Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Jägersro - 31 augustus

Jägersro - zaterdag 31 augustus 2019 - Start: 14:45

RACE 1, monté

We beginnen met een miniveldje, waar Dante Boko (2) een opgelegde kans krijgt om de winnende draad weer op te pakken. Hij is vrij onervaren in het montégenre en bij zijn twee eerdere pogingen onder het zadel faalde hij door galoppades, maar dat is alweer vier jaar geleden. Met Sofia Adolfsson in het zadel moet het dit keer goed komen. Ladyofthelake (3) is dit jaar bijkans onklopbaar onder het zadel en ze beschikt over het vermogen om een nadelig parcours te overwinnen. Eerste uitdaagster. Shogun D.K. (1) wist ook in Frankrijk de nodige successen te boeken onder het zadel en beschikt dus over de nodige potentie. Laatst kwam hij terug na een korte rustperiode in de Åby Stora Montépris, waar hij blijk gaf van verbeterde vorm. Sahara One (5) maakt hier zijn debuut onder het zadel, bovendien heeft hij al een tijdje niet gekoerst. Derhalve geef ik voor plek vier toch de voorkeur aan het doorgewinterde montépaard Tsar de Houelle (4).

Plaats 1: Dante Boko (2)
Plaats 2: Ladyofthelake (3)
Plaats 3: Shogun D.K. (1)
Plaats 4: Tsar de Houelle (4)

 

RACE 2, bandenstart

Morgen geldt Connie Lugauer natuurlijk als favoriet in de Derby met zijn Campo Bahia, maar zijn opvolger lijkt hij ook al in huis te hebben. Gulfstream AM (8) kwam afgelopen voorjaar al een paar keer indrukwekkend voor de dag en na een korte time out i.v.m. een blessure heeft hij de draad sinds deze maand weer opgepakt. Favoriet. Global Annuity (2) heeft in zijn prille loopbaan nog niks verkeerds gedaan. Laatst nam hij vanaf precies hetzelfde startnummer nog voor het ingaan van de eerste bocht de kop, waarna hij nooit meer werd bedreigd. Nu zal hij vermoedelijk (wederom) van kop af zijn huid zo duur mogelijk verkopen, al betwijfel ik ten zeerste of hij momenteel is opgewassen tegen #8. M.T. Oscar (3) opende laatst bij het uitkomen van de laatste bocht driedik de aanval en hij leek op weg om #2 serieus te gaan bedreigen, ware het niet dat hij zijn winkans om zeep hielp door een galoppade. Nu met Adielsson! Redneck Woodland (7) werd van de zomer al derde in een sterk bezette afdeling van de Margareta Tidiga Unghästserie en hier treft hij in de breedte toch mindere tegenstand dan bij zijn laatste starts. Christoffer Eriksson had ook kunnen opteren voor een rit met #3, maar hij geeft hier de voorkeur aan Booze (6). En dat verdient enige opmerkzaamheid.

Plaats 1: Gulfstream AM (8)
Plaats 2: Global Annuity (2)
Plaats 3: M.T. Oscar (3)
Plaats 4: Redneck Woodland (7)

 

RACE 3

Hier ga ik het proberen met een outsider. Bodybuilder (7) is behoorlijk rap achter de auto en als het een klein beetje meezit dan zou hij hier aan kop kunnen komen. Mocht dat lukken, dan heeft hij naar mijn smaak een winkans. Laatst bevestigde hij zijn goede vorm in ieder geval door, van kop af, bij het uitkomen van de laatste bocht afscheid te nemen van de overigen. Global Whithechapel (6) wist zeer overtuigend een serie van de Midnattsloppet te winnen, later die avond was hij in de finale (na een offensieve rit) toch wat minder. Hier hoort hij wederom mee te doen om de overwinning. Twombly (1) heeft al de nodige blessureproblematiek moeten overwinnen, maar afgelopen winter heeft hij in ieder geval blijk gegeven van de nodige potentie. Zijn startsnelheid is een beetje een vraagteken, aangezien hij nooit eerder vertrok vanuit het eerste gelid achter de auto. Daarnaast is natuurlijk ook zijn scherpte een vraagteken, zijn laatste koers dateert immers van acht maanden geleden. Kicki Lagö (10) had laatst werkelijk alles mee qua koersverloop, maar ze maakte het ook goed af. Bij een voorgaande start op Tingsryd heeft ze ook al blijk gegeven van verbeterde vorm. Startraket Cool McQueen (11) is natuurlijk erg benadeeld met zijn startpositie vanuit het tweede gelid, maar ik had laatst in ieder geval het idee dat hij bij zijn debuut voor Untersteiner verbeterd was t.o.v. zijn voorgaande trainer. Eens kijken of hij dat hier, vanaf dit lastige nummer, kan bevestigen.

