Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 12 oktober

Hamburg – zaterdag 12 oktober - Start: 15.00 uur

Race 1: Pepper K.L. - Rennen / 1. Vorlauf

Een prachtig drafsport-weekend in Hamburg met zondag de Großer Preis von Deutschland en zaterdag twee series en twee finales rond de Deutsche Amateur-Meisterschaft. In de eerste serie starten paarden tot een winsom van €10.000. Zidane (7) is een paard met enorm veel klasse maar is zo nu en dan grillig. Hij sprong in Berlijn bij het ingaan van de eerste bocht en maakte een startgaloppade in Straubing. De laatste twee keer bleef hij vlak en toen liet hij gelijk zijn waartoe hij in staat is. Hij zal hier waarschijnlijk zonder risico wegrijden en van achteraf een finaleplaats zekerstellen. De laatste keer werd Zidane wegens hinderen als winnaar teruggesteld. Hij maakte die dag veel terrein goed op Uno per te Diamant (11) die derde werd en veel werk naast het koppaard deed. Het tweede gelid is voor hem een nadeel. Red Lover (10) is een fraaie verschijning en heeft de nodige capaciteiten. Hij wordt hier gereden door zijn eigenaresse Cathrin Nimczyk. Milkos (8) kan hard vertrekken en kent de baan van Hamburg als geen ander. Hij won de laatste keer van start tot finish tegen Vampire Hunter (6). Beide paarden staan nu zwaarder. G.G.’s Victoria (12) loopt steevast snelle tijden in Berlijn en klopte reeds goede paarden. Ze is trouw en hoort op alle tickets thuis. Normaal is Zidane het beste paard maar als zijn rijder meedoen in de finale belangrijker vindt dan het winnen van de serie dan kan deze koers een andere winnaar opleveren…

Plaats 1: Zidane (7)
Plaats 2: Red Lover (10)
Plaats 3: G.G’s Victoria (12)
Plaats 4: Uno per te Diamant (11)

 

Race 2: Mon Etoile – Rennen / 2. Vorlauf

De tweede serie is bedoeld voor paarden tussen de €10.000 en €20.000 winsom. De winnaar van de finale vorig jaar, Pepper K.L. (12), is opnieuw van de partij maar hij treft het nu zwaarder. De zoon van Prodigious heeft na lange afwezigheid weer twee starts in de benen en de vorm is komende. Logische favoriet in deze serie is echter Very Special One (5). Deze zegemachine won 11 maal in 15 starts. Hij is in topvorm en heeft een mooi startnummer. Daarachter is de strijd erg open. Geordie (6) is de Nederlandse troef. Hij is stabiel en draait zijn hand niet om voor extra meters buitenom. Major Ass (3) debuteerde dit jaar en is hard in winsom gestegen. Hij kan qua snelheid en vermogen met de besten mee. Noelani (1) verraste eind augustus door te demarreren in Mönchengladbach. Hij kan goed vertrekken en zou wel eens mooi in de koers komen te liggen. Laat vooral niemand weg in uw trio-weddenschappen.

Plaats 1: Very Special One (5)
Plaats 2: Geordie (6)
Plaats 3: Major Ass (3)
Plaats 4: Noelani (1)

 

Race 3: Armani – Rennen / Kombi-Pokal 1. Lauf

Elf paarden aan de start. Dit is een monté-koers en in race 6 komen dezelfde paarden in actie met amateurs. Beide nummers zijn over de sprintafstand. Ronja Walter, de Duitse kampioene, zit op Ramazotti Diamant (9) die ondanks het tweede gelid hoog wordt ingeschat. De negenjarige ruin heeft twee keer onder het zadel gelopen en dat is alweer enige tijd geleden. Hij eindigde twee keer als tweede, de ene keer achter Vrytzen en de andere keer achter Yarrah. ‘Onze’ Sytske de Vries gaat op pad met El Raul (7), een monté-paard bij uitstek. De laatste keer op Hamburg was hij derde maar toen moest hij over de korte afstand twintig meter geven. Merlin (5) is ook een bekend gezicht in dit genre. Ze was derde in Bedburg-Hau achter Giant Starlake en Flashback. Dergelijke paarden treft ze hier niet. Holly Star (1) staat er op winsom vrij zwaar maar heeft wel een mooi nummer. De merrie won deze zomer een monté-koers op Billund en was vierde in Skive. Ze wordt gereden door Anne Lehmann. Ete d’Ourville (3) won vorige maand nog in de monté op Daglfing in 1.18,9 uit de banden. Dat maakt hem ook gevaarlijk. Opgepast voor Dryade Boko (10) en Los Vascos (11). Beide paarden debuteren onder het zadel maar hebben klasse en vorm genoeg om voorin mee te doen. Het tweede gelid is over deze afstand een nadeel.

