Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Groningen - 9 juni

Groningen – zondag 9 juni – Start: 13.30 uur

Koers 1: TREC NOORD-PRIJS

Na een zeer succesvolle openingsmeeting op Hemelvaartsdag van de drafbaan Groningen is de hoop dat dit succes op deze 1e Pinksterdag geëvenaard of misschien wel overtroffen zal gaan worden. Er staan in ieder geval een aantal aantrekkelijke koersen op het programma dus daar zal het zeker niet aan liggen. De middag gaat van start met een koers voor dravers die nog geen 10.000 euro hebben verdiend en die bovendien één jaar geen overwinning hebben behaald. De laatste keer was Jo Jo Harley (1) er dichtbij. De driejarige ruin werd toen over een afstand van 2300 meter in handen van John de Leeuw tweede. Ondanks dat het vandaag 600 meter korter zal zijn, is hij voor mij toch de favoriet in deze koers. Gon Ikaria (6) kwam op 30 mei voor het eerst in actie in Groningen en met een derde plaats bewees zij geen problemen te hebben met de baan. In de laatste twee koersen werd Ice Queen (2) wegens galopperen uitgeschakeld. Dravend zie ik voor haar vandaag een plaats in het trio weggelegd. Gerco Impuls (10) liep vorig jaar drie keer op de baan van Groningen en wist toen twee keer tweede te worden. Een gevaarlijke outsider dus!

1: Jo Jo Harley (1)
2: Gon Ikaria (6)
3: Ice Queen (2)
4: Gerco Impuls (10)

 

Koers 2: DE DOORDRAVERTJES-PRIJS

In de tweede koers van de dag komen de amateurs aan bod en met drie overwinningen op rij ligt het voor de hand dat Harenne F Boko (4) als favoriet van start zal gaan. De vijfjarige ruin krijgt in deze koers wel te maken met de snellere Zadok Font (7). Na een zeer succesvol 2018 is het er dit jaar met twee vijfde plaatsen en een galoppade nog niet echt van gekomen. Vandaag zal Jaap Terstal er alles aan doen om te laten zien dat Zadok Font het nog niet verleerd is. Irish Steel (6) maakte op 1 juni, na ruim vijf maanden afwezigheid, in Duitsland haar rentree met een vierde plaats. Afgaande op haar eerdere verrichtingen mag de merrie uit de training van Hugo Langeweg jr. in geen enkel trio ontbreken. Bij zijn debuut afgelopen zondag op Duindigt maakte de mooie driejarige zwarte hengst Gotham des Brouets (8) uit de training van Bas Crebas al  bij de start een fout en werd uitgeschakeld. Misschien dat de baan van Groningen hem beter ligt dat het gras van Duindigt.

1: Harenne F Boko (4)
2: Zadok Font (7)
3: Irish Steel (6)
4: Gotham des Brouets (8)

 

Koers 3: WERELDKAMPIOEN RICK EBBINGE-PRIJS

Na een prima kwalificatie op de baan van Wolvega wist John Europoort (11) zijn officiële debuut op het gras van Hilversum direct in een overwinning om te zetten. Met de leerlingkampioen van 2018, Micha Brouwer, op de sulky zal daar vandaag wel eens een vervolg aan gegeven kunnen worden. Johanna Baldwin (9) zal het hem zeker moeilijk willen gaan maken en ik ben er van overtuigd dat zij dat zeker kan gezien haar recente twee plaats hier in Groningen. Handsome Guy (12) verraste, gezien de winnend quotering van 28 euro, vriend en vijand met een tweede plaats op 30 mei achter Alex HP. Jumilla (5) maakte in haar eerste koers een galoppade en werd uitgeschakeld. Haar kwalificatie in een kilometertijd van 18,0 op 4 mei in Wolvega geeft aan dat de snelheid zeker aanwezig is en ik verwacht dan ook dat wanneer zij vandaag de draf weet te behouden zij zeker een rol van betekenis kan gaan spelen.

