Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 16 januari

Hamburg – woensdag 16 januari 2019 – Start: 17:15

Race 1: Prix Mephisto PS / PMU

In de openingsdraverij zien we enkele Hamburg-paarden met vorm. Edrigo d’Eam (7) won zijn laatste twee starts op deze baan van kop af. De Franse ruin kan goed beginnen en zal hier direct door willen rijden naar voren. Bij zijn laatste zege kwam Milkos (5) nog heel dichtbij via de ‘open stretch’. De draver van liefhebber Günther Lühring startte daarna nog een keer. In die koers lag hij de hele weg vooraan. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met plek twee maar de talentvolle Iniesta Bros (1) bleef hij knap voor. Milkos kan eveneens snel beginnen en zal waarschijnlijk overgeven aan Edrigo d’Eam. Dan krijgen beide paarden een perfect parcours. De drie bovengenoemde paarden moeten ook rekening houden met Holland Hazelaar (4). De Virgill Boko-merrie won vorig jaar enkele koersen voor trainer en rijder Michael Nimczyk. Momenteel is ze na een rustperiode nog zoekende naar haar oude vorm. De laatste keer in Gelsenkirchen moest ze veel doen om de kop over te nemen. Die inspanning eiste zijn tol in de slotfase. Van een rug af is ook een overwinning niet ondenkbaar. Maar wie gaat het vuile werk voor haar opknappen?

Plaats 1: Edrigo d’Eam (7)
Plaats 2: Milkos (5)
Plaats 3: Holland Hazelaar (4)
Plaats 4: Iniesta Bros (1)

 

 

Race 2: Prix Ronja Walter / PMU

Larsson (7) is een publiekslieveling op Hamburg. De voormalig seriewinnaar heeft een aantal keer pechvol gekoerst. De laatste keer streek hij vroeg neer op de leider en maakten ze elkaar het leven zuur. Op de finish was hij hem voorbij maar binnendoor won iemand anders op speed. Met startnummer zeven zal hij opnieuw geen makkelijke koers krijgen. Here I am (1) wist hem onlangs al eens te kloppen. Dat was over de sprintafstand waarbij de Jauß-pupil een fantastisch eindschot liet zien. We bombarderen de Love You-zoon licht tot favoriet. Genever (6) won de laatste keer verrassend in Berlijn-Mariendorf. Moest van ver komen en achterhaalde een combinatie die aan 1,- euro op het bord stond. Marinah (9), Nordic Jaycee (4) en Paco Jet (3) werden de laatste keer één, twee en drie in een amateurkoers. Janika Bo (5) won onlangs in een snelle tijd op Mönchengladbach maar staat beduidend zwaarder. Nederlandse belangen zijn er in de vorm van Gigant Well (10). Hij heeft veel loopvermogen en zou kunnen verrassen als het tempo hoog ligt.

Plaats 1: Here I am (1)
Plaats 2: Larsson (7)
Plaats 3: Genever (6)
Plaats 4: Gigant Well (10)

 

 

Race 3: Prix Michael und Wolfgang Nimczyk / PMU

Een mooie koers met enkele kanshebbers voor de winst. Skyfall (8) heeft vorm getuige zijn twee zeges in Berlijn-Mariendorf. De voorlaatste keer kwam Harley As (4) verschrikkelijk hard als tweede binnen. De vosruin vertrok als een raket, raakte ingesloten toen de kop meerdere keren werd overgegeven en maakte een flitsende indruk toen er eenmaal ruimte was. Lordano Ass (3) kan ook goed beginnen. Hij  won sterk in Mons en sloeg daarna toe in Gelsenkirchen toen hij de hele weg werd aangevallen door Femke Schermer. De laatste keer zakte hij na lang kopwerk iets weg. De Nederlanders hebben in deze koers ook verwachtingen. Fuggedaboutit (7) doet absoluut mee voor de winst. Won twee keer imponerend in Hamburg, eenmaal van achteraf en de andere keer van kop af aan. Is dus onafhankelijk van het koersverloop. Jaap van Rijn heeft Jolie Coer (1) in de strijd. De grote merrie leidde de laatste keer nog in de laatste bocht toen ze zomaar wegsprong. Heeft enkele weken niet gelopen en zal weer fris aan de start verschijnen.