Plaats 1: Bodybuilder (7)
Plaats 2: Global Whitechapel (6)
Plaats 3: Twombly (1)
Plaats 4: Kicki Lagö (10)

 

RACE 4, bandenstart

Grace River (8) kwam laatst indrukwekkend voor de dag door na een enorme startfout toch nog terug te komen. Sterker nog, ondanks een dure laatste bocht scheelde het uiteindelijk een lipdikte of ze had gewonnen. Bij een vergelijkbare prestatie maakt ze hier een uitstekende winkans. Rosy Wine (3) maakt hier een goede kans om aan kop te komen en vanaf die positie zou ze haar huid wel eens duur kunnen verkopen. Ze treft nu wel sterkere tegenstanders dan voorheen. Virgin Maiden (13) was laatst erg goed vanuit het dodenspoor. Ze beschikt over genoeg potentie om een koers als deze te kunnen winnen, al is ze wel opgescheept met een “ingesloten startnummer” (8). Insluiting ligt op de loer. Appaloosa (14) won laatst de koers waar #8 zo sterk terugkwam na haar startgaloppade. Deze merrie beschikt over een uitstekend koershoofd, al treft ze hier een lastig startnummer waardoor ze helemaal achteraan aan deze opdracht zal moeten beginnen. Princess S.W. (7) heeft vorig jaar bewezen van V75-niveau te zijn (o.m. overwinning in serie Diamantstoet), maar dit jaar is ze nog niet één keer dravend in de rondte gekomen. Mocht ze haar leven hier beteren, dan is ze direct een kandidaat voor eremetaal. Lastige koers!

Plaats 1: Grace River (8)
Plaats 2: Rosy Wine (3)
Plaats 3: Virgin Maiden (13)
Plaats 4: Appaloosa (14)

 

RACE 5, V75-1, bandenstart

Royal Navy Neo (6) kwam bij zijn voorlaatste start in actie in de finale van de Sommartravet. Toen trof hij precies hetzelfde startnummer over dezelfde afstand en daar had hij binnen vijf passen de koppositie te pakken. Vlak voor het uitkomen van de laatste bocht zat hij overigens tegen de fout aan, maar eenmaal weer in de rechte lijn gekomen liet hij zijn gerenommeerde tegenstanders kansloos. Het meest waarschijnlijke scenario is dat hij hier wederom de kop gaat nemen en vanaf die positie is hij het te kloppen paard. Of hij ook “onklopbaar” is valt nog te bezien, aangezien hij nu in een zwaardere klasse (Bronsdivisionen) koerst dan voorheen. Staro Leonardo (4) is bijvoorbeeld een meer dan serieuze tegenstander. Bij zijn voorlaatste start kwam hij voor het eerst rondom zonder ijzers aan de start en toen liet hij in de slotfase enorm veel snelheid zien (1.09,4 laatste 800 m.), waarbij hij slechts een neusje tekort kwam voor de overwinning. Laatst maakte hij in de finale van de Bronsdivisionen kort na de start een galoppade om vervolgens toch nog sterk terug te komen. Een bandenstart is overigens niet in zijn voordeel, aangezien hij uit zijn laatste drie pogingen twee keer sprong. Maar mocht Lövgren hem dravend in de rondte krijgen dan is hij één van de kandidaten voor de overwinning. D.t.v. het wezenlijke galoprisico laat ik hem weliswaar wat plaatsjes in mijn rangschikking zakken, maar een winkans heeft hij. Het had maar weinig gescheeld of Adde S.H. (7) zou een dag later gekoerst hebben. Laatst kwam hij in zijn serie van de Derby, waar Rick Ebbinge wanhopig naar ruimte zocht met zijn Ike Schermer, goed af en kwam uiteindelijk niet veel tekort op de nummer twee (en dus een plek in de finale). Hier is hij waarschijnlijk de voornaamste belager van #6 in de strijd om de koppositie en mocht hij die strijd toevallig winnen dan zou hij ook een gooi kunnen doen naar de overwinning. Night Brodde (1) beschikt ook over de nodige potentie en om de kans op een startgaloppade te verkleinen komt hij dit keer aan de start met een conventionele sulky (i.p.v. Amerikaanse bike). Wanneer hij dravend van start komt dan wacht hem haast gegarandeerd een droomparcours. Reverend Wine (8) beschikt over een prima eindschot en hem wacht normaliter ook een gunstig (zuinig) parcours.

