Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 23 maart

Hamburg – zaterdag 23 maart – Start: 15.00 uur

Race 1: Osterglocken - Rennen

In de openingsdraverij is Volare Gar (6) mijn favoriet. De vosruin is aan een goede reeks bezig. Moest de laatste keer het vuile werk opknappen in Berlijn-Mariendorf en kwam toen te laat om Adonis CG te achterhalen. De draver van Stall Habo is weer toe aan een overwinning. Hij krijgt hier waarschijnlijk partij van Green Mamba (7) en Victor Gentz. De merrie werd de laatste keer op afstand derde achter Larsson maar had zelf ook veel voorsprong op de vierde aankomende Paco Jet (4). Holly Star (2) werd in diezelfde koers zesde maar noteerde dezelfde tijd als Paco Jet. Nordic Jaycee (5) won begin maart knap in Hamburg maar staat nu zwaarder.

Plaats 1: Volare Gar (6)
Plaats 2: Green Mamba (7)
Plaats 3: Nordic Jaycee (5)
Plaats 4: Paco Jet (4)

 

 

Race 2: Maiglöckchen - Rennen

Jurre Boshoeve (8) maakt zijn seizoensdebuut. De trainingspupil van Marcel Hauber won vorig jaar december een Tweejarigen Stakes in Wolvega. Die overwinning was dusdanig imponerend dat zijn connecties ongetwijfeld klassieke aspiraties hebben. Vandaag mag hij laten zien hoever hij is. Op de plaatsen is het lastig. Hermes F Boko (6) liep de laatste keer een zeer verdienstelijke koers op Hamburg. Hij werd vierde in 1.17,9. Een dergelijke tijd is voldoende om hier opnieuw voorin mee te doen. Kiss me Quick (5) liep vorig jaar november ook reeds 1.17 op de baan van vandaag. De Abano As-merrie is grillig maar zou verbeterd kunnen zijn na een pauze van drie maanden. Eclipse Rose (2) is doorgaans trouw en heeft uitzicht op een mooi parcours. Laat vooral niemand weg in uw weddenschappen.

Plaats 1: Jurre Boshoeve (8)
Plaats 2: Hermes F Boko (6)
Plaats 3: Eclipse Rose (2)
Plaats 4: Kiss me Quick (5)

 

 

Race 3: Hyazinthen - Rennen

Race 3 heeft een deelnemersveld van zes paarden waarbij er drie duidelijk bovenuit steken. Larsson (3) is een publiekslieveling op Hamburg en was de laatste keer een openbaring. Hij won ruim in 1.14,7. Hij heeft een mooi startnummer en is van kopaf lastig te verslaan. Maar hij treft ook twee lastige tegenstanders. William Scott (6) won überlegen in Berlijn nadat hij in Gelsenkirchen in het heetst van de strijd wegsprong. Na lang blessureleed benadert hij zijn oude vorm. Duglas (5) is eveneens een gevaarlijke tegenstander. De vosruin was in de wintermaanden haast onklopbaar. Hij is hard in winsom gestegen maar hoort wel degelijk op de triotickets thuis. Amici P (2) komt net als William Scott uit de kampioensstal van de familie Nimczyk. Hij is in dit veld ‘the best of the rest’.

Plaats 1: William Scott (6)
Plaats 2: Larsson (3)
Plaats 3: Duglas (5)
Plaats 4: Amici P (2)

 

 

Race 4: Bärbel Schulz - Geburtstagsrennen

Emilion (7) maakt zijn debuut op Hamburg. We verwachten dat de klassevolle hengst hier prima uit de voeten kan. Eigenaar Ulrich Mommert heeft ook Locarno (8) in de strijd. De ruin won zes keer op rij maar die reeks werd doorbroken door een galoppade in een amateurkoers. Hij maakt zijn seizoensdebuut. Ook Mephisto PS (3), Paard van het Jaar 2018 in Hamburg, keert terug in de baan. Zijn herkwalificatie was prima. Er zijn nog veel meer kapers op de kust om een trio-aankomst te behalen. Candyman Hornline (5) was de laatste keer erg goed in Wolvega. Hij is startsnel en heeft veel speed. Hetzelfde geldt voor Harley As (6). Hij kreeg een mooie koers in Berlijn-Mariendorf en bood Skyfall tot op de streep partij. Emilion is dravende weg een duidelijke favoriet. Daarachter kan er heel veel gebeuren.

