Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 15 juni

Hamburg – zaterdag 15 juni – Start: 13.05 uur

Race 1: Preis der ATG

Vandaag zijn eer elf draverijen in Hamburg. Koers 5 tot en met 11 vormen onderdeel van het Zweedse V65. In de openingsdraverij starten drie groeibriljanten die in hun prille carrière al een koers wisten te winnen. Naheed (8) is een vierjarige zoon van Muscle Hill. De pupil van Gestüt Lasbek won bij zijn rentree in Hamburg met trainer Josef Franzl in de sulky. Hij won afgetekend in 1.15,6 terwijl de tweede aankomende rondging in 1.17 vlak. Dat was Royal Blue (5). Klingande (2) is een driejarige dochter van Andover Hall met klassieke aspiraties. Ze won haar debuut op Gelsenkirchen in 1.15,7 en werd de start erna vijfde in een soortgelijke tijd. Lisa Liseux (6) is een vierjarige dochter van Ready Cash. Zij won haar debuut in Berlijn in 1.15,2. De keer daarna kwam ze geweldig terug na een fout in de eerste bocht. Porto (7) heeft in drie starts op alle podiumplekken gestaan. Hij heeft geen moeite met een 1.16-tijd over de afstand. Venividivici S (4) toonde reeds talent als tweejarige. De Credit Winner-merrie wordt getraind door Ronald de Beer en maakt haar rentree na een prima herkwalificatie achter Nashua.

Plaats 1: Naheed (8)
Plaats 2: Lisa Lisieux (6)
Plaats 3: Klingande (2)
Plaats 4: Venividivici S (4)

 

Race 2: Preis von Östersund

Een sprintkoers voor de klasse tot €27.500. Larsson (1) is niet alleen een baanspecialist maar ook een publiekslieveling. De oogappel van Heiner Christiansen won zijn laatste zeven koersen, waarvan zes op Hamburg. Glaedar (7) was al eens dichtbij tweede achter Larsson. Sindsdien is zijn vorm gestegen. Hij won eenvoudig tegen Sayuri Mo (5) en was tweemaal derde achter paarden zoals Baxter Hill, Stradivari en Laurel Park. Startnummer zeven is een nadeel. Super Queen C (4) is startsnel en heeft inmiddels weer een start in de benen. Los Vascos (9) won in april de serie en finale van het Fritz Brandt-Rennen, een prestigieuze amateurkoers in Berlijn. Daarbij noteerde hij een lage 1.13 over de middenafstand. Hij zou direct mee kunnen trekken op de rug van Larsson. Guy Pomponne (8) heeft zich in Denemarken bewezen als geboren sprinter met een zege in 1.12,6. Hij laat zich moeilijk inschatten tegen deze paarden. Gian Luca Pasel (3) viel meestal op over de lange afstand. Ze heeft een prima startnummer en ik benieuwd hoe ze hier voor de dag komt.

Plaats 1: Larsson (1)
Plaats 2: Glaedar (7)
Plaats 3: Super Queen C (4)
Plaats 4: Los Vascos (9)

 

Race 3: Preis von Jägersro

Een koers voor de beginnersklasse. Gralyne du Glanon (11) debuteerde heel netjes op Hamburg. De driejarige Française werd tweede in handen van Kurt Roeges in 1.16,6. Ze kreeg geen vat op de winnaar maar zette de rest wel op grote afstand. Million PS (10) werd in die koers op gepaste afstand vierde. Het tweede gelid is een nadeel maar Gralyne du Glanon heeft hier een eerste kans. Jacklyn Dragon (5) werd bij haar debuut tweede in Gelsenkirchen. Ze lag de hele weg op de rug van de winnaar en bleef dicht in zijn buurt. Cruzado (4) liep bij zijn debuut 1.16,6 in Berlijn. Dat is een snelle tijd, maar hij moest de eerste drie aankomenden wel ruim voor laten gaan. Ovation L.A. (1) is een driejarige merrie van Muscle Hill. De Zweeds gefokte draver kwalificeerde rustig in 1.21,5 en leek nog wat achter de hand te hebben. Anio C.K. (2) is een jaar ouder en ging harder in de kwalificatie maar hij had ook snellere gangmakers.

Plaats 1: Gralyne du Glanon (11)
Plaats 2: Jacklyn Dagon (5)
Plaats 3: Cruzado (4)
Plaats 4: Ovation L.A. (1)

 

Race 4: Preis von Halmstad

We kijken uit naar de rentree van Frosted (6). De driejarige merrie van Father Patrick werd als jaarling aangekocht in Lexington door Stable Why Not. Ze debuteerde als tweejarige met een tweede plaats in de Preis der Winterfavoriten achter Velten von Flevo. Weerwerk zou kunnen komen van Bagomir CG (1) die zijn eerste twee starts dit jaar wist te winnen in Daglfing. Daarna liep hij als tweede aankomende 1.14,4 in Berlijn. Fikonia AM was te sterk maar Bagomir CG bleef voor Far West en de meer gespeelde Joeyboy (8). Kiss Me Quick (5) is eveneens een paard met potentie. Ze was tweede in een serie van het Schwarzer Steward-Rennen achter Velten Limelight. Ze startte niet in de finale en raakte daarna van streek. Dravende weg is een trioklassering niet ondenkbaar. Indira Zes HB (2) is nog grilliger maar heeft wel degelijk snelheid. Als ze zich laat regelen dan kan ze verrassen op plek drie of vier.

