Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Jägersro - 1 september

Jägersro – zondag 1 september 2019 - Start: 13.00 uur

Derbydag op Jägersro met de Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019 en de Derbystoet 2019. Na de series van anderhalve week geleden is de spanning in Zweden inmiddels om te snijden. Maakt Campo Bahia zijn faam waar of slaat Inti Boko toe? Heeft Attraversiamo de grote vorm bijtijds te pakken of gaat Alone voor een verrassing zorgen? Zondagmiddag rond de klok van kwart over vijf weten we het wie eeuwige roem heeft vergaart. In de Derbystoet is het ook niet lang niet beslist. Koningin van haar jaargang Activated vertrekt als groot favoriet maar zal het niet cadeau krijgen tegen Conrads Rödluva en Staro Miami. In de omlijsting komen ook nog enkele Nederlanders in actie. Climber (race 1), Heart of Steel (race 6), Twinkle Face (race 7) en Faday Scott (race 12). Prachtige sport dus deze zondag met een extra V75 die vanaf race zes wordt verreden. Dat zal rond 15.00 uur zijn. De eerste start valt om 13.00 uur

Race 1 - Breeders Course Derby Day Race 2019, 1640 meter autostart  

In deze Breeders Course Derby Day Race komen vijf tweejarigen aan de start waaronder Climber (1) van Dion Tesselaar. Eerder dit jaar was Tesselaar al lovend over de hengst die hij omschreef als een groot talent. Dat bleek in de kwalificatieproef waarin hij een snelle tijd liet noteren. Volgens Tesselaar is startnummer één gunstig voor de hengst. Hij heeft de hengst toevertrouwd aan Kim Eriksson. De vorm van Climber is goed. Tesselaar heeft er vertrouwen in en schat in dat zijn paard een tijd van 1.14 kan lopen. Zij voornaamste concurrent is Philosopher (2) die een zegevierend debuut heeft gemaakt en een hele snelle laatste vijfhonderd meter in de benen had. Trainer Sören Norberg brengt ook A Good Point (5) aan de start. Ook die zette zijn eerste start om in een goede overwinning. Castillo (4) werd derde bij zijn debuut. Trainer Tomas Malmqvist heeft een reputatie met jonge paarden. De enige merrie in dit veld is Vanessa Face (4). Haar kwalificatieproef was hoopvol; ze treft gelijk een sterk veld.

Plaats 1:    Philosopher (2)
Plaats 2:    Climber (1)
Plaats 3:    A Good Point (5)
Plaats 4:   Castillo (4)

 

Race 2 - 3-åriga och äldre 10.001 - 55.000 kr., 2140 meter autostart  

In deze race voor de beginners kan Geoffrey D'am (1) zijn goede start van zijn carrière een passend vervolg geven. De zoon van Timoko heeft het talent niet van een vreemde. Dominic Wibb (7) liet bij zijn debuut een goede indruk achter met een tweede plaats in een uitstekende tijd. Een klassering dit ook in dit veld mogelijk moet zijn. Het startnummer kan in de race iets minder uitpakken. Express De Luxe (10) is een Deense driejarige die in eigen land al heeft gewonnen. Als trainer Axel Jacobsen naar Jagersro komt ziet hij kansen. Verder pikken we High Roller Sox (5) en Bribes (2) er nog uit.  

Plaats 1:   Geoffrey D'am (1)
Plaats 2:   Dominic Wibb (7)
Plaats 3:   Express De Luxe (10)
Plaats 4:   High Roller Sox (5)

 

Race 3 –  Lärlingslopp, 2140 meter autostart  

In deze race komen de leerlingen in actie. Gaat Marc Elias voor vader Conrad Lugauer de dag aftrappen met een overwinning. Hij heeft met Nero Maximus (8) een paard in handen die bezig is aan een goed seizoen. De helft van zijn acht start zette hij in winst om. Dontbreakthebankås (3) heeft een mooi nummer. De vorm van Dante Kolgjini’s paard is goed en hij wist zich al meermalen te plaatsen. Winnen lukte nog niet, maar misschien komt daar vandaag verandering in. Ook M.T.Mighty Winner (4) is een toonbeeld van trouw die normaliter weer bij de eerste drie finisht. De vorm is nog altijd goed. Enjoy Day (6) verbeterd per start. Hij liep onlangs een nieuw record over de mijl.

