Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Glorious Goodwood - 30 juli

Glorious Goodwood - dinsdag 30 juli - Start: 14:50

Dinsdag is de eerste dag van het fraaie Glorious Goodwood Festival. Over vijf dagen komen de beste paarden van Engeland en daarbuiten tegen elkaar in actie op een van de mooiste renbanen ter wereld.

Race 1

De vijfdaagse trapt af met een ingewikkelde Handicap over 2000 meter waarin het moeilijk kiezen is. De jeugd heeft de toekomst aangezien zestien van de laatste zeventien winnaars vier of vijf jaar oud waren. Trainer Mark Johnston heeft twee paarden in de race en hij heeft deze race vijf keer in de afgelopen zeventien jaar gewonnen. Johnston zadelt Aquarium (5) die na een aantal teleurstellende races hier weer in actie komt met zijn laatste winnende Handicap Rating. Als hij zijn vorm weet om te buigen dan is hij gevaarlijk en komt bovendien weer sinds lange tijd in actie over zijn favoriete afstand. Stalgenoot Ventura Knight (12) wordt voor het eerst gereden door Ryan Moore en dat is een voordeel. Zijn laatste vijf races waren allemaal goed, en hikt tegen een overwinning aan. De oppositie is sterk en talrijk en Beringer (7) heeft na zijn goede race op Sandown een goede kans op de overwinning. Hij kwam toen een neusje tekort op de overwinning en lijkt hier een rotsvaste selectie. Het paard welke hem toen voor bleef is nu weer van de partij en luistert naar Jazeel (15). Een race tussendoor leverde slechts een negende plaats op maar dat deed niets af aan de prestatie. Hij werd toen te lang in de achterhoude gehouden maar had nog een goede eindsprint in de benen. Setting Sail (2) was in die race tweede en is er nu weer bij. Van een hoog gewicht heeft hij hier de favorieten rol en Goodwood is geen onbekend terrein voor hem met winst als tweejarige op deze baan.

1.       Beringer
2.       Setting Sail
3.       Jazeel & Ventura Knight
4.       Aquarium

 

Race 2

In deze Groep 2 draait het om de ongeslagen Pinatubo (4) die zijn reeks uit kan breiden naar vier overwinningen op rij. Op basis van zijn Royal Ascot prestatie kan hij hier moeilijk verslaan te zijn maar de tegenstand is sterk in kwaliteit. Frankie Dettori heeft deze race driemaal in de afgelopen achttien jaar gewonnen en komt hier in actie voor de trainer die deze race vorig  jaar won. Mark Johnston zadelt Visinari (7) die voor het eerst over 1400 meter in actie komt en bovendien de beste startbox geloot heeft. Zijn laatste nederlaag was miniem en met wat meer aanmoediging van de jockey moet hij beter gemotiveerd zijn. Bovendien lijkt de langere afstand in zijn voordeel. Lope Y Fernandez (2) was tweede achter Pinatubo tijdens Royal Ascot maar Ryan Moore heeft nooit onder stoelen of banken gestoken wat hij van dit paard vondt. Ik verwacht hem daarom vooraan in de eindstrijd in een race die de voorlopige favoriet voor de 2000 Guineas 2020 gaat bepalen.

1.       Pinatubo
2.       Visinari
3.       Lope Y Fernandez
 

 

Race 3

Het eerste hoofdnummer over 1400 meter en Groep 2 status. Zaaki (8) is de favoriet en dat is geheel terecht na twee overwinningen en een tweede plaats dit jaar. Hij moet dit veld aankunnen maar alleen de afstand is nieuw voor hem. Hey Gaman (4) is uiterst effectief over 1400 meter en heeft dezelfde vorm als Zaaki. Hij is dit jaar louter over 1400 meter in actie gekomen en dat is de sleutel tot zijn succes. Frankie Dettori klimt in het zadel en dat is altijd een voordeel. De favorieten doen het goed in deze race met vijftien van de laatste zeventien winnaars aan een cote lager dan 7/1. Pretty Baby (9) is nog ongeslagen over 1400 meter en won bovendien tijdens deze meeting vorig jaar. Haar laatste race was teleurstellend maar het feit dat haar cote van 25/1 naar 12/1 is geslonken geeft aan dat er genoeg vertrouwen is in haar. Zij hoort daarom op de tickets thuis. Speak In Colours (6) komt over vanuit Ierland en doet dat na een klinkende Listed zege over 1200 meter. Zijn vorm is al langer goed met een vierde plaats in een Groep 1 tijdens Royal Ascot.

