Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Groningen - 30 mei

Groningen – donderdag 30 mei – Start: 13.30 uur

Koers 1: Welkom op Drachtendag - Prijs

De openingsmeeting van Groningen is tegelijk met Hemelvaartsdag. Er zijn tien goed bezette draverijen. We beginnen met een koers voor de beginnersklasse. Jazzy Mad Money (7) komt uit de kampioensstal en debuteerde netjes. Ze nam de leiding en werd uiteindelijk vierde in een lage 1.17. Eigenaresse Daisy Paling neemt zelf plaats op de sulky. Hans Bot heeft een hoge pet op van Mass Finest (6). De eveneens driejarige merrie is goed gefokt en eindigde de eerste keer uit ook als vierde op Wolvega. Toen de paarden voor haar thuiskwamen in een hoge 1.12 moest zij passen. Dat was geen schande. Jasmine Dragon (5) maakte haar debuut op Duindigt. Ze werd daar derde middels een goede laatste rechte lijn. Jackinthebox (1) kwalificeerde prima op een baan die op dat moment niet snel was. Ida Swagerman (10) wordt steeds trouwer maar heeft het nadeel van het tweede gelid. Bas Crebas heeft ook twee trainingspupillen in de strijd. Gipsy Occagenes (4) kwalificeerde uit de banden in 1.19. Ze is grillig maar kan wel hard lopen. Stalgenoot Jersey Avenue (3) verdiende zijn eerste geld op Hilversum. Hij hoort op de plaatstickets thuis.

Plaats 1: Jazzy Mad Money (7)
Plaats 2: Mass Finest (6)
Plaats 3: Jasmine Dragon (5)
Plaats 4: Jackinthebox (1)

 

Koers 2: Harddraverij- en Renvereniging Drachten - Prijs

De twee favorieten staan in het tweede gelid. Alex HP (10) is het te kloppen paard. De driejarige Italiaanse hengst debuteerde in 1.15,8 op Wolvega als tweede aankomende. Volgens trainer Jeroen Engwerda ontbrak het hem toen nog aan scherpte. We zijn dus benieuwd wat er nog meer in het vat zit. Jack Baldwin (9) kan eveneens hard lopen. Dravende weg zie ik hem hier twee of drie worden. Jumilla (3) is een interessante nieuwkomer uit de stal van Cees Hetteling. Ze kwalificeerde in 1.18. Hugo GT (5) was de laatste keer verbeterd en mag dus ook niet onderschat worden. Aventura (6) maakt haar rentree en liep in de kwali haar eigen tempo. Ze kan meer dan ze tot nu toe heeft laten zien. En Enjoy Life (1) is terug in de baan. De merrie van de Draviet Stables liep als tweejarige éénmaal in Berlijn. Die start ging mis door een galoppade maar er zijn kennelijk verwachtingen.

Plaats 1: Alex HP (10)
Plaats 2: Jack Baldwin (9)
Plaats 3: Jumilla (10)
Plaats 4: Enjoy Life (5)

 

Koers 3: Club van 100 - Prijs

Frank Westerveld heeft twee driejarigen van Caen Oldeson in de strijd. Beide paarden troffen elkaar onlangs in Wolvega in een serie van de Breeders Course. Toen was Jambers een maatje te groot. Jo Jo Harley (4) werd verdienstelijk vijfde in 1.16 vlak. De eveneens talentvolle Jarine le Grand (3) kwam enkele lengtes daarachter binnen. Ze krijgen het vandaag mogelijk aan de stok met Giddy Kingly (5) die goed voor de dag kwam in Alkmaar. De zesjarige merrie heeft veel loopvermogen getuige haar zege vanuit het dodenspoor. Invincible Volo (6) kwam goed af in Wolvega met een vijfde plaats als resultaat. Ice Queen (9) en de van rust afkomende Herald Scott (8) verdienden geld in Wolvega in 1.17-tijden. Ima Cheerleader (1) was de voorlaatste keer snel in Wolvega. Die verrichting kon ze in Hilversum echter geen passend vervolg geven. Wellicht dat Groningen haar beter ligt.

