Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Greyville - 6 juli

Greyville - zaterdag 6 juli - Start: 11:25

Zuid Afrika kent het jaarlijkse hoofdnummer in de vorm van de Groep 1 Durban July. Deze race wordt in Handicap verband verreden en trekt het maximale aantal bezoekers van 50.000 naar de baan van Greyville.

Race 3

Het niveau van de dag ligt ontzettend en wij beginnen de voorbeschouwing met een Groep 3 over 2200 meter. Geen van de dertien paarden heeft een van hun laatste twee races gewonnen en dus is deze opdracht een hele puzzel. Charles (4) was tweede in zijn laatste start over 2400 in de Groep 3 Track And Ball Derby. Hij liep daar een bemoedigende race en kan hier over 200 meter korter de concurrentie de baas zijn. De meeste tegenstand zal komen van Shenanigans (9) die in zijn laatste start tweede was achter Barahin en dat paard komt in actie in het hoofdnummer van vandaag. Die vormlijn moet goed genoeg zijn om hier een hoofdrol in de eindstrijd te spelen en vanaf een laag gewicht staan alle lichten op groen. The Dazzler (7) was in dezelfde race vierde achter Shenanigans en op basis van die prestatie heeft hij ook goede kans. De langere afstand zal in zijn voordeel zijn om zijn eindsprint te benutten. Gimme One Night (12) heeft na rust twee races in de benen en zal hier in topconditie aan de start verschijnen. Hij mag ook nog is met bodemgewicht vertrekken en kan op basis van zijn sterke tweede plaats in een Groep 2 hier de meute de baas zijn. Bunker Hunt (1) staat voor een hele opgave vanuit de buitenste startbox met topgewicht, maar heeft de klasse in huis om een goede prestatie neer te zetten.

1.       Charles
2.       Shenanigans
3.       The Dazzler
4.       Gimme One Night & Bunker Hunt

 

Race 4

Wij gaan verder met de Groep 3 Gold Vase over 3000 meter. Flichity By Farr (10) was tweede in deze race vorig jaar en gaat nu proberen een plekje op te schuiven richting finish. Jockey Lyle Hewitson blijft trouw aan de merrie en hij is de regerend jockey kampioen. Haar laatste race over 2400 meter was goed en zij zal er helemaal klaar voor zijn. Sunshine Silk (8) is een stayer pur sang en heeft al gewonnen over 3200 meter. Haar vorm dit jaar is uitmuntend aangezien wij haar laatste prestatie kunnen vergeven omdat zij daar over 1400 meter werd ingezet. Beide merries komen met een zeer gunstig gewicht aan de start. Trainer Justin Snaith en jockey Richard Fourie hebben weer de buitenste startbox getroffen met Strathdon (1) die op papier het beste paard van de race is. Hij heeft twee races in de benen na rust en is met zorg voor deze opdracht voorbereidt. De heren Snaith en Fourie hebben een win percentage van 23% en zijn een sterk team in de Zuid Afrikaanse rensport. Voor de plaatsen hierachter komen Dynasty’s Blossom (9) en Pacific Chestnut (4) in aanmerking. Beide paarden zij via te korte races voorbereidt voor deze opdracht en kunnen dus verrassen aan een grote cote.

1.       Flichity By Farr
2.       Sunshine Silk
3.       Strathdon
4.       Dynasty’s Blossom & Pacific Chestnut

 

Race 5

Het niveau stijgt een treetje in de Groep 2 Golden Slipper over 1400 meter voor tweejarigen merries met veertien starters en drie reserve paarden. Dit zijn de beste merries van het land en in de recente prestaties zijn er veel overwinningen terug te vinden. Jockey Anton Marcus is in geweldige vorm met negen overwinningen uit zijn laatste dertig ritten. Hij klimt aan boord van True To Life (11) die in drie start nog weinig verkeerds heeft gedaan. Zij is inmiddels van trainer veranderd en komt na een korte pauze hier aan de start. Miss Florida (6) is nog ongeslagen in twee starts en is al een Groep 1 winnaar over 1200 meter. Zij vertegenwoordigt de krachtige combinatie Snaith-Fourie en zal zich over 1400 meter in de eindstrijd mengen. Trainer Mike De Kock brengt Mawsool (5) aan de start en de trainer is in goede vorm met een winpercentage van 23% uit zijn laatste dertig starters. Het paard heeft de afstand al geprobeerd en moet alleen een ongustige wijde startbox overkomen. Cavivar (1) was in haar vorige race tweede achter Miss Florida en dat was op Groep 1 niveau. Op basis van die prestatie hoort zij op de tickets thuis. Is met vijf starts in de benen sowieso erg ervaren.

