Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Hamburg - 1 december

Hamburg – zondag 1 december - Start: 15.25 uur

Race 1: Preis vom Weihnachtsmarkt Jungfernstieg

Vandaag zijn er negen koersen op Hamburg waarvan de laatste vier live worden uitgezonden op Equidia. Ni Hao (2) is een snelle vertrekker en heeft uitzicht op een mooi parcours. In drie starts eindigde hij nog niet buiten het trio. De laatste twee keer werd hij geklopt door de nog ongeslagen Ol Dono Lengai (6). De Lasbek-hengst is hier een logische favoriet. De eerste keer bleef Ni Hao aardig in de buurt, de laatste keer had hij moeite om de finish te vinden na een zwaar koersverloop. Flatrate AV (7) liep al een hoge 1.15 in Berlijn en is in beeld voor plek twee. Ook Full Punch (5) mogen we niet onderschatten. Hij heeft de steun van Michael Nimcyzk en maakte de laatste keer in Mönchengladbach veel terrein goed vanuit de achterhoede. Eclipse Rose (1) was de laatste keer dichtbij een zege via de open stretch. In die koers werd Danina A.P. (4) vierde en Divine Design (3) na oponthoud vijfde. Eclipse Rose zal weer hopen op een zuinig koersverloop. Als tweede of derde paard aan de binnenkant is een mooie klassering mogelijk.

Plaats 1: Ol Dono Lengai (6)
Plaats 2: Flatrate AV (7)
Plaats 3: Ni Hao (2)
Plaats 4: Full Punch (5)

 

 

Race 2: Preis vom Weihnachtsmarkt am Rathaus

Een bandenstartkoers over de middenafstand. In het eerste band steken er twee paarden bovenuit. Skyfall (2) komt uit de kampioensstal en heeft inmiddels weer een start in de benen. Daarin werd hij derde achter Chapter One en Khalid. Mac Smily (3) krijgt ook meters voor. De vijfjarige ruin was als drie- en vierjarige één van de toppers uit zijn jaargang. Na lange afwezigheid deed hij ritme op in twee herkwalificaties. Hij ging nog niet voluit maar in zijn oude vorm is hij een mogelijke winnaar. In het tweede band vallen Crown Wood (4) en Iron Steel (6) op. Crown Wood won vorige maand een soortgelijke opdracht in Hamburg in een hoge 1.13. Eerlijk gezegd was hij toen niet super snel weg en kwam hij minder goede paarden tegen dan vandaag. De laatste keer stond hij over de sprintafstand met startnummer zeven voor een onmogelijke opgave. Iron Steel is tien jaar oud maar nog steeds ‘still going strong’. Winnen zal moeilijk worden maar hij hoort wel op alle overige tickets thuis.

Plaats 1: Skyfall (2)
Plaats 2: Crown Wood (4)
Plaats 3: Mac Smily (3)
Plaats 4: Iron Steel (6)

 

 

Race 3: Preis vom ersten Advent

De beginnersklasse komt in actie. Gaat het vandaag lukken met Empereur de Moon (7)? Vorige week verloor hij veel meters aan de start door een galoppade en wist hij alsnog bijna te winnen. Eerder bood hij van kop af Newport Beach lang partij. Vandaag mag Jaap van Rijn het proberen om hem foutloos rond te krijgen. Als je ‘op safe’ wil spelen dan moet je Virgill Hazelaar (2) voorop zetten. De schimmelruin debuteerde eind maart met een nette tweede plaats op Dinslaken. Hij is verhuisd naar de stallen van Michael Nimczyk en zag er recent goed uit op Mönchengladbach waar hij een herkwalificatie wist te winnen. Opgepast voor Only Time (1) die beter is dan zijn verrichtingen doen vermoeden. Hij won zijn herkwalificatie in Berlijn in een nietszeggende tijd en bij zijn rentree stapte hij op de kar van een galopperend paard. Dat was pure pech… Hij kan goed beginnen en is net als Virgill Hazelaar voor mij een bankpaard in het trio. Paladino (6) is een paard met veel loopvermogen die vaak moeite heeft om zijn werk af te maken, London (5) liep al een lage 1.18 op Hamburg en Rolfi (3) kan zonder startgaloppades meer dan hij tot nu toe heeft laten zien.

