Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Glorious Goodwood - 2 augustus

Glorious Goodwood - vrijdag 2 augustus - Start: 14:50

Race 1 Theo Fennell Oak Tree Stakes - 14.50

Bovenaan dit rijtje in deze race staat Jubiloso (14). De 3 jarige merrie uit Shamardal wordt getraind door Sir M Stoute en krijgt als jockey R Moore mee in het zadel. Haar laatste race was op Ascot waar ze derde werd, op 2½ lengtes achter de winnaar, al was dat over een langere afstand. Haar voorlaatste race liep ze (zoals ook vandaag) over 7F en werd ruimschoots eerste toen ze met 7 lengtes verschil als eerste de finish over kwam. Angel’s Hideaway (10) komt uit de stal van J Gosden, die momenteel in top vorm is. Van de 31 races waar paarden uitkwamen voor deze stal, wonnen er 13 (in de afgelopen twee weken). Angel’s Hideaway werd derde in de Jersey Stakes op Ascot, en kwam twee races ervoor op een vierde plaats in de 1000 Geuineas Stakes. Tapisserie (19) won haar vorige race over deze afstand met 1¼ lengte op Carlisle onder jockey P Hanagan. Vandaag zal O Murphy zijn plaats overnemen. O Murphy won met 23% van zijn gereden paarden over de afgelopen paar weken. Tapisserie won 2 van haar 4 starts en werd in beide overige races tweede, op korte afstand tot de winnaar. Ze start in de buitenste box en dat is hier een nadeel. Pretty Baby (1) is de winnaar van vorig jaar, toen ze hier met een nek won. Na 281 dagen kwam ze aan start op Lingfield, waar ze met een hoofdlengte won. Beide waren over dezelfde afstand als vandaag. In haar meest recente race kwam ze op plaats 13 binnen over 1M op Ascot en zal de stap terug in afstand waarderen. Royal Intervention (9) wordt gereden door F Dettori en mag in dit rijtje zeker niet ontbreken. Helaas start zij ook wijd en zal op tijd weg moeten komen om een goede plaats in de race te krijgen. Ze plaatste zich in 5 van haar 7 races en won er daarvan 2. Liep al haar races over 6F en zal vandaag iets verder moeten.

Plaats 1: Jubilosi (14)
Plaats 2: Angel’s Hideaway (10)
Plaats 3: Tapisserie (19)
Plaats 4: Pretty Baby (1)
Extra: Royal Intervention (9)

 

Race 2 Bonhams Thoroughbred Stakes - 15.25

De stem gaat hierin uit naar Lope De Vega nakomeling, Duke Of Hazzard (3). Hij won zijn laatste start met 2½ lengtes van Momkin, met op de vierde plaats Turgenev. Over deze afstand heeft hij al 2 maal gewonnen en één maal op deze baan. Vandaag zal hij worden gereden door P J McDonald, die hem tijdens zijn laatste overwinning ook reed. Biometric (2) liep zijn laatste race tegen Turgenev op Ascot en wist daar 1¼ lengte voor te blijven. Net zoals Art Du val, won ook hij 3 van zijn 4 races. Zijn voorlaatste race werd hij tweede op minder dan een lengte afstand van de winnaar. Wordt gereden door H Bentley, waar hij al vaker een combinatie mee vormde. Turgenev (10) krijgt top jockey F Dettori mee, die over de afgelopen paar weken met 35% van zijn gereden paarden de winst pakte. Hij staat in training bij J Gosden en wordt vandaag met cheekpieces gereden. Turgenev werd in zijn voorlaatste race runner-up achter Biometric. Zijn race erna werd hij vierde op 4¾ lengtes achter Duke Of Hazzard. Art Du Val (1) won 3 van zijn 4 races voor trainer C Appleby. Zijn meest recente race was eind juni op Saint-Cloud na 136 dagen. Daar won hij samen met jockey J Doyle met ¾ lengte in een klein veld van 4. Vandaag heeft hij dezelfde jockey.

Plaats 1: Duke Of Hazzard (3)
Plaats 2: Biometric (2)
Plaats 3: Turgenev (10)
Plaats 4: Art Du Val (1)

 

