Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Graignes - 17 mei

Graignes – vrijdag 17 mei 2019 - Start 16.23 uur

Race 1: Prix Les Maitres Laitiers

Na een 3e plaats op deze baan bij zijn voorlaatste start loopt Exo d'Epuisay (11) vandaag niet rondom zonder ijzers maar met Yoann Lebourgeois nemen we hem toch in vertrouwen, temeer omdat hij erg mooi in de koers staat. Als tegenstanders zien wij Espoir Flymp (5), die komende is gezien zijn recente 3e plaats in Maure-de-Bretagne en zijn 2e plaats in zijn enige start zonder ijzers, Etalon Oriental (6), die niet opvalt de laatste weken maar hier voor de eerste keer dit jaar zonder ijzers loopt, en Eros du Rib (7), die niks tegenviel in deze categorie op 8 mei in Le Mans. Eclair de Martigny (4), die er altijd bij is en nu zonder achterijzers loopt, en Eclair d'Ablon (3), die het goed doet op deze baan, zijn meer dan simpele figuranten. De verrassing zou kunnen komen van Euro Maker (17), die vandaag de ijzers onder houdt, en Elvis d'Auvrecy (13), die in het verleden goed presteerde.

Plaats 1: Exo d’Epuisay (11)
Plaats 2: Espoir Flymp (5)
Plaats 3: Etalon Oriental (6)
Plaats 4: Eros du Rib (7)
Plaats 5: Eclair de Martigny (4)

 

Race 2: Prix Disfrais

De trouwe Easy Mesloise (8) staat momenteel voor een overwinning en kan van deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens profiteren om daarin te slagen. Haar voornaamste rivalen zijn Emeraude Quick (10), die alleen maar verbeterd kan zijn na haar bescheiden rentree in La Capelle en die hier de baan van haar laatste zege terugvindt, Etoile Montaval (17), die met ijzers loopt maar dit voorjaar blijk geeft van goede vorm, en Eminence Bleue (16), die al een paar keer opviel vanwege haar snelle eindsprint. Erèlé du Mesnildot (14), die deze keer de hengsten niet tegenkomt, en Ezra de Ligny (6), die beter kan dan wat haar verrichtingen laten zien, kunnen ook een rol spelen in de aankomst. Wij completeren onze keuze met Etoile Quartma (11), die zonder ijzers loopt en gereden wordt door een toppikeur bij dit heroptreden, en Egine Précieuse (3), die het vorig jaar goed deed op deze baan.

Plaats 1: Easy Mesloise (8)
Plaats 2: Emeraude Quick (10)
Plaats 3: Etoile Montaval (17)
Plaats 4: Eminence Bleue (16)
Plaats 5: Erele du Mesnildot (14)

 

Race 3: Prix Pole Hippique Saint Lo

Na een correcte rentreekoers in Cholet op 1 mei loopt Dentella Bella (17) vandaag zonder ijzers, op die manier won zij al drie koersen. Nu zij hier mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens kan de dochter van Ready Cash bij haar debuut op deze baan gelijk toeslaan. De tegenstand voor de pupil van Jean-Paul Marmion wordt aangevoerd door Crack des Autels (3), die in topvorm steekt gezien zijn zege in Elbeuf waar hij met Yoann Lebourgeois het veld overklaste, en Duc du Goutier (9), die in drie starts zonder ijzers ongeslagen is en een mooie startpositie in het eerste band heeft. Aandacht ook voor Chipie des Landes (8), die het goed doet op deze baan en nu twee rentreekoersen in de benen heeft. Damier Rouge Phi (10), die na een goede rentree op het gras van Loudeac mooi in het eerste band staat, en Captain d'Ourville (5), die per start verbetert na een afwezigheid van twee jaar, zijn kandidaten voor een plaastgeld. Cisa du Mouchel (7), die zich thuis voelt op deze baan, en Bosdarros (12), die zonder ijzers loopt en het al goed deed op deze baan, mogen niet worden onderschat.

Plaats 1: Dentella Bella (17)
Plaats 2: Crack des Autels (3)
Plaats 3: Duc du Goutier (9)
Plaats 4: Chipie des Landes (8)
Plaats 5: Damier Rouge Phi (10)

 

Race 4: Prix Cheval Normandie

De in de laatste weken in deze categorie uitstekend presterende Coq d'Avran (12) kan hier doorgaan op de goede weg. Beatus Avis (2), die zonder ijzers loopt in tegenstelling tot zijn twee laatste starts, Cybèle de l'Auney (3), die twee goede koersen liep in Elbeuf, en Diabolo Star (14), die we dit voorjaar actief zagen in de claimkoersen in Parijs, zullen proberen partij te bieden aan onze favoriet. Calagan Dechambou (6), 2e in een soortgelijke koers op deze baan op 1 mei, en Balzan For Clara (1), die zich liet zien in het noorden, verdienen eveneens aandacht van de wedders. Coumbaya Wind (8), die terugkeert in deze regio na een verblijf in het zuidwesten waar zij een koers wist te winnen, en Belline du Perche (9), die verbeterd zal zijn na haar laatste koers, komen hierna.

