Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Glorious Goodwood - 1 augustus

Glorious Goodwood - donderdag 1 augustus - Aanvang: 14:50

Het is alweer de derde dag van Glorious Goodwood en wat hebben we genoten van alle mooie races! Donderdag staat in het teken van de Groep 1 Nassau Stakes voor merries. Bovendien krijgt de Placepot een herkansing.

Race 1

Wij beginnen wederom met een pittige Handicap over 2000 meter. Mark Johnston en John Gosden zijn samen verantwoordelijk voor 50% van de winnaars in de afgelopen zestien jaar. Veel paarden in deze race zijn elkaar recentelijk tegen gekomen en wij beginnen met Forest Of Dean (9) die wordt getraind door John Gosden. Hij was recent vierde tegen het merendeel van deze paarden en staat door die vierde plaats gunstig qua gewicht. Zes van de laatste dertien winnaars kwamen uit startbox vier tot zeven en dat is het voordeel van Forest Of Dean die uit startbox vijf mag vertrekken. Mark Johnston heeft The Trader (10) in de race en die gaat sinds als ruin door het leven. Met drie van de laatste zes winnaars weet deze man precies wat er nodig is om deze race te winnen. Walkinthesand (1) draagt topgewicht maar de pupil van Richard Hannon heeft de steun van Ryan Moore en was in zijn laatste start te sterk voor iedereen. De vorm is dus goed en als hij het gewicht kan verwerken doet hij voorin mee. Sinjaari (3) is een van de twee starters van William Haggas en zijn laatste prestatie vergeven wij hem. Hij is nu bovendien weer terug over de afstand waar hij al tweemaal over won en met jockey PJ McDonald in absolute topvorm heeft hij een eerste kans!

1.       Forest Of Dean
2.       The Trader
3.       Walkinthesand
4.       Sinjaari

 1 – 3 – 9 – 10

 

Race 2

De hengsten zijn aan de beurt voor hun Groep 2 over 1200 meter. Trainer Richard Hannon wint zes van de laatste negen edities en hij brengt Threat (12) aan de start. Hij werd nipt verslagen tijdens Royal Ascot in de Groep 2 Coventry Stakes en is sindsdien met zorg voor deze race voorbereidt. Guildsman (5) trapte zijn carriere af met een baan en afstand overwinning en is daarna louter in Groeps races in actie gekomen. Hij was dichtbij derde achter Threat tijdens Royal Ascot en dat lijkt de beste vorm van deze race. Frankie Dettori blijft trouw aan Maxi Boy (7) voor trainer Micheal Bell na zijn derde plaats in een Groep 2 op de baan van Newmarket. Hij was achtste in de race van Threat en Guildsman tijdens Royal Ascot en moet dus iets verbeteren om bij de twee eerstgenoemde in de buurt te blijven. Trainer Aidan O’Brien heeft een winpercentage van 20% tijdens Glorious Goodwood en brengt twee paarden aan de start. King Neptune (6) lijkt met Ryan Moore de eerste keuze van de stal en is een interessante winnend plaats weddenschap na zijn consistente vorm in Listed en Groep 2 races in Ierland.

1.       Threat
2.       Guildsman
3.       Maxi Boy
4.       King Neptune

 12

 

Race 3

De Gordon Stakes is een Groep 3 over 2400 meter waarin de favorieten een goede status hebben met een plaatspercentage van 75% en 45% winpercentage. Constantinople (1) lijkt een betrouwbare keuze onder Ryan Moore die 25% van de afgelopen zestien edities heeft gewonnen. Hij werd in zijn laatste race tijdens Royal Ascot maar nipt geklopt en lijkt hier betere papieren te hebben met de gewichten dichter bij elkaar. Cap Francais (3) staat al een tijdje op mijn lijstje en mistte net de Derby. Hij viel daarna iets tegen wat gelijk was aan alle andere prestaties van Ed Walker’s paarden. De trainer lijk het lek boven te hebben en met Cap Francais hier fris aan de start krijgt hij een herkansing. Godolpin won deze race vorig jaar met Cross Counter en brengt hier Jalmoud (6) aan de start. Hij was recent derde in de Groep 1 Grand Prix de Paris en komt hier in rustiger vaarwater aan de start. De ongeslagen Leo De Fury (7) maakt de overstap vanuit Ierland en doet dat niet voor niks na een ruime zege op de baan van Navan. Floating Artist (5) heeft al over deze baan gewonnen en is in goede vorm getuige zijn recente Ascot zege aan 25/1. Hij versloeg daar een paard die al driemaal op rij ongeslagen was.