Plaats 1: Virgill Hazelaar (2)
Plaats 2: Only Time (1)
Plaats 3: Empereur de Moon (7)
Plaats 4: Paladino (6)

 

 

Race 4: Halali 2019

De V6 begint met een Duitse klassieker voor driejarigen die nog geen 15.000 euro verdiend hebben. Amon Wise As (4) is na twee starts nog steeds ongeslagen en lijkt meer in zijn mars te hebben dan 1.17-tijden. Erwin Bot bracht de Gerrits-pupil steeds rustig op de benen en vertrouwde op de klasse van zijn paard. Hij zal nu misschien wat meer risico moeten nemen. Cherry Lady S (7) heeft verreweg de meeste winsom en de meeste ervaring. De Muscle Hill-merrie won als tweejarige het Auktionsrennen en was dit jaar dichtbij tweede in de Troost Breeders Crown achter Marylin Monroe Bo. Ze is geen snelle starter en moet eigenlijk gebracht worden om haar fijne speed te kunnen bewaren. In haar enige start op Hamburg bleef ze voor seriewinnaar Flying Blue (6) die tot dusver de zware competitie ontweek. Stall Habo heeft drie paarden in de strijd die allemaal hun rentree maken. Maranello Bo (5) liep in bijna al zijn starts 1.15-tijden en Moncler Bo (2) won een beginnerskoers in Berlijn maar verdween achteraf uit de uitslag. Hun huidige vorm is een vraagteken. Jacky Greenwood (1) sprong dit voorjaar vaak in het zicht van de haven. Ze is talentvol maar de vorm spatte er nog niet vanaf in haar herkwalificatie. Jacy di Quattro (3) was die dag tweede in Mönchengladbach. Ze kwam toen te laat op toeren maar deed in drie starts nog weinig verkeerd. Een open koers!

Plaats 1: Amon Wise As (4)
Plaats 2: Maranello Bo (5)
Plaats 3: Cherry Lady S (7)
Plaats 4: Jacy di Quattro (3)

 

 

Race 5: Preis vom Weihnachtsmarkt Ottensen

Volare Gar (6) won tweeënhalve week geleden sterk Hamburg. Nimczyk piloteerde de vosruin toen naar de kop, haalde het tempo enigszins uit de koers en domineerde met een goede eindsprint. Vandaag zou hij het aan de stok kunnen krijgen met Noubliez Jamais (4) die enkele weken niet gelopen heeft. De laatste keer was hij netjes zesde in het goed bezette ATG-rennen. April Classic (3) zal sneller starten dan Sammy (2) en dan heeft de schimmelmerrie uitzicht op een mooi parcours. Haar vorm is stijgende. Marcel Hauber heeft twee paarden in de strijd. Leerlingpikeur Marciano zit achter Mephisto PS (1) die afgelopen zomer nog won in Hamburg en zijn rentree maakt. Stalgenoot Ilja Medo (7) is al tijden in vorm. Ze zou haar startsnelheid kunnen gebruiken om een mooi plekje te veroveren. Miguel Greenwood (8) treft het vaak zwaarder. Hij heeft na rust weer twee starts in de benen en die prestaties waren prima. Hij zal voorin te vinden zijn als de koers hard gaat.

Plaats 1: Volare Gar (6)
Plaats 2: Noubliez Jamais (4)
Plaats 3: Ilja Medo (7)
Plaats 4: April Classic (3)

 

 

Race 6: Lichterketten-Rennen / PMU

Een leuke amateurkoers. Woodbrown Beauty (10) staat iets boven de rest maar vanuit het tweede gelid is dit geen ‘oprapertje’. De merrie is startsnel maar Saskia Krause zal met dit startnummer vanuit het veld orde op zaken moeten stellen. De laatste keer in Hamburg was ze duidelijk niet in orde. Ze moest toen al in de laatste bocht in de knieën maar inmiddels heeft ze die prestatie rechtgezet met twee overwinningen in Karlshorst. Fitforfun (9) heeft de steun van Jörg Hafer en dat is een pré. Milkos (6) kan hard beginnen en doet het erg goed. Hij is bijna altijd bij de eerste drie en heeft met een 1.15-tijd op Hamburg geen moeite. Arabesk Hazelaar (5) zou een dergelijke tijd ook moeten kunnen lopen. De ruin heeft zowel loopvermogen als speed. Nick Schwarma neemt voor het eerst plaats op de sulky, hij is een rijder in vorm. De overige paarden krijgen het op papier lastig.

