Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Glorious Goodwood - 31 juli

Glorious Goodwood - woensdag 31 juli - Start: 14:50

Na een prachtige eerste dag maken we ons op voor de tweede etappe van Glorious Goodwood. De dag staat in het teken van de Groep 1 Qatar Sussex Stakes over de mijl. We geven vandaag ook een Placepot advies.

Race 1

Wederom een pittige Handicap om mee te beginnen en wel over 3134 meter met twintig starters. Deze race werd vorig jaar gewonnen door Lil Rockerfeller (3) en die is er dit jaar weer bij. Hij volgt hetzelfde traject als vorig jaar met deze race na een periode van rust. Hij was toen vele malen te groot voor de concurrentie met vijftien lengten verschil, en ook dit jaar verwacht ik winst van hem. Dit lijkt een race voor de tweede plaats en voor die eer noem ik twee paarden. Fun Mac (7) wordt getraind door Hughie Morrison en zijn stal won deze race in 2016. Dit paard heeft twee races in de benen dit jaar wat hem in top conditie aan de start brengt. Andrea Atzeni is geboekt en die zet 22% van zijn ritten om in winst. Trainer Ian Williams heeft twee van de laatste vijf edities gewonnen en hij brengt twee paarden aan de start. The Grand Visir (1) won tijdens Royal Ascot in de stromende regen en hij zal dus elke regendruppel toejuichen. Hij moet met topgewicht op pad en dat is een hele klus maar de vorm is goed. Stalgenoot Zubayr (9) repeteerde over horden en won die race en is dus in goede vorm. De afstand is geen probleem en het gewicht is een stuk gunstiger dan zijn stalgenoot. Ook The Cashel Man (6) repeteerde met winst over horden en wordt getraind door een van de beste National Hunt van de wereld; Nicky Henderson. Dounyapour (8) is een Dark Horse maar was erg succesvol in Frankrijk en heeft inmiddels een operatie aan de luchtwegen gehad wat vaak een positieve uitwerking heeft, een interessante winnend plaats weddenschap.

1.       Lil Rockerfeller
2.       Fun Mac
3.       The Grand Visir & Zubayr
4.       The Cashel Man & Dounyapour

 Lil Rockerfeller

 

Race 2

Wederom een pittige Handicap met veertien paarden over 2400 meter. Wij gaan een aantal paarden selecteren voor de Placepot ondanks dat 66% van de favorieten deze race winnen. In de afgelopen dertien jaar komen 76% van de winnaars uit startbox tien of lager dus dat is een goede houvast. Een aantal paarden prominent in de wedmarkt moeten deze trends zien te overkomen en daarom is Mind The Crack (9) zeer interessant vanuit startbox acht. Hij zal elke regendruppel toejuichen maar de jockey is in vorm. Joe Fanning heeft een winpercentage van 24% in de afgelopen veertien dagen. Kosciuszko (10) mag vanuit startbox een vertrekken met Frankie Dettori op zijn rug. Het paard heeft slechts drie starts in de benen maar het feit dat de connecties hem hier laten starten geeft vertrouwen. Vanuit startbox twee vertrekt Eminence (5) met Ryan Moore voor Aidan O’Brien en dat is het hele seizoen al een toonbeeld van trouw met louter podium plaatsen in vier starts. Zijn laatste race was erg goed met een minimale nederlaag over 2000 meter. De extra afstand zal op prijs worden gesteld en hij hoort op de tickets thuis. Ook Tribal Craft (12) heeft pas drie starts in de benen en lijkt een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. Hij won zijn laatste start met maar liefst twintig lengten en met een laag gewicht zal hij klaar zijn voor de strijd. Le Don De Vie (4) en Sir Ron Priestley (3) staan voor een hele opgave vanuit startbox dertien en twaalf.

1.       Mind The Crack
2.       Eminence
3.       Kosciuszko & Tribal Craft
4.       Le Don De Vie & Sir Ron Priestley

 3 – 4 – 5 – 9 – 10

 

Race 3

Een Groep 3 voor tweejarigen waar de merries drie kilogram ontheffing krijgen. Daarom hebben wij te maken met een duidelijke favoriet in de vorm van Liberty Beach (13) die drie van haar vier starts heeft gewonnen. Op basis van haar Royal Ascot vierde plaats en haar recente zege heeft zij de favorieten status maar dit wordt al haar vijfde start en ik vraag mij af of zij nog scherp genoeg is. De Amerikaanse Maven (1) is nog ongeslagen uit twee starts en won in Frankrijk al een Groep 2 over deze afstand. De jockey en trainer combinatie waren recent verantwoordelijk voor Lady Aurelia en weten wat het is om met sterren om te springen. Hierachter lijkt de strijd voor de plaatsen open met veel paarden die vanuit beginners races hier proberen door te stomen. Joseph O’Brien brengt twee paarden over vanuit Ierland waarvan Air Force Jet (2) de meest ervaren is. Hij werd in zijn laatste race net op de streep voorbij gelopen maar leek lang de winnaar. Alligator Alley (3) verbetert per start en won zijn laatste met vijf lengten voorsprong. Het is dus nog onduidelijk waar zijn grenzen liggen.  Ryan Moore is een interessante boeking voor trainer Clive Cox. Hij rijdt Hand On My Heart (12) die zijn debuut moedig won.

