Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Glorious Goodwood - 3 augustus

Glorious Goodwood - zaterdag 3 augustus - Start: 14:50

Race 1 Qatar Stewards' Sprint Handicap - starttijd 14.50

Puds (4) wisselde in maart van trainer C Hills naar R Hughs. Dit pakte positief uit gezien ze in haar 6 starts voor R Hughs, nog niet buiten de plaatsen is gekomen en 2 maal won. Haar beide laatste starts waren ook over 6F, op Goodwood, waarbij ze tweede werd. S W Kelly is haar jockey, zoals in haar laatste 3 races. Gabriel The Devil (8) komt van trainer R Fahey. Hij zit voor zijn doen hoog in de gewichten maar krijgt topjockey F Dettori mee die zich daar niet door tegen zal laten houden. Liep over deze afstand zijn beste races. Ballyquin (15) plaatste zich in 6 van zijn 10 races voor trainer A Balding. Daarvan won hij 2 maal. Na 60 dagen pauze vanaf maart liep hij 2 keer, naar een tweede plaats met maximaal 1¼ lengte verschil. J Doyle is voor het eerst zijn jockey. Boy In The Bar (13) krijgt R Moore als jockey mee. Één maal eerder vormde zij in 2018 een combinatie maar kwamen niet hoger dan plaats 10. Hij komt aan start na winst op Ayr en liep daarvoor naar een tweede plaats op Goodwood. Beide over dezelfde afstand als vandaag.

Plaats 1: Puds (4)
Plaats 2: Gabriel The Devil (8)
Plaats 3: Ballyquin (15)
Plaats 4: Boy In The Bar (13)

 

Race 2 Qatar Summer Handicap - starttijd 15.25

Frankel nakomeling King’s Advice (2) start voor trainer M Johnston. Van alle 8 zijn starts in 2019 won hij ze op één na (die over een vee langere afstand was). Zijn meest recente (winst) was in juli over dezelfde afstand als vandaag, waar hij won met een gemakkelijke 2½ lengtes uit een veld van 17 deelnemers. Zijn jockey is J Fanning, waarmee hij alle bovengenoemde overwinningen behaalde. (De race die hij verloor, was namelijk met een andere jockey). Corgi (10) plaatste zich 7 keer uit 10 starts maar wist het helaas maar één keer tot de overwinning te komen. In de 263 dagen rust onderging hij in september 2018 een ‘’wind surgery’’ (verbetering van de luchtwegen) en werd hij een paar maanden later dat jaar geruind. In mei dit jaar kwam hij op York aan start waarbij hij op een derde plaats eindigde. Meest recent was zijn race op Ascot in juni waar hij vierde werd op 2¾ lengtes achter Baghdad. Beide races waren over iets korter dan vandaag.  In 2018 liep hij één maal over deze afstand en kwam tot 2½ lengte van de winnaar. Bartholomeu Dias (12) won de race voor zijn 71 dagen rust. Daarna werd hij vierde op 2 lengtes achter winnaar Who Dares Wins. Liep zijn laatste 4 races op All Weather en dat lijkt hem het best te passen. Desert Skyline (1) kwam op een derde plaats achter King’s Advice binnen in zijn laatste start (over deze afstand). Dat was zijn beste prestatie sinds ongeveer een jaar maar hij zal zich in deze race nog verder moeten verbeteren.

Plaats 1: King’s Advice (2)
Plaats 2: Corgi (10)
Plaats 3: Bartholomeu Dias (12)
Plaats 4: Desert Skyline (1)

 