Plaats 1: Fuggedaboutit (7)
Plaats 2: Skyfall (8)
Plaats 3: Harley As (4)
Plaats 4: Jolie Coer (1)

 

 

Race 4: Prix Marion Jauß / PMU

In deze koers zie ik twee paarden strijden om de winst. L.A. Confidential (8) zal als favoriet beginnen. De Love You-hengst van mevrouw Jauß liep vorig jaar nog in een serie van de Duitse Derby. Is sinds zijn rentree deze winter nog niet geklopt. Hij won driemaal met overmacht hier in Hamburg. Een paard als Arabesk Hazelaar (3) is hij recent echter niet tegen gekomen. De voorheen grillige draver heeft veel vermogen en snelheid. Won de laatste keer in Mons in 1.15,5 over 2300 meter en is hier gekoppeld aan Michael Nimczyk. Hij moet het de favoriet lastig kunnen maken. Voor de plaatsen daarachter is het lastig. Come on Scully (2) is trouw en verrast wel eens vaker met een knappe prestatie. Capten Jack H (5) kwam de laatste keer moeilijk in zijn loop maar kan wel degelijk een hoog tempo aan. Zelfde geldt voor Phil Taylor (7) en Höwings Win Win (9) die over de sprintafstand enkele goede prestaties heeft neergezet.

Plaats 1: L.A. Confidential (8)
Plaats 2: Arabesk Hazelaar (3)
Plaats 3: Capten Jack H (5)
Plaats 4: Phil Taylor (7)

 

 

Race 5: Prix Ulrich Mommert / PMU

Enkele vormpaarden komen aan de start zoals Duglas (4), die zijn laatste vijf koersen wist te winnen met Victor Gentz: vier keer in Berlijn en de laatste maal een V75-onderdeel in het Deense Jydsk. Freedom Fighter (5) is één van de uitdagers. De ruin heeft veel vermogen en moet hier mee kunnen doen in het trio. Sayuri Mo (7) is een snelle vertrekker maar heeft het niet getroffen met het startnummer. Was de laatste keer tweede in Hamburg na een parcours achter de leider. Glaedar (8) moest die dag van achteraf komen en werd dichtbij vijfde. Pietro Lombardi (6) heeft inmiddels weer twee koersen in de benen na een lange pauze. Werd twee keer tweede in Dinslaken achter goede paarden. Durtal Blue (1) en Escada (3) zijn in staat om te verrassen. Durtal Blue won de laatste keer nipt via de ‘open stretch’ aan 30 tegen 1! En Escada mag zeker niet op de tickets ontbreken. Sprong de laatste keer met een amateur maar dat mogen we de Love You-merrie niet aanrekenen. Is zeer startsnel en heeft voldoende speed om het iedereen hier lastig te maken. Klopte in november al eens Nordmann van kop af aan. Er is veel mogelijk in deze koers!

Plaats 1: Duglas (4)
Plaats 2: Escada (3)
Plaats 3: Freedom Fighter (5)
Plaats 4: Sayuri Mo (7)

 

 

Race 6: Prix Franz Klein / PMU

En we eindigen met een amateurkoers. Run for the Roses (6) won de laatste keer sterk in Hamburg. De elfjarige zoon van Incredible Hulk nam vlot de leiding over van On Vogue (3) en bleef soeverein voorop. On Vogue viel vroeg terug maar kwam op de finish terug voor meer. Ze werd uiteindelijk vierde, vlak achter Geronimo T (4). Laatstgenoemde moest echter twintig meter geven. Van gelijk af zien we hem deze koers winnen. Zijn gevaarlijkste tegenstander is Out of the Slums (5). Hij zat de laatste keer muurvast achter Toscanini Font en werd vierde. Eerder won hij van kop af tegen paarden als Europoort Pride. Nelly Pepper (1) had de laatste keer in Karlhorst niets te kloppen. De koers daarvoor kwam ze vroeg met de neus in de wind, leek ze op weg naar een tweede plaats maar werd ze uiteindelijk nipt geklopt door een aantal goede paarden. Heeft met startnummer één een mooie uitgangspositie. Met een zuinig parcours is een trio-aankomst niet ondenkbaar.

Plaats 1: Geronimo T (4)
Plaats 2: Out of the Slums (5)
Plaats 3: Run for the Roses (6)
Plaats 4: On Vogue (3)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.