Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Jägersro - 21 augustus

Jägersro – woensdag 21 augustus 2019 - Start: 18.20

Het hoogtepunt van Jägersro komt ras naderbij. De Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019 die op 1 september wordt verreden. Deze woensdag wordt er op de baan in Malmö gestreden om de startbewijzen voor de Svenskt Travderby en de Derbystoet. Campo Bahia, Attraversiamo, Activated en Conrads Rödluva zijn enkele grote namen die gaan proberen om hun startplaatsen veilig te stellen. Ook enkele Nederlandse trainers gaan dat proberen, maar gemakkelijk zal het niet worden voor Ike Schermer (trainer Jeroen Engwerda), Give You All Of Me (9) (trainer Michel F Rothengatter), Nahema (trainer Tom Kooyman) en Twinkle Face (trainer Patrick de Haan). Er is deze avond een extra V75, vanaf race vijf om half acht. De eerste start valt om 18.00 uur.

Race 1 - Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

In deze openingsrace start gelijk een blikvanger. Activated (5) winnares van de Drottning Silvias Pokal en het StoChampionatet is hier het te kloppen paard. In het StoChampionated liet zij een geweldig eindschot zien. Binnen tweehonderd meter trok zij de winst naar zich toe. Flash Am (6) pakte vorig jaar een tweede plaatst in de E3-finale voor merries. Haar best betaald prestatie. Dit seizoen won zij eenmaal en plaatste zij zich een aantal keren. Valetta (4) is de hoop van Bjorn Goop in deze race. Een hoge klassering behoort zeker tot de mogelijkheden. In The Air Tonight (1) toonde eerder dit seizoen al haar klasse. Zij is in beeld voor een plaats bij de eerste vier.

Plaats 1:    Activated (5)
Plaats 2:    Flash Am (6)
Plaats 3:    Valetta (4)
Plaats 4:    In The Air Tonight (1)

 

Race 2 - Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

Staro Miami (10) verdedigt de Finse belangen van rijder Mika Forss en trainer Aripekka Pakkanen. De merrie is het seizoen goed begonnen met drie starts die twee overwinningen opleverde. Het tweede gelid is wel nadelig. Bjorn Goop heeft met Fanny Chenal (5) een kanspaard in handen. Winnen lukte nog niet maar ze was er al wel dichtbij. In de finale van het Halmstad Kommun – StoSprintern werd ze nog vierde. In deze race heeft zij goede kansen, ook om te winnen. Musique D'inverne (1) is snel maar wisselvallig. Erik Adielsson rijdt de merrie van trainer Stig H Johansson. True Devotion (6) liet onlangs een goede indruk achter met een overwinning. Nu moet ze nog iets constanter worden.

Plaats 1:   Staro Miami (10)
Plaats 2:   Fanny Chenal (5)
Plaats 3:   Musique D'inverne (1)
Plaats 4:   True Devotion (6)

 

Race 3 –  Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

In het Stochampionatet had Conrads Rödluva (5) lang het initiatief. De vosmerrie leek te gaan winnen maar werd in de slotfase gepasseerd door Activated en Racing Brodda die geheel buitenom sprinten. De vosmerrie kon daarop niet anticiperen. In deze race heeft zij echter een eerste kans. Darshana (4) komt in uitstekende vorm aan de start. De merrie komt uit de vormstal van Jerry Riordan. Zeeland Kronos (6) won in Tingsryd met een halslengte. Ze zal verder verbeterd zijn met Peter Untersteiner. Global Vintage (3) lijkt in staat om zich te plaatsen voor plek twee of drie.

Plaats 1:   Conrads Rödluva (5)
Plaats 2:   Darshana (4)
Plaats 3:   Zeeland Kronos (6)
Plaats 4:   Global Vintage (3)

 

Race 4 – Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

In deze vierde serie lijkt het te gaan tussen Adi Gallia (1) en Hankypanky Rubyred (2). Eestgenoemde heeft de grote vorm op tijd te pakken. Haar laatste twee starts werden omgezet in goede overwinningen. Hankypanky Rubyred was eind juli geschrapt vanwege verhoging. Het is te hopen dat dit niet van hele grote invloed is geweest op deze race. A Sweet Dance (6) won verleden jaar negenmaal op rij. Zij sloot het seizoen af met klasseringen in de halve finale en finale van de Breeders Crown. Een merrie die niet mag worden onderschat. Vinci I.M. (11) heeft het hoogste startnummer. In haar laatste start was zijn enorm verbeterd en won in 1.13,3a – 2140 haar race. Dan doe je mee in deze race. Nanetta Hill (8) verschijnt in ongeslagen status aan de start. Vorig jaar won zij tweemaal en ook dit jaar is dat het resultaat tot nu toe. Nu treft ze een andere klasse. We zijn benieuwd.

