Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 14 november

Hamburg – woensdag 14 november – Start: 17:25 uur

Race 1: Preis vom 14. Polizeikommissariat / PMU

In de openingsdraverij is Notime to play (2) een Nederlandse kanshebber van Danny den Dubbelden. De zesjarige hengst maakte onlangs zijn winnende debuut op Dinslaken. Paard kwalificeerde eenvoudig in een hoge 1.16 op Wolvega. Woodbrown Beauty (5) en Its Race Time (8) zijn eveneens nog ongeslagen. Woodbrown Beauty won tweemaal in Berlijn als zware favoriet. De dochter van Goetmals Wood was de laatste keer oppermachtig in Mariendorf en noteerde 1.16,1. Its Race Time won hier in Hamburg een ‘lunchkoers’ via de open-stretch. Zij toonde daarbij karakter met drie paarden op één lijn. Cora Sun (3) deed nog weinig verkeerd in haar carrière met een derde en een tweede plaats. Heeft hier de steun van ‘der goldhelm’ Michael Nimcyzk.


Plaats 1: Woodbrown Beauty (5)
Plaats 2: Notime to play (2)
Plaats 3: Its Race Time (8)
Plaats 4: Cora Sun (3)

 


Race 2: Preis vom Großstadtrevier / PMU

Twee paarden steken er op papier bovenuit. Mijn voorkeur gaat uit naar Volare Gar (6) en Rob de Vlieger. De Italiaanse vosmerrie is in geweldige vorm. Had de voorlaatste keer in Wolvega een onmogelijk startnummer en moest op de kleine baan van Alkmaar van veel te ver weg komen. De dochter van Varenne kan hier rustig op de benen gebracht worden en heeft dan een eerste kans. Hour of Power (1) won onlangs een premium-koers op Gelsenkirchen van start af aan. Daar toonde hij eindelijk weer eens zijn grote capaciteiten. Stefan Schoonhoven zal waarschijnlijk dezelfde tactiek gaan hanteren. Capten Jack H (4) werd de laatste keer hier in Hamburg geklopt door Good Game BR (8). Dit keer heeft eerstgenoemde een beter startnummer. Als laatste wil ik Chaplin (5) noemen. Deze trainingspupil van Ronald de Beer was de laatste keer oppermachtig in Dinslaken door van start tot finish te winnen in een toptijd.


Plaats 1: Volare Gar (6)
Plaats 2: Hour of Power (1)
Plaats 3: Capten Jack H (4)
Plaats 4: Good Game BR (8)

 


Race 3: Preis der Folge Das Teuelspferd / PMU

Het eerste onderdeel van de V6. Niemand kan om Viveur Bi (8) heen. De topmerrie heeft vijf overwinningen op rij achter haar naam staan. De laatste keer moest ze over de mijl van ver komen maar won ze op vechtlust. Dark Witch Sisu (4) had in die koers haar rug en werd dichtbij derde. Marcel Hauber heeft hier twee ijzers in het vuur: Harbour Eightysix (2) en Star’s Speed (5). Eerstgenoemde zat bij zijn debuut voor de stal muurvast, hij heeft hier een mooi startnummer. Escada (7) is in grote vorm. Sprong de laatste keer weg in Hamburg en lijkt rechtsom beter te gaan. Dravende weg kan de pupil van Heiner Christiansen ook tweede worden achter de topfavoriet Viveur Bi.


Plaats 1: Viveur Bi (8)
Plaats 2: Dark Witch Sisu (4)
Plaats 3: Harbour Eightysix (2)
Plaats 4: Escada (7)

 


Race 4: Preis der Polizeihauptmeisterin Harry Möller / PMU

Jolie Coer (4) won in Hamburg precies een jaar geleden met Rudolf Haller het Halali-Rennen. De merrie van Stall Habo was op Duindigt erg goed tegen de Nederlandse subtop. Ze heeft veel loopvermogen. In de vorm van Unstoppable (8) treft ze een geduchte tegenstander. De ruin is startsnel en is harde competitie gewend. Faday Scott (1) koerst de laatste tijd ongelukkig maar is beter dan de verrichtingen doen vermoeden. Miste de start in Wolvega, kreeg een zware koers op Duindigt en kwam er op Alkmaar met startnummer één lastig in te liggen. Komt twee goede tegenstanders tegen maar Faday Scott heeft ons wel vaker doen verbazen. Super Queen C (2) heeft goede vorm en Mephisto PS (10) mag je op basis van zijn karakter nooit weglaten.


Plaats 1: Unstoppable (8)
Plaats 2: Jolie Coer (4)
Plaats 3: Faday Scott (1)
Plaats 4: Super Queen C (2)

 


Race 5: Preis der Polizeikommissaris Piet Wellbrook / PMU

Lucky Lady Blue (10) is in drie starts nog altijd ongeslagen. De driejarige dochter van Cantab Hall moet vandaag voor het eerst vanuit het tweede gelid beginnen en kan vandaag aan de bak. Go for Gold (11) en L’Amicus (13) hebben eveneens lastige startnummers maar lopen makkelijk hard. Laatstgenoemde eindigde de laatste twee keer dichtbij in sterk gezelschap. Met een mooi parcours is hij in beeld voor de winst. Irma la Douce (6) is een nakomeling van de Nederlandse elitemerrie Keetje Tippel. De merrie van Ulrich Mommert won onlangs haar eerste koers in Berlijn. Ook Windspeed (8) mag niet onbesproken blijven. De ruin heeft goede vorm. De laatste keer sprong hij in gewonnen positie weg in een amateurkoers.