Plaats 1: Ramazotti Diamant (9)
Plaats 2: El Raul (7)
Plaats 3: Merlin (5)
Plaats 4: Holly Star (1)

 

Race 4: Lafredo -  Rennen

Een amateurkoers voor de topklasse: Free For All. De strijd is open. Iron Steel (9) is een paard met veel klasse. De tienjarige ruin heeft inmiddels weer twee starts in de benen na vijf maanden afwezigheid. Daniela Fellner is de rijder van dienst. Zij behaalde dit jaar louter ereplaatsen maar wist nog geen koers te winnen. Dat zou kunnen met Iron Steel. Hij mag vertrekken achter de snelle Geronimo T (1) die als hij onderweg overgeeft kan profiteren van de ‘open stretch’. Run for the Roses (4) is eveneens een snelle starter. Samir (6) is een paard dat graag van kop af gaat. De pupil van Josef Franzl stond de laatste twee keer loeizwaar tegen Tyrolean Dream en Halva von Haithabu. Deze koers zou hij kunnen controleren en als Iron Steel geen positie krijgt wordt het moeilijk om Samir te achterhalen. Fredericus (11) is in beeld voor de plaatsen, net als Irrwish (5) die de laatste keer verraste met een derde plaats in Bedburg-Hau achter General Lee en Glen Ord Superb. Flashback (8) is een geduchte tegenstander onder het zadel maar is voor de sulky ook snel genoeg om voorin mee te doen. Yanick Mollema is geslepen genoeg om een mooie klassering te behalen.

Plaats 1: Samir (6)
Plaats 2: Iron Steel (9)
Plaats 3: Flashback (8)
Plaats 4: Geronimo T (1)

 

Race 5: Hans-Johann Stamp – Memorial / Finale A

De grote finale van het Deutsche Amateur-Meisterschaft met 14.000 euro prijzengeld! In 2018 won Jörg Hafer de titel en het jaar daarvoor Andre Pögel. Beide rijders zijn in deze editie sowieso niet vertegenwoordigd. De eerste zes aankomenden in de eerste vorlauf starten in het eerste band. De zes besten in de tweede vorlauf moeten twintig meter geven. Very Special One wint zowel met auto- als met draaistart. Ondanks een handicap is hij op voorhand de favoriet voor de eindzege. Maar koers blijft koers!

Plaats 1:
Plaats 2:
Plaats 3:
Plaats 4:

 

Race 6: Courier – Rennen / Kombi-Pokal 2. Lauf

De tweede Lauf van de Kombi-Pokal. In race 3 hebben we dezelfde paarden onder het zadel in actie gezien. Nu mogen de amateurs het proberen over de sprintafstand. Voor de sulky gelden normaal hele andere wetten dus ik verwacht ook een andere uitslag. Dryade Boko (10) en Los Vascos (11) staan qua klasse boven het veld maar zullen veel werk moeten verrichten vanuit het tweede gelid. Vooral Dryade Boko sla ik hoog aan. De voorlaatste keer sprong hij op Bedburg-Hau in de laatste bocht. Toen had hij zeker nog kans op de overwinning. En in Alkmaar kwam hij over een nat pad niet uit de achterhoede. Dat is geen schande op het ‘Ovaaltje’. Los Vascos won zijn laatste twee starts, één keer tegen de hard vertrekkende Sammy (8). Ramazotti Diamant (9) was op Bedburg-Hau één keer vierde en één keer derde achter Mr Bathuan Byd. Toen was Rick Ebbinge de rijder, nu mag Tom Karten het proberen. Merlin (5) beet zich op Gelsenkirchen ook stuk op de troef van Jan-Thijs de Jong. Hij heeft van de kanshebbers het mooiste nummer maar is niet per definitie een superstarter. Johnnys Rockets (6) is trouw en loopt in de breedte vaak tegen betere paarden. Hij zou wel eens kunnen verrassen in het trio.

Plaats 1: Dryade Boko (10)
Plaats 2: Los Vascos (11)
Plaats 3: Merlin (5)
Plaats 4: Ramazotti Diamant (9)

 

Race 7: Vlado - Rennen / Finale B

De troostfinale van het Deutsche Amateur-Meisterschaft met 5.000 euro prijzengeld. De zes ongeplaatste paarden in de eerste vorlauf starten in het eerste band. En de zes ongeplaatste paarden in de tweede vorlauf moeten twintig meter geven. Houd de series goed in de gaten om de onderlinge verhoudingen te ontdekken!

Plaats 1:
Plaats 2:
Plaats 3:
Plaats 4:

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.