Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Hamburg - 11 juli

Hamburg – donderdag 11 juli – Start: 18.30 uur

Race 1: Preis von Langeoog

Vanavond tien koersen in Hamburg. In de openingsdraverij is Ovation L.A. (5) mijn favoriet. De driejarige merrie van Muscle Hill kwalificeerde in haar eigen tempo en won direct de eerste keer uit. Achter de pupil van Gestüt Lasbek is de keuze lastig. Admiral Rower (7) was bij zijn laatste start in Hamburg derde vanuit het dodenspoor en eindigde daarbij voor Valentijn Newport (2) die een zuiniger parcours had gehad. Paual Ri (4) liep de laatste keer een snelle 1.17 vlak maar dat leverde geen klassering op. Iban Beuckenswyk (3) heeft een mooi nummer en is goed genoeg om hier geld te pakken.

Plaats 1: Ovation L.A. (5)
Plaats 2: Admiral Rower (7)
Plaats 3: Paula Ri (4)
Plaats 4: Iban Beuckenwyk (3)

 

Race 2: Preis von Juist

Naheed (3) won dit jaar twee keer uit twee starts. De vierjarige hengst maakte dusdanig indruk dat hij hier onklopbaar lijkt. Bij zijn laatste zege sprintte Porto (1) op ruime afstand naar plek drie. Vampeier (7) wist onlangs heel verrassend te winnen aan 52 tegen 1. De zevenjarige ruin lag bij het uitkomen van de laatste bocht nog los van het veld maar won alsnog voor Liberty Bell (5) en de onderweg aanvallend gereden Iron Polly (2). Liberty Bell kwam daarna nog in actie in Berlijn waar ze op afstand vierde werd achter Bogomir CG (4). Laatstgenoemde deed mee in de strijd om de overwinning en bevestigde daarmee zijn eerdere tweede plaats achter Fikonia AM in 1.14,4. Bij zijn laatste start in Hamburg sprong hij bij de start en maakte hij een knappe inhaalslag. Hermes F Boko (8) kan verrassen in het trio. De ruin van Ronald de Beer presteert wisselvallig maar als hij goed is kan hij wel degelijk hard lopen.

Plaats 1: Naheed (3)
Plaats 2: Bogomir CG (4)
Plaats 3: Porto (1)
Plaats 4: Vampeier (7)

 

Race 3: Preis von Verbundenheit

Een Gästefahren die herhaalt wordt als tiende koers met amateurs op de sulky. Nu zijn de gelegenheidsrijders aan de beurt. Susann Walter is de moeder van Ronja Walter en heeft sinds 2009 niet meer gereden in de koers. Vroeger is ze zowel amatrice als monté-kampioen geweest in Duitsland. Hier rijdt ze de favoriet Miles United (7) die trouw is en snel kan beginnen. Thomas Reber is vroeger ook in het bezit geweest van een licentie. De ervaren pikeur gaat op pad met Zweitausend PS (4). De zesjarige ruin liep de laatste keer een nieuw record over de mijl in Berlijn. Met een 1.16-tijd op Hamburg heeft hij geen moeite. Nordic Jaycee (5) is een paard met veel kwaliteiten. Hij won dit jaar al vier koersen in Hamburg. Bij zijn laatste zege won hij makkelijk voor Ivo (6), Dithmarscherin (1) en La Chica (2). Nordic Jaycee is enorm startsnel en daar moet Lena Onescheit van kunnen profiteren. Colza du Gers (8) komt normaal veel sterkere tegenstanders tegen. Hij zou kunnen verrassen maar de vosruin is erg grillig.

Plaats 1: Miles United (7)
Plaats 2: Nordic Jaycee (5)
Plaats 3: Zweitausend PS (4)
Plaats 4: Ivo (6)

 

Race 4: Preis von Spiekeroog

Het begin van de V6. Stradivari (7) was de laatste keer in Berlijn foutief bij de bandenstart. De rest van het jaar is hij nog niet buiten de eerste twee geëindigd. Big Boss As (6) doet niet veel onder voor Stradivari. Medio april kwam hij een neuslengte tekort om hem te kloppen. Hij is eveneens in vorm, ook al wist hij zijn favorietenstatus de laatste keer niet waar te maken. Hij werd dichtbij derde na een onvoordelig parcours in het dodenspoor. Mephisto PS (5) is op een goeie dag tot veel in staat. De troef van Marcel Hauber was ooit baankampioen op Hamburg. Recent was hij tweede in Mons achter Jackpot Vrijthout. Sammy (3) is startsnel en heeft de steun van Roland Hulskath. Wellicht wacht hem een zuinig parcours. ‘Dark horse’ in deze koers is Noubliez Jamais (1). Hij won zijn kwalificatie op Wolvega van kop af aan tegen As des Jacquets, Great Gatsby As en Isabella Boshoeve. Dergelijke paarden zouden hier als favoriet vertrekken. Zijn koers daarna ging de mist in door startnummer acht en een galoppade. Hij kan er binnenkort ‘zomaar’ staan.

