Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Jägersro - 30 juli

Jägersro - dinsdag 30 juli 2019 - Start: 17.00 uur

De Sofiero Hugo Åbergs Memorial in Jägersro. Een van de sportieve hoogtepunten op de baan van Malmö. Wordt het een historische avond? Gaat Propulsion deze race voor het vierde opeenvolgende jaar winnen met Örjan Kihlström? Paard en rijder zijn er in elk geval klaar voor. Het zou een unicum zijn. Ook de omlijstende races zijn meer dan de moeite waard met de finale van de Breeders Course in race zeven waarin Acciaio als favoriet gaat vertrekken. Zit er een klassering in voor de Nederlandse deelname van Arquana As, Andromeda Font of Amelie Grif? Het zou mooi zijn. Verder zijn er nog kansen voor Rick Ebbinge die in drie races aan de start verschijnt met Vive Le Vent, Ike Schermer en Gustavson. Merwestaal Moerdijk BV heeft bijna een zekere winnaar met Heart Of Steel die voor zijn vijfde zege op rij gaat. Prachtige sport dus deze avond met een extra V75 vanaf race vijf. De meeting start om 17.00 uur. Het eerste onderdeel van de V75 is om 19.10 uur

Race 1 -  Tvååringspremiären 2019, 1640 meter autostart

De tweejarigen openen deze prachtige koersavond met een opdracht over de sprintafstand. Van de zeven deelnemers heeft alleen Mizita Sound (1) al een race in de benen. De merrie won gelijk na een koers op maat. Na de start nam ze positie achter het snel vertrokken koppaard die zij bij het ingaan van de laatste bocht passeerde. Het leverde een eenvoudige overwinning op. Ditmaal zal zij haar record moeten lopen om te winnen. Pucks Bounce (5) was bijna net zo snel in de kwalificatieproef. Trainer Svante Båth heeft een reputatie met jonge paarden. Adrian Kolgjini heeft twee paarden in deze race. Zelf rijdt hij Valentino Face (3) die in de kwalificatieproef iets sneller was dat stalgenoot Let's Face'em (4) die met Lutfi Kolgjini van start gaat.

Plaats 1:    Pucks Bounce (5)
Plaats 2:    Valentino Face (3)
Plaats 3     Mizita Sound (1)
Plaats 4:    Let's Face'em (4)

 

Race 2 - YesBox // Vittsjöborgs Stoelit, 1640 meter autostart.

Acht merries in deze Vittsjöborgs Stoelit waarin we Double Exposure (1) als favoriet laten vertrekken. De merrie won overtuigend op Axevalla waarbij zij na de start in het dodenspoor belandde en daar niet meer wegkwam. Desondanks won zij overtuigend deze race. Double Exposure kan een goede mijl lopen, ook met dit nummer. In mei won ze nog de Åke Sundbergs lopp in 1.09,8 vanaf startnummer 1. Shadow Gar (5) komt in dit soort races altijd goed uit de verf. De Italiaanse kan een goede mijl lopen. Landgenoot Virginia Grif (8) kan dat ook maar heeft het niet getroffen met het startnummer. Speedy Foxy Vicane (4) zette haar laatste start om in een ruime zege. De inmiddels tienjarige merrie is in goede vorm.

Plaats 1:  Double Exposure (1)
Plaats 2:  Shadow Gar (5)
Plaats 3:  Virginia Grif (8)
Plaats 4:  Speedy Foxy Vicane (4)

 

Race 3 - PGA Sweden National // Final Summer Meeting Mares 2019, 2140 meter autostart

Een finalerace, deze Summer Meeting Mares 2019 met Nederlandse belangen. Vive Le Vent (2) beviel in haar laatste start op Jägersro met een tweede plaats, waarmee zij zich voor de finale plaatste. Dat was die dag het maximaal haalbare. Het startnummer is nu beter dus Rick Ebbinge zal zijn plan klaar hebben voor deze opdracht. Jopi  (8) bleef in die race Vive le Vent ruim de baas. Ze liet een sterke indruk achter maar moet nu wel op het buitenste nummer beginnen. Velvatter (3) is een rappe Amerikaanse van Frode Hamre die in de Delicious lopp - Fyraåringseliten Ston vijfde werd maar daarna alweer tweemaal won op sterke wijze. Bjorn Goop rijdt haar en ook het startnummer is gunstig.  Verder noemen we nog de Noorse merries Towanda’s Classic (1) en Vivienne (10).

