Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Greyville - 27 juli

Greyville - zaterdag 27 juli - Start: 12:00

We strijken neer op de baan van Greyville onder de rook van Durban waar de belangrijkste meeting van het jaar plaatsvindt. We worden getrakteerd op vier Groep 1 races en een aantal Groep 2 en 3 races.

Race 3

De tweejarigen merries bijten het spits af over 1200 meter op Groep 2 niveau. Montreal Mist (6) heeft het goed getroffen vanuit startbox vier aangezien er een flauwe bocht in het korte parcours zit. De vorm is erg constant en de switch naar gras moet in haar voordeel werken. Jockey Gavin Lerena is in goede vorm met een plaats percentage van 70% uit zijn laatste dertig starts. Impressive Duchess (3) won haar maiden race met 8,5 lengten en wordt hier een beetje in het diepe gegooid maar is aan 16/1 een interessante weddenschap. Er is genoeg klasse in huis om hier een rol te spelen en startbox drie is een voordeel. Scarlet Tiger (10) heeft haar enige race gewonnen en ook zij gaat stijf omhoog in competitie. Haar enige start was over een rechte baan dus hoe zij de bocht verwerkt vanuit startbox tien is een vraagteken maar er is genoeg klasse in huis. Hey Delilah (2) was in haar laatste race ongelukkig maar was daarvoor in uitstekende vorm. Zonder pech komt zij hier ver maar moet wel startbox acht verwerken. Spiritofthegroove (11) is uitzonderlijk getalenteerd maar gaat ook omhoog in competitie.

1.       Montreal Mist
2.       Impressive Duchess
3.       Scarlet Tiger
4.       Hey Delilah & Spiritofthegroove

 

Race 4

Vergelijkbare condities als de vorige koers maar nu zijn de heren aan de beurt. Alramz (3) is weer terug over zijn favoriete afstand en trainer Mike De Kock heeft een winpercentage van 31% op deze baan. Vanuit startbox acht zijn er dus serieuze kansen. African Warrior (2) heeft de buitenste startbox geloot en dat is geen voordeel. Toch zijn al zijn drie overwinningen over deze baan tot stand gekomen en op basis daarvan hoort hij op de tickets thuis. Jockey Richard Fourie wint 18% van zijn races op deze baan en hij komt in actie met De La Cruz (5) die voor het eerst in actie komt in een race met een bocht. Hij is de enige starter van de trainer vandaag dus er zijn verwachtingen. Spring Break (14) is een van de weinige merries die het durft om tegen de heren aan te treden. Vanuit startbox drie en met 2,5 kilogram gewichstvoordeel zijn er mogelijkheden om zich in de eindstrijd te gaan mengen. Haar recente vorm is een indicatie van talent.

1.       Alramz
2.       African Warrior
3.       De La Cruz
4.       Spring Break

 

Race 5

Tweejarige merries hebben nu het toneel over 1600 meter en wel op Groep 1 niveau. Wederom is het vol huis met het maximale aantal starters. Twee flauwe bochten in het parcours maken de loting nog belangrijker met de lage startbox nummers in het voordeel. Daarom kunnen wij eigenlijk niet om Gabor (4) heen die vanuit startbox twee mag vertrekken. Zij heeft na haar debuut de goede vorm bevestigd met een sterke derde plaats in beter gezelschap. Cockney Pride (3) zou de favoriet van de race geweest zijn als zij niet in startbox veertien van zeventien had vertrokken. De vorm is perfect en op basis van talent hoort zij zich in de eindstrijd te mengen. Mill Queen (9) had in al haar races veel steun in de wedmarkt en stelde haar aanhangers niet teleur. Zij gaat nu aanzienlijk omhoog in competitie maar is klaar voor deze stap en kan weer hoge ogen gooien. Castellano (2) heeft al over baan en afstand gewonnen en was steeds goed in vorm. Als die vorm door gezet kan worden naar deze race dan hoort zij op de tickets thuis.

