Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Groningen - 7 juli

Groningen – zondag 7 juli 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Championnat du Nord (TF Bronze Challenge)

Een Trotteur Français koers op de drafbaan Groningen, die gaat over 2800 meter. Dalton du Demon (4) liep een uitstekende koers in Wolvega waar hij sterk 3e werd achter goede paarden. In dit veld kan hij zijn eerste Nederlandse zege boeken. De trouwe Diva Divine (5) kan hem partij bieden, de merrie kent Groningen al en werd hier 2e in een snelle tijd. Festival (7) treft het een stuk lichter dan in zijn voorgaande koersen en mag in de voorhoede verwacht worden, net als ras-stayer Bunker du Hamel (8), die wordt toegewerkt naar de 4,5 Kilometer van Alkmaar, die hij vorig jaar won. Achter deze paarden is de keuze moeilijk want Cristal Sun (6), Vip Speed (9) en Elka du Puy (2) laten tot nu toe weinig zien.

Plaats 1: Dalton du Demon (4)
Plaats 2: Diva Divine (5)
Plaats 3: Festival (7)
Plaats 4: Bunker du Hamel (8)
Plaats 5: Cristal Sun (6)

 

Race 2: Pensionstal Nienhuis-prijs

Geen van de deelnemers heeft recent gewonnen maar plaatsgelden zijn er volop gescoord. I Love Champagne (3) zou hier na twee 2e plaatsen met de Europees kampioen Leerling-pikeurs een verdiende zege kunnen boeken. Hij moet daarvoor afrekenen met Iowa River (6), die na rust per koers verbetert en in haar laatste koers een scherp nieuw record neerzette, en Edens Boy (9), die ook snel is maar een slecht startnummer heeft en mogelijk de koers van vrijdag in Joure nog in de benen heeft. Gon Ikaria (4) is erg trouw en doet weer mee voor de plaatsen, samen met Impress Hill (7), die overigens de laatste keer ongeplaatst bleef op deze afstand. Giant di Mucho (1) is op een goede dag tot veel in staat.

Plaats 1: I Love Champagne (3)
Plaats 2: Iowa River (6)
Plaats 3: Edens Boy (9)
Plaats 4: Gon Ikaria (4)
Plaats 5: Impress Hill (7)

 

Race 3: Café de Oase-prijs

Een koers in de beginnersklasse waarin wij ons vertrouwen uitspreken in Hotshot Heyday (4), die bijna een jaar geleden netjes kwalificeerde op Duindigt en hier zegevierend zou kunnen debuteren. Zij moet dan wel uitkijken voor Johanna Baldwin (7), die hier in mei al 2e was en de laatste keer in Wolvega een hele scherpe tijd liep. Juliette (2) liep hier al 1’19 over 2300 meter en zal op deze sprint wat sneller kunnen. Javelin (6) debuteerde met een keurige 3e plaats in Emmeloord en kan zich hier weer plaatsen. Joekel Twiko (1), die goed kwalificeerde in Wolvega, en de snelle maar nog niet vaste Jessy Camelot (8) zijn in staat tot een verrassing.

Plaats 1: Hotshot Heyday (4)
Plaats 2: Johanna Baldwin (7)
Plaats 3: Juliette (2)
Plaats 4: Javelin (6)
Plaats 5: Joekel Twiko (1)

 

Race 4: Jannes Bosklopper Bokaal

De amateurrijders in actie in de traditionele koers ter nagedachtenis aan Jannes Bosklopper. Happy Hollandia (5) kan uitstekend overweg met Jaap Terstal en is in een constant durende uitstekende vorm, in dit veld zien we haar weer eens winnen. Hunter Montana (10) is echter een sterke tegenstander die we nog niet op Groningen zagen, het tweede gelid is in zijn nadeel. Defi Magik (4) is ook in topvorm en kan Willem Hendriks wellicht een onvergetelijke dag bezorgen, onderschat deze combinatie niet! Hamilton Quick (6) presteert wisselvallig maar heeft zeker de kwaliteiten om hier een rol te spelen. Hindy Heikant (9) en Faday Scott (8) zijn trouw en doen mee voor de plaatsen, terwijl Gigant Well (7) op een goede dag enorm kan uithalen en dan zelfs voor de winst gevaarlijk is.

Plaats 1: Happy Hollandia (5)
Plaats 2: Hunter Montana (10)
Plaats 3: Defi Magik (4)
Plaats 4: Hamilton Quick (6)
Plaats 5: Hindy Heikant (9)

 

Race 5: Yann The Mailman-prijs

Een niet al te sterk bezette koers die een prooi kan worden voor de al maanden in vorm zijnde Invincible Volo (8). De zoon van de snelle Topass Medo won nog niet in 11 starts maar vandaag zijn er uitstekende kansen op de eerste zege. Achter deze solide favoriet kan Haya Alki (6) haar zege uit Emmeloord bevestigen met een hoge klassering. Fortunata (4) slaagde er tweemaal niet in om aan de strenge Franse kwalificatie-eisen te voldoen maar lijkt snel genoeg om hier een rol te spelen. Ida Swagerman (2) loopt goed op deze baan en heeft weer een plaatsgeld in het zicht, net als Jack Baldwin (1), die meer kan dan zijn verrichtingen laten zien.