Race 3 Qatar Lillie Langtry Stakes - starttijd 16.00

Het lijkt in deze race te gaan tussen Enbihaar en Dramatic Queen, die ook meermaals tegen elkaar hebben gelopen en zeer aan elkaar gewaagd zijn. Dramatic Queen (2), die bij 4 van haar 10 races de winst wist te pakken, won in mei met een halve lengte verschil van Enbihaar over deze afstand. Enbihaar (1) wist in juli het tij te keren en won met een nek van Dramatic Queen over een iets kortere afstand. Zij won in totaal 3 van haar 6 races. De voorkeur vandaag gaat naar Dramatic Queen, die minder hoog in de gewichten zit en dat net het verschil kan maken. South Sea Pearl (7) won 2 van haar 5 races, inclusief haar laatste race ongeveer anderhalve week geleden. Over deze afstand won ze met 3 lengtes op Leopardstown. De Galileo afstammeling zal gereden worden door R Moore, die haar ook reed tijdens haar laatste winst. Pilaster (3) heeft na augustus 2018 niet meer gewonnen. Wel pakte hij een aantal plaatsen mee maar kwam vaak niet erg dicht bij de winnaar. In zijn laatste race finishte hij als derde op 3½ lengtes achter Klassique. Daar werd hij, zoals ook vandaag, gereden door D Egan.

Plaats 1: Dramatic Queen (2)
Plaats 2: Enbihaar (1)
Plaats 3: South Sea Pearl (7)
Plaats 4: Pilaster (3)

 

Race 4 Unibet Stewards' Cup - starttijd 16.40

Trainer R Varian stuurt de 6 jarige ruin Flavius Titus (13) het veld in met jockey A Atzeni. De ruin won 2 van zijn 3 gelopen races in 2019. Daaronder viel ook zijn meest recente race in juni. Daar wist hij met een nek te winnen op Newmarket. Khadeem (5) won zijn eerste race na 248 dagen rust in mei. Op Ascot daarna kwam hij niet verder dan plaats 7 maar wist beter te presteren in zijn laatste race toen tweede werd, met 1½ lengte verschil tot de winnaar. In totaal won hij de helft van zijn 6 gemaakte starts. Spanish City (18) komt van trainer R Varian en zal worden gereden door D Egan. Deze jockey reed hem 2 maal eerder met goede prestaties. In juni kwam hij 1¼ lengte achter winnaar Flavius Titus binnen op Newmarket. Zijn laatste race was halverwege juli waarbij hij tot een vierde plaats kwam, op wederom 1¼ lengte verschil tot de winnaar. Gunmetal (3) was voor het laatst te zien op Ascot waar hij op 3 lengtes achter winnaar Cape Byron finishte en op een zesde plaats kwam. Zijn voorlaatste race kwam hij op plek 4 binnen, 1¾ lengte achter winnaar Duke Of Firenze. H Bentley zal hij voor het eerst als jockey meekrijgen.

Plaats 1: Flavius Titus (13)
Plaats 2: Khadeem (5)
Plaats 3: Spanish City (18)
Plaats 4: Gunmetal (3)

 

Race 5 Qatar EBF Stallions Maiden Stakes - starttijd 17.15

King Of Athens (7) komt met jockey R Moore aan start voor trainer A P O’Brien. De veelbelovende War Front hengst werd tweede tijdens zijn debuut op 8 lengtes achter winnaar Arizona. Laatstgenoemde won 2 van zijn 3 starts. Op Ascot kwam King Of Athens dichterbij, toen hij op 6¼ lengtes achter diezelfde winnaar wist te komen en eindigde op plaats 13 (van 17). Beide races waren over 6F en deze langere afstand zal in zijn voordeel werken. Great Ambassador (5) werd tweede in zijn beide races waarvan hij tijdens zijn debuut maar een neusje te kort kwam tot de winst. Tijdens zijn eindsprint kwam hij snel dichterbij de winnaar die hij net niet te pakken kreeg. Ook in zijn tweede race, die over deze afstand werd gelopen, zat hij niet ver van de winnaar, die hem maar op ¾ lengte afstand wist te houden. Enige nadeel is zijn wijde startpositie. Gold Souk (4) staat in training bij M Johnston, die in 2017 de titel pakte met Dee Ex Bee. Gold Souk maakte geen speciale indruk tijdens zijn debuut maar kwam sterk terug in de race erna waar hij als derde eindigde op 2½ lengte van Al Dabaran over deze afstand. Berkshire Rocco (1) werd vierde tijdens zijn debuut 5½ lengtes achter Kingman nakomeling Kingbrook. Werd toen gereden door S De Sousa (nu aan boord van Gold Souk) en zal vandaag J Crowley als jockey hebben.

