 

 

Race 9: Preis von Oberammergau

Een koers voor de beginnersklasse met een interessante debutante. Henriette Sisu (4) kwalificeerde onlangs op Mönchengladbach van start tot finish in 1.18,5 tegen oudere koerspaarden. Powerful PS (1) debuteerde eind december met een prima vierde plek op Gelsenkirchen. Hij lag onderweg vast als derde paard aan de binnenkant, ging in de slotfase helemaal naar buiten en kwam nog hard af. Je Suis Rob (6) kwalificeerde vorige week netjes in Wolvega voor Avanti Royal (3). Velten Seahawk (2) deed het rustig aan in zijn kwalificatie maar is wel geweldig gefokt. Fleur du Bouquet (10) moet je meenemen op de plaatsen. Zij heeft enkele weken niet gelopen maar haar debuut voor Gerrit de Jong was niet onaardig.

Plaats 1: Henriette Sisu (4)
Plaats 2: Powerful PS (1)
Plaats 3: Je Suis Rob (6)
Plaats 4: Fleur du Bouquet (10) 

 

Race 10: Preis von Lenggries

Een amateurkoers in de winsomklasse tot €26.000. Alle ogen zijn gericht op Zarch Wise As (7) die zijn laatste drie koersen sterk won. Ondermeer met Jörg Hafer op Gelsenkirchen. Hij kwam toen met hetzelfde nummer als vandaag aan kop en won met de handen vol. Mad World (4) werd toen tweede voor Faday Scott (8). Vlak daarachter eindigden drie paarden op één lijn. Dreamline Promise (3) werd vierde dankzij een geweldig eindschot voor Highway Fortuna (9) en Janika Bo (2). Ze zijn er allemaal weer bij vandaag en ik heb geen reden om aan te nemen dat het héél anders gaat verlopen. Enige nieuwe naam is Chou Chou Star (6) die na een lange afwezigheid haar rentree maakt. Bij harde koersen wil ze wel eens boven zichzelf uitstijgen maar wellicht komt ze nog wat ritme tekort.

Plaats 1: Zarch Wise As (7)
Plaats 2: Mad World (4)
Plaats 3: Faday Scott (8)
Plaats 4: Chou Chou Star (6) 

 

Race 11: Preis von Berchtesgaden

We sluiten af met een koers waarin Jan-Thijs de Jong twee kanshebbers heeft. Mr Blitzer Byd (4) gaat voor zijn derde overwinning op rij. De laatste keer schoof hij op in het dodenspoor en nam hij de ‘slowstarter’ Prigana (1) mee in zijn slipstream. Er ontstond een duel maar Mr Blitzet Byd was duidelijk de sterkste. Stalgenoot Genever (7) wordt hier gereden door Rob de Vlieger. De Ready Cash-zoon sprong de laatste keer van start af op Dinslaken. De keer daarvoor sloeg hij toe op speed op Hamburg. Hij is gebaat bij een hoog tempo onderweg. Fleetwood Max (6) was erg goed bij zijn rentree. Hij finishte van achteraf als vierde, één lengte achter Sandsturm. Met een goed koersverloop is hij ook voor de winst niet uit te vlakken.

Plaats 1: Mr Blitzer Byd (4)
Plaats 2: Fleetwood Max (6)
Plaats 3: Prigana (1)
Plaats 4: Genever (7) 

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.