Plaats 1: Invincible Volo (8)
Plaats 2: Haya Alki (6)
Plaats 3: Fortunata (4)
Plaats 4: Ida Swagerman (2)
Plaats 5: Jack Baldwin (1)

 

Race 6: Sweepstakes J Merries

Traditioneel bijten de dames de spits af met de Sweepstakes. In deze goed bezette klassieker zien wij een favorietenrol weggelegd voor Jonah Vredebest (7), die bij haar seizoendebuut geklopt werd maar nu scherper zal zijn, zij heeft zeker klassieke kwaliteiten. Tegenstand zal komen van Jazzrhythm Flevo (5), die als tweejarige veel indruk maakte maar de laatste keer op deze baan niet helemaal meeviel. Jeanine GO (9) won bij haar debuut in Groningen en is hier een kanshebber voor de plaatsen, net als Jaimy Fox (1), als zij de fouten achterwege laat, en Je t’aime Lobell (6), die meer kan dan de verrichtingen laten zien. Joan Hanover (2) en Jitske’s Wish (4) zijn kandidaten voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Jonah Vredebest (7)
Plaats 2: Jazzrhythm Flevo (5)
Plaats 3: Jeanine GO (9)
Plaats 4: Jaimy Fox (1)
Plaats 5: Je t’aime Lobell (6)

 

Race 7: Miss Melfie-prijs

Harenne F Boko (2) is momenteel onklopbaar en hij kan hier wederom de zege binnenhalen, als zal Irish Steel (1), die op 9 juni door hem verslagen werd, gebrand zijn op revanche. Zadok Font (3) werd in die koers 3e en deze paarden kunnen weer het winnende trio verzorgen. Fury di Mucho (4) won over kortere afstand en is tegen dit geweld meer een kandidaat voor de plaatsen, samen met Call Him George (6), die een sterke eindsprint in huis heeft. Eclat Jenilou (5) is hier de dark horse, hij heeft snelheid en lucht genoeg maar is niet al te betrouwbaar.

Plaats 1: Harenne F Boko (2)
Plaats 2: Irish Steel (1)
Plaats 3: Zadok Font (3)
Plaats 4: Fury di Mucho (4)
Plaats 5: Call Him George (6)

 

Race 8: Sweepstakes J Hengsten & Ruins

Een mooi veld van 11 deelnemers aan de Sweepstakes voor de mannen. Joe Fanatic (3) debuteert op de baan in Groningen maar heeft ervaring en vooral talent genoeg om hier de favorietenrol voor zich op te eisen. Hij zal dan voor moeten blijven op Jack Hanover (8), die al een sterke 3e plaats op deze baan behaalde en ook zeker een kandidaat voor de zege is. John Europoort (2) is zijn carrière flitsend begonnen en zou niet verbazen met een hoge klassering in deze Sweepstakes in pas zijn 4e start. Jewel Star (4) kwalificeerde in een fenomenale tijd in Wolvega en komt uit een stal in topvorm, ook hij mag aanspraak maken op de zege. Jo Black (1) deed nog niets verkeerd en stijgt in categorie met de nodige verwachtingen, net als de fraai gefokte Jo Jo Harley (6). Jowie Joe (5) liep nog maar een keer maar dat was meteen een puike prestatie in een sterk veld, hij zal zich kunnen plaatsen.

Plaats 1: Joe Fanatic (3)
Plaats 2: Jack Hanover (8)
Plaats 3: John Europoort (2)
Plaats 4: Jewel Star (4)
Plaats 5: Jo Black (1)

 

Race 9: Minitrotters Nederland-prijs

Een erg open koers over 1700 meter met goede paarden aan de start. Als hij de koppaarden laat uitrazen kan Fuggedaboutit (9) erg ver komen, hij is in een supervorm en is werkelijk van alle markten thuis. Ook Gusty Rhythm (8) heeft een supersnel record maar wordt niet geholpen door zijn startpositie. Dean Bros (2) heeft nu twee koersen in de benen na rust en kan een plaatsgeld belopen samen met de snelle Hedy Beuckenswyk (5), die zich altijd plaatst, en Co Swagerman (1), die er een harde koers van kan maken. Ook Femke Schermer (7) is niet kansloos voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Fuggedaboutit (9)
Plaats 2: Gusty Rhythm (8)
Plaats 3: Dean Bros (2)
Plaats 4: Hedy Beuckenswyk (5)
Plaats 5: Co Swagerman (1)

 

Race 10: Europees Leerlingenkampioen Micha Brouwer-prijs

De tweede afdeling van de koers voor de beginnersklasse. Wij stellen ons vertrouwen in Jens Elegance (10), die veruit de snelste is in dit veld en bovendien erg trouw is. Hij kan hier zijn eerste overwinning behalen ten koste van Hugo GT (9), die per start verbetert maar wellicht nog zijn koers van Joure van afgelopen vrijdag in de benen heeft. Queen Moko (4) liep een goede test en doet direct mee voor de prijzen. Enjoy Life (7) liep hier een hoge 1’19 over 2300 meter en dat moet genoeg zijn om hier weer in de prijzen te vallen. Jor di Grou (8) deed het netjes op Emmeloord en komt na de genoemde paarden, samen met Josanne JE (3), die snel genoeg is maar haar hoofd nog niet bij het werk heeft.

Plaats 1: Jens Elegance (10)
Plaats 2: Hugo GT (9)
Plaats 3: Queen Moko (4)
Plaats 4: Enjoy Life (7)
Plaats 5: Jor di Grou (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.