Plaats 1:   Nero Maximus (8)
Plaats 2:   Dontbreakthebankås (3)
Plaats 3:   M.T.Mighty Winner (4)
Plaats 4:   Enjoy Day (6)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 55.001 - 135.000 kr., 2140 meter autostart  

Bjorn Goop heeft met Tycoon Broline (1) een kanspaard in handen. De zoon van Quarcio du Chene heeft even niet gelopen maar wat hij bij zijn zeges liet zien was goed genoeg om hier gelijk de favorietenrol toebedeeld te krijgen. Springbank (9) maakt afgelopen woensdag op Solvalla kort na de start een galoppade en kreeg de draf er niet meer onder. Hij werd uitgeschakeld als favoriet. In twee eerdere starts won hij beide keren. De Deen Chilli Reerstrup (3) hoort ook tot de kanspaarden. Hij finishte in zeven starts slecht eenmaal buiten de trioaankomst. Betting King (5) laat sterke tijden zien. In dit veld zijn er mogelijkheden.

Plaats 1:   Tycoon Broline (1)
Plaats 2:   Springbank (9)
Plaats 3:   Chilli Reerstrup (3)
Plaats 4:   Betting King (5)

 

Race 5 - Agria Djurförsäkringar // Svensk Travsports Unghästserie - Treåriga Ston, 2140 meter bandenstart

De door Joakim Lovgren getrainde Je T'aime Perle (7) is toe aan een overwinning. De driejarige dochter van Maharajah was al driemaal tweede. Ze moet net als de overige elf merries in het tweede band twintig meter goedmaken op Borups Tindra (1). Deze vosmerrie won haar tweede start met ruim anderhalve lengte. Thomas Uhrberg kan voor een verrassing zorgen. Luna Brodda (13) kwam nog niet verder dan een vierde plaats. Zij laat echter goede tijden zien. Gina Mearas (12) is een talent van Johan Untersteiner die al twee vergelijkbare races won. Ook nu zijn er kansen.

Plaats 1:  Je T'aime Perle (7)
Plaats 2:  Luna Brodda (13)
Plaats 3:  Gina Mearas (12)
Plaats 4:  Borups Tindra (1)

 

Race 6, V75-1, Hilding Anders // Good as Golds Derbyminne, 2140 meter autostart

Heart Of Steel (4) is hier het te kloppen paard. De ruin liep een hele goed in de Jubileumspokalen waarbij hij vanuit het tweede gelid een eervolle vierde plaats pakte. Deze opdracht is hem op het lijf geschreven. Don't Mind Me (5) zette zijn laatste start over de mijl om in een rappe overwinning. Dat was in juni van dit jaar en nadien heeft hij niet meer gelopen. Als hij de vorm heeft weten vast te houden zijn er kansen. Mellby Drake (1) liep onlangs een nieuw record. De vorm is goed. Master Crowe (7) heeft het buitenste startnummer. De hengst draait tot nu toe een prima seizoen.

Plaats 1:   Heart Of Steel (4)
Plaats 2:   Don't Mind Me (5)
Plaats 3:   Mellby Drake (1)
Plaats 4:   Master Crowe (7)

 

Race 7, V75-2, Hjortkvarn Stallströ // Diamantstoet, Försök 6 - Spårtrappa (Final Solvalla 29 september, 2140 meter autostart

In deze race zal Loser On Loser (6) zich willen revancheren. In de serie van de Derbystoet kwam  ze in de laatste vijfhonderd meter dreigend opzetten maar sprong ze halverwege de laatste bocht weg. Zonder die fout was zij op zeker bij de eerste drie gefinisht. Ook Zeeland Kronos (10) slaagde er niet in om zich te kwalificeren. In deze race zijn er kansen op een hoge klassering. Stardust Melody (9) is een sterke merrie van Bjorn Goop. De dochter van Skogans Joker, waarmee Olle Goop nog mooie successen behaalde, wist dit seizoen al een aantal races te winnen. Voor trainer Patrick de Haan start Twinkle Face (4). De merrie miste op een lipdikte de Derbystoet, zij werd derde in de serie waarin zijn een goede indruk achterliet. Martijn de Haan liet weten dat de merrie deze koers goed heeft verwerkt. Hij rekent op een goede prestatie van de merrie, een plek bij de eerste vier moet mogelijk zijn. Callmesally (7) is een paard in vorm. Koppel haar aan Örjan Kihlström en er ontstaat een gevaarlijke combinatie voor de winst. 