Plaats 1: Jo Jo Harley (4)
Plaats 2: Giddy Kingly (5)
Plaats 3: Invincible Volo (6)
Plaats 4: Jarine le Grand (3)

 

Koers 4: Hoot Mon Amour - Prijs

Het is volle bak over 1700 meter. Jazzrhythm Flevo (1) gaat Groningen verkennen voor de Sweepstakes. De driejarige merrie is bloedsnel maar niet de makkelijkste. Ze won vorig jaar de Jofferprijs in een lage 1.14 en maakte dit jaar haar rentree in het Criterium. Ze smeet in de openingsfase met haar krachten doordat ze zich moeilijk liet regelen. Een vierde plaats was zeker niet slecht. Fury di Mucho (11) is al enkele maanden in vorm. De vosruin loopt iedere keer snelle tijden tegen sterkere tegenstanders dan vandaag. De startfase vanuit het tweede gelid is een punt van zorg. Als hij daar goed doorheen komt dan kan hij deze koers ook winnen. Impress Hil (6) maakte een prima rentree in Wolvega. Ze ging in de slotfase binnendoor en sprintte naar plek drie. Ze was vorig jaar tweede in de Sweepstakes en kent de baan. Gon Ikaria (4) liep op Duindigt een nieuw record van 1.16,5. Graceful Boko (8) is enkele weken weggeweest. De merrie kan snel vertrekken en zou daarvan kunnen profiteren.

Plaats 1: Jazzrhythm Flevo (1)
Plaats 2: Fury di Mucho (11)
Plaats 3: Impress Hil (6)
Plaats 4: Gon Ikaria (4)

 

Koers 5: John de Leeuw - Prijs

Een amateurkoers met Hamilton Quick (5) als favoriet. De jaargangstopper heeft inmiddels weer twee koersen in de benen. Hij werd derde in Wolvega achter Officer Stephen en de keer erna struikelde hij onderweg met een galoppade tot gevolg. De ruin heeft genoeg klasse om deze koers te winnen. Shake Hands (4) en Jaap Terstal vormen een goede combinatie. Samen wonnen ze vorig jaar het Jannes Bosklopper Memoriaal in Groningen. Ilja Medo (1) is startsnel en treft het dus met startnummer één. De merrie liep de afgelopen maanden enkele sterke koersen in Wolvega maar uitgerekend de laatste keer was ze minder op dreef. Toen bleef ze steken op een vijfde plaats achter een goed lopende Diva Divine TF (8). Ik verwacht dat Ilja Medo vandaag de rollen weer om kan draaien. Flavius Boko (6) was afgelopen winter in topvorm. Hij was even uit beeld maar kan op zijn macht veel afdwingen. Daisy va Camstra (7) maakte een prima rentree op Wolvega. Van die koers zal ze een stuk scherper zijn geworden.

Plaats 1: Hamilton Quick (5)
Plaats 2: Shake Hands (4)
Plaats 3: Ilja Medo (1)
Plaats 4: Flavius Boko (6)

 

Koers 6: Bas Crébas - Kwartet

Een kwartetkoers die moeilijk te voorspellen is. Makalo (9) is natuurlijk de favoriet maar deze opdracht over 1700 meter is niet makkelijk met dit startnummer. Hij was tweede in de Peerdepietenkoers en won daarvoor in Wolvega, Alkmaar en Gelsenkirchen. Met de vorm is dus niks mis. Florijn (2) is een snelle starter en zal het hier van kop af willen proberen. Hij maakte een veelbelovende rentree in Wolvega door derde te worden achter Zante Grif in een hoge 1.14. Hij zou uit de greep van Makalo kunnen blijven. Umbra (11) koerst ongelukkig en treft nu een minder zware competitie. Een koers vanuit het veld met Mariska Huel… Als ze mooi in de koers komt te liggen dan zijn er kansen. Neem eveneens mee op de kwartettickets: Norah As (3) die ondanks mindere vorm perfect in deze koers staat, Golden Avenue (6) die met goede verrichtingen vanaf het gras komt, Gwendolyn Flevo (10) die een stuk beter is dan haar laatste prestaties doen vermoeden en de oertrouwe Donate Groenhof (12).