Plaats 1: Stradivari (7)
Plaats 2: Big Boss As (6)
Plaats 3: Mephisto PS (5)
Plaats 4: Noubliez Jamais (1)

 

Race 5: Preis von Borkum

Osoma (7) is een Zweedse driejarige merrie van Trixton. Ze was vorig jaar tweede in de Finale Breeders Course achter Amelie Grif, die ze in de serie wist te kloppen. Dat was op Jägersro. Vandaag maakt ze haar seizoensdebuut op Hamburg na een prima herkwalificatie. Ze staat wel op winsom en moet dus aan de bak tegen oudere paarden zoals Unicorn Diamant (4). In haar laatste vier starts wist ze driemaal te winnen. Die andere keer werd ze tweede achter Maxi Cup (1) die vanuit het tweede gelid veel werk moest verrichten. Hij profiteert nu van het leerlingenstartvoordeel. Bij de laatste zege van Maxi Cup werd Phil Taylor (5) derde. Lucky Lady Blue (3) sprong in die koers aan kop weg. Eerder bewees ze uit het goeden hout gesneden te zijn door Unicorn Diamant voor te blijven. Giant Starlake (6) is startsnel en heeft inmiddels weer twee koersen in de benen. Hij finishte in Wolvega als vijfde maar verdween uit de uitslag vanwege het afsnijden van een aantal paaltjes. Mocht hij verder verbetert zijn dan zijn er triokansen.

Plaats 1: Osoma (7)
Plaats 2: Maxi Cup (1)
Plaats 3: Unicorn Diamant (4)
Plaats 4: Lucky Lady Blue (3)

 

Race 6: Preis vom Nationalpark Wattenmeer

Een sprintkoers met Halva von Haithabu (7) als mijn favoriet. De zevenjarige hengst heeft dit jaar twee starts in de benen en is in grote vorm. Hij gaf Goldy Stardust knap partij op Gelsenkirchen en was geweldig in de Großer Preis der NRZ waarin hij vijftig meter moest geven aan het eerste band. Hij werd tweede achter Free Bird maar verdween uit de uitslag wegens hinderen in de laatste bocht. Henk Grift heeft drie paarden in de strijd. Zelf neemt hij plaats achter As Dore (8), een nieuwe aanwinst van de stal. De Franse grootverdiener liep drie jaar geleden zonder succes in een serie van de Sweden Cup. Dat is zijn enige ervaring over de korte afstand. De Coktail Jet-zoon won een jaar geleden zijn laatste koers maar heeft zeker kwaliteiten. Stalgenoten Toscanini Font (3) en Shelby Glide (6) lijken aan elkaar gewaagd. Eerstgenoemde heeft het betere startnummer. Hun laatste onderlinge duel was over de mijl op Gelsenkirchen. Toen won Shelby Glide met een neusje ten koste van Toscanini Font. Mon Etoile (5) had een succesvol avontuur in Zweden. De startsnelle merrie is terug in Duitsland en won reeds in Hamburg tegen Venicio de Pommereux.

Plaats 1: Halva von Haithabu (7)
Plaats 2: Shelby Glide (6)
Plaats 3: Toscanini Font (3)
Plaats 4: As Dore (8)

 

Race 7: Preis von Wangerooge

In de beginnersklasse zijn we benieuwd naar het debuut van Namur (1). De Zweedse hengst is een vierjarige zoon van Ready Cash. Hij won zijn kwalificatie in een 1.20-tijd maar leek een stuk harder te kunnen. Weerwerk zou kunnen komen van Isan (2) die onlangs uit de Derby werd gehaald maar waar wel verwachtingen van zijn. Ze liep reeds 1.17 op Wolvega en dat moet op Hamburg ook geen probleem zijn. Million PS (8) was de laatste keer in Hamburg verbetert. Hij werd op gepaste afstand vierde in een hoge 1.17. Anio C.K. (5) en Shiro Salamander (7) kwamen elkaar recent tegen in Hamburg. Ze werden toen respectievelijk vierde en zesde. Beide paarden hebben nog weinig ervaring en zijn hier in beeld voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Namur (1)
Plaats 2: Isan (2)
Plaats 3: Million PS (8)
Plaats 4: Anio C.K. (5)

