Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 2 december

Hamburg – zondag 2 december 2018 – Start: 14.00 uur

Race 1: Preis von Othmarschen

De meeting begint met een monté-draverij. Casanova d’Amour TF (5) vertrok bij zijn debuut onder het zadel als één van de favorieten. Het ging echter mis achter de startauto maar het feit dat ze het direct weer proberen geeft aan dat er verwachtingen zijn. The Patriot (7) won zijn laatste start onder de man in Denemarken en is in vorm. Harley As (3) had geen kans tegen monté-crack Garry maar kent het genre wel. Jonalu (2) maakt zijn debuut in de monté. Als hem dat ligt dan moet een trioklassering haalbaar zijn op grond van zijn prestaties.

Plaats 1: Casanova d’Amour TF (5)
Plaats 2: The Patriot (7)
Plaats 3: Harley As (3)
Plaats 4: Jonalu (2)

 

Race 2: Preis von Osdorf

Tandor (8) won bij zijn debuut en was de keer daarna erg goed in het Halali-Rennen. Hij hoefde alleen Free Bird en Nahema voor te gaan en noteerde zelf 1.13,9 over de sprintafstand. Die prestatie maakt hem hier het te kloppen paard. Go for Gold (2) is eveneens een talentvolle driejarige. De pupil van Marion Jauß is in zijn laatste twee starts duidelijk verbeterd. Toch krijgen ze het niet eenvoudig tegen twee doorgewinterde koerspaarden uit Nederland. Cover Girl (3) lijkt een stuk trouwer geworden en won tweemaal in Alkmaar. Oogde de laatste keer wat lauw maar de klasse is aanwezig. De trouwe Glenfeddich (5) maakt zijn debuut voor de stal van Marcel Hauber. Het paard heeft in het verleden veel karakter getoond en zou hier dichtbij moeten eindigen. Phil Taylor (6) heeft de steun van Rick Ebbinge na een prima laatste koers. Local Hero (7) heeft afgelopen zomer veel snelheid laten zien maar lijkt even van streek. Wie van een verrassing houdt kan hem best nemen voor de plaatsen twee en drie.

Plaats 1: Tandor (8)
Plaats 2: Go for Gold (2)
Plaats 3: Cover Girl (3)
Plaats 4: Glenfeddich (5)

 

Race 3: Preis von Rissen

L.A. Confidential (10) komt terug van rust. De driejarige Love You-zoon liep deze zomer nog in een serie van de Duitse Derby. Hij krijgt het hier aan de stok met Fikonia AM (5) die haar laatste twee koersen erg makkelijk won met Michael Nimczyk. Frank Westerveld heeft Edens Boy (2) in de strijd, een paard met veel loopvermogen maar hij is nog altijd groen tussen de paarden. Marcel Hauber presenteert Suprisingly Diva (8), een snelle merrie die ondanks het startnummer meegezogen kan worden naar een mooie klassering. Orange Whip (3) is de keuze van de rest. De merrie van Elegance Saulnier won haar laatste koers in Denemarken in een nietszeggende tijd. Ze wordt hier gereden door toppikeur Jörgen Sjunnesson.

Plaats 1: L.A. Confidential (10)
Plaats 2: Fikonia AM (5)
Plaats 3: Edens Boy (2)
Plaats 4: Suprisingly Diva (8)

 

Race 4: Preis der Winterfavoriten

Een prestigieuze klassieker voor tweejarigen met €20.000 prijzengeld in de pot. Vier van de zes kandidaten hebben Nederlandse connecties. Frosted (3) is een Amerikaanse import van Father Patrick. Ze won afgelopen week haar kwalificatie in Wolvega op speed. Paul Hagoort lijkt met deze merrie iets bijzonders in handen te hebben. Velten von Flevo (2) kwalificeerde vijf weken geleden en toonde daarbij een goede laatste rechte lijn. Hij hoefde alleen Jewel Star te laten gaan, één van de beste tweejarigen met de Nederlandse nationaliteit. Jacky Greenwood (1) had in haar kwalificatie op Gelsenkirchen geen partij en het zou mij niks verbazen als zij ook makkelijk een paar seconden harder kan. Jaguar Star (4) en Jambers (5) hebben al meer ervaring. Ze kwamen elkaar al eens tegen in september waarbij eerstgenoemde van start tot finish domineerde.