Plaats 1: King Of Athens (7)
Plaats 2: Great Ambassador (5)
Plaats 3: Gold Souk (4)
Plaats 4: Berkshire Rocco (1)

 

Race 6 Qatar Handicap - starttijd 17.50

Trainer John Gosden en jockey F Dettori vormen een gevaarlijke combinatie met Marhaba Miliar (5). De hengst won 3 van zijn 4 starts waaronder zijn meest recente na 300 dagen rust. Die race werd gelopen over dezelfde afstand als vandaag en duidelijk is dat hij nog steeds in top vorm verkeert. Warning Fire (13) zal het Marhaba Miliar nog moeilijk kunnen maken. Trainer M Johnston won deze race 4 maal in de afgelopen 5 jaar en is ook hier niet zonder kans. Warning Fire heeft meermaals gewonnen over deze afstand en liep ook op deze baan met goede resultaten. Hier viel ook haar laatste race onder, waarbij ze tweede werd met maar een halve lengte verschil tot de winnaar. Ze won 4 van haar 12 starts en plaatste zich daarnaast nog 5 maal. Wordt gereden door J Fanning die haar al 3 keer eerder naar de winst reed. Land Of Legends (4) komt van trainer S bin Suroor en zal worden gereden door C Shepherd, die met Land Of Legends, eind juni nog won op Newmarket, uit een veld van 12. De race ervoor werd hij gereden door P Cosgrave die ook de overwinning pakte met hem. Beide werden gelopen over de 7F van vandaag. Bayroot (3) plaatste zich in alle 4 zijn races en ging er één keer met de winst vandoor (tijdens zijn debuut over deze afstand). Sinds dat debuut heeft hij niet meer over 7F gelopen maar zal daar geen problemen van moeten ondervinden. Hij werd in juni derde toen hij zijn handicap debuut liep. Zijn jockey is A Atzeni die twee maal een derde plaats met hem behaalde.

Plaats 1: Marhaba Milliar (5)
Plaats 2: Warning Fire (13)
Plaats 3: Land Of Legends (4)
Plaats 4: Bayroot (3)R ace 7 Qatar Apprentice Handicap - starttijd 18.25

Er kan veel gebeuren in deze race maar de voorkeur gaat naar Gifts Of Gold (4) getraind door S bin Suroor. De ruin begon in september 2018 zijn carrière met 2 tweede plaatsen. Na 247 dagen kwam hij eind juni aan start op Salisbury en won gemakkelijk met 3¼ lengtes. De vierjarige ruin is een nakomeling van Invincible Spirit en zal worden gereden door C Fallon. Fortune And Glory (16) liep nog niet eerder over een langere afstand dan 1M. Verwacht wordt dat de 6 jarige ruin daar ook geen probleem mee zal hebben. Zijn laatste 2 starts waren over 1M en won hij beide zonder al te veel moeite met ruime marges. Mr Scaramanga (5) zal een goede start moeten maken want hij vertrekt vanaf de buitenkant. Hij is getraind door S Dow, die een 29% winstpercentage over de afgelopen weken heeft. Als jockey krijgt hij L Williams in het zadel mee. Mr Scaramanga komt hier na zijn winst op Epsom waar hij met een halve lengte won. In de afgelopen 4 starts plaatste hij zich 3 maal. Ventura Knight (1) is één van de drie paarden die in training staan bij M Johnston. De 4 jarige ruin heeft een goed seizoen en liep zijn meest recente paar races naar een vierde plaats met maximaal 3 lengtes verschil tot de winnaar. Van zijn 34 starts won hij er 7, al is zijn laatste overwinning ongeveer een jaar geleden.

Plaats 1: Gifts Of Gold (4)
Plaats 2: Fortune And Glory (16)
Plaats 3: Mr Scaramanga (5)
Plaats 4: Ventura Knight (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.