Plaats 1:   Loser On Loser (6)
Plaats 2:   Stardust Melody (9)
Plaats 3:   Twinkle Face (4)
Plaats 4.   Zeeland Kronos (10)

 

Race 8, V75-3, Derbystoet 2019 (Gr. I Nat.), 2140 meter autostart  

De Derbystoet 2019 met Activated (5) als de favoriet in dit veld van twaalf paarden. De merrie van Frederik Wallin had in de serie na driekwart ronde de leiding in handen om deze niet meer af te staan. De merrie won in 1.12,9a- 2140 meter. Eerder dit seizoen won ze van achteraf de StoChampionatet. Trainer Wallin is vol vertrouwen. Het koersverloop maakt haar niets uit en haar vorm is beter dan ooit. Conrads Rödluva (4) was in de serie nog iets sneller. De fraaie vos won overtuigend en heeft een mooi nummer om de koppositie te verkrijgen. Zij komt nog scherper aan de start. Staro Miami (3) won ook een serie waarin zij een mooi koersverloop kreeg en met zo’n zevenhonderd meter te gaan in de aanval ging. Halverwege de laatste bocht bleef ze iets hangen maar nadat Mika Forss de kleppen trok pakte de merrie het weer op en achterhaalde de lang leidende Fanny Chenal (7) met Bjorn Goop op de streep. Een karaktervolle prestatie. Racing Brodda (9) won onaangevochten haar serie. Nu moet ze wel beginnen in het tweede gelid. Aleppo Pine (1) won haar serie na een levendig koersverloop. De merrie van trainer Roger Walmann trok uiteindelijk aan het langste eind; winnende tijd 1.12,1 en tevens de snelste merrieserie van de avond. Kenneth Haugstad zal de merrie ditmaal rijden.

Plaats 1:  Activated (5)
Plaats 2:  Racing Brodda (9)
Plaats 3:  Conrads Rödluva (4)
Plaats 4:   Staro Miami (3)

 

Race 9, V75-4, Scandic Lopp, 1640 meter autostart

Twaalf paarden in actie over de mijl met meerdere kanspaarden. Het startnummer kan wel eens van invloed zijn in deze race. Zo heeft Hurricane River (8) het niet getroffen met het startnummer. De vierjarige ruin heeft een hele goede mijl in de benen. Scotch Brodde (1) werd in Arjäng tweede over de sprint en moest daarbij ook vanaf één vertrekken. De winnaar kon hij niet kloppen maar hij was ruim tweede in een nieuw record van 1.11,5. Victoria Lane (7) treft haar favoriete afstand. Ook zij verbeterde onlangs haar record na een sterke race. Papidoux (11) zette haar laatste start om in een ruime zege. Toen startte zij vanuit het tweede gelid en deed dat in een nieuw record. Bjorn Goop neemt opnieuw de leidsels ter hand.

Plaats 1:   Hurricane River (8)
Plaats 2:   Scotch Brodde (1)
Plaats 3:   Victoria Lane (7)
Plaats 4:   Papidoux (11)

 

Race 10, V75-5, K.G. Bertmarks Minne 2019, 2140 meter autostart

De liefhebbers in actie in deze K.G. Bertmarks Minne. De lichte favoriet in dit veld is Infinitus (4) die de laatste maal won na strijd met de lang leidende Man of Steel. Ook in die race werd hij gereden door Thomas Linder. De Deen Ambrogio (3) verschijnt met drie overwinningen op rij aan de start. Hij zal zeker gaan mee doen om de winst. Het starten aan de binnenkant van de favoriet kan een voordeel zijn. Minnestads Ecuador (5) maakte indruk op Solvalla. Na een dure eerste bocht nam hij de leiding in handen. Ondanks druk van buitenaf verslapte hij geen moment en won het ruim. L'amour Bonanza (1) en Panther Face (2) zouden met winst niet verrassen. Een boeiende race.