Plaats 1: Frosted (3)
Plaats 2: Velten von Flevo (2)
Plaats 3: Jacky Greenwood (1)
Plaats 4: Jaguar Star (4)

 

Race 5: Preis der V6 mit 10.000 Auszahlungsgarantie

Opnieuw een koers over de sprintafstand. Höwings Win Win (6) snoepte onlangs vier seconden van zijn record af over de mijl op Wolvega. Hij had onderweg de rug van de koploper en toonde een sterke finish. Zo’n koersverloop ligt dit keer minder voor de hand. Chaplin (4) kan hard beginnen en is dan gevaarlijk. Eindigde hier in Hamburg vlak achter Good Game BR en Volare Gar. Die kwaliteit paarden treft hij hier niet. Giga Well (5) kan eveneens goed vertrekken en dit is een ideale afstand voor haar. Kwam vorige maand in een soortgelijke koers als tweede binnen achter Highway Fortuna. Hudson Boko (8) treft het niet met het startnummer. Hij zal van achteraf moeten komen maar heeft wel voldoende capaciteiten. Windspeed (1) heeft uitzicht op een mooi parcours.

Plaats 1: Giga Well (5)
Plaats 2: Chaplin (4)
Plaats 3: Hudson Boko (8)
Plaats 4: Höwings Win Win (6)

 

Race 6: Preis von Blankenese

Kurt Roeges heeft zijn twee staltoppers allebei aan de start. Zelf neemt hij plaats achter Grande Cunera (8) en Robin Bakker rijdt Europoort Pride (6). Laatstgenoemde komt terug van rust en heeft inmiddels weer één start in de benen. Grande Cunera is in de vorm van zijn leven. Zou hier zijn vijfde zege op rij kunnen scoren. Hij won de Breeders Crown Entlastung, een monté-koers in Frankrijk, een recordrace in Hamburg en de laatste keer bleef hij Miguel Greenwood (2) en Lady Vera (4) makkelijk voor. Mc Arthur (7) zou roet in het eten kunnen gooien van de Nederlandse-Belg. De hengst van Ulrich Mommert deed mee in de Großer Preis von Deutschland, werd daarna op speed geklopt en de laatste keer was hij weer prima in orde.

Plaats 1: Grande Cunera (8)
Plaats 2: Mc Arthur (7)
Plaats 3: Europoort Pride (6)
Plaats 4: Miguel Greenwood (2)

 

Race 7: Preis von Altona

Een amateurkoers die bijzonder lastig is om te voorspellen. We geven de voorkeur aan Hurricane Boshoeve (7) die normaal in een zwaardere competitie loopt. Marcel Hauber heeft Hilda Hofstra gestrikt voor deze mooie rit. De ruin werd in augustus al eens geklopt door Katy Perry (1). Toen was Hurricane Boshoeve zwaar favoriet en moet hij wat onder de leden hebben gehad. Katy Perry mocht daarna van een rustperiode genieten. Inmiddels heeft ze alweer een koers in de benen. De snelle Ivo (10) en de grillige Indira OE (11) horen op de tickets thuis, evenals twee trouwe paarden: Shira (5) en Graf Bismarck (8).