Plaats 1: Royal Navy Neo (6)
Plaats 2: Adde S.H. (7)
Plaats 3: Night Brodde (1)
Plaats 4: Staro Leonardo (4)

 

RACE 6, V75-2

Zoals zovaak is de Klass II-serie een erg open aangelegenheid. Om te beginnen is de strijd om de koppositie niet makkelijk te voorspellen, maar mocht Zlatan Knick (5) hier aan kop komen dan is hij over de sprint toch het te kloppen paard. In het voorwerk gaan ze hem testen voor een Amerikaanse bike en het is zaak om in de gaten te houden hoe dat verloopt. Upload (4) kwam laatst tekort in zijn serie voor de Derby, maar in tegenstelling tot de “Derbypaarden” uit de vorige race koerst hij gewoon nog op het laagste V75-niveau. Zijn startsnelheid is niet zo gemakkelijk in te schatten aangezien hij nooit eerder een gunstig nummer achter de auto heeft getroffen, maar of hij nu wel of niet aan kop komt, een gunstig parcours lijkt bijna verzekerd. Borups Racing (9) is in de vorm van zijn leven en hij beschikt over heel veel speed indien hij koerst vanaf een rug, hij is niet het type dat over het vermogen beschikt om zelf het e.e.a. af te dwingen. Hij is dus erg afhankelijk van het koersverloop, maar wanneer het onderweg meezit dan zou hij hier ver kunnen komen. Leica Håleryd (6) is ook al op zijn best wanneer hij zo lang mogelijk vanaf een rug kan koersen, dan beschikt hij immers over een venijnig stukje speed. Laatst debuteerde hij voor een bike en blijkbaar beviel dat, hier komt hij opnieuw voor een dergelijke sulky in actie. Dali Pagadi (12) beschikt over de nodige klasse, maar zijn startnummer heeft de winaspiraties wel (zo goed als) om zeep geholpen. Bij een harde koers geef ik hem toch gewoon een kans op een klassering.

Plaats 1: Zlatan Knick (5)
Plaats 2: Upload (4)
Plaats 3: Borups Racing (9)
Plaats 4: Leica Håleryd (6)

 

