Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Halmstad - 4 juli

Halmstad – donderdag 4 juli 2019 - Start: 17.00

Een mammoetmeeting in Halmstad waar de SprinterMästaren centraal staat. Maar liefst veertien races staan er op het programma die allen meer dan de moeite waard zijn. De series van de SprinterMästaren worden verreden in race zeven, acht en negen waarna om 22.10 het startschot wordt gegeven voor de finale waarin 1.200.000 Zweedse kronen klaarligt voor de winnaar. Wordt het Evaluate, Viking Brodde, Global Withdrawl of Zephyr Kronos? Het zijn in elk geval spectaculaire races. Ook de omlijstende races zijn meer dan de moeite waard. Er is een extra V75 en die begint vanaf race zes, om 19.20 uur. De eerste start in Halmstad valt om 17.00 uur.

Race 1 - AM Bloodstock - EURO Classic Trot Next Year - Sommarpris - Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart  

In deze openingsrace krijgt Sashay My Way (3) de favorietenrol toebedeeld. De Amerikaanse merrie sloeg verrassend toe in het Elitloppetweekend waar zij de Treåringseliten Ston wist te winnen. Onder erbarmelijke weersomstandigheden won zij in 1.12,6 over de mijl.  Een geweldige tijd voor deze driejarige dochter van Muscle Massive. Patricks Princess (1) heeft een droomafstamming als dochter van Father Patrick en Pampered Princess. In drie starts kwam zij haar gelijke nog niet tegen. Wil zij vandaag winnen dan zal haar record aanzienlijk bijgesteld moeten worden. Dat lijkt erin te zitten. Divane Godiva (3) heeft al meer koerservaring. Zij gaat de favoriet zeker partij geven. Verder noemen wij nog Golden Girl D.T. (6) en Heather Deo (8)

Plaats 1:    Sashay My Way (3) 
Plaats 2:    Patricks Princess (1)
Plaats 3:    Divane Godiva (3)
Plaats 4:    Golden Girl D.T. (6)

 

Race 2 -  Amatörernas Elitsprinter - Gert Allercrantz Minneslopp, 1640 meter autostart

In deze race voor de amateurrijders vertrekt Sanda Love (6) als favoriet. De ruin is bezig aan een ijzersterk seizoen en won al vier maal. Bij zijn voorlaatste race, die winnend werd afgesloten, kwam over de mijl een nieuw record van 1.11,0 op de klokken. Com Milton (2) kan eveneens een goede mijl lopen. Het startnummer is bovendien gunstiger dan die van Sanda Love. M.T.Mighty Winner (1) kan eveneens een goede mijl lopen. Samen met Run Ceasar Run (7) zijn zij in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Sanda Love (6)
Plaats 2:   Com Milton (2)
Plaats 3:   M.T.Mighty Winner (1)
Plaats 4:   Run Ceasar Run (7)

 

Race 3 – Travronden presenterar - Upp till bevis, 2140 meter autostart

In deze race komen trainers en stalmedewerkers in actie. Vincent Horse (1) komt uit de vormstal van Robert Bergh. De ruin was dit seizoen maar eenmaal buiten het geld. In zijn laatste race liep hij op de baan van Årjäng een snelle mijl waarin hij tweede werd. Ook  Quick Vald (2) is bezig aan een mooie reeks. De ruin moet voor weerwerk gaan zorgen in handen van Jerry Riordan die voor Christoffer Eriksson rijdt. De rollen worden even omgedraaid. Delicious Ice (6) is een toonbeeld van trouw. Een plaats bij de eerste vier is zeker mogelijk. El Gaitero Sisu (3) komt met twee overwinningen op rij aan de start. Een derde zege behoort tot de mogelijkheden.

Plaats 1:   Vincent Horse (1)
Plaats 2:   Quick Vald (2)
Plaats 3:   Delicious Ice (6)
Plaats 4:   El Gaitero Sisu (3)

 

Race 4 - Scantec Entreprenad, 2140 meter autostart

Quick Lane (5) is een driejarig talent van Johan Untersteiner. De zoon van Up and Quick overtuigde in Halmstad. Johan Untersteiner treft in vader Peter zijn grootste concurrent. Undigious Diamant (3) deed in drie starts voor zijn nieuwe trainer nog maar weinig verkeert want alle drie starts werden omgezet in een overwinning. Stal Merwestaal Moerdijk BV & Van Dijk kijkt met belangstelling naar deze race of de vierde overwinning ook wordt behaald. In het tweede gelid vallen Awaited (9), Ornello (10) en Jopi (11) op. Alle drie verschijnen met een aansprekende prestatielijst aan de start.