1.       Maven
2.       Liberty Beach
3.       Air Force Jet & Alligator Alley
4.       Hand On My Heart

 Maven & Hand On My Heart

 

Race 4

Het hoofdnummer van de dag is de Groep 1 Sussex Stakes over 1609 meter. In de afgelopen achttien jaar betaalden 77% van de winnaars minder dan €4,50 dus dit geeft aan dat het een favorieten race is. Toch ga ik tegen favoriet Too Darn Hot (8) in die dit jaar niet zijn beste kansen over deze afstand heeft gelopen. Zijn eerste race over korter in Frankrijk werd direct gewonnen wat aangeeft dat hij het meer van zijn snelheid moet hebben. In zijn race tijdens Royal Ascot maakte hij veertig meer galopsprongen dan de winnaar wat het snelheid aspect onderstreept. Volgens mij gaan hier twee paarden om de overwinning strijden. Circus Maximus (5) werd in deze column aan 10/1 getipt tijdens Royal Ascot en hij deed de trouwe volgers een plezier door te winnen. Hij is hier weer terug met Ryan Moore en trainer Aidan O’Brien heeft vier van de laatste achttien edities gewonnen. Hij krijgt hier de Blinkers op voor extra concentratie. Het is moeilijk te begrijpen waarom Lord Glitters (2) hier 8/1 staat. Hij is namelijk de winnaar van de Groep 1 Queen Anne Stakes tijdens Royal Ascot, de eredivisie van de mijls races, en de nummer drie van deze race vorig jaar. Als de cote zo blijft dan is het de mooiste winnend plaats weddenschap van het jaar want in mijn ogen zal hij niet gauw buiten het trio eindigen. Phoenix Of Spain (7) is de Ierse 2000 Guineas winnaar maar stelde teleur tijdens Royal Ascot en krijgt hier geen gemakkelijke herkansing.

1.       Lord Glitters
2.       Circus Maximus
3.       Too Darn Hot
4.       Phoenix Of Spain

 Lord Glitters & Circus Maximus

 

Race 5

Een race over 1000 meter met zeven tweejarige merries waar maar twee plaatsen goed zijn voor de Placepot. Flippa The Strippa (1) draagt als enige 1,5 kilogram meer door haar Listed winst op Sandown. Zij was daarna achtste in een Groep 2 tijdens Royal Ascot en dat is met afstand de beste prestatie van dit veld. Zij is dus het paard die het veld voorbij moet zien te komen. Daughter In Law (2) was in dezelfde race van Flippa teleurstellend 24e. Zij komt na 42 dagen voor het eerst voor trainer Roger Charlton in actie en een trainerswissel heeft vaak een positieve uitwerking. Zij was daarvoor in Ierland goed op dreef. Mrs Bouquet (6) is vernoemd naar een van de hoofdpersonen uit de tv serie ‘Keeping Up Appearances’. Het paard wind er echter geen doekjes om met drie overwinningen uit vijf starts en het lijkt dat zij steeds verbetert.

1.       Flippa The Strippa
2.       Daughter In Law
3.       Mrs Bouquet

 Flippa The Strippa

 

Race 6

De Placepot eindigt in deze race waarin drie en vierjarige merries de degens kruisen. De voorkeur gaat uit naar Naqaawa (1) die met topgewicht op pad moet maar ontzettend veel indruk maakte in haar rentree race 25 dagen terug. Dat was haar eerste race sinds oktober 2018 en de verwachting is dat zij nog verder verbetert. Ocala (5) won nipt in haar laatste race maar heeft wel goede vorm en is qua gewicht niet ‘gestraft’ door de Handicapper. Zij kan dus op hetzelfde niveau presteren en dan zal zij zich mengen in de eindstrijd. Lady Of Shalott (2) won haar laatste race over 400 meter langer en draagt hetzelfde gewicht als Naqaawa. Het is de vraag of er nog meer verbetering in haar zit maar de vorm is in ieder geval goed. Zij heeft bovendien genoeg race ritme. Mannaal (7) won haar laatste race sterk op de baan van Windsor. Megan Nicholls haalt 1,5 kilogram van het gewicht af als leerling en is bovendien officieel ambassadrice van Goodwood en zal dus gebrand op een goed resultaat.

1.       Naqaawa
2.       Ocala
3.       Lady Of Shalott
4.       Mannaal

 Naqaawa


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.