Plaats 1:   Velvatter (3)
Plaats 2:   Vive Le Vent (2)
Plaats 3:   Jopi  (8)
Plaats 4:   Towanda’s Classic (1)

 

Race 4 -  Avena Service // Prix Argentan, 1640 meter autostart

Een sprintnummer waarin het aanwijzen van de favoriet eenvoudig is. Heart Of Steel (2) kan hier zijn vijfde opeenvolgende overwinning behalen. Net als bij zijn laatste overwinning kan de ruin van Merwestaal Moerdijk BV ook deze race van start tot finish beheersen. De Noor Cokstile (3) kan een goede mijl lopen. Hij wint dit seizoen vijftig procent van zijn starts. Donatomite (1) start aan de binnenkant van de favoriet. Frode Hamre rijdt de Amerikaan die met goede resultaten aan de start verschijnt. Mellby Drake (7) heeft het niet getroffen met het startnummer, maar de pupil van Robert Bergh zou met een hoge klassering zeker niet verbazen.

Plaats 1:   Heart Of Steel (2)
Plaats 2:   Cokstile (3)
Plaats 3:   Donatomite (1)
Plaats 4:   Mellby Drake (7)

 

Race 5 -  V75-1 -  Bege Plattform & Ställning // Prix Cagnes-sur-Mer 2019, 1640 meter autostart

Tae Kwon Deo (9) heeft het niet getroffen op zijn thuisbaan maar dit nummer biedt misschien wel meer mogelijkheden dan startnummer zeven of acht. De hengst van Adrian Kolgjini heeft goede kans op de overwinning op zijn thuisbaan. Zephyr Kronos (7) heeft enorm veel snelheid in de benen maar is niet altijd even betrouwbaar. Qua aanwezige capaciteiten kan hij deze race zomaar winnen. Alessandro Gocciadoro heeft met Zidane Grif (6) een kanspaard in handen. De Italiaan is snel maar niet even betrouwbaar. Mellby Glader (3) is dat wel. Bovendien heeft hij met dit startnummer kans op een hoge klassering.

Plaats 1:   Tae Kwon Deo (9)
Plaats 2:   Mellby Glader (3)
Plaats 3:   Zephyr Kronos (7)
Plaats 4:   Zidane Grif (6)

 

Race 6 - V75-2 -  Colorama Staffanstorp, 2140 meter autostart

In deze race heeft Rick Ebbinge de favoriet in handen. De vierjarige Zweed Ike Schermer (6) is dit seizoen in vier starts zijn gelijke nog niet tegengekomen. De hengst gaat voor zijn vijfde zege op rij maar hij treft wel een aantal goede paarden. Giordano Soa (11) zal dit willen voorkomen. De vijfjarige ruin van Bjorn Goop won al zijn drie starts in sterke tijden. Ook Undigious Diamant (10) is bezig aan een ijzersterke reeks met drie zeges en een tweede plaats uit even zoveel starts. De ruin van Merwestaal Moerdijk BV is het bij Peter Untersteiner erg goed gaan doen. Michel Rothengatter komt in actie met Regiment (7). De hengst verkeert in uitstekende vorm. Wordt het een “Nederlands trio” van Ike Schermer, Undigious Diamant en Regiment?

