Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg-Horn - 30 juni

Hamburg-Horn - zondag 30 juni - Start: 14:00

De belangrijkste ren van het jaar komt er aan en dus is het feest in Hamburg. Daar is twee weken lang volop rensport met als hoogtepunt volgende week de Derby. Dit weekend kies ik voor de Grosse Hansa Preis op de zondag. Ook zien we mooie velden in de omlijsting.

RACE 1 Preis vom Marktplatz des Derby-Meetings 2019

De eerste ren van de dag is voor driejarige merries weggelegd en van de zes deelneemsters lijken er vier aan elkaar gewaagd. Omdat ik Nederlander ben kies ik in zo’n geval voor een landgenoot, in dit geval Adrie de Vries. Hij rijdt hier Elvira (2) voor Masrkus Klug en deze combinatie tipte ik laatst in het kwartet en dat lukte. Die ren was 400 meter langer met betere tegenstanders en dus denk ik wel dat ze hier een kans heeft. Daily Delight (1) is echter een tegenstander om rekening mee te houden. Die startte pas één keer dit jaar en werd tweede in eenzelfde opdracht als vandaag. Droeg toen wel minder gewicht en dat is voor mij het punt om te kiezen voor Elvira. Arionna (4) liep ook pas één keer dit seizoen en werd op 3 lengtes derde achter Daily Delight. Dat was niet verkeerd en dus doet zij ook mee om de prijzen. Als laatste noem ik With Love (3). Die werd in haar laatste start tweede in een soortgelijk opdracht. Tegenstanders zijn wel lastiger en dus zie ik een plek 3 of 4 als hoogst haalbare.

Plaats 1: Elvira (2)
Plaats 2: Daily Delight (1)
Plaats 3: Arionna (4)
Plaats 4: With Love (3)

 

RACE 2 Preis vom Pferdesport Verlag Ehlers

Een hele mooie, maar verschrikkelijk lastige Ausgleich III. Deze D kent meerdere winnaars en dus is het lastig kiezen. In principe zou Dantos (4) de logische favoriet zijn. Die heeft een heel mooi rijtje staan, maar werd de laatste keer zomaar verslagen door Antares (2). Die is nogal wisselvallig en lijkt een lastige. Als je echter Dantos klopt, kun je wel iets. Love Fifteen (5) wordt hier gereden door Adrie en is een heel fijn bankpaard voor de plaatsen en behoort op elk ticket thuis. Ik ben erg benieuwd naar de verrichting van Panthea (6). Deze in Japan gefokte pupil van Andreas Wöhler is de jongste van het stel, maar overtuigde in zijn enige start. Dit is even ander geweld en dus moet hij het nu laten zien. Hét paard van deze ren is Pretoria (1). Startte ook al in een Ausgleich II C en finishte als negende vlak achter onder andere Simon de Vlieger. Dat kaliber paarden start hier niet en dus moet je zeker rekening houden met Pretoria.

Plaats 1: Pretoria (1)
Plaats 2: Dantos (4)
Plaats 3: Live Fifteen (5)
Plaats 4: Panthea (6)

 

RACE 3 Preis der Schwartauer Werke

De derde ren is weggelegd voor tweejarige merries. Zo vroeg in het seizoen een lastig te raden ren met paarden die nog nooit gestart zijn en dus sla ik deze ren over.

 

RACE 4 My-bed.eu-Rennen

Een leuke F voor de amateurs vandaag. We zien nogal wat verschil in gewicht en dus ga ik voor een verrassing in de vorm van Ole Colonia (4). Die werd de laatste keer tweede achter de hier ook startende Barocca (2), maar draagt nu minder gewicht dan toen. Dat maakt vandaag Barocca kwetsbaar en dus zie ik die niet ver komen. Normaal zou Polarstern (1) natuurlijk de favoriet worden. Die is redelijk constant en kan zich een klasse hoger ook redden. Draagt hier wel echt topgewicht. Dat doet de al 15 jaar oude Vesuv (5) ook. Hij is verreweg de oudste deelnemer, maar is nog steeds ontzettend constant. Met dit gewicht schat ik hem in voor plek drie en vier. Luminist (3) zou ik ook willen noemen voor plek drie en vier. Moest de laatste keer Ole Colonia met drie lengtes voor laten en zal hier moeten hopen op een goeie dag. 

