Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Groningen - 20 oktober

Groningen – zondag 20 oktober 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: André Clark & Clifton Clark-prijs

Joke (7) maakt een heroptreden na korte rust en een trainerswissel en op basis van de getoonde tijden op Duindigt kiezen we haar als voorzichtige favoriet. Zij zal moeten afrekenen met Jaffy Joha (6), die hier op deze afstand al 2e werd, en Jor di Grou (8), die deze klasse eigenlijk al ontgroeid is maar die een passend koersverloop moet hebben met startnummer 8. Voor de plaatsen hierachter zijn er kansen voor Jeluna (5), die op Wolvega al eens snel was, Juist Well (1), als zij de fouten achterwege laat, en de debuterende Jade W (2), wiens kwalificatietijd niet veel zegt.

Plaats 1: Joke (7)
Plaats 2: Jaffy Joha (6)
Plaats 3: Jor di Grou (8)
Plaats 4: Jeluna (5)
Plaats 5: Juist Well (1)

 

Race 2: Wim de Vries / Mark Pieter Bakker-prijs

Een open koers met 6 tweejarigen. Kodaira Rensuma (6) heeft zo te zien evenveel snelheid als de Japanse schaatsster waar zij naar genoemd is, en in dit veld kan zij haar eerste zege behalen. Blizzard PS (3) testte snel in Duitsland in augustus en dient direct in de rekening te worden genomen. Kanmar Supreme (5) ontwikkelt in een goed tempo en zal weer een prijs kunnen meepakken. Kluivert Boko (4) komt uit een stal die vaak goede jonge paarden heeft en hij mag niet onderschat worden. Karola (1) doet mee voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Kodaira Rensuma (6)
Plaats 2: Blizzard PS (3)
Plaats 3: Kanmar Supreme (5)
Plaats 4: Kluivert Boko (4)
Plaats 5: Karola (1)

 

Race 3: Michael Doornbos / Michel Roggen-prijs

Fuggedaboutit (6) is in een bloedvorm en zijn eerdere drie starts op de baan in Groningen dit jaar wist hij allen te winnen. Achter deze topfavoriet kan Dean Bros (8) zich herstellen na een aantal mindere prestaties, met de vorm lijkt niet veel mis te zijn. Femke Schermer (4) is ook in topvorm en zij zal weer actief meedoen in de strijd om een podiumplaats. Ilclassico Renka (2) liep de laatste drie keer in Wolvega supersnelle tijden en hij mag daarom niet onderschat worden. Everglide Rapida (1) is de keuze van de rest, samen met Sirol Axe (7), die al wel een stevig kortebaanseizoen in de benen heeft.

Plaats 1: Fuggedaboutit (6)
Plaats 2: Dean Bros (8)
Plaats 3: Femke Schermer (4)
Plaats 4: Ilclassico Renka (2)
Plaats 5: Everglide Rapida (1)

 

Race 4: Anne van der Velde / Smart & Partners KWARTET

Een open kwartetkoers met meerdere kanshebbers op de zege. Wij zien hier Ipson Boko (8), die de laatste tijd uitstekend in vorm is en voor wie startnummer 8 een voordeel kan zijn. Hij heeft de buit echter nog niet binnen tegenover Helios Kingly (6), die zonder ijzers loopt en die zich thuis zal voelen op deze baan, en Juliette (1), die hier al won en die na haar deelname aan de Derby's even rust heeft gehad. L'amour (10) doet het goed op Wolvega maar heeft niet de mooiste startpositie, toch zal hij erbij zijn. Gaya Vip (9) bevestigde haar kortebaanvorm in Alkmaar en kan bij een zuinig koersverloop meedoen voor de plaatsen, net als Jari L Petnic (5), die op Duindigt sterk 3e werd en hier zeker niet onderschat mag worden.

Plaats 1: Ipson Boko (8)
Plaats 2: Helios Kingly (6)
Plaats 3: Juliette (1)
Plaats 4: L'amour (10)
Plaats 5: Gaya Vip (9)

 

Race 5: Grote Suiker Unie-prijs

Een goed bezette koers over 2240 meter bandenstart. Harenne F Boko (10) lijkt hier een maatje te groot voor de concurrentie, en ondanks het feit dat hij voor moet geven zien we in hem een vaste winnaar. Voor de plaatsen zien we Jo Jo Harley (2), de verrassende Derby 3e die in de Derby revanche van de benen ging maar zich hier kan herstellen, en Howings Win Win (6), die in Alkmaar onopvallend erg sterk liep en bovendien zonder achterijzers loopt. Eristoff Blue (7) komt van rust maar heeft de snelheid om direct een rol te spelen. Gon Ikaria (1) blijft wisselvallig maar op een goede dag doet zij mee voor een plaats. Ghislaine (8) presteert altijd goed en ook zij mag in de aankomst verwacht worden.

