Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 24 november

Hamburg – zondag 24 november - Start: 14.12 uurRace 1: Preis von Othmarschen

Vanavond zijn er acht koersen in Hamburg, met meerdere Nederlanders aan de start. In de eerste koers presenteert Jaap van Rijn Joke (2) die bij haar debuut voor de stal direct won. Ze kwam in Groningen goed terug na een startgaloppade. Dat was vier weken geleden. Mocht ze door verbeterd zijn dan kan ze in de buurt blijven van de favoriet Over the Cloud (8). De driejarige hengst won zijn laatste drie starts met Josef Franzl en lijkt meer in zijn mars te hebben dan een 1.17-tempo. Guele de Quick (7) deed in zes starts nog weinig verkeerd. De jonge Française is trouw en hoort op alle tickets thuis. Hetzelfde kan gezegd worden van Divine Design (3) die in al haar vier levensstarts geld pakte en één keer won. Gevaarlijke outsider is Venividivici S (6). De Credit Winner-merrie ging de laatste keer terug van start af en maakte een heel weifelende indruk de bocht in. Niet veel later volgde een galoppade. Ze won deze zomer in een lage 1.16 op Berlijn en heeft talent.

Plaats 1: Over the Cloud (8)
Plaats 2: Joke (2)
Plaats 3: Guele de Quick (7)
Plaats 4: Venividivici S (6)

 

Race 2: Preis von Bahrenfeld

Het eerste onderdeel van de V6 is niet zo makkelijk. Newport Beach (1) loopt over van klasse maar anderhalve week terug ging het mis achter de auto. Hij pakte toen geen benen met startnummer acht. Lopende weg is de Ready Cash-zoon mijn winnaar, ook al treft hij nu enkele goede paarden. Aragorn As (2) won de voorlaatste keer sterk op Hamburg. Hij liep van kop af toen weg bij de rest. De keer erna moest hij passen in Wolvega, maar dat was geen schande. Quick Winner (7) is de derde kandidaat voor de winst. Hij maakte de laatste keer in Gelsenkirchen veel terrein goed en won met een neus. Linksom is ook geen probleem. In zijn enige start op Hamburg werd hij gehinderd achter de startauto. Toen vergaloppeerde hij zijn kansen, maar normaal is dit een heel trouw paard. Valentijn Newport (3) verbetert per start en is ‘the best of the rest’.

Plaats 1: Newport Beach (1)
Plaats 2: Aragorn As (2)
Plaats 3: Quick Winner (7)
Plaats 4: Valentijn Newport (3)

 

Race 3: Preis von Lurup

Een koers over de sprintafstand met een aantal paarden in vorm. Opalis (5) won haar laatste vier koersen, allemaal in Hamburg. Ze klopte op speed toppers als Volare Gar en Hillary Queen. De laatste keer domineerde ze van kop af over dezelfde afstand als vandaag. Die positie lijkt vandaag echter voorbestemd voor Larsson (2) die nu eindelijk weer eens een mooi nummer treft. De laatste keer kon hij vanuit de achterhoede geen vuist maken toen het tempo er onderweg drastisch uitging. Nu kan Heinier Christiansen het zelf weer een keer proberen. Hector Boko (4) won de laatste keer op Gelsenkirchen vanuit het dodenspoor en weerhield de eindsprint van Mr Bathuan Byd. Dat was knap. Crown Wood (7) is niet veel minder dan bovengenoemd drietal maar met dit nummer wordt het niet eenvoudig. Candyman Hornline (3) won de laatste keer een amateurkoers maar treft het nu zwaarder. Met het startnummer is niks mis.

Plaats 1: Larsson (2)
Plaats 2: Opalis (5)
Plaats 3: Hector Boko (4)
Plaats 4: Candyman Hornline (3)

 

Race 4: Preis von Blankenese

Een koers voor de beginnersklasse die erg moeilijk is om te voorspellen. Van Empereur de Moon (7) wordt al een tijdje veel verwacht. Dravende weg moet hij deze klus kunnen klaren. Na vier diskwalificaties bleef hij de laatste keer foutloos in een herkwalificatie op Gelsenkirchen. De keer daarvoor imponeerde hij in Hamburg. Hij nam met hetzelfde nummer als vandaag de kop, sloeg een aanval van Newport Beach af en sprong bij het uitgaan van de laatste bocht. In dit veld hoeft Robbin Bot waarschijnlijk geen aanval af te slaan. Hij kan zich de hele weg op zijn eigen paard concentreren en als de Empereur goed te regelen is dan moet hij dit kunnen winnen. Van alle paarden lijkt Cashgirl Hall (5) het meest ongecompliceerd. Zij kan goed vertrekken en werd in twee starts op Karlhorst één keer tweede en één keer derde. London (6) was de laatste keer netjes derde op Hamburg en liep een lage 1.18. Daarmee doe je hier voorin mee. Eye Catcher C (3) is geweldig gefokt als zoon van Timoko uit Freiha Heikant. Hij kon ongetwijfeld beter dan dat hij tot nu toe heeft laten zien. Rolfi (4) moet eerst rustig op de benen gebracht worden. De laatste keer ging het mis aan de start, de keer daarvoor kwam hij door de blubber goed terug in Berlijn.

