Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Haydock - 10 augustus

Haydock - zaterdag 10 augustus - Start: 14:25

Vanwege de rustige week in Zuid Afrika zijn wij ook aanwezig op het noordelijk gelegen Haydock Park waar de Groep 3 Rose Of Lancaster Stakes het sportieve hoogtepunt van de dag is. Frankie Dettori is aanwezig en hij is momenteel in topvorm!

Race 1

De dag trapt af met een Handicap over 1609 meter. Wij kiezen hier voor de progressieve House Of Kings (2) onder Hector Crouch. De driejarige wordt per start beter en was de laatste maal de verslagen favoriet op de baan van Windsor, vijf dagen geleden. Hij hikt tegen een overwinning aan en de jockey zet momenteel 18% van zijn ritten in winst om. Hawridge Storm (4) leek een ander paard met een tweede plaats op Goodwood. Hij liet een mindere reeks achterwege en heeft vifjtig dagen de tijd gehad om bij te komen en zal dus fris aan de start verschijnen. Barossa Red (6) keert terug na een winter campagne over het All Weather zand. Zijn prestaties daarvoor duiden aan dat hij over gras een stuk beter is en met Oisin Murphy geboekt voor de rit zijn de intenties duidelijk. Trainer Tony Carroll is in goede vorm en scoorde donderdag een dubbel op de baan van Brighton. Hij zadelt hier Bring Us Paradise (8) die zijn laatste twee races heeft gewonnen en nog altijd verbetering in de hand heeft.

1.       House Of Kings
2.       Hawridge Storm
3.       Barossa Red
4.       Bring Us Paradise
Placepot: House Of Kings

 

Race 2

Oisin Murphy was eerder deze week aangegeven op twee paarden. Hij kiest voor Young Fire (3) die na 73 dagen zijn debuut in Engeland maakt. Na een carriere in Frankrijk is hij nu onder de hoede van David O’Meara en Oisin Murphy zal verleidt zijn door de goede berichten uit de training. Markant feit is dat het paard uit startbox vijf in de afgelopen tien jaar, vijfmaal eerste of tweede is geworden. Mayfair Spirit (15) heeft een gunstig laag gewicht en voelt zich bovendien als een vis in het water op Haydock met twee overwinningen uit twee starts. In de afgelopen tien jaar vertrekken 80% van de winnaars uit startbox zes of lager en daarom is Humble Gratitude (9) zeer interessant. Zijn laatste winst was slechts zes dagen geleden en daarom kan er gesteld worden dat de vorm nog steeds goed is. Hij bleef die dag Club Wexford (1) voor en die vertrekt in deze race uit startbox een. Ook zijn vorm is nog steeds goed en beide paarden zullen in de eindstrijd mengen.

1.       Young Fire
2.       Mayfair Spirit
3.       Humble Gratitude
4.       Club Wexford
Placepot: 1 – 3 – 9 – 15

 

Race 3

Miss O Connor (3) werd op de veiling opgepikt voor £4000 en wint nu tweemaal uit even zoveel starts. De laatste overwinning kende een voorsprong van elf lengten en de toekomst lijkt rooskleurig. Dit is een hoger niveau maar er lijkt genoeg kwaliteit in huis. Helaas zijn de statistieken tegen haar aangezien alle winnaars in de afgelopen acht jaar niet hun vorige race hebben gewonnen. Trainer Ralph Beckett zadelt Feliciana De Vega (7) en is al 237 niet meer in actie gekomen maar liet vorig jaar al veel goede dingen zien met makkelijke winst in een Listed race op de baan van Deauville. Als de scherpte er is kan zij hier gelijk winnen. In de afgelopen acht jaar kwam 80% van de winnaars uit startbox 5 tot en met 8 en in die categorie valt Muchly (9) uit de training van John Gosden en wordt voor de gelegenheid gereden door P J McDonald. Beide heren zijn in vorm met de stal van Gosden opererend op een winpercentage van 37%. McDonald was de meest winnende jockey tijdens Glorious Goodwood en krijgt daardoor de kans om voor deze stal te rijden. Agincourt (1) vertrekt uit startbox acht en is sinds oktober 2018 een toonbeeld van trouw met louter podiumplaatsen. Haar laatste race was een goede derde plaats met de tweede aankomende van die race een sterke winnaar tijdens Glorious Goodwood.