Plaats 1: Coq d’Avran (12)
Plaats 2: Beatus Avis (2)
Plaats 3: Cybele de l’Auney (3)
Plaats 4: Diabolo Star (14)
Plaats 5: Calagan Dechambou (6)

 

Race 5: Prix du Conseil Regional

Na een 2e plaats onder het zadel in Elbeuf staat Coach d'Ylea (10) hier mooi ingeschreven tegen de winsomgrens en hij zou niet verbazen met een overwinning. Om daarin te slagen moet hij uitkijken voor Douche Catz (6), wiens laatste koers in Chartres te slecht was om waar te zijn, Dakota (11), die na een jaar afwezigheid op 28 april in Elbeuf 3e werd, en Doudou Glycines (5), die het al goed deed op deze baan. Baby Black d'Erah (13), die terugkeert in de discipline waarin hij zijn enige overwinning boekte, en César Bois Jouan (14), die beter kan dan wat zijn verrichtingen laten zien, kunnen zich met de aankomst bemoeien. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar de kansen van Damarosa Bouillon (7), die goed loopt op deze baan, en van Carla du Breil (12), die al enkele goede koersen liep in deze discipline.

Plaats 1: Coach d’Ylea (10)
Plaats 2: Douche Catz (6)
Plaats 3: Dakota (11)
Plaats 4: Doudou Glycines (5)
Plaats 5: Baby Black d’Erah (13)

 

Race 6: Prix Saint Lo Agglo

Na een goede koers op deze baan op 1 mei, waar hij de hele weg in het dodenspoor liep, lijkt Forban du Rib (9) nog ruimte tot verbetering te hebben en is hij hier een interessante kandidaat voor de zege. First des Roseaux (7), die uit de voeten kan in beide disciplines, Flash Valmont (5), beoordeeld op zijn 3e plaats van 31 maart over 2800 meter in Chartres, en Fast And Good (11), die 5e werd bij zijn heroptreden in Elbeuf na een castratie, zijn de voornaamste tegenstanders voor onze favoriet. Flipper d'Orbret (10), die zich liet zien in Elbeuf, Fidjien (12), die hier een minder sterk veld treft dan de laatste keer in Cherbourg, en Funny Dream Al (13), die komende is, kunnen ook een rol spelen, op zijn minst voor de plaatsen.

Plaats 1: Forban du Rib (9)
Plaats 2: First des Roseaux (7)
Plaats 3: Flash Valmont (5)
Plaats 4: Fast And Good (11)
Plaats 5: Flipper d’Obret (10)

 

Race 7: Prix Ouest France

Flore de l'Aunay (6) opende haar palmares in Evreux waar zij zonder ijzers liep bij haar terugkeer voor de sulky en zij heeft hier goede vooruitzichten met de steun van Adrien Lamy. Zij kan tegenstand verwachten van Figave (14), die het sinds zijn debuut in de koers goed doet, Fanchon (8), die eerder al goed liep op deze baan, en Facette du Refoud (11), die een behoorlijke vormstijging liet zien in Elbeuf. Fleur de Garde (10), die komende is maar debuteert op een zandbaan, en Fine Renardière (13), die niet te hard beoordeeld mag worden op haar uitschakeling in Jallais waar zij van start af foutief was, komen meer in beeld voor de plaatsen. Fabuleuse Miss (2) heeft nog niet de winsom die past bij haar kwaliteiten en zij kan verrassen bij haar eerste start op een linksom baan.

Plaats 1: Flore de l’Aunay (6)
Plaats 2: Figave (14)
Plaats 3: Fanchon (8)
Plaats 4: Facette du Refoud (11)
Plaats 5: Fleur de Garde (10)

 

Race 8: Prix du Conseil Departemental

De bij haar debuut op 6 april in Amiens goed afkomende Gaia Trembladaise (12) zou hier actief moeten kunnen meedoen in de strijd om de zege als zij ook linksom uit de voeten kan. Gélinotte Bleue (13), die twee keurige koersen liep, Gitane de la Dives (14), gereden door Yoann Lebougeois bij deze inschrijving tegen de limiet, en Gasby du Fer (11), die een sterke verbetering liet zien over 2750 meter in Elbeuf met Quentin Beato, zullen proberen tegenstand te bieden aan de merrie van Anthony Dollion. De goed gefokte Golden Lilac (6), die kwalificeerde in 1'17"8 op 29 maart in Caen, Gravure de l'Iton (9), die eervol 4e werd op deze baan bij haar debuut, en Gabriel Al (10), die komende is, verdienen eveneens krediet bij de wedders.

Plaats 1: Gaia Trembladaise (12)
Plaats 2: Gelinotte Bleue (13)
Plaats 3: Gitane de la Dives (14)
Plaats 4: Gasby du Fer (11)
Plaats 5: Golden Lilac (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.