Plaats 1:   Quick Lane (5)
Plaats 2:   Undigious Diamant (3)
Plaats 3:   Awaited (9)
Plaats 4:   Ornello (10)

 

Race 5 - Summer Meeting Halmstad, Final,  2140 meter autostart

Een koers met meerder kanspaarden. In het tweede gelid valt Ulena Car (9) op. De Italiaanse merrie overtuigde tweemaal met winst op Jägersro. Zij moet als enigste in het tweede gelid beginnen. Shorthanded Jag (4) liep een hele sterke race in Halmstad waar hij anderhalve ronde opereerde in het dodenspoor. Desondanks zette hij sterk door en won het nog ruim. Queen Of Sand (7) heeft ook goed gepresteerd in haar laatste optredens. Zij is snel genoeg voor een klassering. De twee Duitse paarden Key Largo (2) en Pelle Barosso (3) wonnen beide hun laatste race.

Plaats 1:   Shorthanded Jag (4)
Plaats 2:   Ulena Car (9)
Plaats 3:   Queen Of Sand (7)
Plaats 4:   Key Largo (2)

 

Race 6 - Tältmästarna, 2140 meter autostart

In deze race heeft Johan Untersteiner een kanspaard in handen. Gaat hij met Kick The Dust Ås (4) de vierde zege op rij behalen? De driejarige zoon van Yankee Glide heeft enorm veel klasse. Hij treft voor de Nederlandse kijkers een bekende. Giant Shadow (2) maakte een zegevierend debuut voor Bjorn Goop. Hij won met tweeënhalve lengtes voordeel. Voor Merwestaal Moerdijk BV komt Hairos F.Boko (3) in actie. De ruin won eerder dit seizoen tweemaal. In zijn laatste race bleef hij ongeplaats. Als hij zijn vorm weet te herpakken dan zijn er kansen. Dat geldt ook voor Run Brodde Run (9) die bij zijn debuut ongeplaatst bleef. Vorig seizoen etaleerde hij regelmatig zijn klasse. Setauket (11) en Barista Oak (12) hebben de juiste vorm al wel laten zien met knappe zeges.

Plaats 1:   Kick The Dust Ås (4)
Plaats 2:   Giant Shadow (2)
Plaats 3:   Barista Oak (12)
Plaats 4:   Hairos F.Boko (3)

 

Race 7 -  Transportcentralen - SprinterMästaren - Uttagningslopp, 1609 meter autostart

In deze eerste serie van de SprinterMästaren valt Evaluate (2) op met Bjorn Goop. Die rijdt de pupil van Stefan Melander voor het eerst. De Amerikaanse import werd de laatste keer tweede in de Tommy Hannés lopp – Fyraåringseliten op één lijn met de winnende landgenoot Missle Hill. Hij treft nu Deep Pockets (1) die met Rick Ebbinge op Solvalla een onderdeel won van het WK Beroepspikeurs. Die race werd ruim gewonnen. Het startnummer is ditmaal minder gunstig. Night Rhythm (4) valt nog niet mee. Hij kampte met keelproblemen en heeft inmiddels weer een koers in de benen. Toont hij zijn ware gezicht? Remarkable Feet (8) lijkt op dit moment iets betrouwbaarder.

Plaats 1:   Evaluate (2)
Plaats 2:   Deep Pockets (1) 
Plaats 3:   Remarkable Feet (8)
Plaats 4.   Night Rhythm (4)

 

Race 8 - ATG - SprinterMästaren - Uttagningslopp, 1609 meter autostart

In deze tweede serie is Viking Brodde (4) in beeld om als winnaar door te gaan naar de finale. De hengst van Timo Nurmos doet het in handen van  Örjan Kihlström al erg goed. In Global Withdrawl (1) treft hij een goede tegenstander. De ruin kan een goede mijl lopen, zo bewees hij als driejarige al in de Håkan Wallner Memorial - Treåringseliten die hij knap won. Ook toen startte hij vanaf nummer één. Alone (2) mist de vertrouwde steun van Örjan Kihlström en gaat nu met zijn trainer op pad. De vorm is prima. Buzzer Beater (6) en Brothers N.Arms (3) zijn verder nog in beeld.

Plaats 1:   Viking Brodde (4)
Plaats 2:   Global Withdrawl (1)
Plaats 3:  Alone (2)
Plaats 4:   Buzzer Beater (6)

 

Race 9 - Bolagsstallet - SprinterMästaren - Uttagningslopp, 1609 meter autostart.

