Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 13 oktober

Hamburg - zondag 13 oktober - Start: 13:45

Race 1. Preis vom Grand Prix Meeting

De zondag van de weekend meeting op de drafbaan van Hamburg begint met een draverij voor driejarige merries die nog geen 10.000 euro hebben gewonnen. Haar enige optreden tot nu toe in Duitsland op de baan van Mönchengladbach was met een uitschakeling niet direct een succes te noemen, maar met haar laatste vier verrichtingen in Nederland is Aragorn As (2) voor mij in deze koers de favoriet. In deze koers komen we ook de snelle Brightlands (6) tegen. De draver uit de stal van Henk Grift won dit jaar één keer op de baan van Mönchengladbach. In haar overige vijf starts kwam zij niet verder dan een derde plaats. In dit kleine veldje van zeven paarden zie ik haar zeker voorin de uitslag terug. Gezien de winnendcote van ruim 76 euro waaraan Cherry Lady S (7) in haar laatste koers vertrok, verraste zij de wedders met een tweede plaats. In deze koers bleef zij overigens ook de eerder genoemde Brightlands voor. Gueule de Quick (3) lag in haar eerste koers in Duitsland in de laatste bocht in derde posite, maar had schijnbaar het beste gegeven en viel terug naar een zesde plaats. Ik denk dat ze beter kan.

1: Aragorn As (2)
2: Brightlands (6)
3: Cherry Lady S (7)
4: Gueule de Quick (3)

 

Race 2. Hesiod-Rennen (Sieger Großer Preis von Deutschland 2018)

In de tweede koers met zeven deelnemers zijn er maar weinig aan te wijzen die deze koers niet zouden kunnen winnen. Mijn lichte voorkeur voor de winst in deze koers gaat uit naar de Duitse kampioen met TomNJerry Diamant (5). In zijn eerste koers na drie maanden rust werd hij derde in een kilometertijd van 13,7. In deze koers finishte hij achter General Lee en Pelle Barosso en dat zijn zeker niet de minste. In zijn acht starts dit jaar was hij ook nog enkele keer buiten de prijzen. Gustavson Be (6) werd in zijn laatste koers derde. Vanuit de laatste bocht wist hij met een indrukwekkende eindsprint van een zesde naar een derde plaats te draven en finishte met een minimale achterstand op de uiteindelijke winnaar. Laura Vici (3) uit de stal van Wolfgang Nimczyk zal vandaag gereden worden door Robbin Bot. In haar laatste optreden op de baan van Hamburg op 18 augustus liet ze een kilometertijd van 12,9 noteren over een afstand van 1680 meter. En ja "onze" kampioen Rick Ebbinge is ook van de partij met Hedy Beuckenswyk (2) en ik durf het niet aan om hem niet mee te nemen in mijn voorspelling.

1: TomNJerry Diamant (5)
2: Gustavson Be (6)
3: Laura Vici (3)
4: Hedy Beuckenswyk (2)

 

Race 3. Orakel der Zweijährigen gelaufen als IDEE Kaffee-Rennen

In deze koers strijden de tweejarigen om een eerste prijs van 12.500 euro. Met een kwalificatieproef op de baan van Wolvega in een kilometertijd van 16,6 zou Barty Laksmy (2) in zijn eerste officiële koers wel eens direct kunnen toeslaan. Hij krijgt echter wel te maken met Namanga Bo (1) en Grace Keely (6). De eerste heeft al twee koersen in de benen waarvan er één werd gewonnen en in de laatste werd zij tweede in een kilometertijd van 16 rond. De merrie zal gereden worden door Dion Tesselaar. Grace Keeley heeft één koers gelopen waarin zij derde werd en daarin ook een kilometertijd liep van 16 rond. Zij zal gereden worden door Michael Nimczyk. Een deelnemer die ook al een 16 tijd op de klokken wist te zetten is Kiwi T (5). De hengst liep deze tijd op de baan van Hamburg op 18 augustus in zijn kwalificatieproef en is daarna niet meer aan de start verschenen. Enige voorzichtigheid is hierbij dus geboden. 

1: Barty Laksmy (2)
2: Namanga Bo (1)
3: Grace Keely (6)
4: Kiwi T (5)

 

Race 4. Banks-Rennen gelaufen als Thomsen-Rennen

De vierde koers is voor de zeer snelle grootverdieners over een afstand van 1680 meter. Generaal Bianco (6) heeft in hetzelfde weekend vorig jaar hier op Hamburg bewezen goed uit de voeten te kunnen op de baan en deze afstand. Hij won toen in een ongelooflijke kilometertijd van 10,6. Hij zou dit vandaag zo maar kunnen herhalen, maar moet dan wel afrekenen met Halva von Haithabu (3). Die won hier op 11 juli ook over 1680 meter in een kilometertijd van 12,1. En dan heb ik in deze koers ook hoge verwachtingen van Tsunami Diamant (5). Op 1 september finishte de hengst uit de training van Paul Hagoort als tweede achter Halva von Haithabu op de baan van Munchen-Daglfing. Een van de deelnemers die vaak over de sprintafstand aan de start verschijnt is Sciacallo OM (7) en wist hierbij in Zweden al eens een kilometertijd van 11,6 op de klokken te zetten. Een reden voor mij om deze Italiaan in mijn voorspelling mee te nemen. 