1: John Europoort (11)
2: Johanna Baldwin (9)
3: Handsome Guy (12)
4: Jumilla (5)

 

Koers 4: SLAGERIJ HEINIS-PRIJS

Hamilton Quick (2) won in een kilometertijd van 17,1 zijn laatste koers en is hier dan ook het aangewezen paard voor de overwinning.
Victorymoko (3) wil nog wel eens een foutje maken, maar als de vijfjarige vosmerrie van stal de Groningers dit vandaag achterwege weet te laten dan moet een plaats in het trio tot de mogelijkheden behoren. De beste verrichtingen behaalt Fleur Swagerman (1) met Thomas Bos achter haar op de sulky. Afgelopen zondag werden zij op de grasbaan van Duindigt nog derde. In dit kleine veldje van zeven deelnemers moet dit minimaal herhaald kunnen worden. Hazel Newport (4) loopt de meeste van haar koersen in Duitsland. Vandaag komt zij voor het eerst in Groningen in actie. Met Ruud Pools op de sulky moet het wel heel raar lopen als zij vandaag geen greep uit de prijzenpot kan doen.

1: Hamilton Quick (2)
2: Victorymoko (3)
3: Fleur Swagerman (1)
4: Hazel Newport (4)

 

Koers 5: ZADEL- EN TUIGMAKERIJ HARRIE VAN DEN BOSCH-PRIJS

Cashflow (7) heeft met twee overwinningen recentelijk in Hilversum en hier in Groningen bewezen dat zij onder het zadel heel goed uit de voeten kan. Vandaag krijgt zij echter met tegenstanders te maken die een volgende overwinning van de merrie uit de training van Rosalie Janssen in een montédraverij graag willen voorkomen. Ronja Walter is vandaag op de piste van Groningen present met Frankel Stream (6). Met een overwinning en een tweede plaats in Denemarken komt zij zeker niet naar Groningen als zij geen mogelijkheden ziet om Cashflow achter zich te houden. Dan is er ook nog de snelle Beau Lulu (8) met Anne Lehman. Het is dit jaar echter de eerste start van de ruin dus enige voorzichtigheid is geboden. Uit het eerste band zie ik alleen een rol weggelegd voor Elma Alki (3) om het de eerder genoemde drie dravers moeilijk te gaan maken. Zij werd in de laatste door Cashflow gewonnen koers tweede.

1: Cashflow (7)
2: Frankel Stream (6)
3: Beau Lulu (8)
4: Elma Alki (3)

 

Koers 6: Noordtrot.nl Kwartet

De zesde koers is de kwartetkoers met bandenstart. De favoriet voor mij in deze koers start vanuit het tweede band, namelijk Gonda Beuckenswijk (10). Na een derde en een tweede plaats op Hemelvaartsdag behoort een overwinning voor de merrie met Niels Jongejans vandaag zeker tot de mogelijkheden. Foppe H Twietel (9) liep in de eerste helft van het vorig jaar een aantal zeer goede koersen. Daarna ging het iets minder, maar hij lijkt de draad weer opgepakt te hebben. Hampshire F Boko (8) werd in zijn laatste koers in Hilversum tweede achter de eerder genoemde Foppe H Twietel, maar moest toen bij de start 25 meter geven. Vandaag heeft hij bij de start 20 meter voordeel en dat zou genoeg moeten zijn om de rollen vandaag om te draaien. Verder zie ik een plaats bij de eerste vier aankomende weggelegd voor Ghislaine (3).