 

Race 8: Preis von Baltrum

Een amateurkoers waarin heel veel mogelijk is. Milkos (5) is trouw en loopt voor zijn eigenaartrainer Günther Lühring hele goede koersen. Hij is telkens geplaatst in prima tijden. Het zou leuk zijn als deze combinatie weer eens aan winnen toekomt. Timberlay (3) leek de voorlaatste keer een bedreiging te vormen voor de winnaar maar sprong weg in de laatste bocht. Katie Beer herstelde haar paard en werd alsnog tweede voor Its Race Time (4). De keer daarna werd Timberlay dichtbij vijfde, vlak voor Fantomas (2) die na een startgaloppade heel veel meters heeft goed gemaakt. Kiss me Quick (6) is een grillig paard met veel loopvermogen. Ze was dit jaar tweede in een vorlauf van het Schwarzer Steward-Rennen achter Velten Limelight en werd de laatste keer onopgemerkt vierde achter een aantal goede paarden. Ze liet Henry Havana (9) duidelijk achter zich, een zesjarige ruin die vorig jaar rond deze tijd nog in 1.14,4 won in Berlijn.

Plaats 1: Milkos (5)
Plaats 2: Fantomas (2)
Plaats 3: Timberlay (3)
Plaats 4: Kiss me Quick (6)

 

Race 9: Preis von Norderney

Opnieuw een sprintkoers, nu voor de subtop tot een winsom van €25.000. Drie of vier paarden zijn in beeld voor de overwinning. Fitforfun (2) liep de voorlaatste keer 1.13,5 over de afstand van vandaag. Hij werd toen derde achter ‘onze’ Indy Flevo. De keer daarvoor en de keer daarna won hij in Berlijn. De tegenstand lijkt vandaag iets sterker en dan doel ik met name op Highway Fortuna (5), die dit jaar in drie starts nog weinig verkeerd deed. Hij werd tweede op Gelsenkirchen in een 1.13-tijd, won in Berlijn en werd de laatste keer vierde achter goede paarden. Sayuri Mo (8) eindigde afgelopen jaar nog niet buiten de eerste drie. Winnen lukte in deze periode nog maar één keer. De achtjarige merrie heeft het niet getroffen met haar startnummer maar ze is wel startsnel. De laatste keer op Hamburg liep ze over 1680 meter een nette 1.14-tijd en werd ze tweede na een zuinige koers. Ze bleef daarbij een lengte voor Late Night Show (1). Gian Luca Pasel (7) is een paard dat qua klasse alle andere combinaties kan verslaan. De grote merrie kwalificeerde dit jaar veelbelovend op Wolvega maar koerste daarna pechvol. Ze heeft veel loopvermogen maar mist waarschijnlijk de startsnelheid om deze koers naar haar hand te zetten.

Plaats 1: Highway Fortuna (5)
Plaats 2: Fitforfun (2)
Plaats 3: Gian Luca Pasel (7)
Plaats 4: Sayuri Mo (8)

 

Race 10: Preis von Mellum

Exact dezelfde paarden als in koers drie maar nu met amateurs in plaats van gelegenheidsrijders. Houd daarom die koers extra in de gaten, want daar worden de kaarten geschud. Nordic Jaycee (5) en Miles United (7) zijn allebei startsnel en hebben vorm. Zweitausend PS (4) is het derde vormpaard. Hij is trouw en hoort op alle tickets thuis. Nordic Jaycee heeft het beste startnummer van de favorieten en zou het hier van kop af kunnen proberen. De laatste keer dat hij dat deed won hij tegen Ivo (6) die sterk buitenom ging, Dithmarscherin (1) die de hele weg op de rug van Nordic Jaycee lag en La Chica (2). Afsoon Amirfallah gaat op pad met Colza du Gers (8) die normaal betere paarden treft en op macht misschien kan verrassen op de plaatsen.

Plaats 1: Nordic Jaycee (5)
Plaats 2: Miles United (7)
Plaats 3: Ivo (6)
Plaats 4: Colza du Gers (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.