Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Gowran Park - 23 november

Gowran Park - zaterdag 23 november 2019 - starttijd 12.50

Race 1 Timmy Maher Memorial 3-Y-O Maiden Hurdle - starttijd 12.50

Very Excellent (13), Dinard Rose (14) en Tremwedge (12) liepen tegen elkaar in allen hun meest recente race. Very Excellent kwam veruit het meest dichtbij de winnaar met maar een halve lengte verschil. We kunnen niet veel opmaken uit zijn race ervoor omdat hij gehinderd werd en viel bij de eerste hindernis. Tussen Tremwedge en Dinard Rose zat maar een halve lengte verschil in diezelfde race, waarbij Tremwedge op een derde plaats kwam, gevolgd door Dinard Rose op een vierde plaats. Het zal niet verbazingwekkend zijn als Dinard Rose het tij kan keren.  Hij werd ernstig gehinderd door een loslopend paard waardoor hij een aantal plaatsen zakte en niet zijn eigen race kon rijden. Al heeft Tremwedge het qua gewichten makkelijker. Ellaat (3) maakt zijn debuut over hurdles na over flat in alle 3 zijn afgelopen races te zijn geplaatst en waarvan hij de eerste in juni won op Ballinrobe. Kan een nette race laten zien als hij de switch naar hurdles goed oppakt.

Plaats 1: Very Excellent (13)
Plaats 2: Dinard Rose (14)
Plaats 3: Tremwedge (12)
Plaats 4: Ellaat (3)

 

Race 2 INH Stallion Owners EBF Maiden Hurdle- starttijd 13.25

Easywork (7) is getraind door G Elliot en in bezit van Gigginstown House Stud. Verwacht wordt dat hij het goed zal doen in een race als deze. Helemaal als we kijken naar zijn meest recent behaalde resultaat. Op Down Royal werd hij namelijk eerste met een ruime 9 lengtes verschil. In de laatste meters werd hij zelfs ook wat ingehouden omdat hij al ver buiten bereik van het overige veld lag. Pat’s Pick (11) heeft één start gehad in april maar wist deze wel gelijk te winnen. Dat, terwijl zijn jockey in de eindfase zijn zweep verloor en het waarschijnlijk is dat hij met een groter verschil (dan een halve lengte) had kunnen winnen. Mt Leinster (10) kwam in 4 van zijn 6 gelopen races tot de plaatsen maar 3 daarvan waren in 2018, in het begin van zijn carrière.  Zijn voorlaatste race was hoopvol toen hij tweede werd op 1¼ lengte achter de winnaar maar of hij weer in een stijgende lijn zit, is nog de vraag. Zeker gezien hij zevende werd in zijn laatste race, al was die concurrentie vele malen sterker dan waar hij vandaag tegen start. Big Debates (3) is moeilijk in te schatten qua vorm. In 2017 begon hij zijn carrière over 3M afstand om tweede te worden (op 15 lengtes van de winnaar). Een jaar later werd hij ook tweede over de 3M en kwam dit keer tot 6 lengtes van de winnaar. Tussen vandaag en zijn vorige start zitten zo’n 8 maanden maar hij heeft al laten zien prima te kunnen presteren na rust.

Plaats 1: Easywork (7)
Plaats 2: Pat’s Pick (11)
Plaats 3: Mt Leinster (10)
Plaats 4: Big Debates (3)

 