Plaats 1: L’Amicus (13)
Plaats 2: Lucky Lady Blue (10)
Plaats 3: Go for Gold (11)
Plaats 4: Irma la Douce (6)

 


Race 6: Preis vom Trabrennfahrer Tofi Lapander / PMU

De liefhebbers komen in deze koers in actie. Grande Cunera (8) verschijnt aan de start in de vorm van zijn leven. De imponerende hengst won drie keer op rij: de Troost Breeders Crown, een monté-koers in Frankrijk en een sterk bezette koers op de dag van de Grote Prijs van Duitsland. Enige nadeel is zijn startnummer. Locarno (2) zal waarschijnlijk als favoriet vertrekken. De ruin won zijn laatste zes koersen waarvan drie met de rijder van vandaag. Hij heeft veel loopvermogen en een uitstekend nummer. Geronimo T (5), Out of the Slums (4) en Lady Vera (6) hebben allemaal vorm. Het koersverloop zal bepalen wie voor wie binnenkomt.


Plaats 1: Grande Cunera (8)
Plaats 2: Locarno (2)
Plaats 3: Geronimo T (5)
Plaats 4: Out of the Slums (4)

 


Race 7: Preis der Firma Letterbox Filmproduktion GmbH / PMU

Payet (10) heeft een indrukwekkend rijtje verrichtingen. Het lijkt erop alsof de zoon van Main Wise As per start verbetert. De laatste keer klopte hij in een St. Leger Trial Joe Cocker (2) die dit keer een mooi startnummer heeft. Norah As (4) won dit jaar al een premium-koers op Duindigt. De klasse is aanwezig maar de startfase is haar heikele punt. Tijdens de kwalificatie gedroeg ze zich weer eens voorbeeldig. Hadya Cunera (1) komt terug van een korte rustperiode. De merrie is startsnel en zou hier een mooie positie kunnen bemachtigen. Nummer 6,7,8 en 9 kunnen allemaal een plaats in het trio belopen.


Plaats 1: Payet (10)
Plaats 2: Joe Cocker (2)
Plaats 3: Norah As (4)
Plaats 4: Hadya Cunera (1)

 


Race 8: Preis des Regisseurs Torsten Wacker / PMU

Een koers voor Trotteur Francais waarin Apache Jeloca (7) er gegoten instaat. Hij past qua winsom nog precies in het eerste band dat vertrekt over 2200 meter. Baliverne Buroise (5) is de eerste uitdager. De Poolse trainer Janusz Misiek heeft Nimczyk gestrikt voor een gastrit. Het paard liep onlangs een nieuw record van 1.12,5 op Hamburg in de open klasse. De vorm is aanwezig. Duke Calin (6) behoort ook tot de drie paarden die hier wat mij betreft bovenuit steken. De vosruin is een toonbeeld van trouw en verdient tegenwoordig zijn geld ook in Frankrijk. Interessante outsiders zijn de grillige Colza du Gers (2), de van rust afkomende Bastien du Chef (4) en de langzaam verbeterende Valet d’As (8).


Plaats 1: Apache Jeloca (7)
Plaats 2: Baliverne Buroise (5)
Plaats 3: Duke Calin (6)
Plaats 4: Bastien du Chef (4)

 


Race 9: HALALI 2018

Het hoofdnummer van de avond met €25.000 prijzengeld. De afstand is 1680 meter en aan de race doen negen driejarigen mee die nog geen €12.000 verdiend hebben. Voor sommigen is het de laatste kans om het klassieke seizoen te redden. Een lastige koers om in te schatten want de meeste favorieten kwamen elkaar nog nooit tegen. Free Bird (5) won reeds vijfmaal uit zes starts. Nimcyzk heeft er bewust voor gekozen om de ongecompliceerde zoon van Ready Cash ervaring op laten doen in zijn eigen winsomklasse. Er zijn drie Nederlandse deelnemers: Velten Revenge (1) van Henk Hamming, Nahema (4) van Tom Kooyman en Zaviar As (6) van Paul Hagoort. Velten Revenge won zijn drie starts op Duindigt op indrukwekkende wijze. De grote hengst heeft veel talent. We twijfelen alleen of de afstand in zijn voordeel is. Nahema heeft veel speed en repeteerde al op Hamburg met een overwinning. Zaviar As scoorde al twee zeges in Wolvega. Ze is flegmatiek, startsnel en laat zich van kop af goed opdrukken. Onklopbaar is ze echter niet. En Tandor (2) mag evenmin onbesproken blijven. Hij de debuteerde op Hamburg over dezelfde afstand van vandaag met een makkelijke overwinning in 1.16,0. Hij heeft een perfecte uitgangspositie.


Plaats 1: Zaviar As (6)
Plaats 2: Free Bird (5)
Plaats 3: Nahema (4)
Plaats 4: Velten Revenge (1)

 
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.