Plaats 1:   Ike Schermer (6)
Plaats 2:   Giordano Soa (11)
Plaats 3:   Undigious Diamant (10)
Plaats 4:   Regiment (7)

 

Race 7 - V75-3 - Premio Going Kronos 2019 - Second Final Breeders Course 3 years old 2019 (Gr. II Int.), 1640 meter autostart

Een prachtige Breeders Coursfinale deze Premio Going Kronos. Wordt het een dubbelslag voor Alessandro Gocciadoro? De Italiaan heeft met Acciaio (5) en Arden Wise As (4) twee kanspaarden in deze race. Voor Acciaio heeft hij Örjan Kihlström vastgelegd en de Zweed heeft de hengst al eerder gereden. In de Håkan Wallner Memorial werd hij nog tweede om daarna te zegevieren. Arden Wise As maakt zijn Zweeds debuut en staat gelijk voor een pittige opdracht. Hij al er klaar voor zijn. Dat geldt ook voor de rappe Muscle Valky (1). Die kon dit seizoen nog niet winnen maar was er al wel dichtbij. Roller Coaster Ås (2) verschijnt met twee zeges op rij aan de start. De pupil van Peter Untersteiner is een groot talent. Arquana As (3) won op Victoria Park een serie van de Breeders Course. Zij liet een sterke indruk achter, maar treft het nu wel. Trainer Erwin Bot won de finale al eens met United Love. Andromeda Font (9) met Robin Bakker en Amelie Grif (7) van eigenaar Ron Nooteboom krijgen het zwaar.

Plaats 1:   Acciaio (5)
Plaats 2:   Roller Coaster Ås (2)
Plaats 3:   Muscle Valky (1)
Plaats 4:   Arden Wise As (4)

 

Race 8 - V75-4 - YTAAB // Prix Mikkeli, 2140 meter autostart

De Deense legende Steen Juul gaat op pad met Staro Mcmillan (11) die bij zijn laatste start op Jägersro won. Hij had de gehele race het initiatief en won met ruim vijf lengtes. In die vorm zien we hem niet zomaar geklopt worden, ondanks zijn startpositie in het tweede gelid. Guillaume Boko (2) heeft vorm. De vos van Bjorn Goop won twee maal uit drie starts. High Into The Sky (6) staat als driejarige voor een pittige klus. De Amerikaanse import van Frode Hamre was in vier Europese starts al driemaal winnaar en een keer tweede. Hij lijkt tot veel in staat. Zelig Bi (5) is erg snel, maar niet even constant. Een klassering moet mogelijk zijn.

Plaats 1:   Staro Mcmillan (11)
Plaats 2:   Guillaume Boko (2)
Plaats 3:   High Into The Sky (6)
Plaats 4:   Zelig Bi (5)

 

Race 9 - V75-5 - Jägersro Center // Prix La Capelle, 2140 meter autostart

Ultimaluna Grif (2) is de blikvanger in deze race. De Italiaanse merrie van Alessandro Gocciadoro verschijnt met vijf overwinningen op rij aan de start. Vier daarvan kwamen tot stand op Solvalla. Stalgenoot Vaprio (3) is snel en heeft vorm. Hij maakt vandaag zijn Zweeds koersdebuut en krijgt het niet gemakkelijk. Esprit Sisu (10) had op Solvalla een goed slot in de benen en klopte een aantal sterke paarden. Een paard om rekening mee te houden. De klasse van Ferrari River (12) is bekend. De pupil van Conrad Lugauer kwam de laatste tijd voornamelijk in actie over de mijl. Gustavson (5) krijgt het voor zijn kiezen. De klasse van de ruin is bekend, maar dit is een pittig veld. Benieuwd naar het strijdplan van Rick Ebbinge.