1.       Zaaki
2.       Hey Gaman
3.       Pretty Baby
4.       Speak In Colours

 

Race 4

De Groep 1 Goodwood Cup draagt voor het eerst de status van het hoogste niveau en Stradivarius (5) is de winnaar van de afgelopen twee jaar. Hij gaat hier voor de hattrick en is de koning van de lange afstand races met acht overwinningen op rij. Hij is al ongeslagen sinds mei 2018 en na zijn tweede Gold Cup overwinning op rij tijdens Royal Ascot is hij een publiekslieveling. Alle paarden in deze race heeft hij al meerdere malen zijn hielen laten zien maar Dee Ex Bee (2) is recent in zijn buurt gebleven. De pupil van Mark Johnston neemt normaal gesproken de leiding en houdt het tempo hoog. De tactiek zal nu echter iets anders zijn en hij zal achter de leiders proberen om een eindschot te bewaren. Zijn vorm is het hele seizoen al erg goed en het doel is om Stradivarius te verslaan.  Cross Counter (1) is de Melbourne Cup winnaar maar stelde iets teleur met een vierde plaats tijdens Royal Ascot. Dat was zijn eerste start in Europa sinds 22 augustus 2018 en hij zal nu beter gewend zijn aan het Engelse klimaat. Aidan O’Brien heeft drie paarden in de race en kan daarmee de tactiek naar zijn hand zetten. Southern France (4) is een stayer pur sang en lijkt met Ryan Moore de eerste keuze. South Pacific (9) won een Handicap tijdens Royal Ascot en zijn vorm is dus goed en kan hier voor een verrassing zorgen.

1.       Stradivarius
2.       Dee Ex Bee
3.       Cross Counter
4.       Southern France & South Pacific

 

Race 5

Een beginners race voor tweejarigen paarden waarvan er maar weinig een renbaan hebben gezien. Cobra Eye (3) was tweede tijdens zijn debuut en kan hier met Frankie Dettori aan boord een plaatsje beter gaan. Written Broadcast (11) heeft als een van de weinige twee starts in de benen en liet vooral in zijn laatste prestatie vooruitgang zien. Trainer Richard Hannon traint sinds vorig jaar voor deze eigenaar en had vorig weekend op Ascot een indrukwekkende winnaar voor deze connecties. Lost In Time (7) vertegenwoordigt Godolphin en heeft bovendien een royale afstamming. Zijn eerste race was een tweede plaats op zeven lengten van de winnaar. Hij begreep nog niet veel van het racen maar zal nu een stuk verder ontwikkeld zijn.

1.       Cobra Eye
2.       Written Broadcast
3.       Lost In Time

 

Race 6

De races over 1000 meter op Goodwood horen bij de snelste ter wereld vanwege het heuvel af traject. In deze race krijgt Dark Shot (8) de voorkeur. Hij staat al langere tijd op mijn radar en ondanks dat hij vorig jaar hopeloos was in deze race is hij dit seizoen het toonbeeld van betrouwbaarheid. Muthmir (1) moet met topgewicht op pad en staat voor een hele klus maar deze negenjarige veteraan mag niet genegeerd worden in rustiger vaarwater. Zijn recente race tijdens Royal Ascot mag vergeven worden en het feit dat trainer William Haggas nog niet heeft opgegegeven zegt veel. Van de overige paarden laat Count Otto (6) goede vorm zien met een recente overwinning op Epsom. Hij is hier dit jaar ongelukkig geweest maar kan dat nu rechtzetten voor een stal in vorm. Amanda Perrett draait momenteel op een winpercentage van 33%. Maygold (11) heeft hier in mei 2018 al gewonnen en komt ook na een zege hier in actie. Hij mag dat van een gunstig laag gewicht doen en trainer Ed Walker heeft hier voor het eerst de regerend jockey Kampioen geboekt om te rijden. Dan zijn de intenties duidelijk.

1.       Dark Shot
2.       Muthmir
3.       Count Otto
4.       Maygold


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.