1: Generaal Bianco (6)
2: Halva von Haithabu (3)
3: Tsunami Diamant (5)
4: Sciacallo OM (7)

 

Race 5. equum.se-Rennen

Ibracadabra (7) is op dit moment in grootse vorm. Na twee overwinningen op rij werd de vierjarige vervolgens derde en tweede. In zijn laatste koers lag hij op de finish af in een winnende positie, maar werd een paar meter voor de finish gepasseerd door de winnaar Fanny Hill. Na de uitschakeling op 22 september op de baan Berlijn-Mariëndorf zette San Pardo (3) weer alles recht met een overwinning op de baan van Berlijn-Karlshorst. In de koersen voor zijn uitschakeling deed hij nooit iets verkeerd en was altijd in de prijzen. Ik ben heel erg benieuwd naar Riven (10). Het is het eerste optreden van deze Italiaan op een baan in Duitsland sinds oktober vorig jaar. Tot die tijd wist hij in Duitsland niet al te veel indruk te maken, maar het lijkt er op dat hij in Italë de juiste weg heeft gevonden. In deze koers heeft hij ook nog eens de steun van Jaap van Rijn. En dan is mijn verwachting dat ook de Duitse kampioenspikeur met Quick Winner (5) in deze koers een rol zal gaan spelen.

1: Ibracadabra (7)
2: San Pardo (3)
3: Riven (10)
4: Quick Winner (5)

 

Race 6. REWE DEIN MARKT-Rennen (Stuten-Trophy)

Goldy Stardust (7) werd in zijn laatste koers in Berlijn-Mariëndorf tweede en het scheelde maar een neusje of hij had weer een 1-tje aan zijn rijtje kunnen toevoegen. In deze koers ging hij van start met nummer 11 en in de laatste bocht ging hij driedik van achter in het peloton naar de eerder genoemde tweede stek. Vandaag heeft hij een beter startnummer en behoort een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Haar laatste twee optredens, beide op de baan van Hamburg, wist Opalis (3) in een overwinning om te zetten. In dit veld zit er voor de merrie uit de training van Franz Klein weer een hoge eindklassering in.  Op een uitschakeling in Frankrijk na wist Celestial Light TK (6) uit acht starts zeven keer bij de eerste vier aankomende te finishen. Een overwinning zat er dit jaar nog niet in en dat zal waarschijnlijk vandaag ook niet gaan gebeuren, maar een plek in het trio moet tot de mogelijkheden behoren. Hillary Queen (5) maakt vandaag haar debuut in Duitsland. Haar laatste koers liep de vijfjarige merrie uit de training van Paul Hagoort in Enghien en werd daar vijfde.

1: Goldy Stardust (7)
2: Opalis (3)
3: Celestial Light TK (6)
4: Hillary Queen (5)

 

Race 7. ATG-Rennen / Rikstoto-Vorlauf / Klass I

In deze koers is de Nederlandse hoop gevestigd op General Lee (8) met Rob de Vlieger. Met drie overwinningen op rij is de ruin in topvorm, maar hij krijgt in deze koers wel te maken met zeer sterke tegenstanders. Een daarvan is Volare Gar (9) die dit jaar al twaalf overwinningen op zijn naam wist te schrijven. Yen (12) heeft er inmiddels ook al vier op een rij weten te behalen. Dit deed zij echter wel uit een minder aantal starts dit jaar als Volare Gar. Crown Wood (1) kwam dit jaar al vier keer op de baan van Hamburg in actie en hij schijnt zich hier behoorlijk op zijn gemak te voelen. Dit bewijzen wel zijn drie overwinningen hier waarvan de laatste met bandenstart in een kilometertijd van 13,9. 

1: Volare Gar (9)
2: General Lee (8)
3: Yen (12)
4: Crown Wood (1)

 

Race 8. Preis der Hofbräu Wirtshäuser Hamburg Esplanade und Speersort

Na een afwezigheid van bijna zes maanden voldeed Newport Beach (6) met een overwinning in Hamburg op 3 oktober jl. direct weer aan de verwachtingen die men van deze vierjarige hengst heeft. Na zijn kwalificatie op 8 september won bijna drie weken later Junior Kite (3) met Rob de Vlieger op de kar in een kilometertijd van 18,5 overtuigend zijn eerste koers op de baan van Gelsenkirchen. Nadat hij onlangs verkocht is en onderdak heeft gevonden bij een nieuwe trainer, Didier Kokkes, lijkt Floris van Egmont (8) zijn draai te hebben gevonden. Met twee overwinningen op rij in Mönchengladbach ben ik benieuwd of hij deze goede lijn vandaag in Hamburg weet voort te zetten. Anio C.K. (9) heeft in zijn loopbaan als draver tot nu toe uitsluitend zijn koersen op de baan van Hamburg gelopen en was daar nog nooit buiten de eerste vijf aankomende. Een reden voor mij om hem mee te nemen in mijn voorspelling.