Plaats 1:   Ultimaluna Grif (2)
Plaats 2:   Ferrari River (12)
Plaats 3:   Esprit Sisu (10)
Plaats 4:   Gustavson (5)

 

Race 10 - V75-6 -  Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial 2019, 1609 meter autostart

De loting viel voor Propulsion (9) niet gunstig uit. De titelverdediger gaat proberen om deze race voor het vierde opeenvolgende jaar te winnen. Een unieke prestatie als Örjan Kihlström hierin slaagt. Aan de vorm zal het niet liggen. Propulsion verkeert in optimale vorm. Uza Josselyn (5) kan enorm vertrekken. Dat bewees de merrie in de Årjängs Stora Sprinterlopp waarin zijn dankzij een goed ingedeelde race van Erik Adielsson van start tot finish voorop bleef. In die race werd Nadal Broline (4) dichtbij tweede. De hengst kan met een gunstig koersverloop wel eens toeslaan. Bahia Quesnot (6) kan een goede mijl lopen en bewees in Åby dat zij een vlammend eindschot in de benen heeft. Cyber Lane (8) heeft het ook niet getroffen met het startnummer. Gaat Johan Untersteiner voor de kop of probeert hij het ditmaal vanuit het veld? Stalgenoot Pastore Bob (2) kan in elk geval enorm beginnen maar staat wel zwaar. Ringostarr Treb (1) kan dit seizoen nog niet imponeren. Is hier vandaag de omslag in de Hugo Åbergs Memorial?

Plaats 1:   Propulsion (9)
Plaats 2:   Nadal Broline (4)
Plaats 3:   Uza Josselyn (5)
Plaats 4:   Ringostarr Treb (1)

 

Race 11 - V75-7 - Malmö Stads Pris 2019 - Summer Meeting Stayer 2019 (Gr. II Int.), 3140 meter bandenstart

Opnieuw een prachtige race, deze Malmö Stads Pris. In vier starts kon Reckless (13) dit seizoen nog niet winnen. De hengst gedijt het beste bij races over de langere afstand. Deze opdracht is de hengst van Bjorn Goop dan ook op het lijf geschreven. Partizan Face (11) gaat deze koers kleur geven met Adrian Kolgjini. De ruin zag zijn constante presteren recent beloont worden met een overwinning. Stalgenoot Racing Ribb (7) kan ook voor spektakel zorgen met Lutfi Kolgjini. Hij heeft veertig meter voordeel aan de start ten opzichte van Reckless. Gaat Ludde de show stelen? Joakim Lövgren heeft twee ijzers in het vuur. Hij stuurt Peter Ingves op pad met Juan (9). De Duitse ruin verkeert in optimale conditie en won al tweemaal over 3180 meter. Zelf gaat Lövgren van start met Illuminati (8) die geen enkel probleem heeft met de langere afstand. Een hoge klassering zit er zeker in.

Plaats 1:   Reckless (13)
Plaats 2:   Racing Ribb  (7)
Plaats 3:   Partizan Face (11)
Plaats 4:   Juan (9)

 

Race 12 - Välkommen till efterfest på Izakaya Koi // Prix Årjäng, 1640 meter autostart

Rick Ebbinge kan na zijn drie ritten van deze avond vanaf de zijlijn toekijken hoe Deep Pockets (4) het ervan af brengt. De Nederlander won immers op Solvalla met de vierjarige ruin een onderdeel van het WK Beroepsrijders. Daarna was de ruin van trainer Svante Båth tweemaal geplaatst. Hij heeft een mooi startnummer om deze race met Erik Adielsson van start tot finish te domineren.  Zaire Wise As (11) is een serieuze opponent maar de vierjarige hengst van Alessandro Gocciadoro moet wel beginnen in het tweede gelid. Een overwinning van Waikiki Silvio (1) is een kwestie van tijd. Hij werd in zijn laatste drie starts tweede. Dontbreakthebankås (3) is eveneens toe aan een overwinning. Adrian Kolgjini zal deze Hugo Åbergs Memorialavond winnend willen afsluiten.

Plaats 1:   Deep Pockets (4)
Plaats 2:   Waikiki Silvio (1)
Plaats 3:   Zaire Wise As (11)
Plaats 4:   Dontbreakthebankås (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.