Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Goodwood - 25 mei

Goodwood - zaterdag 25 mei - Start: 14:55u

Goodwood is het décor voor onze zaterdag meeting en de pittoreske uitzichten vanaf de baan zijn zeker een aanrader. We komen in de buurt van Royal Ascot en er zijn genoeg aanwijzingen te vinden.

Race 1

We beginnen gelijk goed met een Listed koers over 2000 meter met acht paarden die interessant belooft te worden. De kwaliteit van de deelnemers is zeer hoog en er zijn veel paarden met een winkans. We beginnen met Thundering Blue (1) die als enige 2,5 kilogram meer draagt dan de rest van het veld. Dit komt door zijn prestaties van vorig jaar toen hij een kleine wereld tournee maakte. Na zijn doorbraak in Engeland werd er een Groep 3 koers in Zweden gewonnen. Daarna was hij tweede in een Groep 1 koers in Canade om vervolgens zonder succes door te reizen naar Tokyo. Zijn rentree dit jaar was teleurstellend maar die koers vergeten we. Hij heeft de klasse om zich dit jaar op de kaart te zetten en via deze koers richting Royal Ascot te gaan. Elarqam (2) kostte als jaarling £1,6 miljoen en kwam vorig jaar in actie in de Engelse en Ierse 2000 Guineas. Zijn belofte is er op het hoogste niveau nooit echt uitgekomen en de lange pauze van augustus 2018 tot en met april 2019 duidt op medische ongemakken. Zijn rentree vorige maand was met een vierde plek niet slecht en ik verwacht dat hij met die koers in de benen sterk verbeterd zal zijn. De vorm van die rentree is sindsden alleen maar verbetert met de derde aankomende vicotriues in de Groep 1 Lockinge Stakes afgelopen weekend. Willie John (8) kostte als tweejarige zelfs £1,9 miljoen maar ook hij heeft nog genoeg te bewijzen. Dit moet zijn jaar van de waarheid worden en met een bemoedigende rentree koers in de benen zal hij hier veel scherper zijn. De cote slinkt gestaag van 14/1 naar 5/1 en dat is op zaterdag altijd een goed teken. Extra Elusive (3) heeft al twee koersen in de benen dit jaar en plaatste steeds aan 20/1 in zeer sterk gezelschap. Het kaliber paarden die hij vorige keer achterna liep is nu niet van de partij en daarom heeft hij in deze koers een eerste kans. Een zeer spannende opener!

1.       Elarqam
2.       Extra Elusive
3.       Thundering Blue
4.       Willie John

 

Race 2

We gaan verder met een Handicap over 1400 meter en dat is op Goodwood een afstand waar de lage startboxnummers in het voordeel zijn. De start is heuvelop waarna er direct een lange bocht rechtsom wordt ingezet richting finish. Op basis van die theorie is Dunkerron (2) een interessante starter. Hij koerste vorige week over 1200 meter op Newbury en werd dichtbij zevende in een Listed koers. Deze afstand past hem beter en het is een voordeel dat de leerling 3,5 kilogram van het gewicht afhaalt. Vanuit startbox drie zijn er mogelijkheden om vanaf het front een stempel op deze koers te drukken na zijn rentree. Uit de startbox daarnaast springt Beat Le Bon (7) af met jockey Pat Dobbs die na een succesvolle winter in de Emiraten weer terug in Engeland is. Trainer Richard Hannon presteert altijd goed op Goodwood en het paard heeft met drie koersen in de benen al een goede conditie. Zijn laatste koers op Newmarket vergeef ik hem aangezien hij uit balans raakte door de kuil in de baan richting finish. Dat zal op het tapijt van Goodwood niet het geval zijn en vanuit startbox vier zijn er mogelijkheden vanaf een gunstig gewicht. Flashcard (8) mag vertrekken vanuit startbox zes en onder Oisin Murphy heeft hij de juiste steun. Hij heeft vorig jaar met twee overwinningen en een tweede plaats in Ierland niets verkeerd gedaan en er is serieuze steun voor hem in de wedmarkt. Oisin Murphy zet 20% van zijn koersen om in winst en hij is op jacht naar de jockey titel.