Zephyr Kronos (2) won in Boden een race voor vierjarigen, dat was een onderdeel van de Norrlands Grand Prix, waarin hij de gehele weg aan kop ging. Met dit startnummer is dat opnieuw mogelijk. Thrust Control (5) won onlangs in Mantorp met Bjorn Goop. In de daaropvolgende race ging het mis. Nu heeft hij weer de steun van Bjorn Goop dus dat is een voordeel. Fast Food Hanover (3) is snel maar staat nu aanzienlijk zwaarder. Gelet op de vorm zit een plaats drie of vier er misschien wel in. Zeus Bi (8) kan veel maar moet nu wel van buitenaf komen. Mellby Glader (1) is snel genoeg om door te dringen tot de finale.

Plaats 1:   Zephyr Kronos (2)
Plaats 2:   Thrust Control (5)
Plaats 3:   Mellby Glader (1)
Plaats 4:   Fast Food Hanover (3)

 

Race 10 - EMIN - Diamantstoet, Försök 3 - Spårtrappa (Final Åby 10 augusti 2019), 2140 meter autostart.

In deze race starten de paarden op winsom. De grootverdiener in dit veld is J.J. (15) die perfect in deze race paste. De dochter van Jocose won al driemaal uit vijf starts. Het te kloppen paard. Grace River (9) beliep in Åby een nieuw record over de middenafstand. Ambon Degato (14) zette zijn laatste race ook om in een snelle overwinning. Rijder Johan Untersteiner moest er wel aan werken in de laatste rechte lijn en won het uiteindelijk met een neusje. Bellflower Wine (2) heeft het voordeel van het eerste gelid. Misschien kan zij verrassen.

Plaats 1:  J.J. (15)
Plaats 2:  Grace River (9)
Plaats 3:  Ambon Degato (14)
Plaats 4:  Bellflower Wine (2)

 

Race 11 - Sandå - Summer Meeting Stayer, 3140 meter bandenstart

Een mooi stayersnummer met acht paarden in het eerste startvak. Mister Niky (1) kan deze koers van huis uit controleren. De ruin van Bjorn Goop koerst graag over de langere afstand. New Life Wheels (7) en Captain Morgan (8) wonnen beide recentelijk over de afstand van vandaag. Ze mogen niet worden onderschat, ondanks de goede concurrentie die achter hun begint. Flash Hammering (10) won in Kalmar een soortgelijke race. Hij nam na anderhalve ronde de leiding over en zijn zege kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Ook toen moest hij meters goed maken aan de kop. Platon Face (12) beet zich onder andere stuk op Flash Hammering. De ruin beschikt wel degelijk over stayerskwaliteiten wat hij vorig jaar bewees met winst in de Harper Hanovers lopp.

Plaats 1:    Flash Hammering (10)
Plaats 2:    Mister Niky (1)
Plaats 3:    Platon Face (12)
Plaats 4:   Captain Morgan (8)

 

Race 12 - Halmstad Kommun - Stolopp, 2140 meter autostart

Een sterk bezette race voor merries. De Italiaanse Shadow Gar (3) heeft het getroffen met het startnummer. In handen van Pietro Gubellini moest zij ver kunnen komen. In Hevin Boko (4) treft zij echter een tegenstander van formaat. Het fokproduct van John Bootsman verbeterd per start en kan deze race winnend afsluiten. Dear Friend (10) staat voor een overwinning. Zij moest in Kalmar Shadow Gar nog voor laten gaan. In Toto Sund (7) is altijd een paard om rekening mee te houden. Wat gaat Dibaba (1) doen? De merrie tobt met haar vorm.

Plaats 1:    Shadow Gar (3)
Plaats 2:    Dear Friend (10)
Plaats 3:    Hevin Boko (4)
Plaats 4:   In Toto Sund (7)

 

Race 13 - SprinterMästaren, Final, MAILIT (Gr I, Int) – Bordin, 1609 meter autostart

 

Plaats 1:     
Plaats 2:     
Plaats 3:     
Plaats 4:    

 

Race 14 - Hotel Tylösan, 2140 meter bandenstart

De laatste race van vandaag is voor de beginnersklasse. Reddington (6) maakte een zegevierend koersdebuut. De driejarige hengst van Peter Untersteiner won die race met tweeënhalve lengte voordeel in een snelle 1.15,8. De Deen Chilli Reerstrup (5) is een laatbloeier met de nodige snelheid. Hij won recentelijk nog in Halmstad. Het seizoen van Draco (12) verloopt op dit moment heel erg goed. Er werden al drie zeges behaald en een tweede plaats uit even zoveel starts. Ook nu zijn er kansen op winst. Das Auto (2) en Tiano (3) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:    Reddington (6)
Plaats 2:    Draco (12)
Plaats 3:    Chilli Reerstrup (5)
Plaats 4:   Das Auto (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.