Plaats 1: Woodbrown Beauty (10)
Plaats 2: Fitforfun (9)
Plaats 3: Milkos (6)
Plaats 4: Arabesk Hazelaar (5)

 

 

Race 7: Preis vom Weihnachtsmarkt Fleetinsel / PMU

Een prachtige koers met veel vormpaarden. UBetterWin Diamant (8) is een bijzonder paard. Hij passeerde in elf starts elf keer als eerste de finish en werd één keer teruggesteld wegens hinderen. De Muscle Hill-zoon is hard in winsom gestegen maar zit nog lang niet aan zijn plafond. Major Ass (7) is ook een vierjarige die al zijn geld dit jaar verdiende, ruim 20.000 euro. De paarden twee tot en met zes zijn allemaal snelle vertrekkers. Als Smilla (6) wil dan is ze onhoudbaar. Ze won de laatste keer in Hamburg van start tot finish een sprintkoers voor Lucky Lady Blue (5). Howard T (2) werd in die koers vierde. Pepper K.L. (4) ging de laatste keer verrassend terug van start en won uiteindelijk op speed. Franzl zal die Wewering-tactiek willen kopiëren maar in dit veld is een overwinning normaal onmogelijk. High Speed (3) loopt continue 1.15-tijden. Hij is spijkerhard en heeft een mooi nummer. Ik verwacht hem bij de eerste drie.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (8)
Plaats 2: High Speed (3)
Plaats 3: Major Ass (7)
Plaats 4: Smilla (6)

 

 

Race 8: Glühwein-Rennen / PMU

Een opdracht over 1680 meter. Porto (5) is dit jaar een macht op Hamburg met vijf zeges. Trainer en eigenaar Hansjörg Gröber reed hem de eerste keer naar de overwinning. Hij mag het nu opnieuw proberen met de flegmatieke ruin. Edrigo d’Eam (4) en Bogomir CG (6) zouden voor weerwerk kunnen zorgen. De laatste keer kwam Edrigo voor Bogomir binnen. Edrigo kan hard vertrekken en heeft uitzicht op een mooi parcours. Bogomir moest toen vanuit het tweede gelid beginnen en werd in de laatste bocht naar buiten gereden door een uit elkaar wapperend veld. Bij een normale koers schat ik Bogomir iets hoger in, ook over de afstand van vandaag. One Penny Black (2) kan goed beginnen en is in beeld voor plek drie of vier. Holland Hazelaar (7) staat inmiddels in training bij Manfred Walter en maakt haar rentree. Ze won dit voorjaar niet voor niks drie koersen.

Plaats 1: Porto (5)
Plaats 2: Bogomir CG (6)
Plaats 3: Edrigo d’Eam (4)
Plaats 4: One Penny Black (2)

 

 

Race 9: Adventszeit-Rennen / PMU

We sluiten af met een koers die in het teken staat van twee goede paarden die hun rentree maken. Sandsturm (10) won dit voorjaar drie keer op rij en is daarna uit beeld geraakt. Vorige week herkwalificeerde hij zich op Mönchengladbach. Hennie Grift won met hem de proef van kop af aan in een rustige 1.18,9. Of de terugkerende Nonas Kiss (9) scherp genoeg is, is ook een vraagteken. De merrie behoorde als driejarige tot de top van haar jaargang en is ruim een jaar uit de roulatie geweest. In het eerste gelid heeft Don’t forget me (2) vorm. Zij is de laatste maanden veel verbeterd. De dochter van Unforgettable kan aardig goed beginnen en heeft de nodige speed. Phil Taylor (5) kan goed beginnen en heeft klasse. De laatste keer in Hamburg had hij moeite met zijn draf maar zonder fout in de laatste rechte lijn had hij sowieso tweede geweest achter Nashua. Hudson Boko (7) is ook een goed paard. Na zijn periode bij Stefan Schoonhoven heeft hij inmiddels drie keer gelopen voor Ronald de Beer. In de laatste bocht lag hij er telkens gevaarlijk bij maar vocht hij niet helemaal door. In 1.14-tijden is dat niet helemaal verwonderlijk. Hij hoort op alle plaatstickets thuis.

Plaats 1: Sandsturm (10)
Plaats 2: Nonas Kiss (9)
Plaats 3: Don’t forget me (2)
Plaats 4: Hudson Boko (7)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.