Plaats 1: Makalo (9)
Plaats 2: Florijn (2)
Plaats 3: Umbra (11)
Plaats 4: Norah As (3)

 

Koers 7: 2023 100 Jaar Stadspark - Prijs

Harenne F Boko (3) wint koersen op Wolvega en op Duindigt. Van kop af aan of vanuit het dodenspoor, dat maakt de Crebas-pupil niet veel uit. Grote kans dat Edens Boy (2) deze koers van start tot finish wil proberen te domineren. Die tactiek hanteerde Frank Westerveld al eens op Wolvega en toen werd hij nipt geklopt door Indy Starlake. De laatste drie keer trof Edens Boy steeds het tweede gelid en liep hij zeer verdienstelijk. Ivar (4) is eveneens een paard met kwaliteiten. Hij won afgelopen winter twee koersen in Wolvega. Is daardoor hard in winsom gestegen maar volgens mij kan hij nog wel een aantal stappen maken. De startfase blijft een puntje van zorg. Afstand is in zijn voordeel. Goldrush H (7) maakt het rijtje met favorieten compleet. De trainingspupil van Cees Hetteling presteerde goed in Alkmaar en in de Regio Challenge Finales. Ging daarna op rust en heeft inmiddels weer een start in de benen. Van de overige paarden mogen we vooral Iowa River (1) niet onderschatten. Zij klopte vorig jaar aan bij de top van de jaargang en maakt hier haar rentree.

Plaats 1: Harenne F Boko (3)
Plaats 2: Edens Boy (2)
Plaats 3: Ivar (4)
Plaats 4: Goldrush H (7)

 

Koers 8: Prix de Bilibili

Een monté-draverij met Cashflow (4) aan de start. De specialist in dit metier is een uitstekende bochtenloper en was in Alkmaar en Joure een maatje te groot voor de concurrentie. Ze wees andere monté-toppers zoals Elma Alki (5) en Bronco Boko (10) al meerdere malen de weg naar de finish. Ook op een langere baan als Groningen is Cashflow onze favoriet. Ze krijgt het echter niet cadeau. Ik verwacht vooral weerwerk van Early Ricardo (9). De trainingspupil van Appie Bosscha plaatste zich deze winter in Wolvega tegen paarden als Major Brown, Heres Beuckenswijk en Grift Jr. Dat zijn stuk voor stuk klassepaarden die hij hier niet treft. De laatste keer dat Early Ricardo onder het zadel aan de start kwam was vorig jaar november in Gelsenkirchen. Toen won hij met overmacht in een hoge 1.14. Cooper Star (7) was ook al succesvol in dit genre. Hij heeft ruim negen maanden niet gelopen maar de herkwalificatie was prima. In het eerste band is Indira Zes HB (3) een groot vraagteken. De grillige merrie is voor de sulky erg nerveus maar heeft wel veel snelheid. Ze maakt haar debuut in de monté en Marloes Knopp kent haar door en door.

