Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Happy Valley - 30 oktober

Happy Valley - woensdag 30 oktober - Start: 12:15u

In Hong Kong is de rensport big business, de wedomzetten en het prijzengeld zijn het hoogste in de wereld van de paardensport. Wij focussen ons nu op Happy Valley waar er geraced wordt tussen de flatgebouwen in.

Race 1 

Let op: Verwachte Winnend en Plaats pot 1 miljoen
Wij beginnen deze mooie reeks met een Handicap over 2200 meter met negen paarden. De voorkeur gaat uit naar het paard met topgewicht en de buitenste startbox wat het allemaal niet gemakkelijker maakt. Toch wint 17% van alle vertrekkers uit startbox negen deze race in het verleden. Happy Hour (1) zal waarschijnlijk als favoriet van start gaan en favorieten hebben een goede staat van dienst met een winpercentage van 25%. Jockey Zac Purton is bovendien de regerend jockey kampioen in Hong Kong en gaat tevens dit seizoen fier aan de leiding. Met de recente vorm van het paard staan alle lichten op groen voor een goede start van ons saldo. De tegenstand zal moeten komen van Sky Gem (3) die uit startbox vijf mag vertrekken. Sky Gem zat de laatste keer vast aan de reling en werd nog vierde, dichtbij de winnaar. Hij was in die race favoriet en dus werd er een goede prestatie verwacht.  Als hij nu vrij van pech blijft dan komt hij verder dan een vierde plaats. Gaat net als eerstgenoemde deze afstand voor het eerst proberen. Savannah Wind (2) krijgt de steun van Joao Moreira en deze drievoudig jockey kampioen staat momenteel tweede in de ranglijst. Zijn winpercentage over alle seizoen is beresterk met 22.24% en een totaal van 824 winnaars. Deze man haalt het beste uit zijn paarden en het lijkt erop dat dit een opdracht is die zij aankunnen. Golden Kid (5) was 14 dagen geleden derde op deze over 1800 meter en krijgt nu 400 meter extra te verwerken. Hij bleef in die race Sky Gem nipt voor dus deze paarden doen niks voor elkaar onder.

1.       Happy Hour
2.       Sky Gem
3.       Savannah Wind
4.       Golden Kid

 

Race 2  

Let op: Verwachte Winnend en Plaats pot 1 miljoen
Er wordt nu gesprint over 1000 meter met twaalf paarden en met een bocht in het parcours zijn de paarden in een lage startbox in het voordeel. Dat verklaart ook waarom 23% van alle winnaars over 1000 meter uit startbox een komt. Dat is het hoogste percentage winnaars van alle startboxen. Het paard in deze startbox heeft geen goede recente vorm en daarom laten wij Mr Right (1) even linksliggen. Hong Kong Win (4) heeft even rust gehad maar was al eerder over deze baan snel uit de startblokken. Dat kan nu van pas komen want hij heeft startbox tien geloot en dan moet men snel zijn voor een goede positie. Merkwaardig is dat de jockey van 147 dagen geleden, Joao Moreira, nu weer plaatsneemt in het zadel. Dit paard hoort thuis op de tickets! Blade Racer (10) komt met een laag gewicht aan de start en won 39 dagen geleden erg makkelijk over het all-weather zand van Sha Tin over 1200 meter. Hij heeft nog geen race gewonnen over 1000 meter in vier pogingen en dus zal er nu iets verander moeten zijn. De recente vorm is wel erg goed. Travel Datuk (8) heeft misschien wel de beste papieren om deze race te winnen. Hij heeft al 34 races niet gewonnen maar hangt nu tegen een overwinning aan. Hij werd drie weken geleden, over 1200 meter, in de slotfase nipt voorbij gelopen voor de overwinning. Met de kortere afstand van vandaag zijn er zeker meer kansen en de vorm is goed dus wij zijn gewaarschuwd.

1.       Travel Datuk
2.       Hong Kong Win
3.       Blade Racer
4.       Mr Right

 