1.       Miss O Connor
2.       Feliciana De Vega
3.       Muchly
4.       Agincourt
Placepot: Muchly

 

Race 4

Alle ogen zijn in deze race gericht op Royal Ascot winnaar Addeybb (2) die daarna goede tweede was in een Groep 2 op de baan van York. De winnaar van die race is voor £75,000 toegevoegd in een Groep 1 later in de maand wat de kwaliteit van die prestatie enigzins weergeeft. Alle regen lijkt welkom aangezien zijn beste prestaties op soepele bodem tot stand komen. Wissahickon (1) is een All Weather specialist pur sang en heeft afgelopen winter seizoen en wint sinds 14 augustus 2018 vijf van zijn zes races. Na 113 dagen wordt hier weer het gras geprobeerd voor de stal van John Gosden die momenteel een win percentage van 31% heeft.  Het is bovendien de enige rit van Frankie Dettori op de dag. Raise You (6) was een teleurstellende tiende in de Franse Derby maar komt hier terug in rustiger vaarwater. De connecties hebben duidelijk een hoge pet van hem op.

1.       Addeybb
2.       Wissahickon
3.       Raise You
Placepot: AddeybbRace 5

Een lastige opdracht voor de Placepot volgers met elf paarden in een open aangelegenheid. Last Empire (9) won zijn laatste twee race met gemak onder Danny Tudhope maar die komt in actie op Ascot en dit is een ander niveau. Came From The Dark (8) won over baan en afstand op 8 juni maar toen was de bodem ‘zwaar’. Afhankelijk van de regenval zal de bodem soepeler worden maar hij heeft de steun van P J McDonald. Oisin Murphy is nog steeds op jacht naar de jockey titel en op de rug van Fantasy Keeper (7) kan hij weer een zege erbij turven. Zijn vorm is al enige tijd goed met een tweede plaats en een overwinning. Vooral zijn laatste race was sterk toen hij makkelijk won op de baan van Sandown. Ook Baby Steps (10) heeft goede vorm getuige zijn tweede plaats op de baan van Pontefract. Dat was slechts drie dagen geleden en daarom is een goede prestatie hier de verwachting.

1.       Fantasy Keeper
2.       Last Empire
3.       Fantasy Keeper
4.       Baby Steps
Placepot: 7 – 9 – 10Race 6

Spirit Power (2) won 21 dagen geleden over deze baan en afstand. Hij verraste aan 14/1 maar dat deed niets af aan de manier waarop. De baan was die dag een stukje zwaarder maar met een trainer in vorm (50% win) en een jockey in vorm (20% win) staan alle lichten op groen voor weer een overwinning. Brandy Station (5) was negen dagen geleden goede derde over vergelijkbare bodem op de baan van Ffos Las en lijkt ook hier haar favoriete ondergrond te krijgen. In die vorm hoort hij hier op de tickets thuis met een leerling die 25% van haar ritten in winst omzet. Vee Man Ten (1) was zeven dagen geleden nipt tweede op de baan van Doncaster en heeft hier een leerling die 3,5 kilogram van het gewicht afhaalt. Op deze baan loopt hij niet zijn beste races maar zijn laatste race was bemoedigend genoeg. Astrophysics (7) nadert het gewicht van zijn laatste overwinning maar zal onder P J McDonald verbetering moeten laten zien.

1.       Spirit Power
2.       Brandy Station
3.       Vee Man Ten
4.       Astrophysics
Placepot: 2


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.