Plaats 1: Ole Colonia (4)
Plaats 2: Polarstern (1)
Plaats 3: Vesuv (5)
Plaats 4: Luminist (3)

 

RACE 5 Schoppe CUP

Opnieuw een ren in de laagste klasse en dit keer 13 deelnemers en hier valt wel wat te halen denk ik. Favoriete voor mij is Pretty Pipa (5). De laatste keer werd ze maar vierde, waar ik een betere prestatie verwacht had. Ze was die dag ook favoriet en dat is zij vandaag voor mij ook weer. Concurrentie ga ik echter wel verwachten van Flirt (2). Die is verschrikkelijk regelmatig, alleen winnen lijkt maar niet te lukken. Die zevende plek vergeef ik haar en is hier een zekerheidje voor in het trio. Dat is eigenlijk Ovambo Princess (1) ook. Die won vorig jaar enkele van deze rennen en zocht daarna de hogere klasses op, overigens zonder succes. Nu terug in eigen klasse en er liggen gelijk kansen. Lascania (3) is de laatste die ik benoem. Was de laatste keer niks waard, maar plaatste zich daarvoor twee keer goed in beter bezette rennen dan nu.

Plaats 1: Pretty Pipa (5)
Plaats 2: Flirt (2)
Plaats 3: Ovambo Princess (1)
Plaats 4: Lascania (3)

 

RACE 6 Preis der Hamburger Industrie

In de zesde van de dag gaan we naar driejarigen zonder zege en normaliter wordt Daatis (1) de favoriet. Die stond in 2018 nog in training bij Henk Grewe en is van trainer gewisseld. Voor Hickst kwam hij éénmaal in actie en dat leverde een nette derde plek op. Een gelijke opdracht vandaag en dus liggen hier kansen op de eerste zege. Degene die het hem moeilijk kan maken is de pupil van Grewe, Scalino (6). Die liep pas één keer en dat was twee weken geleden in een soortgelijke ren. Daarin werd hij vierde, alleen de tegenstanders waren van een heel ander kaliber. In mijn ogen de vaste winnaar. Vendetta (7) werd tweemaal vijfde en leek niet veel over te hebben. Komt hier in aanmerking voor plek drie of vier. Datzelfde geldt voor Noble Campaign (5). Die is van de geweldenaar Campanologist, maar lijkt nog niet diezelfde genen te hebben geërfd. Doet hier mee voor de plaatsen.

Plaats 1: Scalino (6)
Plaats 2: Daatis (1)
Plaats 3: Vendetta (7)
Plaats 4: Noble Campaign (5)

 

RACE 7 Grosser Hansa-Preis

De hoofdren van de dag is de uiterst mooi bezette Hansa Preis en dat ondanks de slechts zes deelnemers. Ik neem ze allen door. Alounak (1) werd de laatste keer vierde in een Groep II te Baden-Baden en dat was op dat moment het hoogste haalbare. Zal hier ook blij zijn met een plek in het trio. Colomano (2) wordt door Adrie de Vries gereden en won de laatste keer een Listed. Daarvoor werd hij vijfde in een Groep II te Köln waarbij Alounak ook voor hem eindigde. French King (3) is dé blikvanger van de ren. Hij won dit jaar in twee starts Een Listed in Doha en een Groep II te Köln. Daarbij Alounak en Colomano ver achter zich latend. Logische favoriet. Oriental Eagle (4) liep ook in Baden-Baden, maar kwam flink tekort. Moest toen vijf lengtes op Alounak prijsgeven en zal hier ook een bijrol spelen. Royal Youmzain (5) heb ik onlangs al eens besproken. Was dé favoriet van de Derby van vorig jaar, maar werd verrassend geklopt. Kwam dit jaar één keer in actie te Baden-Baden en werd wederom verrassend geklopt door Itobo. Is hier echter wel de eerste uitdager van French King. Als laatste zien we een verrassende deelnemer. Skyful Sea (6) is als driejarige de jongste van het stel en heeft daardoor een gewichtsvoordeel van -7kg, iets dat wellicht een rol kan gaan spelen. Heeft pas drie levensstarts en deed nog niks verkeerd. De laatste keer moest hij alleen Accon achter zich laten te Baden-Baden in een Groep III. Interessante deelnemer.