Plaats 1: Emilion (7)
Plaats 2: Locarno (8)
Plaats 3: Harley As (6)
Plaats 4: Candyman Hornline (5)

 

 

Race 5: Narzissen - Rennen

Een interessante amateurkoers. Edrigo d’Eam (7) en Milkos (8) ontlopen elkaar weinig. Beide paarden zijn al eens voor de ander geëindigd maar het verschil was altijd miniem. Edrigo d’Eam heeft veel loopvermogen maar Milkos lijkt iets trouwer. De rijder van vandaag, Günther Lühring, kent hem door en door. Ian Greenwood (10) is een gevaarlijke outsider. Hij won vorige maand een PMU-koers in Gelsenkirchen maar viel de laatste keer tegen in Hamburg. De halfbroer van Goofy Greenwood is bloedsnel maar hij is nog niet in de vorm om het hier zelf af te dwingen. Mede-eigenaar Johnny Maurix neemt voor het eerst de leidsels ter hand. Querida (5) herkwalificeerde rustig maar hoort zeker op de tickets thuis. Ze heeft de steun van Jörg Hafer en is voldoende snel om te verrassen.

Plaats 1: Edrigo d’Eam (7)
Plaats 2: Milkos (8)
Plaats 3: Querida (5)
Plaats 4: Ian Greenwood (10)

 

 

Race 6: Frühlings - Meile

We gaan mijlen met zes paarden. Prince of Persia (3) maakt zijn rentree. De machtige vosruin heeft in dit veld het meeste klasse. Wildcat Hanseatic (1) is in het voordeel met zijn startnummer. De zevenjarige merrie is zeven maanden uit de roulatie geweest maar het zou mij niet verbazen als ze direct voorin mee zou doen. Drie weken geleden werd er ook gesprint in Hamburg. Run for the Roses (5) was toen tweede achter Iron Steel maar eindigde voor Helios (6) en Geronimo T (2).

Plaats 1: Prince of Persia (3)
Plaats 2: Wildcat Hanseatic (1)
Plaats 3: Run for the Roses (5)
Plaats 4: Geronimo T (2)

 

 

Race 7: Krokus - Rennen

Een hele open amateurkoers. Ik selecteer drie favorieten die allemaal geen prototype winnaar zijn. Minka Express (3) werd bij haar start in Wolvega slachtoffer van hinder. Met de vorm is echter niks mis. Opalis (8) staat doorgaans veel zwaarder dan nu. Dit keer komt hij geen paarden tegen zoals Emilion en Miguel Greenwood. De Andover Hall-merrie weert zich altijd kranig en is toe aan een overwinning. Falco (5) valt meestal op in harde koersen. Hij loopt tegenwoordig altijd rechtsom maar ze gaan het weer een keer linksom proberen. Panasonic Diamant (11) viel onlangs op met snelle tijden tegen goede paarden. Aan Andre Pögel de taak om een mooie rug te zoeken en te verrassen.

Plaats 1: Minka Express (3)
Plaats 2: Opalis (8)
Plaats 3: Falco (5)
Plaats 4: Panasonic Diamant (11)

 

 

Race 8: Schneeglöckchen - Rennen

Michael Nimczyk gaat voor zijn derde zege op rij met Beluga (6). De Zweedse import van Ulrich Mommert wordt getraind door Michael Larsen en is in Duitsland nog ongeslagen. Hij krijgt het aan de stok met Exclusive Fire (4), die eveneens zijn twee laatste optredens winnend afsloot. De hengst van Maharajah is een machtige verschijning en heeft veel vermogen. Hij won ruim in Hamburg tegen de toenmalige favoriet Classic Winner (2). Holland Hazelaar (7) komt uit de kampioensstal en weet wat winnen is. Ze zal echter wel beduidend sneller moeten om hier een goed resultaat neer te zetten. Phil Taylor (1) profiteert hier van het leerlingenstartvoordeel en mag eveneens niet onderschat worden.

Plaats 1: Exclusive Fire (4)
Plaats 2: Beluga (6)
Plaats 3: Holland Hazelaar (7)
Plaats 4: Classic Winner (2)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.