RACE 7, V75-3, BIRGER BENGTSSONS MINNE

Policy of Truth (6) was als driejarige één van mijn persoonlijke favorieten, maar door aanhoudend blessureleed heeft hij zich tot nu toe nog niet weten te scharen onder de erkende eliteklasse. Zijn laatste optreden was wat dat betreft wel een stap in de goede richting, want zijn afsluiting (de laatste bocht rondend door het vijfde spoor) was werkelijk fenomenaal. Hij kan heel behoorlijk vertrekken en mocht hij hier aan kop komen dan is de koers waarschijnlijk gelopen (6 uit 7 van kop af). Meer waarschijnlijk is het dat hij hier op een rug in het tweede spoor gaat belanden en in dat geval zal zijn eindschot hem wederom ver gaan brengen. En ik herinner me trouwens van zijn geweldige driejarigenseizoen dat hij toen ook niks gaf om het dodenspoor. Hoe dan ook: favoriet! Disco Volante (3) was afgelopen voorjaar dusdanig op dreef dat hij zelfs werd uitgenodigd voor de Elitlopp, maar sinds die tijd is zijn vorm in een kleine dip beland. Hij maakt hier na een korte rustpauze zijn rentree en volgens trainer Melander is hij weer scherp. De Disco Volante van eind april zou ik hier waarschijnlijk gebankt hebben, maar ik moet nog zien of hij zijn oude vorm alweer hervonden heeft. Van kop af is hij overigens nauwelijks te beschieten (17 uit 21) en de kans dat hij aan kop komt is levensgroot. Pastore Bob (7) is ook al zo’n startkatapult, maar de kans dat hij #3 op eigen kracht voorbij komt is erg klein. Ik denk dat Untersteiner zich dat ook realiseert en dat hij zal kiezen om terug te nemen van start af. En dan resteert volgens mij hoogstens een plaatskans. Ik weet niet wat Baron Gift (11) in een vorig leven verkeerd heeft gedaan, maar hij wordt continu opgescheept met dramatische startnummers. Dat is nu ook zeker weer het geval, maar laatst demonstreerde hij maar weer eens over welke enorme potentie hij beschikt door vanuit het dodenspoor te winnen in 1.10,1. Een plaatskans lijkt hier de meest realistische inschatting van zijn kansen, maar mocht de koers worden afgelegd in een hysterisch tempo dan zit er misschien nog wel meer in het vat. Speedy Foxy Vicane (1) is misschien wel over haar vormpiek heen, maar vanaf dit startnummer (rug koploper?) zou ze best een prijsje kunnen belopen.

Plaats 1: Policy of Truth (6)
Plaats 2: Disco Volante (3)
Plaats 3: Baron Gift (11)
Plaats 4: Speedy Foxy Vicane (1)

 

RACE 8, V75-4, bandenstart

Persoonlijk hak ik mijn V75-knoop op zaterdag altijd zo laat mogelijk door, aangezien ik nog zoveel mogelijk de laatste berichtgeving (en schrappers) wil kunnen meenemen in mijn spel. Maar zoals het er nu naar uitziet zou het zomaar eens kunnen dat ik het hier ga proberen met een risico-banker. Digital Class (6) is een typische merrie in de zin van wispelturig en daargaans zijn dat nu juist niet de paarden die je wil banken. Anderzijds was ze met startnummer 1 al eens razendsnel weg vanuit het band en dat maakt het aannemelijk dat ze hier vanuit het springspår de kop gaat nemen. Laatst kwam ze in haar serie muurvast en met alles nog over door de finish en dat zijn over het algemeen ideale voorbereidingskoersen. Ik denk dat ze van kop af heel moeilijk te kloppen zal zijn (mits haar pet goed staat), maar om haar daadwerkelijk te gebruiken zal haar huidige V75-percentage (nu 17%) nog wel moeten zakken. Anders is het mij het risico van het banken niet waard, ze wist dit jaar uit 11 starts immers nog niet te winnen. Au Pair Girl (10) kwam laatst ook al ingesloten door de finish in haar serie voor de Merrie Derby. Net als haar vader One Too Many beschikt ze over het vermogen om op eigen kracht het een en ander af te dwingen, dus we kunnen een offensieve Robert Bergh verwachten. Of is dat een pleonasme? Ussara Mail (11) beschikt net als #10 over veel vermogen en in principe zou ze in staat kunnen zijn om een koers als deze vanuit het dodenspoor te winnen. Anderzijds is ze voor trainer Dahlén nog maar één keer foutloos rondgegaan voor de sulky, ze is dus totaal onberekenbaar. Quiz Töll (9) beschikt over genoeg klasse om hier te kunnen winnen, maar ze heeft tien maanden niet gelopen en trainer Uhrberg heeft in de Zweedse media laten optekenen dat ze nog wat scherpte tekort komt en dat het hem zeer zou verbazen wanneer ze hier zou winnen. Ik sla dus nog even over en gebruik liever paarden als Evoque (1) (parcours op de rug van de koploopster?) en Anna S.H. (3) (bandenstart is niet haar sterkste punt) om mijn trio-spel te completeren.