Race 3 Unibet Golden Mile Handicap - 16.00

Mojito (3) kwam terug na een pauze van 637 dagen. In die dagen  is hij geruind en maakte begin juli zijn eerst start na zijn rust. Op Sandown kwamen er 13 deelnemers aan start die hij allemaal wist te verslaan met 1¼ lengte. Hieronder viel ook Escobar, die als tweede eindigde. Van zijn 9 gelopen races liep hij 4 maal over de 1M. Hiervan won hij er 3 en vormt in deze race het grootste gevaar. Hij is getraind door W Haggas en heeft F Dettori als jockey. Escobar (9) die begin juli achter Mojito eindigde, maakte daarna nog een start die hij met ¾ lengte won. Zijn trainer is D O’Meara en hij wordt gereden door J Spencer, die hem ook reed tijdens zijn laatste race. Clon Coulis (5) eindigde in juni op Ascot achter Afaak, met een neuslengte verschil. Hij kwam van achter het veld en kwam met een sterke eindsprint net niet tot de winnaar. In juli werd hij tweede op 2½ achter winnaar Exhort. Vandaag zal hij mogelijk hoger kunnen eindigen dan Afaak. Hij wordt gereden door B  Curtis die hem in 2018 meermaals reed. Afaak (1) gaat sinds begin dit jaar als ruin door het leven. De eerste race na deze ingreep won hij op Ascot uit een groot veld van 28 deelnemers. Hij werd vijfde in zijn meest recente race, op York en krijgt jockey J Crowley mee, die in 2018 al eens met hem won. Hij staat in training bij C Hills. Een paard om ook in de gaten te houden is Dark Vision (18) van trainer M Johnston. Eigenaar van deze hengst is Godolphin, waar veel goede paarden vandaan zijn gekomen. O Murphy zal plaatsnemen in het zadel. Iets wat hij nog niet eerder deed op Dark Vision. De 3 jarige hengst werd in zijn laatste race vierde op 1¾ lengte achter winnaar Walkinthesand.

Plaats 1: Mojito (3)
Plaats 2: Escobar (9)
Plaats 3: Con Coulis (5)
Plaats 4: Afaak (1)
Extra: Dark Vision (18)

 

Race 4 King George Qatar Stakes - 16.35

Begin dit jaar onderging de Dark Angel nakomeling Battaash (1) een ‘’wind surgery’’. Dit is een ingreep met als doel de bovenste luchtwegen te verbeteren. Iets waar veel paarden in de raceindustrie baat bij hebben. Deze ingreep kreeg hij tijdens zijn 230 dagen pauze. Zijn eerste start erna was op Haydock in mei, waar hij indrukwekkend won met 2½ lengtes. Daarna was hij te zien op Ascot waar hij als tweede finishte achter toppaard Blue Point. Van alle 17 starts won hij er 8 en plaatste zich in nog 5 races. Ongeveer de helft van zijn races liep hij onder  Crowley en zo ook vandaag. Deze combinatie won al 4 keer en het zal niet verbazen als daar vandaag nog een winst bij komt. Is al een course&distance winaar. Ditzelfde geldt voor El Astronaute (3) die in 2017 hier won met jockey J Hart. Deze jockey heeft hem in de meeste races bereden en neemt ook vandaag plaats in het zadel. El Astronaute is in goede vorm en won 2 van zijn afgelopen 3 races. In zijn laatste race werd hij tweede op 3½ lengtes achter winnaar Soffia. Big Brothers Pride (10) won met 2 lengtes zijn debuut op Chantilly in oktober 2018. Na 149 dagen kwam hij op plaats 8 over de streep in maart, gevolgd door een overwinning in april. Dit waren zijn enige 3 gelopen races maar heeft zeker plaats kansen. Gaat iets terug in afstand en zal worden gereden door O Murphy. Copper Knight (2) wordt getraind door T Easterby en zal gereden worden door D Allan, die hem in heel zijn 2019 seizoen al reed. Hij komt aa start na zijn winst op York in juli. Zijn voorlaatste race was op Newcastle waar hij als tweede eindigde op minder dan een lengte afstand van winnaar Fool For You. De concurrentie hier is sterker en hij zal zich geen fouten kunnen veroorloven.

Plaats 1: Battaash (1)
Plaats 2: El Astronaute (3)
Plaats 3: Big Brothers Pride (10)
Plaats 4: Copper Knight (2)

 

Race 5 Unibet Nursery - 17.10

Een behoorlijk aantal paarden verschijnt hier aan start na winst en de meeste ervan zijn in absolute top vorm. Niets is minder waar voor de 2 jarige hengst Praxeology (1), getraind door M Johnston. Hij plaatste zich in alle 4 zijn starts en won er daarvan 2. Dit waren zijn beide laatste starts, die over dezelfde afstand werden gereden als vandaag. Op Ripon won hij met 5 lengtes en diezelfde maand op Salisbury met 2 lengtes. In beide races liep hij van start tot finish aan kop en heeft geen tegenstander gezien. Vandaag is R Moore zijn jockey, die hem tijdens zijn debuut in mei naar een tweede plaats reed. Hoge verwachtingen. Dylan De Vega (3) won voor het laatst in mei.  Zijn race erna was op Ascot waar hij niet hoger wist te komen dan plek 14 (van 21). Hij kwam in juli goed terug toen hij als tweede eindigde, op 1½ lengtes achter winnaar Mrs Bouquet. Laatstgenoemde won haar laatste 3 starts en heeft een RPR van 97. Dylan De Vega wordt zoals gewoonlijk gereden door jockey T Hamilton. Homespin (6) komt net zoals Praxeology uit de stal van M Johnston. Ook qua jockey heeft hij het getroffen, nu hij met J Doyle start. Ook hij komt hier na winst toen hij vorige maand de overige 12 paarden op Windsor achter hem liet. Begin die maand liep hij al naar een tweede plaats op Wolverhampton uit een kleiner veld met 6 deelnemers. Teenar (13) wist in zijn 4 starts het nog niet tot een overwinning te schoppen. Desondanks plaatste hij zich in al zijn 3 races na zijn debuut (waar hij als laatste binnen kwam). Op York was hij runner-up achter Troubador over deze afstand, met maar een halve lengte verschil. P Mathers zal voor het eerst op hem plaatsnemen.