Plaats 1: Harenne F Boko (10)
Plaats 2: Jo Jo Harley (2)
Plaats 3: Howings Win Win (6)
Plaats 4: Eristoff Blue (7)
Plaats 5: Gon Ikaria (1)

 

Race 6: Karol Klussenbedrijf-prijs

De gelegenheidsrijders aan de beurt, en voor de talrijke fans die met hen meekomen hopen wij dat het een veilige en spannende koers wordt. Iyan Stardust (2) is van alle markten thuis en na een verandering in beslag is hij alleen maar verder verbeterd, hij is in dit veld onze favoriet. Hij zal rekening moeten houden met Flavius Boko (10), die de laatste tijd doorgaans veel sterkere tegenstanders trof over (extreem) lange afstanden en die weleens kan verrassen met een hoge klassering in dit veld. Gonda Beuckenswijk (5) heeft buiten de fouten veel snelheid en met deze ervaren rijdster zien we haar op het podium eindigen. Efendi du Plessis (6) verbetert per start en is hier zeker een kandidaat voor een plaats in de top 5, net als Willow Burgerheide (1), die geen fouten lijkt te kennen en bovendien een mooi startnummer heeft. Donder Frejo (3) is trouw en een snelle starter en dat is hier een voordeel.

Plaats 1: Iyan Stardust (2)
Plaats 2: Flavius Boko (10)
Plaats 3: Gonda Beuckenswijk (5)
Plaats 4: Efendi du Plessis (6)
Plaats 5: Willow Burgerheide (1)

 

Race 7: Cashflow & Sytske-prijs

Meerdere kanshebbers op de zege, maar wij kiezen voor Giddy Kingly (4) als onze favoriet. De merrie won dit jaar al twee keer op deze baan en haar laatste prestatie op Duindigt was meer dan goed. Achter dit solide basispaard kan Ivy Fortuna (1) zich herstellen van haar laatste mispas, de merrie kent normaal geen fouten en heeft een mooi startnummer. Giant di Mucho (2) doet het goed op deze baan en moet worden meegenomen op de tickets. Galaxy Frejo (3) is er altijd bij maar zij slaagt er maar niet in om te winnen, ook hier zien we haar meer voor een plaatsgeld. Ivana Europoort (7) kan als zij een goede dag heeft hier erg ver komen maar de merrie blijft grillig. Hugo GT (6) tenslotte lijkt de vorm van augustus niet meer te hebben maar wellicht kan hij hier een vormstijging laten zien.

Plaats 1: Giddy Kingly (4)
Plaats 2: Ivy Fortuna (1)
Plaats 3: Giant di Mucho (2)
Plaats 4: Galaxy Frejo (3)
Plaats 5: Ivana Europoort (7)

 

Race 8: Twenty Five Stable-prijs

Een goed bezette montédraverij mag op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Over drie banden verdeeld komen 11 dravers onder het zadel aan de start waaronder enkele debutanten. Wij kiezen hier voor Cashflow (7), die dit jaar al 7 keer won met Sytske de Vries en wiens laatste start voor sulky we moeten vergeten, zij liep daar overigens geen slechte koers. Met een zadel op haar rug is de merrie een heel ander paard. Achter deze stevige favoriet kan Charm Evening (10) ook ver komen, zij werd in Hamburg 3e achter Cashflow en heeft de steun van Anne Lehmann. Early Ricardo (11) moet achteraan starten maar kan bij een goed koersverloop meedoen voor een podiumplaats, evenals Flits Harley (3), die er aan kop heel mooi instaat maar die niet meer de seriewinnaar is van voorheen. Hij mag niet onderschat worden. Hedy Beuckenswyk (5) debuteert in dit genre maar zij zal getest zijn en haar vorm is prima al maakt zij ook weleens een galoppade. Benji Boy (6) is ook een interessante nieuwkomer, hij komt van rust maar heeft in Michelle Kokkes een zeer kundige jockey.

Plaats 1: Cashflow (7)
Plaats 2: Charm Evening (10)
Plaats 3: Early Ricardo (11)
Plaats 4: Flits Harley (3)
Plaats 5: Hedy Beuckenswyk (5)

 

Race 9: Jan Blijham Onr. Goed / Pikkert Grondw. Hoogkerk-prijs

De meeting en het seizoen 2019 Groningen wordt afgesloten met de tweede afdeling van de beginnersklasse. De trouwe Ishtar (7) verdient een zege en die zou hij vandaag kunnen binnenhalen. Junice Boko (9) doet het niet slecht en heeft hier weer zicht op een podiumplaats. Joan Collins (6) is snel genoeg maar verdiende pas in haar vierde start in Alkmaar haar eerste prijzengeld, de baan van Groningen zal haar iets beter liggen en een klassering is zeker weer mogelijk. Johanna Baldwin (8) loopt goede tijden op Wolvega maar in haar enige start op deze baan ging zij van de benen. Johnnie Walker (2) is mooi gefokt en na drie kwalificaties (waarvan twee als 2-jarige) is hij klaar om te debuteren, we mogen hem niet onderschatten. Jazeker Well (3) sprong in Alkmaar maar kan zich hier herstellen.

Plaats 1: Ishtar (7)
Plaats 2: Junice Boko (9)
Plaats 3: Joan Collins (6)
Plaats 4: Johanna Baldwin (8)
Plaats 5: Johnnie Walker (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.