Plaats 1: Digital Class (6)
Plaats 2: Au Pair Girl (10)
Plaats 3: Ussara Mail (11)
Plaats 4: Evoque (1)

 

RACE 9, V75-5

Norton Commander (4) maakte voorheen makkelijk een foutje, maar hij lijkt steeds stabieler te worden. En steeds beter, zo bevestigde hij laatst met een derde plek achter Who’s Who in de Jubileumspokalen. De uitgesproken favoriet, maar ik betwijfel of ik hem ga banken. Het risico is namelijk aanwezig dat hij hier in het dodenspoor gaat belanden. Dan zou hij nóg kunnen winnen, maar het maakt zelfs hem toch ietwat kwetsbaar. Wat was Gina Schermer (6) laatst bijvoorbeeld waanzinnig goed. Ik had het nog wel eens willen zien wanneer er wél ruimte zou zijn ontstaan in de slotfase, Uza Josselyn leek in ieder geval niet heel veel reserves meer achter de hand te hebben. Mocht #4 inderdaad in het dodenspoor belanden terwijl Rick wél een goede uitgangspositie weet te vinden dan is Gina voor mij zelfs favoriet. Exclamation Mark (3) is in feite een allround koerspaard, maar hij is verreweg op zijn best wanneer hij van kop af koerst. Nu gaat hij op eigen kracht #1 niet voorbij komen, maar toch verwacht ik dat hij na een meter of 300 het veld zal aanvoeren. Vervolgens wordt het interessant om te volgen wat Ohlsson gaat doen zodra #4 zich komt melden: wanneer hij afgeeft is de strijd om de overwinning waarschijnlijk al gestreden, maar dan is zijn kans om in het koppel te finishen óók groter. Met deze drie paarden zit uw V75-ticket waarschijnlijk wel dichtgespijkerd, maar er zijn nog wel een aantal paarden die in aanmerking komen voor een trio-klassering. Te beginnen met Aron Palema (5), die na een langdurige afwezigheid zijn oude niveau weer lijkt te benaderen. Het is wat verder gezocht om te vooronderstellen dat M.T. Insider (1) hier in het trio gaat lopen, maar helemaal uitgesloten is het ook niet. Deze startkatapult gaat vrijwel gegarandeerd een parcours krijgen vanaf de rug van de koploper en dan zou hij met wat mazzel in het kielzog derde kunnen worden. Persoonlijk neem ik hem voor het avontuur toch mee op die derde plek.

Plaats 1: Norton Commander (4)
Plaats 2: Gina Schermer (6)
Plaats 3: Exclamation Mark (3)
Plaats 4: Aron Palema (5)

 

RACE 10, V75-6, 4-jarigen

Het zesde V75-onderdeel is erg open. Pere Ubu (5) treft het lastigst mogelijke nummer in het band, maar laatst nam hij vanaf nummer 4 ook probleemloos de kop en hier ontbreekt het aan bliksemvertrekkers. Van kop af is hij in feite het te kloppen paard, maar hij is nog erg ongeroutineerd en hij staat voor zijn zwaarste opdracht tot nu toe. Borups Senator (10) vond ik laatst verrassend goed in zijn Derby-serie. Via een geweldige afsluiting (1.10/700 meter) was hij best of the rest achter Ferrari Sisu en Attraversiamo. Indien hij hier nummer 6 in het band had geloot (springspår) dan was het voor mij misschien wel een risicobanker geweest, feit is echter dat hij precies nummer 5 treft. En dan zijn er teveel scenario’s te bedenken waarbij hij oponthoud zou kunnen oplopen. Global Winner (13) kende laatst veel pech qua koersverloop in zijn serie voor de Derby, maar op basis van klasse is hij misschien wel het paard van de koers. Hij treft hier echter een “ingesloten” startnummer, waarmee hij automatisch afhankelijk wordt van het koersverloop. Er gaat van meet af aan een roep uit van Danilo Brick (11) en vorig jaar werd hij bijvoorbeeld nog tweede in een serie voor het Kriterium. Hij is echter hopeloos onzeker en dit jaar heeft hij alleen nog maar gesprongen. Hier treft hij echter het gunstige springspår en wellicht helpt hem dat om dravend weg te kunnen komen. Ik zou nog een stuk of vijf paarden kunnen noemen, maar ik beperk me tot de Nederlandse deelnemer: Give You All Of Me (3). Na het twee keer te hebben opgenomen tegen de absolute top van de jaargang treft hij hier meer zijn eigen niveau en ik denk eerlijk gezegd dat hij over de potentie beschikt om een koers als deze te kunnen winnen. Anderzijds zijn zowel paard als rijder erg onervaren als het gaat om een Zweedse bandenstart, bij hun enige eerdere poging (vorig jaar) volgde na 150 meter een galoppade. Mocht hij toevallig wél goed wegkomen dan is hij in staat om te stunten, dus ik neem hem sowieso mee op mijn V75-ticket. Al ga ik hier wel net zoveel streepjes zetten als mijn budget toestaat.