Plaats 1: Empereur de Moon (7)
Plaats 2: Cashgirl Hall (5)
Plaats 3: London (6)
Plaats 4: Eye Catcher C (3)

 

Race 5: Preis von Nienstedten

Stefan Schoonhoven heeft Hour of Power (2) in de strijd. Zijn paard komt uit de competitie van Victoria Park en is toe aan een zege. Na veel sterke klasseringen tegen goede paarden is dat hier goed mogelijk. Exclusive Fire (5) is in mijn ogen het tweede paard van de koers. Hij is hard in winsom gestegen en heeft na een Zweeds avontuur inmiddels weer zijn rentree gemaakt in Duitsland. Anderhalve week geleden stond hij over de sprintafstand vanuit het tweede gelid voor een onmogelijke opgave. In die koers werd hij vijfde door oponthoud in de laatste bocht. De vorm lijkt gewoon goed. Howard T (3) kan hard vertrekken en Maxi Cup (1) heeft een mooi startnummer. Beide paarden zijn elkaar gewaagd en zullen mikken op een mooie positie aan de binnenkant. Highway Fortuna (6) zal vertrouwen op zijn eindsprint. Ook hij is zwaardere concurrentie gewend en hoort voor mij in het trio.

Plaats 1: Hour of Power (2)
Plaats 2: Exclusive Fire (5)
Plaats 3: Highway Fortuna (6)
Plaats 4: Howard T (3)

 

Race 6: Velten von Flevo - Rennen

Een prachtkoers voor de topklasse! Halva von Haithabu (3) is één van de betere paarden die momenteel in Duitsland worden getraind. Hij is startsnel en spijkerhard. Hij gaat graag van kop af. Aan zijn binnenkant staat Gustavson Be (1) die het moet hebben van zijn eindsprint en Prosperous (2) die net als Halva von Haithabu snel kan beginnen. Prosperous staat nog niet heel lang op stal bij Henk Grift voor wie hij al tweemaal indrukwekkend won in Gelsenkirchen. Dat was rechtsom, we zijn benieuwd hoe deze klasbak linksom gaat en of Jörgen Sjunnesson zich vast gaat klampen aan de koppositie. Stalgenoot Thai Investment (5) is zeker niet minder, hij wordt gereden door Jaap van Rijn die beide paarden goed kent. In de Prijs der Giganten was Thai Investment het kind van de rekening toen hij in de eerste helft van de race geen positie kreeg. Hambo Transs R (4) werd in die koers eervol vijfde na een bliksemstart. Hard vertrekken was toen zijn enigste kans met startnummer zeven. Nu zou hij eventueel ook terug kunnen gaan. Broadwell (6) was de laatste keer derde achter Prosperous en Gustavson Be maar is ook een paard met een geweldige staat van dienst.

Plaats 1: Halva von Haithabu (3)
Plaats 2: Prosperous (2)
Plaats 3: Hambo Transs R (4)
Plaats 4: Thai Investment (5)

 

Race 7: Hamburger Winterfavorit

Een tweejarigenkoers met een totale dotering van 20.000 euro. Zes paarden aan de start waarvan er vier in Nederland worden getraind. Dion Tesselaar is mijn favoriet met Natorp Bo (4). De zoon van Andover Hall sprong in vier starts drie keer achter de auto. Die andere keer liep hij een hoge 1.15 in Wolvega vanuit het dodenspoor. Als hij dravend van start gaat zie ik hem hier winnen. De Hagoort-troef Kaj di Quattro (3) kwalificeerde anderhalve week terug in Wolvega tegen de Erwin Bot-pupillen Konan Greenwood (2) en The Natural (1). Kaj di Quattro vertrok als snelste en werd op streep geklopt door een stalgenoot in 1.18,1. Enkele lengtes daarachter kwam Konan Greenwood binnen. The Natural toonde een lage 1.20 maar maakte terrein goed na een forse startfout. Hij is niet veel minder dan zijn trainingsgenoot. Van Kiwi T (5) zijn grote verwachtingen. Hij kwalificeerde imponerend in Hamburg in 1.16,1. Bij zijn debuut verloor hij in de slotfase zijn draf na een harde koers en de keer erna viel hij tegen in Gelsenkirchen. Het paard heeft wel degelijk talent. Baltic Star (6) won de eerste Duitse tweejarigenkoers in het Derby-weekend maar sprong de laatste twee keer vlak na de start.

Plaats 1: Natorp Bo (4)
Plaats 2: Kaj di Quattro (3)
Plaats 3: Kiwi T (5)
Plaats 4: Konan Greenwood (2)

 

Race 8: Preis vom Eisbeinessen

In de laatste koers is Naheed (9) een logische favoriet. Na vier opeenvolgende zeges lukte het hem niet om Izzi’s Newport op de knieën te krijgen. Een dergelijke tegenstander treft hij hier niet. Milkos (5) werd in die koers op afstand derde. Hij kan snel beginnen en doet normaal gesproken weer voorin mee. Joe Cocker (8) staat normaal zwaarder en loopt telkens nette koersen. De laatste keer lag hij vast als derde paard binnenkant en kwam hij dichtbij als vijfde binnen achter goede paarden. Hij beschikt over een goede eindsprint. Riven (3) bood de voorlaatste keer op Gelsenkirchen Izzi’s Newport lang partij. De keer daarna moest hij onderweg veel werk verrichten om de kop over te nemen en kwam hij niet thuis. Met dit nummer is een gunstig parcours mogelijk. Oui Cherie (6) kan aardig goed beginnen en heeft uitzicht op een mooie klassering.

Plaats 1: Naheed (9)
Plaats 2: Joe Cocker (8)
Plaats 3: Riven (3)
Plaats 4: Milkos (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.