Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 14 november

Hamburg – donderdag 14 november - Start: 18.00 uurRace 1: Preis vom Riesenrad

Vanavond zijn er acht koersen in Hamburg, waarvan vijf live te zien zijn op Equidia. We beginnen met een non premium-koers voor de beginnersklasse. Ol Dono Lengai (7) is in twee starts nog altijd ongeslagen. De Lasbek-pupil is een Zweedse driejarige van Cantab Hall. Hij won de eerste keer uit in Berlijn van kop af aan en de keer daarna in Hamburg vanuit het veld. In die koers kwam hij op de rug te liggen van Ni Hao (4) die netjes tweede werd. De vosruin deed in twee starts ook nog niks verkeerd. Esta Fete Benach (6) liet de laatste keren de fouten achter wegen en werd direct derde op Gelsenkirchen. Eerder dit seizoen liep ze een lage 1.15 in Berlijn en dan moet je hier voorin mee kunnen doen. James Moko (1) staat normaal zwaarder en Shiro Salamander (5) heeft geen moeite met een 1.18-tempo.

Plaats 1: Ol Dono Lengai (7)
Plaats 2: Esta Fete Benach (6)
Plaats 3: Ni Hao (4)
Plaats 4: James Moko (1)

 

Race 2: Preis der Losbuden / PMU

Het eerste onderdeel van de V6 is tevens de eerste premium-koers. Naheed (5) is een crack. Hij heeft drie maanden van een rustperiode mogen genieten en maakt hier zijn rentree. De Muscle Hill-zoon won zijn laatste vier koersen met speels gemak. Izzi’s Newport (7) is zijn gevaarlijkste concurrent. De Nimczyk-pupil won vier keer in zijn laatste vijf starts. Hij kan hard beginnen en zou Naheed op speed eventueel kunnen testen. Arabesk Hazelaar (2) is een paard met veel vermogen en in mijn beleving ‘the best of the rest’. Hij zou in eerste instantie voor de kop kunnen gaan, ook al kan Milkos (3) hard vertrekken. Laatstgenoemde zal met Paavo Nurmi (1) en Dolce Gabbana (4) zullen strijden om plek vier, vijf en zes.

Plaats 1: Naheed (5)
Plaats 2: Izzi’s Newport (7)
Plaats 3: Arabesk Hazelaar (2)
Plaats 4: Milkos (3)

 

Race 3: Preis vom Heiligengeistfeld / PMU

Girlofmanymissions (3) behoorde tot de top van haar jaargang. Ze was vorig jaar derde in een vorlauf van de Stuten Derby en was ongeplaatst in de finale. Vandaag maakt ze haar debuut voor de stal van Cees Kamminga. Ze kan hard vertrekken en heeft hier direct plaatsmogelijkheden. Bogomir CG (11) won zijn laatste koers in Hamburg vanuit de staart van het veld. De hengst heeft veel snelheid. Iron Fox (8) heeft zijn grilligheid min of meer achter zich gelaten. De laatste drie keer bleef hij vlak in Gelsenkirchen en liep hij telkens 1.16-tijden. Nu op een andere baan en linksom. Ibracadabra (10) heeft ook vorm. Hij is trouw en heeft veel vermogen. Edrigo d’Eam (5) maakt zijn rentree nadat hij afgelopen winter drie koersen wist te winnen in Hamburg. Zijn laatste vijfhonderd meter in de herkwalificatie zagen er goed uit. Warhorse Hazelaar (9) won dit jaar al zes koersen. Hij maakt zijn debuut op deze baan en heeft het niet getroffen met het startnummer. Velten Revenge (6) maakte de laatste keer veel terrein goed op Dinslaken en Drachenblut (7) liep vorige maand een 1.15-tijd op Hamburg. Open koers!

Plaats 1: Bogomir CG (11)
Plaats 2: Girlofmanymissions (3)
Plaats 3: Iron Fox (8)
Plaats 4: Edrigo d’Eam (5)

 

Race 4: Preis vom Autoscooter / PMU

Een mooie koers over de sprintafstand. UBetterWin Diamant (7) is buiten één terugstelling in tien starts nog ongeslagen. Hij kan niet hard vertrekken en zal onderweg dus orde op zaken moeten stellen. Daar is hij wel goed genoeg voor. Escada (4) en Howard T (5) zijn op papier de snelste vertrekkers. Escada maakt hier haar rentree en gokt eventueel op de open stretch. Howard T liet in Zweden mooie dingen zien, bij zijn Duitse rentree kreeg hij laat ruimte. Lucky Lady Blue (8) nam toen van hem de kop over en werd tweede. Nashua (2) zal ook veel aanhang binnen. Hij won eerder een sprintnummer op Hamburg nadat hij onderweg de leiding nam. Good Game BR (1) was de laatste keer in Dinslaken moeilijk te motiveren en verdween uiteindelijk uit de uitslag wegens onregelmatig draven. Eerder dit seizoen leek hij niet leeg te kunnen. De startfase is ook niet zijn specialiteit. Jetway Fortuna (3) is een jaargangstopper maar zal het in dit veld over deze afstand lastig krijgen. Exclusive Fire (9) is eveneens een geweldig paard. Hij scoorde één overwinning op de dependance in Zweden en was dit voorjaar op alle Duitse banen een moeilijk te nemen horde. Hij maakt hier zijn rentree en moet van achteraf beginnen.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (7)
Plaats 2: Nashua (2)
Plaats 3: Exclusive Fire (9)
Plaats 4: Escada (4)