Race 3 

Let op: Verwachte Winnend en Plaats pot 1 miljoen
Startbox een blijkt ook een populair startpunt in races over de mijl op Happy Valley. Toch zijn de verschillen veel groter aangezien 10% het hoogste winpercentage is. Favorieten zijn weer populair met 25% die de winst opeisen en 58% die eerste, tweede of derde eindigen. De voorkeur gaat in deze race uit naar Magnetism (5) met Umberto Rispoli. Zijn laatste optreden over deze baan en afstand was een derde plaats toen hij veel terrein moest goedmaken in de finalefase. De jockey blijft trouw aan het paard en zal nu een betere positie in het veld hebben. Bovendien is startbox twee ideaal. Flame Lily (8) won eenzelfde opdracht heel gemakkelijk drie weken geleden op deze baan. Joao Moreira blijft trouw aan het paard en dat is een goed teken. Startbox elf is ver van ideaal maar de kwaliteit is in huis om in dit veld zich te mengen in de eindstrijd. Amazing Luck (1) moet met topgewicht op pad en probeert bovendien nog steeds een eerste wint te noteren. Het is nog zoeken naar de ideale afstand voor dit paard maar met Zac Purton als jockeyboeking zijn de intenties duidelijk. Vergeet zijn laatste prestatie want dat was over 1000 meter en dat was veel te scherp voor hem. My Winner (6) won direct bij zijn debuut voor zijn nieuwe trainer over 1400 meter op Sha Tin. Dat was 24 dagen geleden en moet vanuit startbox vijf serieus genomen worden in zijn eerste start over gras sinds een tijdje.

1.       Magnetism
2.       Flame Lily
3.       Amazing Luck
4.       My Winner

 

Race 4 

Let op: Geen beelden
Exact dezelfde condities als in Race 3 maar in deze opdracht is startbox een wel duidelijk het populairst met 18% winpercentage. Tangmere (2) vertrekt uit deze startbox en dit paard is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. Hij was in zijn laatste race over baan en afstand niet ver van de winnaar verwijderd terwijl hij veel werk buitenom moest verzetten. Met meer geluk kan hij verrassen aan een hoge cote met deze topjockey. Flash Famous (7) won drie weken geleden over deze baan en afstand en is nu gezegend met startbox drie waar 35% van alle starters in vorige edities van deze race geplaatst hebben. Zijn vorige winst was comfortabel en het lijkt erop dat er meer in de tank zit. Trainer Danny Shum is dit seizoen het meest succesvol op Happy Valley met veertien winnaars tot nu toe en hij zadelt Charity Wings (6) die na drie maanden rust weer een race in de benen heeft. Die had hij duidelijk nog nodig en ik verwacht hem hier scherper. Shining On (10) heeft wel race ritme en heeft zelfs zeer goede vorm. Zijn laatste race was een tweede plaats over deze baan en afstand toen hij tweede was achter Flash Famous. Hij moest toen veel werk buitenom verzetten toen de winnaar al gevlucht was. Hij kan de rollen met Flash Famous nu omdraaien.

1.       Tangmere
2.       Flash Famous
3.       Charity Wings
4.       Shining On

 

Race 5 

Let op: Geen beelden
Er wordt weer gesprint maar nu over 1200 meter waar de lage startboxen weer populair zijn met twee bochten in het parcours. Startbox vier (16%) en vijf (15%) zijn het meest lucratief en Top Score (3) mag vanuit startbox vier vertrekken. Hij was drie weken geleden goede derde over deze baan en afstand op slechts een hals van de winnaar. Hij kwam toen goed opzetten richting finish en is zeer kansrijk. Bright Kid (7) komt uit startbox vijf en was drie weken geleden vierde over deze baan en afstand. Ook hij was niet ver de winnaar verwijderd en kan zijn goede prestatie herhalen. King’s Trooper (4) won 35 dagen geleden over deze baan en afstand en is nu gezegend met startbox twee (12%). Joao Moreira blijft trouw aan het paard en dat is een zeer goed teken. The Abraxas (11) mag met een laag gewicht op pad en vertrekt uit startbox een (11%). Hij was drie weken geleden net voor Top Score op deze baan en op basis daarvan hoort hij op de tickets thuis.

1.       Top Score
2.       Bright Kid
3.       King’s Trooper
4.       The Abraxas

 

Race 6 

Let op: Geen beelden
Deze race gaat ook over 1200 meter en dus moet men weer een oog houden op de lage startboxen zoals de cijfers beschreven in de vorige race uitwijzen. Shining Ace (7) was hier victorieus veertien dagen geleden over precies dezelfde afstand als vandaag. Hij kwam toen laat vrij en had nog over op de finishlijn. In dezelfde vorm en vanuit startbox vier zie ik hem weer winnen vandaag. Planet Star (4) vertrekt naast hem in startbox vijf en heeft uitstekend recente vorm. In vier starts doet hij al geen stap verkeerd en dat was steeds over deze baan en afstand. Hij is de betrouwbare factor in dit veld en hoort op de tickets thuis. Topjockey Moreiro moet het vanuit startbox elf proberen met Hello Beauty (1) die voor het eerst deze baan probeert. Als dat een positieve uitwerking heeft dan kan hij zich mengen in de eindstrijd maar dan moet de start meezitten.

1.       Shining Ace
2.       Planet Star
3.       Hello Beauty

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.