Plaats 1: Cashflow (4)
Plaats 2: Early Ricardo (9)
Plaats 3: Elma Alki (5)
Plaats 4: Bronco Boko (10)

 

Koers 9: Mistral Nora - Prijs

De afgelopen maanden stond er geen maat op Iris de l´Iton (8). De vierjarige ruin verbeterde per start en was van kop af een klasse apart. De voormalig seriewinnaar vond zijn waterloo in zijn laatste start. Hij werd opgevangen door Hidde Greenwood en moest uiteindelijk capituleren na een parcours in het dodenspoor. Vandaag kan hij de draad weer oppakken. Zadok Font (1) is de eerste uitdager. Hij werd in zijn laatste twee koersen vijfde achter Iris de l´Iton. De getoonde tijden waren prima maar hij oogde een stuk minder scherp dan vorig jaar. Hopelijk kan hij vandaag zijn ware gezicht weer laten zien. Gonda Beuckenswijk (9) is bekend met de baan in Groningen. De merrie liep erg goed bij haar rentree. Ze moest beginnen vanuit het tweede band en liep als derde aankomende harder dan de winnaar Charmeur Royal. Dat belooft wat voor dit seizoen. Mr Blitzer Byd (6) heeft het nodige talent maar maakt ook makkelijk een galoppade. Toch is hij een paard om rekening mee te houden voor het trio. He Gerritdelange (2) kan hard vertrekken en heeft derhalve uitzicht op een mooie uitgangspositie.

Plaats 1: Iris de l´Iton (8)
Plaats 2: Zadok Font (1)
Plaats 3: Gonda Beuckenswijk (9)
Plaats 4: Mr Blitzer Byd (6)

 

Koers 10: drafbaangroningen.nl - Prijs

We sluiten af met een bandenstartkoers voor de topklasse. Dean Bros (5) heeft meerdere overwinningen in Groningen op zijn naam staan. Hij wordt inmiddels bij eigenaar Lauk de Reuver thuis getraind. Maakt zijn rentree en we zijn benieuwd hoe scherp hij hier voor de dag komt. Isabella JE (4) is de beste merrie van haar jaargang. Loopt hier tegen doorgewinterde koerspaarden maar heeft genoeg klasse om competitief te zijn. Mijn favoriet is Fuggedaboutit (3) die de laatste keer een wereldkoers liep in Wolvega vanuit het tweede gelid. Hij finishte toen als vijfde tegen louter toppaarden zoals Inspector Bros, Emilion, Crazy and Quick en Fabio Bianco. Tom Kooyman heeft de ruin goed in orde. Alaska Joe (7) liep twee nette proeven in Wolvega. De laatste keer kwam hij vlak achter Vivier Dairpet (9) binnen, een paard waarvan hij nu twintig meter voor krijgt. Djina de Pilliere (8) hoort eveneens op de tickets thuis. De merrie is snel genoeg om zich hier te plaatsen in het trio.

Plaats 1: Fuggedaboutit (3)
Plaats 2: Isabella JE (4)
Plaats 3: Dean Bros (5)
Plaats 4: Alaska Joe (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
H. Ebbinge 94 31 33% € 109.280  
R. Bakker 82 18 22% € 49.730  
J. van Rijn 95 16 17% € 65.118 6,7,10,11
M. Brouwer 88 15 17% € 44.645 1,2,4,7,9,10,11
H.W. Langeweg jr. 36 12 33% € 34.460 9
D.P. Tesselaar 77 9 12% € 40.975 4,10
C.F. Kamminga 18 8 44% € 27.000  
T.H. Kooyman 64 6 9% € 21.040 2,4,6,7,9,10
S. Schoonhoven 44 5 11% € 29.340  
R.T. de Vlieger 49 5 10% € 29.160 6,11
R.L. Pools 106 5 5% € 38.155 1,2,3,6,7,11
D. Brouwer 14 4 29% € 3.700  
M.F. Rothengatter 41 4 10% € 18.785  
R. Wester 44 4 9% € 11.410 11
F. Verkaik 19 3 16% € 8.073  
J. de Leeuw 32 3 9% € 13.235 1,3,4,10
D. Minnema 41 3 7% € 10.810 1,2,4,6,11
F.W. van der Blonk 54 3 6% € 7.775 1,10
E. Bot 5 2 40% € 6.640  
R. van Toor 19 2 11% € 3.630  
J.H. Mieras 22 2 9% € 6.500 4,11
N. Jongejans 40 2 5% € 7.130 1,3,4,6,7,9,11
A. Bakker 49 2 4% € 11.580 1,2,3,4,6
Mw. C.D. Aalbers 53 2 4% € 14.725  
M.A. Pools 5 1 20% € 765  
W.H.M. van der Mespel 9 1 11% € 1.425  
H.A.J. Grift 12 1 8% € 5.750  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.850  
G. de Jong 19 1 5% € 5.600 3,10
J.T.S. Dekker 45     € 4.925 3,4,6
P. de Haan 16     € 4.385  
D. den Dubbelden 30     € 3.685 2,4,7,10
R. de Beer 7     € 3.350  
D.J. Hof 9     € 3.250  
P.J.P. Hagoort 4     € 2.550  
F.A. Westerveld 10     € 2.250 3,7,11
E. Korrel 11     € 1.125  
C. Hetteling jr. 3     € 1.050  