1.       True To Life
2.       Miss Florida
3.       Mawsool
4.       Cavivar

 

Race 6

In deze race zijn de tweejarige hengsten aan de beurt over 1400 meter en ook hier het maximaal aantal starters op Groep 2 niveau. Eden Roc (5) zal veel steun in de wedmarkt hebben na zijn twee overwinningen uit evenzoveel starts. Zijn laatste overwinning kwam tot stand in een Groep 1 over 1200 meter maar hij heeft ook al over deze afstand gewonnen. Aqua Delta (1) zette zijn debuut direct om in een zege en trainer Mike De Kock weet als geen ander waar hij zijn paarden moet inzetten voor een maximaal resultaat. Hij zal de langere afstand hier op prijs stellen. Invidia (7) is de enige starter van trainer Ashley Fortune vandaag en met twee overwinningen op rij hoort hij hier bij de favorieten. Jockey Muzi Yeni blijft trouw aan hem na die laatste zege en dat is altijd een goed teken. Cartel Captain (4) was op Groep 1 niveau vijf lengten verwijderd van winnaar Eden Roc. Dat was geen slechte prestatie maar helaas was hij slechts tiende. Toch hebben de connecties hoge verwachtingen van hem.

1.       Eden Roc
2.       Aqua Delta
3.       Invidia
4.       Cartel Captain

 

Race 7 - Durban July

De Groep 1 Vodacom Durban July is het hoogtepunt van het jaar in Zuid Afrika en daarom uiteraard ook het hoogtepunt van de dag. De voltallige top van het land treedt aan en ik verwacht een hele spannende finish aangezien er heel weinig tussen alle paarden zit. Hawwaam (4) wordt gesteund door jockey in vorm Marcus. Trainer De Kock is ook in topvorm en het paard is in zeven starts slechts eenmaal tweede geworden. De overige races werden allemaal gewonnen. Dit paard is een kampioen en vanaf een zeer gunstig gewicht (56) is hij de terechte favoriet. De winnaar van vorig jaar is er ook weer bij maar moet wel met topgewicht (60) op pad en dat is een hele taak. Do It Again (1) is echter wel in de vorm van zijn leven en zelfs zijn voorbereidings race over 1600 meter werd gewonnen. Dat is aan de korte kant voor hem en hij heeft de klasse in huis om hier de dubbel te realiseren. Rainbow Bridge (2) was in zijn laatste start derde achter Do It Again maar zat toen muurvast in de finale fase. Met zijn vorm is dus helemaal niet mis en deze race is al lange tijd het hoofddoel. Made To Conquer (12) was vorig jaar tweede in deze race en is er nu weer bij met gunstige condities. Hij heeft een droomgewicht (53) en is na twee oefen races helemaal klaar gestoomd voor deze editie. Op het moment van schrijven is zijn cote 25/1 en is daarom de rostsvaste winnend plaats weddenschap. Zeven kilogram minder dan de winnaar van vorig jaar is een groot voordeel en dat kan hij hier goed uitbuiten. Twist Of Fate (6) was in zijn vorige race tweede achter Hawwaam en dat maakt hem hier een deelnemer met kansen. Hij treft nu bovendien veel betere condities voor hem.

1.       Hawwaam
2.       Do It Again
3.       Rainbow Bridge
4.       Made To Conquer & Twist Of Fate

 

Race 8

Veertien paarden stellen zich op voor deze Listed race over 1600 meter. Aan een interessante cote valt het oog op Crown Towers (11) die met een gemakkelijke recente zege zijn kandidatuur stelde voor deze race. Hij wordt getraind door Justin Snaith en die behoeft geen introductie meer. Vanaf een gunstig laag gewicht staan alle lichten op groen. Infamous Fox (1) is de enige rit van jockey MJ Byleveld en die komt niet voor niks. Hij blijft trouw aan het paard die in zijn laatste race zevende was achter Barahin en dat paard komt in de Durban July aan de start. De vormlijn is dus sterk maar daardoor moet hij wel met topgewicht op pad. Marchingontogether (4) was derde in de Groep 1 Derby in zijn laatste start en is daarna veranderd naar ruin. Als die ingreep de gehoopte positieve effect heeft dan doet hij hier direct mee voor de winst. Regal Graduation (8) is uiterst constant over deze afstand met een tweede en een vierde plaats. Zijn meest recente prestatie was een tweede plaats achter Fresnaye en dat paard komt in de Durban July aan de start en daarom zijn er met een gunstig gewicht kansen voor de overwinning.

1.       Crown Towers
2.       Infamous Fox
3.       Regal Graduation
4.       Marchingontogether

 

Race 9

Een prachtige afsluiter voor ons in de vorm van de Groep 1 Province Stakes voor merries. Oh Susanna (1) is de beste merrie van het land en is bovendien ongeslagen over deze baan. Zij komt hier na winst in topconditie aan de start en ook de loting is ideaal vanuit startbox drie. De cote is niet heel erg aantrekkelijk en hoort thuis op alle duo en trio tickets. De driejarigen merries krijgen een kilogram ontheffing in deze race en daar kan Front And Centre (11) wel is handig gebruik van gaan maken. Anton Marcus in het zadel is een voordeel maar de loting is niet guntig met startbox twaalf van veertien. Santa Clara (12) was in haar voorlaatste start te snel voor Front and Centre en de twee komen elkaar weer tegen. Ook de startbox van Santa Clara is niet gunstig met tien van veertien maar is wel in de buurt van Front And Centre. Snowdance (2) is een stalgenoot van Oh Susanna en is met zorg voor deze opdracht voorbereidt. Zij moet uit de buitenste startbox vertrekken maar heeft de klasse in huis om zich in de eindstrijd te mengen.

1.       Oh Susanna
2.       Front And Centre
3.       Santa Clara
4.       Snowdance


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.