Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Voorbeschouwing Hong Kong Cup

 

Deze zondagochtend is er een primeur bij Runnerz. Voor het eerst kan er meegespeeld worden op de Hong Kong Cup! Dit is een van de grootste hoogtepunten van de rensport in Azië en traditioneel ook een race waarin veel europese deelnemers naar Hong Kong komen.

Meespelen doe je via onze partner PMU, op de welkebekende Franse spelsoorten en prijzenpotten. Van het programma wordt vanaf 07.00 uur Nederlandse tijd race 4 tot en met 9 aangeboden, dus ook de Hong Kong Vase, Sprint en Mile zijn speelbaar.

 

Maar de focus ligt uiteraard op het hoofdnummer. Hierin hebben we te maken met een grote favoriet: Werther. Dit van oorsprong Nieuw-Zeelandse paard is al enige tijd in Hong Kong te vinden en werd vorig jaar uitgeroepen tot paard van het jaar. Hij is een absolute specialist over deze afstand op deze baan met overwinningen in de Hong Kong Derby, QEII Cup en de Hong Kong Gold Cup, allen Groep-1. Meest recentelijk won hij een Groep-2 met een lengte voor.

Is een veelzijdig paard en zal goed om kunnen gaan met het traditionele lage tempo in het begin van de race.

De eerste uitdager komt uit Japan: Neorealism. Won acht van zijn negentien starts en brak vorig seizoen echt door met een geweldige overwinning in de Groep-2 Sapporo Kinen. Begon dit seizoen opnieuw met winst in een Groep-2 en volgde dat op met zijn eerste Groep-1, de QEII Cup, waarin ie Werther achter zich hield.

Time Warp en Poet's World zijn de volgende kanshebbers. Eerstgenoemde was actief in Engeland en Frankrijk maar verhuisde in januari naar Hong Kong. Slechts een keer derde in zijn eerste zeven races maar eindigde zijn seizoen met drie overwinningen, onder andere op deze baan. Is dit seizoen goed begonnen met plaatsen in twee Groep-3's en een Groep-2.

Laatstgenoemde komt over uit Engeland maar zou goed moeten gaan op deze baan. Won in augustus aan Groep-3 op Goodwood en werd twee keer tweede in een Groep-1.

De laatste die we noemen is Deauville, want wat is een internationale Groep-1 zonder Aidan O'Brien en Ryan Moore. Hoort niet per se bij de favorieten in deze race maar uitvlakken mag je deze combinatie nooit. Won de Groep-1 Belmont Derby in 2016 en plaatste vervolgens nog vier keer in een Groep-1. Zijn meest recente race, de Woodbine Mile, was niet zijn beste en hij moet sterk verbeteren om hier te kunnen winnen, maar een plaats is zeker mogelijk.