Plaats 1: Praxeology (1)
Plaats 2: Dylan De Vega (3)
Plaats 3: Homespin (6)
Plaats 4: Teenar (13)

 

Race 6 L'Ormarins Queen's Plate Glorious Stakes - 17.40

Het stel wat bovenaan dit lijstje staan zijn beide nakomelingen van de top hengst Frankel. Onverslagen in zijn 14 starts, die hij vaak won met ruime marges en het ook als dekhengst uitstekend doet. Daarom beginnen we met de 5 jarige hengst Mirage Dancer (4), die vorig jaar deze race al won. Zijn 2019 seizoen begon hij in mei op Goodwood waar hij met 1½ lengte won. In juni werd hij derde op Ascot, 1½ lengte achter Defoe en tijdens zijn meest recente start in juli werd hij tweede met 1¾ lengte tot Communique. Die tweede plaats behaalde hij met jockey R Moore, die hem ook vandaag rijdt. Trainer is Sir M Stoute, die over de afgelopen paar weken een 23% winstpercentage heeft. De tweede Frankel hengst is Baghdad (2) die samen met jockey F Dettori voor trainer M Johnston zal starten. Zijn laatste race werd hij vijfde op 4¾ lengtes achter Communique en 3 lengtes achter Mirage Dancer. Zijn beide races daarvoor won hij en alle genoemde waren over deze afstand. Desert Encounter (3) staat in training bij D Simcock en liep in dezelfde race mee als bovengenoemde paarden. Hij kwam als derde binnen achter op 2¼ lengtes achter Communique. Vandaag wordt hij gereden door J Spencer. Prince Of Arran (5) is getraind door C Fellowes, waarvan de afgelopen paar weken 2 van de 7 paarden terugkeerden met winst. Jockey J Doyle is hier in het zadel te vinden, die de 6 jarige ruin in 2018 al meermaals reed. In 2019 liep hij 2 maal op Meydan maar wist zich niet de plaatsen, al kwam hij begin maart tot op 3½ lengte van winnaar Old Persian.

Plaats 1: Mirage Dancer (4)
Plaats 2: Baghdad (2)
Plaats 3: Desert Encounter (3)
Plaats 4: Prince Of Arran (5)Race 7 - TDN Australia Handicap - starttijd 18.15

Er kunnen een hoop verassingen komen in de laatste race van vandaag. Toch gaat de voorkeur uit naar Harrovian (1). De 3 jarige komt van trainer J Gosden en verschijnt aan start met jockey F Dettori. Zijn meest recente race was begin juli waar hij met 7 lengtes won op Pontefract. Zijn beide starts ervoor werd hij tweede (allen met jockey R Havlin). Asian Angel (5) start voor trainer M Johnston met jockey A Breslin, waarmee hij in juni won op Ayr met 5 lengtes verschil. Zijn laatste race was anderhalve week geleden, waar hij zich als tweede plaatste. Uit 8 races won hij er 1 en plaatste zich 5 maal. Fox Vardy (11) is een nakomeling van Frankel en wordt getraind door M Meade. Na 257 dagen pauze was hij in juni weer op te baan te zien. Op Salisbury werd hij derde op 1¾ lengte achter de winnaar. Zijn laatste race was eind diezelfde maand waar hij op Windsor won met 1¼ lengte. Hij deed dit samen met jockey S De Sousa, die hem vandaag ook zal rijden. Country (2) is een nakomeling van Dubawi en staat in training bij W Haggas en zal gereden worden door J Doyle, die hem tijdens zijn debuut heeft gereden (waar hij zesde werd). Zijn beide laatste races won hij ruim. Vandaag zal hij iets omhoog gaan in afstand.

Plaats 1: Harrovian (1)
Plaats 2: Asian Angel (5)
Plaats 3: Fox Vardy (11)
Plaats 4: Country (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.