Plaats 1:   Adi Gallia (1)
Plaats 2:   Hankypanky Rubyred (2)
Plaats 3:   A Sweet Dance (6)
Plaats 4:   Vinci I.M. (11)

 

Race 5 - Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

In deze eerste race is Deep Pockets (3) geschrapt. De grote naam en favoriet voor de Svenskt Travderby 2019 is natuurlijk Campo Bahia (8) met Conrad Lugauer. De hengst is een fenomeen en werd onlangs op Jägersro gewerkt. Dat verliep naar volle tevredenheid. In deze race lijkt het startnummer de grootste concurrent. Daarmee heeft hij het niet getroffen maar we zien hem niet geklopt worden. Viking Brodde (11) moet beginnen in het tweede gelid. De door Timo Nurmos getrainde ruin won dit seizoen al driemaal en plaatste zich regelmatig. De Derby lonkt. Sandsjöns Enzo (10) won de finale van de Midnattsloppet. Dat was een goede overwinning. Flight Dynamics (1) is in beeld voor een klassering

Plaats 1:   Campo Bahia (8)
Plaats 2:  Viking Brodde (11)
Plaats 3:   Sandsjöns Enzo (10)
Plaats 4:   Flight Dynamics (1)

 

Race 6 - Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

Deze serie is een open aangelegenheid waarbij de voorkeur uitgaat naar Ad Hoc (2). De hengst is bezig aan een hele goede reeks waarbij meermalen werd gewonnen. Hij zal vanuit het tweede gelid tegenstand krijgen van Betting Gangster (10) die in zijn laatste start ongeplaatst bleef maar daarvoor juist opvallend acteerde. Mellby Glader (3) presteert trouw en is snel genoeg om zich te plaatsen. Trainer Robert Bergh zal hem in de juiste vorm hebben. Night Brodde (5) komt uit de vormstal van Conrad Lugauer. Die zal proberen om naast Campo Bahia nog een starter in de Svenskt Travderby te krijgen.

Plaats 1:   Ad Hoc (2)
Plaats 2:   Betting Gangster (10)
Plaats 3:   Mellby Glader (3)
Plaats 4:   Night Brodde (5)

 

Race 7 -  Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

Trainer Svante Båth zal met belangstelling uitkijken naar deze race. Een van zijn favorieten maakt zijn opwachting. In deze race is dat Global Welcome (5) die na zijn overwinning in de Breeders Crown op rust ging en pas laat zijn seizoensdebuut maakt. Dat monde uit in een overwinning. De laatste keer was hij niet geplaatst maar aan zijn vorm twijfelen we niet. Staro Moschino (6) doet het goed in Finland. Onlangs liep hij op Solvalla een prachtig nieuw record van 1.10,8. Alone (8) heeft het niet getroffen met het startnummer. Aan snelheid ontbreekt het hem niet. Moneykeeper (1) verschijnt in prima vorm aan de start. Een klassering moet niet al te lastig zijn.

Plaats 1:   Global Welcome (5)
Plaats 2:   Staro Moschino (6)
Plaats 3:   Alone (8)
Plaats 4.   Moneykeeper (1)

 

Race 8, Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

De vorm van Aleppo Pine (6) is groeiende lijn. Het lukte de merrie nog niet om te winnen maar die eerste overwinning hangt in de lucht. Örjan Kihlström rijdt de door Roger Walmann getrainde merrie die op een beter startnummer had gehoopt. Dat geldt ook voor Zeta Kronos (7) met Bjorn Goop. De dochter van Donato Hanover heeft de nodige klasse in huis om deze race winnend af te sluiten. Fantasia Sisu (9) vertegenwoordigt de belangen van Robert Bergh. Deze merrie is bezig aan een goed seizoen. Zij won recentelijk tweemaal, maar moet wel in het tweede gelid beginnen. Ilydia Boko (1) heeft het dan beter getroffen. Wordt zij de verrassing van de series met Joakim Lövgren?