Plaats 1: Pere Ubu (5)
Plaats 2: Borups Senator (10)
Plaats 3: Global Winner (13)
Plaats 4: Danilo Brick (7)

 

RACE 11, V75-7

Indien we vandaag nog geen Nederlandse winnaar hebben kunnen turven dan is de kans vrij groot dat we dat na deze koers wel kunnen doen. Ike Schermer (4) heeft zich vooral door toedoen van botte pech niet weten te plaatsen voor de finale van de Zweedse Derby. Er bestaat een goede kans dat hij hier, net als bij zijn voorgaande Zweedse starts, aan kop komt en dan is de koers (als het gaat om de overwinning) waarschijnlijk wel gelopen. Toch denk ik dat ik hem niet ga banken en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van Get Ready On Tour (3), die óók erg hard kan vertrekken. En Untersteiner heeft al aangegeven dat áls het hem lukt om de kop te behouden dat hij die niet meer vrijwillig gaat afstaan. Van de 6 keer dat de Crazed-zoon van kop af koerste wist hij 5 keer te winnen. Spartak Face (1) is ook al erg snel van start, maar op Jägersro is het niet gemakkelijk om vanaf nummer 1 de kop te kunnen behouden. Hoe dan ook zal hij een fraai parcours krijgen voorgeschoteld en eigenlijk is hij het aan zijn stand verplicht om in het trio te lopen. Ribaude (2) en Rudisha (5) zijn de eerst aangewezenen om het trio eventueel te completeren, al wil ik voor het avontuur ook graag Racing Ribb (10) meenemen. Hij is zo onbetrouwbaar als het maar zijn kan, maar op zijn goede dagen is hij tot veel in staat.

Plaats 1: Ike Schermer (4)
Plaats 2: Get Ready On Tour (3)
Plaats 3: Spartak Face (1)
Plaats 4: Racing Ribb (10)

 

RACE 12

Loveley Lasse (8) is uit twee starts nog ongeslagen en het feit dat hij hier als groot favoriet van start zal gaan is volledig terecht. Anderzijds is dit startnummer over deze afstand natuurlijk geen voordeel, temeer omdat hij eerder nog geen startsnelheid heeft laten zien. Het moet onderweg ook weer niet overdreven tegenzitten, dan zou hij toch kwetsbaar worden. Mission Beach (1) heeft zich de laatste maanden ontstekend ontwikkeld en in potentie is ze wat mij betreft de eerste uitdaagster van de favoriet. Haar gebrekkige startsnelheid is wel een handicap, aangezien vanaf dit startnummer het gevaar op insluiting op de loer ligt. Drillbert (6) maakte laatst van start af een stilstaande fout, maar na veel terreinverlies beliep hij toch nog een prima vierde plek. Nu met Adielsson! Vanuit het tweede gelid beschikken zowel Explosive Dancer (9) als Lorelei Marie (10) over de potentie om een klassering te belopen.

Plaats 1: Loveley Lasse (8)
Plaats 2: Mission Beach (1)
Plaats 3: Drillbert (6)
Plaats 4: Explosive Dancer (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.