Plaats 1: French King (3)
Plaats 2: Royal Youmzain (5)
Plaats 3: Skyful Sea (6)
Plaats 4: Colomano (2)

 

RACE 8 Preis der Besitzervereinigung für Vollblutzucht und Rennen

Wederom een mooie ren. Deze Ausgleich I B huisvest zeven deelnemers, waarbij ook twee Nederlandse jockeys meedingen naar de mooie ereprijzen. Één daarvan is Gijs Snijders. Hij rijdt hier voor het eerst Licinius (1) en die gaan hoge ogen gooien. Het paard kent deze klasse en heeft het goed gedaan al. Startte nog niet dit jaar en dat is de enige kanttekening. Een start in een Groep III in oktober was geen succes, maar daarin won ook de geweldenaar Potemkin. Hier met gewicht minder liggen er toch kansen. Favoriet is echter Santiano (5). Die won in drie starts dit jaar twee keer en werd nog een keer tweede, allen in soortgelijke rennen. Echter is Northern Rock (2) ook een paard om rekening mee te houden. Heeft in de twee starts van dit jaar weinig gedaan, maar stond ook aan topgewicht. Dat is nu ook zo, maar toch verwacht ik hier weer de oude Northern Rock. Alinaro (3) is de laatste die ik noem. Hij is dit jaar sterk verbetert ten opzichte van vorig jaar. Lijkt constanter en klopte de laatste keer de favoriet. Die heeft vandaag echter een gewichtsvoordeel.

Plaats 1: Santiano (5)
Plaats 2: Licinius (1)
Plaats 3: Alinaro (3)
Plaats 4: Northern Rock (2)

 

RACE 9 Sparkasse Holstein-Rennen

De negende is een Ausgleich III D en hierin tip ik Adrie de Vries als eerste. Die rijdt hier Forgo (2) voor trainer Toni Potters en ook al lijkt hij geen 1400 meter paard, toch denk ik dat hij gaat winnen. De laatste keer viel hij wat tegen met topgewicht, maar daarvoor won hij tweemaal met een straat. Zal zich hier willen revancheren voor de laatste start. Er moet wel uitgekeken worden voor Mister Bean (6). Die werd de laatste keer derde en twee starts daarvoor tweede in soortgelijke nummers. De derde plaats was achter de hier ook startende Pomme De Terre (1). Die staat nu qua gewicht een stuk ongunstiger en dus lijkt een zege niet logisch. De laatste die ik noem is Irish Dickens (3). Die is nogal wisselvallig geweest, maar de laatste start in Dresden was ineens prima. Stond als hoogste aan de cote, maar kwam maar drie lengtes tekort voor de zege.

Plaats 1: Forgo (2)
Plaats 2: Mister Bean (6)
Plaats 3: Irish Dickens (3)
Plaats 4: Pomme De Terre (1)

 

RACE 10 Active City Cup

De laatste van vandaag is een D, waarin Luciën van der Meulen de favoriet meebrengt. Haarib (2) heeft het dit jaar al goed gedaan. De laatste start was niet goed en moest hij een halve baan geven aan Town Charter. Daarvoor werd echter aan topgewicht eenzelfde ren gemakkelijk gewonnen. Stalgenoot Naqdy (3) moet ook mee kunnen doen om de eerste drie plaatsen. Zijn laatste overwinning dateert alweer van maart en de laatste verrichtingen waren niet bijzonder. Die waren echter in hogere klasses en dus denk ik dat hij hier mee gaat doen. Lindsar (5) maakt hier ook een kans. Die presteert heel regelmatig, maar nooit echt top. Draagt hier wel een stuk minder gewicht dan normaal. Seqania (7) is een beetje een vreemde eend. Koerste alleen nog maar in Frankrijk en won daar ook een D. De laatste verrichtingen waren zeer wisselvallig en dus plek drie of vier moet hier het hoogst haalbare zijn.

Plaats 1: Haarib (2)
Plaats 2: Lindsar (5)
Plaats 3: Naqdy (3)
Plaats 4: Seqania (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.