1.       Constantinople
2.       Jalmoud
3.       Cap Francais
4.       Leo De Fury & Floating Artist

 6

 

Race 4

De Nassau Stakes over 2000 meter voor merries is het hoofdnummer van de dag en wederom heeft de top van de wedmarkt een goede reputatie. De afgelopen vijftien winnaars betaalden allemaal minder €6,50 en dertien van de vijftien winnaars kwamen uit de top drie van de totalisator. Aidan O’Brien heeft vier van de laatste vijftien edities gewonnen en hij levert weer de favoriet in de vorm van tweevoudig Guineas winnares Hermosa (6). Zij gaat voor het eerst deze afstand proberen en lijkt daar aan toe. Zij heeft bovendien nog weinig fout gedaan dit jaar. John Gosden zadelt Mehdaayih (9) met Frankie Dettori en zij was ijzersterk in een Groep 2 in Frankrijk. De stal van Gosden opereert met winpercentage van 41% op het moment. Vanuit Frankrijk komt Channel (5) over en die wordt gereden door Pierre Charles Boudot. Dit is de Franse Oaks winnares en tijdens zijn bezoek aan Ascot met Waldgeist afgelopen weekeinde kondigde de jockey al aan dat hij veel verwacht van deze rit. Sir Micheal Stoute heeft twee paarden in de race en daarvan krijgt Rawdaa (3) licht de voorkeur na twee tweede plaatsen in Groep 2 races. Zij heeft bovendien pas drie starts in de benen dit jaar en is nog fris. Deirdre (1) is de interessante Japanse gast die ietwat teleur stelde met een zesde plaats tijdens Royal Ascot. De bodem was niet in haar voordeel na alle regenval en dat lijkt hier een stuk beter.

1.       Hermosa
2.       Meydaayih
3.       Channel
4.       Rawdaa & Deirdre

 5 – 6Race 5

Met zeventien starters is deze Handicap over 1400 meter een behoorlijke puzzel. Full Verse (1) is de klasbak van het veld en opvallend genoeg is Royal Ascot overgeslagen en heeft hij twee maanden pauze gehad. Hij is dus extra fris voor deze Handicap maar startbox tien is geen voordeel. Mark Johnston is goed vertegenwoordigt met drie paarden in deze race en twee daarvan hebben hun laatste twee races gewonnen. Governor Of Punjab (6) heeft de diensten van Ryan Moore die op het moment van schrijven nog zoekt naar zijn eerste Glorious winnaar van de week. De stal van Johnston is echter in topvorm met het record van aantal overwinningen in juli verbroken en vebetert. Stalgenoot Fred (2) ontloopt zijn boxgenoot niet veel en kan dus ook op de tickets. Picture Frame (5) maakte veel indruk tijdens haar laatste overwinning op de baan van Newbury. Daar werd makkelijk gewonnen met 4,5 lengten verschil. Zij zal elke regendruppel toejuichen en startbox zestien werkt niet helemaal mee. Toro Strike (3) wordt getraind door de winnende trainer van vorig jaar, Richard Fahey, en is precies op tijd in vorm gekomen. Hij probeert voor het eerst 1400 meter en dat lijkt een voordeel.

1.       Full Verse
2.       Governor Of Punjab
3.       Fred & Picture Frame
4.       Toro Strike

1 - 2 - 6Race 6

Een race voor paarden die nog geen race gewonnen hebben, oftewel een Maiden race is niet de gemakkelijkste als laatste onderdeel van de Placepot. Wij gaan hier af op getoonde vorm en dan komen wij uit bij Craylands (3) onder Frankie Dettori die haar enige start in een goede tweede plaats wist om te zetten. Als Nederlanders zullen wij graag een paar euros op Tulip Fields (15) zetten en deze Mark Johnston merrie is dan ook gezegend met startbox een. Tijdens haar debuut begreep zij er nog niets van maar met die ervaring en met PJ McDonald aan boord ziet het er beloftevol uit. Trainer Mick Channon zadelt Incognito (8) en de stal laat een goede ROI op hun weddenschappen zien. In de afgelopen vijf jaar is elke ingelegde euro veertien keer vermenigvuldigt met vijf winnaars uit 43 starters. Dit wordt al haar vierde start maar zij lijkt met elke start te verbeteren. Salsa (14) is het best gefokte paard in de race en vertegenwoordigt Aidan O’Brien en Ryan Moore. Vanuit startbox drie zijn er mogelijkheden en het is opmerkelijk dat de stal haar niet laat debuteren in thuis land Ierland.

1.       Craylands
2.       Tulip Fields
3.       Incognito
4.       Salsa

3 – 8 – 14 – 15Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.