Race 3 Ladbrokes Novice Hurdle - starttijd 14.00

Franco De Port (2) maakte zijn debuut al in maart dit jaar maar is daarna niet meer aan start gekomen. Hij maakte veelbelovende indruk toen hij met een indrukwekkende 13 lengtes won op Auteuil. Toen stond hij nog in training bij G Leenders maar sindsdien kunnen we hem vinden bij trainer W P Mullins, die over de afgelopen paar weken een 32% winstpercentage heeft. Tiger Voice (4) heeft met 10 starts de meeste ervaring uit dit rijtje. Daarvan startte hij 4 maal over hurdles en won hij daarbij zijn laatste start over deze afstand met2 ¾ lengtes uit een groot veld van 22. Zijn race ervoor was ook over dezelfde afstand waarbij hij tweede werd achter Janidil (een paard met momenteel een rating van 137). Cayd Boy (1) had zoals Franco De Port, ook in maart al zijn eerste start. Ook hij won deze gemakkelijk met 7½ lengtes. Voor 226 dagen kwam hij niet op de baan tot eind vorige maand op Wexford waar hij ook daar als eerste de finish over kwam. Dit keer met 4¾ lengtes onder jockey M P Walsh. Hij staat in training bij E Doyle, die met een 20% winstpercentage het ook zeker niet slecht doet. Sixshooter (3) komt uit de stal van N Meade en won alle 3 zijn starts. De eerste 2 waren over dezelfde afstand als vandaag. Zijn laatste start (en eerste over hurdles) was over een langere afstand en won hij met 1¼ lengtes op Punchestown.

Plaats 1: Franco De Port (2)
Plaats 2: Tiger Voice (4)
Plaats 3: Cayd Boy (1)
Plaats 4: Sixshooter (3)

 

Race 4 Connolly´s Topline (Mares) Handicap Hurdle - starttijd 14.35

Wild Desire (8) won haar meest recente race op deze baan, zowel als over deze afstand. En dat deed ze niet zomaar maar met een gemakkelijke 7 lengtes waarbij ze in een beheerst tempo de finish over kwam. Ze lijkt in haar beste vorm en kan daar in deze race van profiteren. Robin Gold (6) en Gambling Mistress (2) zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel Robin Gold haar afgelopen 2 starts won, is de afstand een twijfelpunt. Ze liep 2 maal over 2M met een achtste plaats (van 11) als beste resultaat en deze afstand is misschien een stap te ver terug. Voor Gambling Mistress lijkt de afstand een minder groot probleem. Begin deze maand werd ze vierde uit een veld van 18 over 2M en werd in 2018 ook eens vierde over deze afstand. Uit 3 starts dit jaar, plaatste ze zich in 2 en kan zal hier toch een plaats mee moeten kunnen pakken. Shantelle (9) werd na lange tijd weer eens gereden door jockey D Mullins tijdens haar laatste race. Dat heeft haar geen windeieren gelegd toen ze als tweede over de finish kwam, op nog geen 2 lengtes van de winnaar. Uit 37 starts won ze pas 2 keer maar één ervan is vrij recent (augustus dit jaar). De afstand zal geen probleem moeten zijn voor haar maar ze zal moeten verbeteren om een race als deze te kunnen winnen.

Plaats 1: Wild Desire (8)
Plaats 2: Gambling Mistress (2)
Plaats 3: Robin Gold (6)
Plaats 4: Shantelle (9)

 

Race 5 Talbot Hotel Carlow Chase - starttijd 15.10

Eigenlijk zijn alle paarden die hier aan start komen (positief) bekend en met name Getabird (2) heeft hier een goede kans om te winnen ondanks dat zijn laatste race niet helemaal volgens plan ging en hij gedwongen was te stoppen na hij verzwakte. Daar moet bij gezegd worden dat die race over 3M gereden werd en de laatste keer dat hij over eenzelfde afstand liep, in 2016 was (waar hij won). Ook was dit na 125 dagen zijn eerste start, dus er zijn een aantal redenen waardoor hem die race vergeven wordt. Mortal (4) was dit jaar voor het eerst te zien in februari op Leopardstown. Daar werd hij laatste van de 6 over een iets langere afstand. Zijn enige race erna was in maart op Cheltenham waar hij als vijfde eindigde tegen sterke concurrentie. Achteraf bleek dat hij een ijzer had verloren en dit kan ervoor hebben gezorgd dat hij een minder goede race neer heeft gezet dan hij waarschijnlijk had kunnen doen. Castlebrook (1) won na 295 dagen rust op Wexford met 5 lengtes zijn chase debuut. Die race was over dezelfde afstand als vandaag en dat was een mooi opwarmertje. Hij zal zoals ook de laatste keer, gereden worden door jockey P T Enright. Mengli Khan (3) kwam in 6 chases aan start dit jaar. Hij werd derde in zijn eerste drie races daarvan. Begin deze maand werd hij laatste uit een klein veld van 4 op Down Royal in een race waar hij duidelijk moeite mee had volgens jockey K M Donoghue.