 

Race 5: Preis vom Hamburger Winter DOM / PMU

Een bandenstartkoers over de middenafstand voor Trotteur Francais. In het eerste band is Errakis (4) de grote naam. Hij won zes keer op rij maar zijn zegereeks werd vorige week in Wolvega abrupt stopgezet. Toen liep hij niet weg uit de banden, iets wat hem eerder wel lukte. Een koers later op de Giganten-meeting ging het op hetzelfde punt mis met Do You Love Me (9). De crack van Cees Kamminga won dit jaar zes koersen in Wolvega, waaronder ook een aantal bandenstarts. Veertig meter geven aan Errakis zal over deze afstand echter niet eenvoudig zijn. Chance Classique (7) hoeft hier ‘slechts’ twintig meter te geven en staat er veel mooier in dan de laatste paar keren. Zij hoort op alle tickets thuis. Almeric du Clos (8) staat ook in het tweede band en verraste begin september met een tweede plaats in een lage 1.14. Als hij die verrichting kan herhalen dan zijn er mogelijkheden. Dream Gibus (5) lijkt wat van streek met drie galoppades op rij. Hij kwakkelt wat met zijn draf maar lopende weg hoort hij absoluut op de plaatsen. Een koers vol met onzekerheden!

Plaats 1: Errakis (4)
Plaats 2: Do You Love Me (9)
Plaats 3: Chance Classique (7)
Plaats 4: Almeric du Clos (8)

 

Race 6: Preis der Achterbahnen / PMU

Prachtig nummer voor de subtop. Queen for a Day (6) was de laatste vier keer weergaloos. Ze won driemaal en werd één keer tweede achter Cahaya in de Breeders Crown. Nu treft ze twee doorgewinterde koerspaarden die een jaar ouder zijn: Volare Gar (7) en Larsson (8). Beide paarden gaan graag van kop af, al zal Volare Gar Larsson altijd laten gaan. Op die manier wist Volare Gar de publiekslieveling op Hamburg al eens te kloppen. De laatste keer werd Volare Gar vanuit het tweede gelid te druk achter de auto. Dat resulteerde in een galoppade. De keer daarvoor weerhield hij Mr Bathuan Byd op Gelsenkirchen, de vorm is dus goed. Ramazotti Diamant (4) won vorige maand knap in Hamburg in de monté. Voor de sulky is een klasserin mogelijk. Sammy (2) is startsnel en zou hier kunnen profiteren van een mooi parcours. Hetzelfde geldt voor April Classic (3) als zij haar oude vorm weer kan benaderen.

Plaats 1: Volare Gar (7)
Plaats 2: Larsson (8)
Plaats 3: Queen for a Day (6)
Plaats 4: Sammy (2)

 

Race 7: Preis vom DOM-Feuerwerk

Het laatste onderdeel van de V6 is een amateurkoers. De meeste paarden troffen elkaar twee weken geleden in een soortgelijke koers. Porto (6) moest toen veel doen om aan kop te komen maar zette geweldig door. Hij won in 1.16,6 met enkele lengtes voorsprong op Fantomas (8) die er in de laatste bocht nog gevaarlijk uit zag. Earl of Magic (9) werd in die koers derde na een mooie eindsprint en Its Race Time (5) eindigde als vijfde. Ian Greenwood (7) is hier het paard met de meeste klasse. Hij presteerder dit voorjaar wat wisselvallig maar won wel in Berlijn in een 1.14-tijd. Hij is lang weggeweest en zal deze koers misschien nog nodig hebben. Paard is wel mee geweest naar Wolvega voor een scherpe training en mag niet onderschat worden. Ook One Penny Black (2) hoort op alle tickets. Ze koerst enigszins ongelukkig maar is in het voordeel met haar startsnelheid. De voorlaatste keer maakte ze een startgaloppade en de keer daarna was ze duidelijk niet in orde. Hier kan ze het één en ander rechtzetten.

Plaats 1: Porto (6)
Plaats 2: Ian Greenwood (7)
Plaats 3: Fantomas (8)
Plaats 4: One Penny Black (2)

 

Race 8: Preis vom Kettenkarussell

In de laatste koers is Newport Beach (8) een logische favoriet. De Zweedse hengst van Ready Cash won zijn laatste drie starts met speels gemak. De laatste twee keer moest Valentijn Newport (6) eraan geloven. Hij werd op afstand tweede en derde, maar liet wel duidelijk een opgaande lijn zien. Hij zal waarschijnlijk strijden om plek twee samen met Idony (7), die met een lage 1.17 op Hamburg ook geen moeite heeft. ‘Dark-horse’ in deze koers is East Wind BR (4) die zijn debuut maakt voor de stal van Cees Kamminga. Hij is zes jaar oud, heeft nauwelijks winsom maar kan wel degelijk hard lopen. Mochten meerdere favorieten falen dan horen Eclipse Rose (2) en Million PS (1) op de plaatsen.

Plaats 1: Newport Beach (8)
Plaats 2: Valentijn Newport (6)
Plaats 3: Idony (7)
Plaats 4: East Wind BR (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.