1: Newport Beach (6)
2: Junior Kite (3)
3: Floris van Egmont (8)
4: Anio C.K. (9)

 

Race 9. DEUTSCHLAND-CUP (Gruppe III)

De negende koers heeft een dotering van maar liefst 50.000 euro met een eerste prijs van 25000 euro voor de winnaar en met de helft Zweden in het veld is de kans groot dat dit bedrag naar Zweden overgemaakt zal gaan worden. maar dan zullen zij wat mij betreft wel af moeten rekenen met de in mijn ogen grote favoriet voor de overwinning Laurel Park (12) met Michael Nimczyk op de kar. De laatste koers waarin de vierjarige hengst in actie kwam maakte hij op het laatste rechte eind een fout en werd uitgeschakeld. Hij werd toen gereden door Thomas Panshow. De grootste kanshebber uit dit peloton Zweden is voor mij Dats so Cool (2). De vierjarige ruin komt over het algemeen in Zweden in actie op de sprintnummers en weet dan altijd zeer aansprekende tijden op de klokken te zetten. In de koers waarin Laurel Park uitgeschakeld werd, kwam Free Bird (4) als vierde over de finish in een kilometertijd van 13,1. Vandaag zal hij er ook zeker weer bij zijn. Voor het rijden van de Zweed Twinkle Face (7) maakt trainer Patrick de Haan vanmiddag gebruik van de stuurmanskunsten van Jaap van Rijn.

1: Laurel Park (12)
2: Dats so Cool (2)
3: Free Bird (4)
4: Twinkle Face (7)

 

Race 10. GROSSER PREIS VON DEUTSCHLAND 2019 (Gruppe I)

Het absolute hoofdnummer op deze zondagmiddag waarin een eerste prijs van 75.000 euro ligt te wachten op de winnaar. Ondanks Nederland in deze koers sterk vertegenwoordigd is, zie ik Seismic Wave (13) deze koers op zijn naam zetten. Na een pauze van bijna een jaar maakte de Amerikaan op 23 september zijn rentree in Zweden in een koers over 2100 meter in een kilometertijd van 13,7. De rijder van toen is ook die van vandaag, namelijk Jorma Kontio. En we kunnen in deze koers uiteraard niet om City Guide (8) heen. Hij is één van de drie starters van eigenaar Leendert Gerrits en met Rick Ebbinge voor het eerst achter City Guide moet dat haast een garantie vormen voor een goede eindklassering. Een andere draver van dhr. Gerrits die vandaag wel eens een rol van betekenis zal kunnen gaan spelen is Inspector Bros (1). Vandaag zal Wilhelm Paal op de sulky plaatsnemen. Als laatste neem ik Stoletheshow (9) mee in mijn voorspelling. De vierjarige hengst is altijd bij de eerste vier op de banen in Zweden en Noorwegen  terug te vinden. 

1: Seismic Wave (13)
2: City Guide (8)
3: Inspector Bros (1)
4: Stoletheshow (9)

 

Race 11. Von Rauchhaupt-Rennen (Steher-Trophy)

De elfde koers is er een uit de banden en alle ogen zullen gericht zijn op, de in Duitsland debuterende, Tuxedo Bi (8) die met Rick Ebbinge over een afstand van 2740 meter uit het tweede band zal vertrekken. Vanuit het eerste band zal  Lucky Lady Blue (2) vertrekken. In haar laatste koers vertrok de merrie als huizenhoog favoriet, maar moest uiteindelijk Kiss me Bo (3) voor laten gaan. Beide komen elkaar vandaag weer tegen en ik verwacht dat de rollen nu omgedraaid zullen zijn. In de laatste koers waarin Rapido OK (9) in actie kwam, werd een zevende plaats behaald. Daarin was de tegenstand aanzienlijk zwaarder dan vandaag. Als we naar de eerdere verrichtingen kijken dan kan het niet anders dan dat deze negenjarige ruin zich vandaag weer voorin zal melden. 

1: Tuxedo Bi (8)
2: Lucky Lady Blue (2)
3: Kiss me Bo (3)
4: Rapido OK (9)

 

Race 12. Lord Pit-Rennen gelaufen als Collatz u. Schwartz-Rennen

In de laatste koers van deze zondag in Hamburg komen er zes dravers aan de start en het moet wel heel raar lopen als Velten von Flevo (3) in dit mini veldje niet zijn vijfde overwinning op rij weet te behalen. Enige tegenstand valt te verwachten van Gladiateur (2) uit de kampioensstal van Wolfgang Nimczyk. Al verwacht ik dat de tweede plaats het maximaal haalbare is voor deze driejarige hengst. De strijd om de derde en vierde plaats in deze koers zal volgens mij gaan tussen Jason Dragon (4) en Rheingold (5) waarbij mijn lichte voorkeur naar eerstgenoemde uitgaat.

1: Velten von Flevo (3)
2: Gladiateur (2)
3: Jason Dragon (4)
4: Rheingold (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.