 

Trainer Starts Overwinningen Winpercentage Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 77 27 35% € 88.015 1,2,5,6,9
B.J. Crebas 126 22 17% € 63.670 1,2,4,5,6,7,9,10,11
H.W. Langeweg jr. 58 18 31% € 44.683  
D.P. Tesselaar 84 11 13% € 47.745 4,9
C.F. Kamminga 33 9 27% € 38.200 2
E. Bot 13 9 69% € 30.640  
R. Wester 57 9 16% € 28.110 4,11
H.A.J. Grift 55 8 15% € 45.650  
P.J.P. Hagoort 26 8 31% € 22.620  
R.T. de Vlieger 55 7 13% € 21.780 8,11
S. Schoonhoven 59 5 8% € 33.940  
M.F. Rothengatter 42 5 12% € 19.785  
T.H. Kooyman 57 4 7% € 18.040 2,5,6,7,8,10
J. van Rijn 22 4 18% € 10.648 6,10,11
Mw. C.D. Aalbers 59 3 5% € 15.530 8
A.W. Bosscha 45 3 7% € 14.370 1,4,8
F.W. van der Blonk 76 3 4% € 11.260 1,3,9,10
Mw. R.C.M. Janssen 28 3 11% € 7.095 2,3,4,6,8
A.J. Mollema 29 2 7% € 12.350  
C. Hetteling jr. 30 2 7% € 9.755  
A. Posthumus 11 2 18% € 5.900  
B.G.M. Vader 27 2 7% € 3.320 4,11
J. Offeringa 12 2 17% € 2.600  
J.F. van Dooyeweerd 7 2 29% € 2.520  
C.P.M. Roodenrijs 8 2 25% € 2.260  
Mw. S.K. de Glee 4 2 50% € 2.240  
G. de Jong 18 1 6% € 5.350 3
P. de Haan 20 1 5% € 5.330  
H. Hamming 30 1 3% € 4.720 1,3,4,6,7
R. van Toor 21 1 5% € 3.110  
Mw. N. de Vreede 13 1 8% € 2.360 11
C.A. Toonen 2 1 50% € 2.200  
J.D. ter Borgh 13 1 8% € 1.350  
J.C. Bot 56     € 18.000 1,2,9,10
M. Hauber 20     € 5.130 5,9,11
R. de Beer 8     € 4.050  
D. den Dubbelden 25     € 3.865 2,4,7,8,10
J.P.C. Oorthuijsen 20     € 3.080  
C. Hetteling 8     € 2.625 2,6,7
F.A. Westerveld 12     € 2.550 3,7,11
A. Bakker 14     € 2.300 2,6
J.H. Janssen 19     € 1.765 4,9
A. de Wrede 12     € 1.280 6
E. Korrel 15     € 1.240  
B.C.F. te Pas 5     € 815  
Mw. J. Hendriks 3     € 600  
D. Brouwer 4     € 570  
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.