1.       Gabor
2.       Cockney Pride
3.       Mill Queen
4.       Castellano

 

Race 6

De tweejarige hengsten en ruins treden nu aan in hun Groep 1 over 1600 meter en wij hebben te maken met Eden Roc (2) die zichzelf heeft neergezet als beste tweejarige van het land. Drie starts leverden drie overwinningen op en vanuit startbox vier kan hij de reeks uitbreiden naar vier overwinningen op rij. Trainer Sean Tarry heeft nog een ijzer in het vuur in de vorm van Putontheredlight (11) die tijdens zijn laatste race dichtbij tweede was achter Eden Roc. Hij heeft het  niet getroffen met startbox zestien van zeventien en zal daarom veel werk moeten verzetten onderweg. Als het onderlinge verschil in startbox nummer niet aanwezig was geweest dan had zijn kans veel groter geweest. Kaydens Pride (6) heeft het niet slecht getroffen met startbox zeven en gaat nu voor het eerst 1600 meter proberen. Zijn vorm is erg constant en jockey Muzi Yeni wint 17% van zijn laatste dertig starts. Loosen Your Tie (8) is een interessante outsider vanuit startbox vijf na een sterke vierde plaats achter Eden Roc.

1.       Eden Roc
2.       Putontheredlight
3.       Kaydens Pride
4.       Loosen Your Tie

 

Race 7

De Groep 3 Gold Cup over 3200 meter is een van de hoogtepunten van de dag. Strathdon (6) is de blikvanger van de race en hij vertegenwoordigt de combinatie Justin Snaith en Richard Fourie. Hij is het toonbeeld van trouw zonder al een tijdje te winnen maar de afstand is zeker geen probleem en zijn laatste race was erg goed. Doublemint (5) kan de winnaar van deze race zijn als hij de afstand aankan. Hij was in zijn laatste negende in de Groep 1 Durban July op 3,75 lengten van de winnaar. Die vorm is normaal gesproken goed genoeg voor de overwinning. Made To Conquer  (3) is een stalgenoot van Strathdon en was veertiende in de Durban July. Dat was slechts op 5,5 lengten van de winnaar en ook die vorm is goed genoeg voor een plek in de eindstrijd. Dit paard was vorig jaar vijfde in deze race en kan de afstand dus aan. Flichity By Farr (13) stelde ons in haar laatste race ietwat teleur ondanks dat zij veel steun in de wedmarkt had. Zij krijgt hier aan een hoge cote nog een tweede kans.

1.       Strathdon
2.       Doublemint
3.       Made To Conquer
4.       Flichity By Farr

 

Race 8

Deze Groep 1 heeft het maximale aantal starters van zeventien en dit zal een spannende finish worden. Kasimir (1) eist alle aandacht op na zijn goede winterseizoen. Hij gaat nu als ruin door het leven en is onlangs terug gekeerd met een vierde plaats. Hij is dus speciaal geprepareerd voor deze race en zal aan een lage cote vertrekken.  Hierachter zijn er een aantal paarden die met een hoge startbox zijn opgezadeld en over 1200 meter is dat geen voordeel. Celtic Sea (13) mag vanuit startbox zes vertrekken en dat is gunstig. Zij heeft in haar laatste start de beste merrie van het land, Oh Susanna, verslagen op basis van die prestatie kan zij hier voorin mee doen. Van Halen (8) heeft al eerder een wijde startbox overkomen over deze afstand en zijn recente vorm met twee overwinningen is erg goed. Op basis van startbox positie kies ik voor Will Pays (3) die pole position heeft geloot en op basis van zijn goede vorm hier een rol kan spelen. Zijn hoge cote maakt hem extra interessant voor winnend plaats weddenschappen. Kijk echter niet gek op als Bold Respect of Chimichurri Run opeens in beeld komen in de laatste meters.

1.       Kasimir
2.       Celtic Sea
3.       Van Halen
4.       Will Pays

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.