Plaats 1: Frosted (6)
Plaats 2: Bagomir CG (1)
Plaats 3: Joeyboy (8)
Plaats 4: Kiss Me Quick (5)

 

Race 5: Preis von Romme

Capten Jack H (8) kwam bij zijn herkwalificatie tegelijk binnen met Otero en won direct bij zijn rentree. Hij moest toen van ver weg komen maar finishte sterk. Drachenblut (1) werd in diezelfde koers vijfde na een onvoordelig parcours naast de leider. De favoriet Ready Dream (4) vergaloppeerde zich in de laatste bocht. Hij zette op dat moment niet helemaal door en aast op revanche. Ian Greenwood (6) won de voorlaatste keer imponerend in Berlijn maar de keer erna viel hij tegen in Hamburg. De halfbroer van Goofy Greenwood heeft talent maar presteert wisselvallig. Na een korte rustperiode verwacht ik hem nu weer in vorm en dan moet ook Capten Jack H oppassen. Georgies Bueraner (7) plaatste zich vorig jaar in vier grote nummers voor tweejarigen. Dit jaar sprong hij als grote outsider in het Adbell Toddington-Rennen. Gezien het inschrijvingsbeleid hebben zijn connecties grote verwachtingen van deze Express Merett-zoon.

Plaats 1: Capten Jack H (8)
Plaats 2: Ian Greenwood (6)
Plaats 3: Ready Dream (4)
Plaats 4: Georgies Bueraner (7)
 

 

Race 6: Preis von Kalmar

Fikonia AM (3) won dit jaar al vier keer in zes starts. De vierjarige merrie behoort hier tot de kanshebbers voor de winst. In haar laatste optreden in Hamburg sprong ze met nog achthonderdmeter te gaan. Ze lag toen tweede paard binnenkant achter Lucky Lady Blue (5) die de favoriet Exclusive Fire lang partij gaf. Dat was een serie van het Schwarzer Steward Rennen. Lucky Lady Blue kwam helaas niet aan de start in de finale en maakt hier haar rentree. Maxi Cup (10) is ook een paard om rekening mee te houden. Hij won bij zijn rentree vanuit het tweede gelid en sprong de laatste keer weg in de laatste bocht toen hij meewilde met de versnelling van Indy Flevo. Giant Starlake (9) is eveneens een interessante deelnemer. Hij maakt zijn debuut voor de stal van Kurt Roeges na een korte pauze. In de vorm van afgelopen winter zou hij het bovenstaande paarden heel moeilijk kunnen maken. Alle overige paarden zijn in staat om te verrassen in het trio, met name Phil Taylor (1) die hier profiteert van het leerlingenstartvoordeel.

Plaats 1: Fikonia AM (3)
Plaats 2: Lucky Lady Blue (5)
Plaats 3: Maxi Cup (10)
Plaats 4: Giant Starlake (9)

 

Race 7: Preis von Gävle

Het eerste onderdeel van de V4 is een amateurkoers. Negen combinaties maken zich op voor een bandenstart over 2200 meter. De drie paarden met de hoogste startnummers hebben een handicap van twintig meter. In het eerste band trekt Stradivari (6) de aandacht. De hengst heeft een indrukwekkend rijtje verrichtingen maar oogt vaak flegmatiek. Op basis van zijn klasse is hij een logische favoriet. Napster (2) won de laatste keer overtuigend op Gelsenkirchen in een 1.14-tijd. In het tweede band is Mon Etoile (9) de blikvanger. De voormalig seriewinnares in Zweden maakte onlangs haar rentree in Hamburg. Ze won toen knap voor Venicio Pommereux en Crizzly Bear. Opalis (4), Something Fishy (7) en Admiral de Retz (8) zijn vormpaarden die thuishoren op de plaatstickets.