1.       Dunkerron
2.       Flashcard
3.       Beat Le Bon

 

Race 4

De Listed koers over 2400 meter heeft helaas maar vijf deelnemers aangetrokken maar de kwaliteit liegt er niet om. Rock Eagle (5) kan hier hoge ogen gooien ondanks dat hij de laagste Handicap Rating van het veld heeft. Trainer Ralph Beckett gaf vorig seizoen aan erg onder de indruk te zijn van het paard ondanks dat hij met gevoelige benen rondliep. Het seizoen werd positief afgesloten met een sterke zege in een competitieve Handicap op Newmarket. Zijn rentree is met zorg gekozen en ik vertrouw op een goede afloop in dit sterke veld. Mirage Dancer (4) is op Handicap Rating de blikvanger van het veld en is bovendien ongeslagen uit twee starts op deze baan. Zijn laatste start vorig jaar was een laatste plaats in een Groep 1 koers in Hong Kong maar trainer Sir Micheal Stoute staat bekend om zijn expertise met oudere paarden. Het is de vraag hoe scherp hij is tijdens zijn rentree maar het lijkt een overzichtelijk veld voor zijn capaciteiten. Danehill Kodiac (3) is terug over zijn favoriete afstand. De afstand waarover hij in oktober 2017 op Ascot zijn laatste overwinning realiseerde. De vorm is constant maar winnen lukt steeds niet maar heeft wel het voordeel van koers ritme over de andere twee deelnemers.

1.       Rock Eagle
2.       Mirage Dancer
3.       Danehill Kodiac

 

Race 5

We blijven koersen over de langere afstand in deze Handicap over 2800 meter met tien deelnemers. Amazing Red (1) draagt hier topgewicht maar wordt ontlast door leerling Cieren Fallon, welke inderdaad, de zoon van oud jockey Kieren Fallon is. Er komt 3,5 kilogram van het gewicht af en dat geeft hem een gunstig gewicht in deze koers. Zijn tegenstand is normaal gesproken zwaarder dan wat hij in deze koers tegenkomt en op basis daarvan heeft hij een eerste kans. Zijn laatste koers wordt vergeven en met de leerling die de titel in zijn klasse najaagt zijn er mogelijkheden om opnieuw te winnen. Trainer Jim Goldie woont en werkt in Schotland en stuurt nu een pupil naar de andere kant van Engeland, een reis van 8,5 uur. Tel daarbij op dat Theglasgowwarrior (6) zijn laatste koers gewonnen heeft om te beseffen dat er hier een stabiele weddenschap gevonden is. Wie stapt er immers 8,5 uur in de vrachtwagen zonder kans op de overwinning? Blue Laureate (9) liep een ijzersterke koers tijdens zijn rentree op Ascot toen hij tweede werd achter een paard van de koningin. Met die koers in de benen zal hij veel scherper zijn over een afstand die hem veel beter zal liggen. Het gewicht is bovendien in zijn voordeel wat hem een interessante outsider maakt. Platitude (2) was enigzins teleurstellend vorig jaar maar heeft inmiddels een operatie aan de luchtwegen gehad de zuurstof stroom vergroot heeft. Dat is essentieel voor een goede prestatie en na 246 dagen is zijn conditie en scherpte het enige vraagteken. King’s Advice (5) heeft na zijn komst uit Frankrijk een 100% score uit vijf starts. Hij klimt door die overwinningen door de gewichten en komt in steeds sterker gezelschap in actie. Toch lijkt het erop dat het plafond van zijn kunnen nog niet bereikt is.

1.       Amazing Red
2.       Theglasgowwarrior
3.       King’s Advice & Blue Laureate
4.       Platitude

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.