Plaats 1: Hurricane Boshoeve (7)
Plaats 2: Ivo (10)
Plaats 3: Katy Perry (1)
Plaats 4: Shira (5)

 

Race 8: Preis von Lurup

Unstoppable (7) is hier de favoriet. Hij kan hard beginnen en heeft een imposant rijtje verrichtingen. Bij zijn laatste zege werd Jolie Coer (5) derde voor Mephisto PS (6). Nordmann (1) wisselde onlangs van trainer. Bij zijn debuut voor de stal van Victor Gentz werd hij tweede na een rustige start en een goede slotronde. Hij zou hier scherper kunnen zijn en dan kan hij bovengenoemd drietal partij bieden. Dan zou hij van start af misschien wel wat meer risico moeten nemen. Fuggedaboutit (8) maakt van Alkmaar de overstap naar Hamburg. In goeden doen is hij tot veel in staat. Gentle Yankee (3) en Candyman Hornline (4) hebben allebei vorm maar treffen het dit keer een stuk zwaarder.

Plaats 1: Unstoppable (7)
Plaats 2: Jolie Coer (5)
Plaats 3: Mephisto PS (6)
Plaats 4: Nordmann (1)

 

Race 9: Preis von Ottensen

Een beginnerskoers waarbij de voorkeur uitgaat naar Lewandowski (10). De driejarige hengst liep al 1.16 over 1680 meter op Hamburg. Hij is trouw maar het tweede gelid is een nadeel. Jasja Bo (4) zou daarvan kunnen profiteren. De merrie ging op rust na een derde plaats op Dinslaken na een onmogelijk parcours. Bij haar rentree werd ze tweede op Gelsenkirchen achter een huizenhoge favoriet van Michael Nimcyzk. Achter dit tweetal is de keuze lastig. Picasso HM (5) wist al een koers te winnen, Eclipse Rose (6) is vast in haar prestaties en Hermes F Boko (9) is waarschijnlijk een stuk sterker dan vorig jaar. Laatstgenoemde herkwalificeerde zich onlangs in Hamburg met Ronald de Beer en dat zag er prima uit.

Plaats 1: Lewandowski (10)
Plaats 2: Jasja Bo (4)
Plaats 3: Picasso HM (5)
Plaats 4: Hermes F Boko (9)

 

Race 10: Bahrenfeld-Cup

Het hoofdnummer van vandaag! Na 2.200 meter wordt hier €20.000 prijzengeld verdeeld. Massai (7) steekt er qua klasse bovenuit. Zijn belangrijkste wapenfeit is een vierde plaats op Vincennes in een serie van de Grand Prix de l’UET. De Muscle Hill-hengst van de familie Goudsblom verdient het om een grote koers te winnen. Dravende weg lijkt hij hier moeilijk te kloppen. Payet (4) heeft zich de afgelopen maanden enorm ontwikkeld en dat geldt ook voor Stradivari (3). Beide paarden hebben een mooi startnummer. Super Queen C (8) is in grote vorm en klopte al eens April Classic (6) en Maxi Cup (2). Noubliez Jamais (5) kan verrassen op de plaatsten en Mr Blitzer Byd (1) zoekt het hogerop. Hij heeft veel loopvermogen maar sprong de laatste keer zomaar weg in gewonnen positie.

Plaats 1: Massai (7)
Plaats 2: Payet (4)
Plaats 3: Stradivari (3)
Plaats 4: Super Queen C (8)

 

Race 11: Preis von Eidelstedt

De afsluiter van vandaag: een bandenstartkoers over de middenafstand. In het eerste band staat niemand die deze koers kan domineren dus we beproeven ons geluk in het tweede band. Harbour Eightysix (6) raakte ingesloten bij zijn debuut voor de stal van Marcel Hauber. De laatste keer werd hij prima tweede achter Viveur Bi maar voor Cascada (8). Sayuri Mo (9) maakte onlangs haar rentree op Berlijn-Mariendorf en de vorm van afgelopen winter komt er weer aan. Voor de verrassing noem ik Köningin Luise (1) met Heinz Wewering en Flavius Boko (4) met Tom Kooyman. Laatstgenoemde is een specialist in bandenstarts en als Flavius Boko blijft draven dan kan hij een hoog tempo aan.

Plaats 1: Harbour Eightysix (6)
Plaats 2: Sayuri Mo (9)
Plaats 3: Cascada (8)
Plaats 4: Flavius Boko (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.