Plaats 1:  Aleppo Pine (6)
Plaats 2:  Zeta Kronos (7)
Plaats 3:  Fantasia Sisu (9)
Plaats 4:   Ilydia Boko (1)

 

Race 9 - Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

In deze serie voor de Svenskt Travderby is Attraversiamo (5) de grote naam. Hij won alle keren dit seizoen probleemloos en werd eenmaal geklopt. Dat was door Campo Bahia in de Konung Gustaf V:s Pokal.  Attraversiamo zal zich normaal gesproken kwalificeren. Dan volgt er een mooi duel in de Derby. Timo Nurmos brengt Cab Lane (2) aan de start. De hengst zette beide starts om in een overwinning. Nurmos kennende nadert de hengst zijn absolute topvorm. Tony Afrika (7) liep de laatste keer zijn record. Adrian Kolgjini heeft een kanspaard met hem die beschikt over een groot loopvermogen. Robert Bergh is kansrijk met de trouwe Rudisha (9)

Plaats 1:   Attraversiamo (5)
Plaats 2:   Cab Lane (2)
Plaats 3:   Tony Afrika (7)
Plaats 4:   Rudisha (9)

 

Race 10 - Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

In deze serie heeft Timo Nurmos de favoriet. Hij heeft Bjorn Goop gestrikt voor een rit met Inti Boko (7). De ruin won vorig jaar het Svenskt Trav-Kriterium. Dit seizoen kwam hij pas eenmaal in actie. Die koers zal hem scherper hebben gemaakt. Reken er maar op dat Timo Nurmos hem klaar heeft voor deze serie. Zephyr Kronos (8) is snel maar wisselvallig. Het startnummer kan een voordeel zijn om buiten het gedrang te blijven. Global Withdrawl (2) kan met dit nummer de leiding nemen. Dan kan hij zich zomaar plaatsen voor de finalerace. Marcello Wibb (1) start aan diens binnenkant. De vorm van deze pupil van Johan Untersteiner is prima.  

Plaats 1:   Inti Boko (7)
Plaats 2:   Global Withdrawl (2)
Plaats 3:   Marcello Wibb (1)
Plaats 4:   Zephyr Kronos (8)

 

Race 11 - Uttagningslopp Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019, 2640 meter autostart

Staro Mcmillan (11) is in deze laatste serie de favoriet. De hengst verkeert in uittekende vorm en moet deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Wat gaan de Nederlanders doen in deze serie? Ike Schermer (7) wacht zijn eerste grote confrontatie met zijn Zweedse jaargenoten. De hengst van trainer Jeroen Engwerda verschijnt met vijf zeges uit even zoveel starts aan het vertrek. Rick Ebbinge rijdt de hengst die nog nooit tot het uiterste is gegaan. Istanbul Boko (6) maakte in zijn laatste start indruk waarin hij derde werd na een parcours in het dodenspoor. Pinto Bob (8) verschijnt met aansprekende verrichtingen aan de start. Hij heeft het niet getroffen met het startnummer. Give You All Of Me (9) is snel maar krijgt het lastig. Trainer Michel F Rothengatter heeft Bjorn Goop voor de rit gestrikt en dat is een voordeel.

Plaats 1:   Staro Mcmillan (11)
Plaats 2:   Istanbul Boko (6)
Plaats 3:   Ike Schermer (7)
Plaats 4:   Pinto Bob (8)

 

Race 12, Uttagningslopp Derbystoet 2019, 2140 meter autostart  

De laatste race van de dag is gereserveerd voor de merries. Wie gaan zich als laatste kwalificeren voor de Derbystoet 2019? Racing Brodda (1) komt daar zeker voor in aanmerking. De dochter van Prodigious werd in de StoChampionatet tweede met een schitterend eindschot. Het best betaalde prestatie tot nu toe. No Matter (11) moet beginnen in het tweede gelid. Als het meezit na de start kan zij er mooi in komen te liggen. Zal zich normaliter plaatsen voor de finale. Dat geld ook voor Flaming Ace Sisu (10). Een merrie die de nodige klasse heeft en bovendien constant is in haar prestaties. Trainer Patrick de Haan heeft Twinkle Face (8) toevertrouwd aan Bjorn Goop. De merrie is snel. Een volgende start in de Derbystoet zou een knappe prestatie zijn. Het is niet onmogelijk. De Tom Kooymanpupil Nahema (9) krijgt het lastig. Wel een mooi avontuur.

Plaats 1:   Racing Brodda (1)
Plaats 2:   No Matter (11)
Plaats 3:   Flaming Ace Sisu (10).
Plaats 4:   Twinkle Face (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.