Plaats 1: Stradivari (6)
Plaats 2: Napster (2)
Plaats 3: Mon Etoile (9)
Plaats 4: Opalis (4)

 

Race 8: Preis von Aby

Een open koers. C’est La Vie C (6) is startsnel en lijkt per koers scherper te worden. De troef van Stefan Schoonhoven werd de laatste keer derde in Gelsenkirchen achter Hands Down in een nieuw record van 1.13,9. De vosmerrie bleef toen knap voor Happy Hollandia en Hunter Montana die van achteraf geen terrein goed konden maken. Kalisco (8) was begin dit jaar bijzonder goed op dreef. Hij won op Mönchengladbach en was tweede achter paarden als Skyfall en Candyman Hornline. Op Dinslaken kwam hij daarna minder uit de verf wat ik vooral wijt aan onvoordelige startnummers. Hij zou hier zijn ware gezicht weer kunnen laten zien. Knight Rider (7) is een oude bekende die in zijn jonge jaren nog tweemaal wist te winnen op Duindigt met Hugo Langeweg jr. Hij is daarna naar Denemarken verhuisd en lijkt momenteel opzoek naar de juiste vorm. Vasco As (9) is trouw en Valentien W (1) loopt onopvallend vaak nette tijden. Laatstgenoemde profiteert bovendien van leerlingenstartvoordeel.

Plaats 1: C’est La Vie C (6)
Plaats 2: Kalisco (8)
Plaats 3: Knight Rider (7)
Plaats 4: Vasco As (9)

 

Race 9: Preis von Solvalla

Big Boss As (3) is in de vorm van zijn leven. De vijfjarige zoon van Cantab Hall won de laatste keer sterk in Berlijn en de keer daarvoor werd hij tweede in een lage 1.13 achter Stradivari maar vóór Desert King. Mephisto PS (2) heeft een ideaal startnummer. De trainingspupil van Marcel Hauber werd de voorlaatste keer tweede in Mons achter een onklopbare Jackpot Vrijthout. Laura Vici (7) behoorde vorig jaar tot de top van haar jaargang. Ze heeft dit seizoen weer twee starts in de benen. Haar laatste optreden in Dinslaken wist ze eenvoudig te winnen nadat ze onderweg het tempo uit de koers haalde. Interessante outsider is Khalid (6) die na zijn Zweedse avontuur direct toesloeg in een amateurkoers op Gelsenkirchen. Daar won hij op eigen kracht tegen Out of the Slums en Miguel Greenwood. Early Ricardo (4) valt altijd positief op in harde ritten. Zijn laatste start moeten we vergeten, toen sprong hij in een monté-koers op Groningen. Crown Wood (5) won zijn laatste start op Hamburg. Dat was in oktober vorig jaar met Christoffer Eriksson op de sulky tegen ondermeer Grande Cunera en Un Nuovo Bigi. Zijn recente prestaties in Zweden zijn niet spectaculair maar we mogen hem niet onderschatten.

Plaats 1: Big Boss As (4)
Plaats 2: Mephisto PS (6)
Plaats 3: Laura Vici (7)
Plaats 4: Khalid (2)Race 10: Sunset Lane-Rennen

Een sprintkoers voor driejarigen die nog geen €3.000 winsom hebben. Paul Hagoort heeft Versailles Diamant (1) in de strijd, een driejarige merrie van Muscle Hill die onlangs herkwalificeerde in Wolvega in 1.16,5 met drie stalgenoten op rij. Oscar L.A. (3) is een Zweedse zoon van Ready Cash. Hij maakte indruk bij zijn debuut op Hamburg door ver weg te laten bij de concurrentie in 1.16 vlak. Jeanet Newport (6) won ook al op de baan van vandaag. Dat deed ze na een rustige start. Eerder werd ze tweede op Gelsenkirchen achter Jason Dragon maar voor de per start verbeterende Make me happy P (5). Man U (4) won reeds in Berlijn in een lage 1.15. Show Time (2) is geweldig gefokt maar zal een paar stappen gemaakt moeten hebben om aansluiting te vinden bij dit veld.

Plaats 1: Versailles Diamant (1)
Plaats 2: Oscar L.A. (3)
Plaats 3: Jeanet Newport (6)
Plaats 4: Man U (4)Race 11: Preis von Boden

We sluiten af met een duidelijke favoriet. C’est si bon (3) won haar eerste twee starts overtuigend. De driejarige merrie van Stall Cortina liep de laatste keer in Gelsenkirchen 1.15,8 en bleef van kop af knap uit de greep van Jaxon Schermer. Alles anders dan een overwinning zal als een verrassing komen. Errakis (4) komt met goede verrichtingen uit Denemarken. De Franse ruin won daar recent in 1.16 uit de banden met dezelfde rijder als vandaag: Birgir Jörgensen. Iron Polly (2) en Fantomas (5) hebben allebei een 1.16-tijd in de benen over deze afstand en dat lijkt goed genoeg voor een mooie klassering. Timberlay (6) en Liberty Bell (8) zijn trouw en moeten meegenomen worden op de plaatstickets. Dat laatste geldt eveneens voor Shalala (1) die onlangs een herkwalificatie aflegde.

Plaats 1: C’est si bon (3)
Plaats 2: Errakis (4)
Plaats 3: Iron Polly (2)
Plaats 4: Fantomas (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.