1: Gonda Beuckenswijk (10)
2: Hampshire F Boko (8)
3: Foppe H Twietel (9)
4: Ghislaine (3)

 

Koers 7: ENDURANCE DRAVERS-PRIJS

Jeanine GO (11) won na een kwalificatie in Wolvega van 16,7 haar eerste officiële koers hier in Groningen in een kilometertijd van 18,8. Dit was over een afstand van 1700 meter. Vandaag zal zij 600 meter langer door moeten draven, maar ik zie dat niet als een probleem en verwacht dan ook dat zij vanmiddag haar tweede “eentje” zal behalen. Heel benieuwd ben ik naar het eerste optreden van Jet Bianco (1). Haar kwalificatie van 18,3 schept verwachtingen en met dit in het achterhoofd denk ik dat een plaats bij de eerste drie absoluut mogelijk moet zijn. Mass Finest (10) werd in zijn laatste koers tweede achter Jazzy Mad Money. Ik verwacht de driejarige merrie vandaag dan ook weer in het trio. In deze koers werd Jasmine Dragon (8) derde. Vandaag zal het waarschijnlijk niet anders zijn dan dat zij Mass Finest voor al moeten laten gaan.

1: Jeanine GO (11)
2: Jet Bianco (1)
3: Mass Finest (10)
4: Jasmine Dragon (8)

 

Koers 8: SWEEPSTAKES TRIALS (GRONINGER DRIEJARIGEN STAKES)

Het hoofdnummer van de middag waar een eerste prijs van 3200 euro voor de winnaar is weggelegd. Persoonlijk zie ik daar Jambers (2) als eerste voor in aanmerking komen. De hengst won zijn laatste twee koersen zeer overtuigend waarvan de laatste in een kilometertijd van 14,4. Net zoals op 30 mei neemt ook vandaag Jeroen Engwerda als trainer weer plaats achter Alex HP (3). De trainer heeft aangegeven veel van deze, in Italië gefokte, hengst te verwachten. Veel verwachtingen in deze koers heb ik van de ook de zeer snelle Andromeda Font (5). In haar eerste drie koersen werd zij net zoveel keer derde. In haar laatste koers, die door Jambers werd gewonnen, liep zij een ook meer dan acceptabele tijd van 14,9 op de klokken. Een geldprijs zie ik in deze koers ook voor Jazzrhythm Flevo (1) weggelegd.

1: Jambers (2)
2: Alex HP (3)
3: Andromeda Font (5)
4: Jazzrhythm Flevo (1)

 

Koers 9: MIEP EN KEES-PRIJS

Na haar laatste overwinning zal Giddy Kingly (2) zo goed als zeker als favoriet in deze koers vertrekken en het moet wel heel raar lopen als zij in dit veld de favorietenstatus niet waar kan maken. Aventura (1) met Micha Brouwer op de sulky lijkt gezien de derde plaats in haar laatste koers een goed koppel en dat kunnen ze vanmiddag in dit veld weer bewijzen. Van de overige deelnemers is het lastig aan te wijzen welke een plaats bij de eerste vier zullen belopen. Ik hou het op Iowa River (5) en Diamond SL (8).

1: Giddy Kingly (2)
2: Aventura (1)
3: Iowa River (5)
4: Diamond SL (8)

 

Koers 10: TOT ZIENS OP 7 JULI-PRIJS

De laatste koers van de middag belooft een zeer spannende koers te worden met een groot aantal kanshebbers op de overwinning.
Een eerste kans van mij krijgt Iris de l’Iton (1). Op één koers na wist de ruin al zijn koersen winnend af te sluiten. Zo ook zijn laatste hier op de baan van Groningen in een tijd van 18,5. Makalo (8) won van zijn laatste acht koersen er vijf en werd drie keer tweede. Het moet dus wel heel raar lopen als de ruin uit de training van Jaap van Rijn er vandaag niet bij zal zijn. Regiment (2) met Michel Rothengatter won zijn laatste koers in, een voor hem nieuwe recordtijd van 13,6. In zijn laatste koers werd Florijn (3) op zijn thuisbaan Groningen vanwege een galoppade uitgeschakeld. Als hij dit vandaag achterwege weet te laten dan zal hij zeker weer een rol van betekenis mee kunnen gaan spelen.  

1: Iris de l’Iton (1)
2: Makalo (8)
3: Regiment (2)
4: Florijn (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.