Plaats 1:   Infinitus (4)
Plaats 2:   Ambrogio (3)
Plaats 3:   Minnestads Ecuador (5)
Plaats 4:   Panther Face (2)

 

Race 11, V75-6, Michelsens Bil - Svenskt Travderby 2019 (Gr. I Nat.), 2640 meter autostart

Het absolute hoofdnummer van vandaag, de Michelsens Bil - Svenskt Travderby met Campo Bahia (3) als de grote publiekstrekker. De hengst is een fenomeen en won zijn serie spelenderwijs. De trekproppen zaten er nog in. Afgelopen week heeft de hengst zijn laatste snelwerk gehad en hij is er helemaal klaar voor. Het koersverloop maakt volgens Conrad Lugauer niet uit. Campo Bahia kan zowel van kop af, naast de leider of vanuit het veld worden gereden. Stalgenoot Ferrari Sisu (9) verraste door Attraversiamo (6) een gevoelige nederlaag toe te brengen. Bij een mooi koersverloop kan een klassering erin zitten. Attraversiamo kon in de serie niet overtuigen. Bij zijn winst daarvoor ook niet echt. Hij zal ditmaal echt betere vorm moeten tonen. Stalgenoot Global Welcome (5) deed het met winst in de serie stukken beter. Ulf Ohlsson rijdt hem ditmaal. Timo Nurmos lijkt in deze Svenskt Travderby met Inti Boko (4) de grootste concurrent in handen te hebben. Bjorn Goop gaat net als in de serie hem rijden. Als hij opnieuw de leiding bemachtigd en op een voet van 1.12 rond gaat dan kan Campo Bahia aan de bak. Global Wise Guy (1) komt ook namens Stal Nurmos in actie. De hengst won zijn serie gemakkelijk. Het is even de vraag hoe hij in de koers komt te liggen met dit nummer. Adrian Kolgjini heeft met Smokin Joe (8) en Kennedy (9) twee outsiders in deze Derby. Beide paarden werken goed. Laatstgenoemde wordt het hoogst ingeschat door de trainer. Tot slot Alone (11) met Örjan Kihlström. Wie de serie heeft gezien herinnert het enorm snelle slot van de vos. Is het de dark horse van het veld?

Plaats 1:   Campo Bahia (3)
Plaats 2:   Inti Boko (4)
Plaats 3:   Alone (11)
Plaats 4:   Attraversiamo (6)

 

Race 12, V75-7, Bo W Takters Tribute - Derbystayern 2019, 3140 meter bandenstart  

Een mooie afsluiter van deze dag over de stayersafstand. Wie wint de Bo W Takters Tribute - Derbystayern 2019? Reckless (10) won eerder dit seizoen al de Malmö Stads Pris. De hengst gedijt het beste over de langere afstand. Dat bewees hij in de Åby Stora Pris waar hij een knappe vierde plaats pakte. Hij treft nu de in goede vorm verkerende Coktail Fortuna (11). De vos kan de afstand prima aan. Hij werd al eens tweede in Bergsåker over 3140 meter en ook op Vincennes won hij al over 2850 meter. Vincent As (8) won tweemaal dit seizoen en dat was beide keren over meer dan drie kilometer. Hij heeft twintig meter voordeel aan de start op Reckless en Coktail Fortuna. Dat geldt ook voor Sevilla (7) die het voordeel van haar thuisbaan heeft. In het eerste band start Faday Scott (1) van Faday Racing uit Nederland. De door Rob de Vlieger getrainde ruin lijkt beter dan ooit. Hij staat echter wel zwaar, maar heeft de steun van Örjan Kihlström.

Plaats 1:   Reckless  (10)
Plaats 2:   Vincent As (8)
Plaats 3:   Coktail Fortuna (11)
Plaats 4:   Sevilla (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.