Plaats 1: Getabird (2)
Plaats 2: Mortal (4)
Plaats 3: Castlebrook (1)
Plaats 4: Mengli Khan (3)

 

Race 6 Irish Stallion Farms EBF Beginners Chase - starttijd 15.45

W P Mullins lijkt met Laurina (10) het sterkte paard in deze race te hebben. De merrie won 6 van haar 9 races, vaak met ruime marges (tot wel 48 lengtes). Ook heeft ze al bewezen te kunnen winnen na een lange tijd rust, zoals ze al 2 keer eerder heeft laten zien. Dat zal vandaag ook moeten gebeuren om te winnen gezien ze in maart dit jaar haar laatste race liep en als vierde de finish over kwam. In een race als dat is dat nog steeds een nette prestatie. De winnaar Espoir D’Allen heeft bijvoorbeeld een 171 rating en won 9 van zij 10 races. Geen schande om achter zulke paarden op een vierde plaats te eindigen. Een aantal andere grote namen die meeliepen waren onder andere Melon, Apple’s Jade, Sharjah, Buveur D’Air en Brain Power. Wat genoeg zegt over haar kwaliteiten. Minella Indo (4) wordt vandaag gereden door jockey R Blackmore, die hem in zijn afgelopen 3 races reed. Één tweede plaats en twee maal winst. In 5 races is hij nog nooit buiten de plaatsen gevallen en dat zien we hier ook niet snel gebeuren. Wel liep hij zijn beste races over 3M en is dit aan de korte kant. (Al liep hij over deze afstand in december naar een derde plaats in een race die werd gewonnen door Small Farm). School Boy Hours (7) behaalde in 3 van zijn 6 races de plaatsen (met één maal winst). Aandachtspunt is dat hij in de overige races de finish niet heeft gehaald. Twee maal viel hij en in zijn laatste race moest hij staken na een aantal minder goede sprongen waarnaar hij terugzakte. Een contrast met zijn race ervoor die hij won met 7 lengtes. The Gunner Murphy (9) kwam op een derde plaats in zijn 3 laatste races. Één ervan was over deze afstand, waar hij maar 1½ lengte achter de winnaar eindigde. Uit zijn 7 gelopen races plaatste hij zich 6 keer. De enige keer dat dat hem niet lukte was in een race die hij uiteindelijk moest staken.

Plaats 1: Laurina (10)
Plaats 2: Minella Indo (4)
Plaats 3: School Boy Hours (7)
Plaats 4: The Gunner Murphy (9)

 

Race 7 Join Gowran Park Racing Club Handicap Chase - starttijd 16.15

Het merendeel van de starters heeft al eens eerder over de afstand van vandaag gewonnen. Zo ook Kavanaghs Corner (6). Hij won recent nog onder jockey R Blackmore op Clonmel. Uit 14 chases plaatste hij zich in 10, waarvan hij er 3 won. Vandaag wordt zijn derde race voor trainer H De Bromhead. Thisonesforollie (8) plaatste zich in 6 chases nog geen enkele keer maar kwam 3 maal op een vierde plek. Begin november was hij sterk aanwezig in een race op Thurles maar kwam ten val toen hij aan kop lag. Tongie (5) behoort ook tot één van de paarden die zich een ‘’distance’’ winnaar mag noemen, al dateert zijn laatste winst over deze afstand uit begin 2018. Hij liep daarna nog een aantal prima races maar wist zijn vorm van toen niet meer te herpakken. Eind oktober werd hij vijfde op Clonmel in een race die werd gewonnen door de bovengenoemde Kavanaghs Corner. Barna Venture (2) is niet meer het paard wat hij ooit was in 2018. Dit jaar heeft hij nog geen enkele keer gewonnen en plaatste zich alleen in januari eenmalig op Clonmel. Uit 11 chases plaatste hij zich in 5 (waarvan 2 met winst) al is dat het enige wat in dit geval nog een beetje hoop biedt.

Plaats 1: Kavanaghs Corner (6)
Plaats 2: Thisonesforollie (8)
Plaats 3: Tongie (5)
Plaats 4: Barna Venture (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.